شاخص قیمت تولیدکننده بخش معدن در سال گذشته با ۵۰,۹ درصد افزایش نسبت به سال قبل به عدد ۳۴۹.۹ رسید. این در حالی است که شاخص قیمت بخش معدن در سال ۱۳۹۶ نسبت به سال پیش از آن رشد ۱۷٫۳درصدی داشت.
به گزارش «فلزاتآنلاین» به نقل از مرکز آمار ایران گزارش جدید حکایت از آن دارد که شاخص مذکور درتمام فصل های سال ۱۳۹۷ روند صعودی داشته است. در این میان بیش ترین تاثیر در رشد شاخص قیمت تولیدکننده به ترتیب مربوط به استخراج سنگ های آهنی، استخراج سنگ مس، استخراج سنگ های تزئینی، استخراج زغال سنگ، استخراج شن و ماسه و استخراج سنگ کرومیت بوده است.
در فعالیت “استخراج سنگهای آهنی”، شاخص قیمت در سال ۱۳۹۷ با افزایش ۶۱,۹ درصدی نسبت به سال ماقبل قبل مواجه شد و به عدد ۴۷۱.۶ رسید. رشد شاخص قیمت این فعالیت عمدتا تحت تاثیر افزایش قیمت ماده معدنی کنسانتره آهن پدید آمده است.
در سال ۱۳۹۷، شاخص قیمت فعالیت “استخراج سنگ مس” با ۹۱,۵ درصد افزایش نسبت به سال قبل به عدد ۱۹۷.۱رسید. افزایش شاخص قیمت فعالیت مورد بررسی بهطور عمده ناشی از افزایش قیمت ماده معدنی کنسانتره مس پدید آمده است. در فعالیت “استخراج سنگ های تزئینی”، شاخص قیمت در سال ۱۳۹۷، با افزایش ۲۱,۰ درصدی نسبت به سال قبل از آن همراه شد و به عدد ۲۷۰.۵ رسید. رشد شاخص قیمت این فعالیت بیشتر به سبب افزایش قیمت ماده معدنی تراورتن بوده است.
در سال مورد بررسی شاخص قیمت فعالیت “استخراج زغالسنگ” با ۳۳,۴ درصد افزایش نسبت به سال قبل به عدد ۳۵۲.۲ رسید. افزایش شاخص قیمت فعالیت مورد بررسی بهطور عمده تحت تاثیر افزایش قیمت ماده معدنی کنسانتره زغالسنگ ایجاد شده است.
شاخص قیمت تولیدکننده در فعالیت “استخراج شن و ماسه”، با افزایش ۲۴,۳ درصدی در سال ۱۳۹۷ نسبت به سال ۱۳۹۶ مواجه شد و به عدد ۳۲۱.۱ رسید. افزایش شاخص قیمت این فعالیت عمدتا تحت تاثیر افزایش قیمت ماده معدنی ماسه شسته پدید آمده است.
در نهایت، شاخص قیمت در فعالیت “استخراج سنگ کرومیت” با ۳۲,۶ درصد افزایش نسبت به سال قبل به عدد ۴۱۸.۰ رسید. رشد شاخص قیمت فعالیت مورد بررسی به طور عمده تحت تاثیر افزایش قیمت ماده معدنی سنگ کرومیت ایجاد است.