تولید واحدهای ذوب روی در اروپا به دلیل کاهش ظرفیت ناشی از قیمت بالای انرژی، تحت فشار قرار گرفته است و همین موضوع سبب افزایش قیمت روی در پاییز خواهد شد.
به گزارش پایگاه خبری و تحلیلی «فلزات آنلاین» و به نقل از موسسه «ArgusMedia»، نایراستار به عنوان تولیدکننده جهانی فلزات، آخرین تولیدکنندهای است که ظرفیتهای بیشتری را تعلیق میکند و از اول سپتامبر، با استناد به عوامل خارجی، واحد ذوب بودل «Budel» خود را جهت تعمیر و نگهداری قرار خواهد داد.
همچنین دو واحد ذوب دیگر آن به نامهای آیوبی «Auby» در فرانسه و بلان«Balen» در بلژیک با ظرفیتهای تولید کمتری نسبت به ظرفیت اسمی به فعالیت خود ادامه خواهند داد.
پیش از این، نایرستار به دلیل افزایش هزینههای انرژی، تولید واحدهای ذوب روی در اروپا را کاهش داده بود. توقف تولید در واحد ذوب بودل، پس از رشد قیمت انرژی فراتر از بیشینه ثبت شده پیشین در هلند اتفاق میافتد.
بر اساس ارزیابیهای آرگوس مدیا، در روز پنجشنبه ۱۸ آگوست قیمت پایه انرژی برای معاملات پیشخرید روزانه و خارج از بورس، برابر۴۹۱ یورو بر مگاوات ساعت بود که نسبت به سال گذشته بالغ بر ۳۹۶ درصد افزایش یافت. قیمت انرژی در ۱۶ آگوست به بیشترین مقدار رسید که برابر ۵۲۷ یورو بر مگاوات ساعت بود. در حالی که این میزان بیشینه پیشین که در هفتم مارس برابر ۴۵۵٫۷۵ یورو بر مگاوات ساعت بود نیز فراتر رفت.
روی چالشبرانگیز شد
شرکت کالایی سوئیسی گلنکور اظهار کرد: ادامه فعالیت در حوزه صنعت ذوب روی با توجه به قیمت بالای انرژی در اروپا، بسیار چالش برانگیز است. گلنکور در سال گذشته به دلیل افزایش هزینههای انرژی در ایتالیا، خط تولید روی را در این کشور در وضعیت تعمیر و نگهداری قرار داد. این خط همچنان غیر فعال است اما خط والس اکسید که روی را از غبار کارخانههای ذوب فولاد گالوانیزه بازیافت میکند، فعال باقی میماند.
بولیدن، یکی دیگر از تولیدکنندگان اصلی روی در اروپا است که کمتر تحت تاثیر بحران برق که باعث کاهش تولید دیگر واحدهای ذوب شده بود، قرار گرفت. این شرکت دو واحد ذوب به نامهای اودا «Odda» در نروژ و کوکول «Kokkola» در فنلاند داشت. اخیرا بولیدن بیان کرد که میزان تولید در اودا به طور موقت کاهش یافته است اما طبق گفته سخنگوی این شرکت، واحد ذوب کوکولا با همان نرخ تولید عادی فعال است و در کل تاریخ فعالیت هر دو کارخانه ذوب روی، قیمت انرژی تنها سبب کاهش تولید جزئی در هر دو کارخانه ذوب روی شده است.
در سال گذشته، کاهش تولید روی در اروپا، یکی از دلایل اصلی افزایش قیمت در بورس فلزات لندن«LME» بوده است. اروپا حدود ۱۵ درصد از عرضه جهانی روی تصفیه شده و ۳۰ درصد روی جهان را به استثنای چین دارا است.
قیمت روی در «LME» به دنبال افزایش قیمت برق اروپا طی ماه گذشته افزایشی بوده است و تا حد زیادی روند افزایش قیمت برق قبلی را در سال گذشته دنبال کرده است.
کاهش عرضه جدید نایرستار در اروپا زمانی اتفاق میافتد که در حال حاضر موجودی این فلز در انبارها بسیار کم است و تنها تقاضای بیش از یک روز در انبارهای «LME» موجود است.
در روز پنجشنبه ۱۸ آگوست، مجموع موجودی روی حوالهای به ۴۸ هزار و ۵۵۰ تن رسید که ۶۷٫۸درصد نسبت به ابتدای سال و ۷۱٫۸ درصد نسبت به همین زمان در سال گذشته کاهش داشت.
در انبارهای ثبت شده LME اروپا، مقدار موجودی روی با تنها ۲۵ تن در بیلبائو (Bilbao) اسپانیا، وضعیت حتی سختتر است.