سریع‌تر از امروز فردا را خلق کنید...

آخرین اخبار

۳:۵۸ /پنج شنبه/۶ دی ۱۴۰۳
زمان انتشار: ۱۲:۳۱ /چهارشنبه/۵ دی ۱۴۰۳

پس از سال 2027،

تقاضای زغال‌سنگ در جهان نزولی خواهد شد

گزارش جدید آژانس بین‌المللی انرژی نشان می‌دهد که افزایش سرعت توسعه انرژی‌های تجدیدپذیر هم‌زمان با رشد تقاضای برق، حجم تقاضا برای زغال‌سنگ را کاهش داده است. طبق گزارش مذکور، چین همچنان بزرگ‌ترین مصرف‌کننده زغال‌سنگ در جهان به شمار می‌رود.

گزارش جدید آژانس بین‌المللی انرژی نشان می‌دهد که افزایش سرعت توسعه انرژی‌های تجدیدپذیر هم‌زمان با رشد تقاضای برق، حجم تقاضا برای زغال‌سنگ را کاهش داده است. طبق گزارش مذکور، چین همچنان بزرگ‌ترین مصرف‌کننده زغال‌سنگ در جهان به شمار می‌رود.

به گزارش پایگاه خبری و تحلیلی «فلزات‌آنلاین» و به‌ نقل از وب‌سایت آژانس بین‌المللی انرژی، پس از پشت سر گذاشتن یک روند صعودی و ثبت یک رکورد جدید در سال ۲۰۲۴، انتظار می‌رود حجم تقاضای جهانی برای زغال‌سنگ در سال‌های آینده کاهش پیدا کند زیرا افزایش استقرار سیستم‌های مبتنی بر انرژی‌های تجدیدپذیر باعث شده است حجم زیادی از تقاضای فزاینده برای مصرف برق در مقیاس جهانی تامین شود.

آخرین گزارش منتشر شده از سوی آژانس بین‌المللی انرژی نشان می‌دهد که مصرف جهانی زغال‌سنگ پس از ثبت یک روند کاهشی شدید در زمان شیوع ویروس کرونا، به شدت افزایش را تجربه کرده است. طبق گزارش مذکور، پیش‌بینی شده است حجم تقاضای زغال‌سنگ در پایان سال ۲۰۲۴، به ۸٫۷۷ میلیارد تن افزایش پیدا کند که یک رکورد در نوع خود محسوب می‌شود.

بر اساس این گزارش، حجم تقاضا برای سوخت فسیلی نامبرده تا سال ۲۰۲۷ به یک ثبات نسبی خواهد رسید؛ چراکه منابع انرژی تجدیدپذیر نقش پررنگ‌تری در تولید برق ایفا خواهند کرد. از این رو از سال ۲۰۲۷ به بعد، حجم تقاضا برای زغال‌سنگ در چین احتمالا با روندی نزولی همراه می‌شود.

با توجه به اینکه از هر سه تن زغال‌سنگ مصرف شده در سراسر جهان، یک تن در یک نیروگاه‌های برق چین به مصرف می‌رسد، از این رو، صنعت برق کشور آسیایی مذکور برای بازار جهانی این سوخت فسیلی از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است. طبق آمار ارائه شده از منابع معتبر در چین، این کشور در سال ۲۰۲۴ توانسته است علاوه بر متنوع‌سازی سبد انرژی خود در صنعت برق، طرح‌های زیادی در رابطه با ساخت نیروگاه‌های هسته‌ای و سرعت بخشیدن به توسعه ناوگان نیروگاه‌های خورشیدی و بادی در سال ۲۰۲۴ به مرحله اجرا برساند. بر اساس گزارش مذکور، توسعه بخش انرژی‌های تجدیدپذیر در صنعت برق چین، احتمالا موجب محدود شدن افزایش مصرف زغال‌سنگ پس از سال ۲۰۲۷ خواهد شد.

میزان مصرف برق در تعدادی از کشورهای جهان از جمله چین، به دلیل توسعه فرایند برق‌رسانی در بخش‌هایی مانند بخش حمل‌و‌نقل، افزایش تقاضا برای سیستم‌های سرمایشی و گرمایشی و افزایش مصرف انرژی در مراکز داده، با سرعت بسیار زیادی در حال افزایش است. علاوه‌براین، تغییر الگوهای آب‌ و هوایی می‌تواند در کوتاه‌مدت نوساناتی در میزان مصرف زغال‌سنگ ایجاد کند.

بر اساس گزارش آژانس بین‌المللی انرژی، حجم تقاضا برای زغال‌سنگ در چین تا سال ۲۰۲۷ ممکن است به ۱۴۰ میلیون تن، بیشتر و یا کمتر از پیش‌بینی‌های ارائه شده برسد که دلیل آن، تغییرات اقلیمی و تاثیر منفی بر سیستم‌های تولید برق از انرژی‌های تجدیدپذیر خواهد بود.

استقرار سریع سیستم‌‌های مبتنی بر انرژی پاک، در حال تغییر شکل بخش جهانی برق بوده و هم‌اکنون به شدت به مصرف زغال‌سنگ وابسته است.

کیسوکه ساداموری، مدیر بخش بخش جهانی انرژی و امنیت آژانس بین‌المللی انرژی در همین رابطه اظهار داشت: ارزیابی مدل‌های تقاضای جهانی برای زغال‌سنگ نشان می‌دهد حتی با در نظر گرفتن روند افزایشی شدید مصرف برق، حجم تقاضا برای زغال‌سنگ تا سال ۲۰۲۷ به یک ثبات نسبی می‌رسد.

وی ابراز کرد: عوامل مرتبط با تغییرات اقلیمی به ویژه در چین به عنوان بزرگ‌ترین مصرف‌کننده زغال‌سنگ در جهان، تاثیر زیادی بر روند کوتاه‌مدت حجم تقاضا برای این سوخت فسیلی خواهد داشت. سرعت رشد تقاضا برای برق از منابع مختلف تامین انرژی نیز در میان‌مدت، یک عامل تاثیرگذار دیگر در همین زمینه تلقی می‌شود.

بر اساس گزارش آژانس بین‌المللی انرژی، در حال حاضر حجم تقاضا برای زغال‌سنگ در اکثر کشورهای توسعه‌یافته به اوج خود رسیده است و انتظار می‌رود تا سال ۲۰۲۷ روندی نزولی را تجربه کند؛ البته ناگفته نماند که میزان کاهش سرعت حجم تقاضا برای سوخت فسیلی نامبرده در کشورهای توسعه یافته، به عواملی همچون اعمال سیاست‌گذاری‌های با اثرگذاری بالا مانند سیاست‌گذاری‌های اجرایی اتحادیه اروپا و همچنین دسترسی به منابع انرژی جایگزین از جمله گاز طبیعی ارزان در آمریکا و کانادا بستگی خواهد داشت.

لازم به ذکر است که طبق گزارش آژانس بین‌المللی انرژی، حجم تقاضا برای زغال‌سنگ در برخی از کشورهای در حال توسعه مانند هند، اندونزی و ویتنام که حجم تقاضای برق همراه با جمعیت و رشد اقتصادی در آن‌ها به شدت در حال رشد بوده، همچنان در حال افزایش است.

در گزارش مذکور، به رشد تقاضا برای زغال‌سنگ در بخش برق در کشورهای در حال توسعه اشاره شده که بیشترین سهم را به خود اختصاص داده است. با این حال، استفاده صنعتی از این سوخت فسیلی در کشورهای مذکور نیز روندی صعودی به خود گرفته است.

گفتنی است قیمت زغال‌سنگ در حال حاضر حدود ۵۰ درصد بالاتر از میانگین نرخ گزارش شده در بازه زمانی سال‌های ۲۰۱۷ و ۲۰۱۹ است. همچنین، میزان تولید زغال‌سنگ از ابتدای سال ۲۰۲۴ تاکنون به بالاترین حد خود رسیده است؛ اگرچه انتظار می‌رود با اعمال تغییرات ساختاری، روند رو‌به‌رشد میزان تولید سوخت فسیلی نامبرده تا سال ۲۰۲۷ روندی کاهشی را تجربه کند.

انتظار می‌رود علی‌رغم احتمال کاهش مصرف زغال‌سنگ‌ از سال ۲۰۲۷ به بعد، میزان انتشار گازهای گلخانه‌ای در بخش مذکور همچنان روند صعودی خود را حفظ کند. آژانس بین‌المللی انرژی، نرخ جذب آهسته فناوری‌های مرتبط با جذب کربن را به عنوان عامل اصلی ادامه‌دار بودن و طولانی‌تر شدن اثرات منفی زیست‌محیطی زغال‌سنگ اعلام کرده است.

پیش‌بینی شده است حجم تجارت بین‌المللی زغال‌سنگ از نظر حجمی در پایان سال ۲۰۲۴ به رکورد ۱٫۵۵ میلیارد تن برسد. با این حال، انتظار می‌رود حجم تجارت جهانی آن پس از سال ۲۰۲۷ کاهش یابد و از میان انواع مختلف این سوخت فسیلی، احتمالا زغال‌سنگ حرارتی بیشترین کاهش را تجربه کند؛ البته حجم تقاضا برای زغال‌سنگ در ایالات متحده امریکا و کشورهای اتحادیه اروپا در سال ۲۰۲۴ به روند نزولی خود ادامه داده و از سوی دیگر میزان مصرف این سوخت فسیلی در چین و هند همچنان در حال افزایش است. به همین دلیل، در مجموع حجم تقاضای جهانی برای سوخت فسیلی نامبرده در سال جاری میلادی روندی صعودی داشته است.

بر اساس گزارش مذکور، قاره آسیا همچنان به عنوان مرکز تجارت بین‌المللی زغال‌سنگ باقی مانده است. در همین رابطه چین، هند، ژاپن، کره‌جنوبی و ویتنام بزرگ‌ترین کشورهای واردکننده زغال‌سنگ در قاره کهن به شمار می‌روند. همچنین در حال حاضر اندونزی و استرالیا، رتبه اول بزرگ‌ترین صادرکنندگان زغال‌سنگ در سطح جهان را به نام خود به ثبت رسانده‌اند.

انتهای پیام//

همگام با افزایش عرضه در هند،

۸:۴۸ /دوشنبه/۲۶ آذر ۱۴۰۳

مدیرعامل شرکت زغال‌سنگ البرز مرکزی عنوان کرد:

۱۵:۴۷ /سه شنبه/۲۹ آبان ۱۴۰۳

هم‌زمان با کاهش قیمت زغال‌سنگ رخ داد؛

۱۰:۲۹ /یکشنبه/۲۷ آبان ۱۴۰۳

سهم ناچیز ایران از تولید زغال‌سنگ؛

۷:۵۳ /دوشنبه/۱۴ آبان ۱۴۰۳

حجت‌الله دربانی، مدیرعامل شرکت ذغالسنگ نگین طبس در گفت‌وگو با «فلزات آنلاین»:

۱۶:۲۰ /شنبه/۴ تیر ۱۴۰۱

افشین مختاری، مدیرعامل شرکت پیشرو معادن ذوب‌آهن سوادکوه در گفت‌وگو با «فلزات آنلاین»

۱۱:۵۲ /شنبه/۲۵ بهمن ۱۳۹۹

حجت‌الله دربانی، مدیرعامل شرکت ذغالسنگ نگین طبس در گفت‌وگو با «فلزات آنلاین»

۱۸:۴۸ /شنبه/۱ آذر ۱۳۹۹

رمضان کریتی ثانی، مدیرعامل شرکت زغال‌سنگ پروده طبس در گفت‌وگو با «فلزات آنلاین

۱۸:۵۴ /چهارشنبه/۱۳ فروردین ۱۳۹۹

حجت‌الله دربانی، مدیرعامل شرکت ذغالسنگ نگین طبس در گفت‌وگو با «فلزات آنلاین» مطرح کرد

۱۶:۱۲ /پنجشنبه/۲۹ اسفند ۱۳۹۸

بهرام جلوداری، مدیرعامل شرکت گسترش و نوسازی معادن خاورمیانه (ممرادکو) در گفت‌وگو با «فلزات آنلاین

۱۷:۰۱ /شنبه/۲۴ اسفند ۱۳۹۸

مرصاد محامی آهنگران، مدیرعامل شرکت یکتا ذوب ایرانیان طی یادداشتی در «فلزات‌آنلاین» نوشت:

۵:۳۲ /شنبه/۲۱ مهر ۱۴۰۳

کیارش مهرانی، معاون مالی و اقتصادی هلدینگ «ومعادن» طی یادداشتی نوشت:

۷:۵۴ /سه شنبه/۳ مهر ۱۴۰۳

سعيد صمدی، دبير انجمن زغال‌سنگ ايران طی یادداشتی در«فلزات‌آنلاین» نوشت:

۸:۲۷ /شنبه/۵ اسفند ۱۴۰۲
به زودی گزارش‌های مرتبط جدیدی منتشر خواهیم کرد.
به زودی ویدیوهای مرتبط جدیدی منتشر خواهیم کرد.
به زودی اینفوگرافیک‌های مرتبط جدیدی منتشر خواهیم کرد.
به زودی گزارش‌های تصویری مرتبط جدیدی منتشر خواهیم کرد.

شاخص‌های قیمتی فلزات آنلاین

محصول
شاخص/تاریخ
قیمت

فلزات آنلاین

1403/10/5

226357

فلزات آنلاین

1403/10/5

612515

فلزات آنلاین

1403/10/5

923445

فلزات آنلاین

1403/10/5

3285726

فلزات آنلاین

1403/10/5

24873

فلزات آنلاین

1403/10/5

13831

فلزات آنلاین

1403/10/5

42643

فلزات آنلاین

1403/10/5

48803

فلزات آنلاین

1403/10/5

43072

فلزات آنلاین

1403/10/5

41383

فلزات آنلاین

1403/10/5

28816

فلزات آنلاین

1403/10/5

30214

فلزات آنلاین

1403/10/5

28818

فلزات آنلاین

1403/10/5

37402

فلزات آنلاین

1403/10/5

35717

فلزات آنلاین

1403/10/5

59438

فلزات آنلاین

1403/10/5

28101

فلزات آنلاین

1403/10/5

43017

فلزات آنلاین

1403/10/5

47324

فلزات آنلاین

1403/10/5

5049300