مدیرکل دفتر امور اکتشاف وزارت صنعت، معدن و تجارت تعداد درخواست صدور پروانه اکتشافی در سال ۹۷ را ۴۲ هزار و ۴۵۹ فقره عنوان کرد.
به گزارش «فلزاتآنلاین» به نقل از ایلنا، اسدالله کشاورز با بیان اینکه پایه تمام فعالیتهای معدنی از اکتشاف آغاز میشود، گفت: بر اساس آمار ارائه شده، ایران با داشتن ۷۰ نوع ماده معدنی جزو ۱۰ کشور برتر جهان به لحاظ تنوع مواد معدنی است. همچنین ذخایر قطعی شناسایی شده در ایران حدود۴۰ میلیارد تن و ذخایر احتمالی آن حدود ۶۰ میلیارد تن برآورد میشود.
وی تعداد پروانه اکتشاف صادره در سال ۹۷ را یک هزار و ۳۲ فقره عنوان کرد و افزود: تعداد ۵۵۳ فقره گواهی کشف در سال ۹۷ صادر شده است.
مدیرکل دفتر امور اکتشاف وزارت صمت، در مورد آمار تسهیلات اکتشافی در سال ۹۷ اظهار کرد: ۱۴ فقره تسهیلات با مبلغ مجموع ۱۶٫۲ میلیارد ریال به درخواست کنندگان پرداخت شده است.
کشاور ادامه داد: بر اساس آمار کمسیون گواهی کشف در سال ۹۷ تعداد ۱۵ فقره گزارش پایان عملیات اکتشاف با ذخیره مجموع ۱۹۶ میلیون تن مورد تایید قرار گرفته است.
وی در مورد ایجاد و راهبری سامانه کاداستر معادن کشور گفت: سامانه کاداستر معادن با هدف مکانیزه کردن و شفاف سازی مراحل ادرای صدور مجوزهای بخش معدن و سایر فرایندهای این بخش طراحی و در آذربایجان شرقی به عنوان پایلوت و سپس در کل کشور عملیاتی شد. در این سامانه در فاز اول، اقدام به مکانیزاسیون فرایندهای انتقال این مجوزها شده است. در فاز دوم نسبت به مکانیزه کردن تمامی زیرفرایندهای این بخش اقدام خواهد شد.
کشاورز افزود: نمایش تمام محدودههای معدنی به صورت آنلاین برای عموم (انتشار آزاد) و استانداردسازی ایجاد وحدت رویه در امور اداری سازمانهای تابعه، کاهش تعداد مراجعه حضوری متقاضیان به سازمانهای تابعه جهت امور اداری، کاهش مدت زمان رسیدگی به پرونده های اداری و ایجاد آمار به روز از مجوزهای جدید صادره از ویژگی های این سامانه است.
مدیرکل دفتر امور اکتشاف وزارت صنعت، معدن و تجارت ادامه داد: از مجموعه ۷۴ فرایند و زیرفرایند پیشبینی شده در سامانه کاداستر معادن، تاکنون ۲۱ فرایند اصلی عملیاتی شده و در سال ۹۷ تعداد ۱۶ فرایند و زیرفرایند مورد بازنگری قرار گرفته است.