سریع‌تر از امروز فردا را خلق کنید...

آخرین اخبار

۱۴:۳۷ /چهارشنبه/۳ بهمن ۱۴۰۳
زمان انتشار: ۱۰:۴۵ /جمعه/۲۱ مرداد ۱۴۰۱

به کارگیری از روش حرارتی بازیافت باتری‌های قابل ‌شارژ

در اوایل ژانویه سال ‌جاری، وزارت ‌صنعت و فناوری ‌اطلاعات چین در یک کنفرانس مطبوعاتی اشاره کرد که انتظار می‌رود تا سال 2030، میزان کل صنعت بازیافت حرارتی در باتری‌های قابل شارژ تولید چین به بیش از 100 میلیارد یوان برسد.

در اوایل ژانویه سال ‌جاری، وزارت ‌صنعت و فناوری ‌اطلاعات چین در یک کنفرانس مطبوعاتی اشاره کرد که انتظار می‌رود تا سال ۲۰۳۰، میزان کل صنعت بازیافت حرارتی در باتری‌های قابل شارژ تولید چین به بیش از ۱۰۰ میلیارد یوان برسد.

به گزارش پایگاه خبری و تحلیلی «فلزات ‌آنلاین» و به نقل از موسسه«SMM»، در روزهای گذشته کنفرانس جهانی باتری با نتایج پرباری در شهر یبین واقع در استان سیچوان چین برگزار شد. سخنرانی آقای رابین زنگ به ‌عنوان مدیر عامل شرکت «CATL»، پیرامون روش حرارتی بازیافت باتری‌های قابل‌ شارژ باعث شد بحث‌های زیادی در این رابطه در بازار شکل بگیرد. او بیان کرد که بیشتر مواد موجود در باتری‌های قابل‌ شارژ قابلیت بازیافت دارند؛ به عنوان مثال، نرخ بازیابی در نیکل، کبالت و منگنز این شرکت به ۹۹،۳ درصد و نرخ بازیابی لیتیوم نیز به بیش از ۹۰درصد می‌رسد.

در همین راستا، شرکت «Tianqi Lithium» به عنوان یکی از شرکت‌های مطرح چینی در زمینه استخراج لیتیوم معدنی، ادعای شرکت «CATL» مبنی بر میزان نرخ بازیافت بیش از ۹۰درصدی لیتیوم را زیر سوال برد. این شرکت افزود که اگرچه این مقادیر در محیط آزمایشگاهی به دست می‌آیند اما چنین اعدادی هنوز در حوزه‌های تجاری مشاهده نشده است. اطلاعات‌ دریافتی نشان می‌دهد که شرکت «Guangdong Brunp Recycling Technology» در سال ۲۰۰۵ تاسیس شد. شرکت «CATL» با داشتن ۵۲٫۸۷ درصد سهام آن بزرگ‌ترین سهامدار این شرکت است. حـــوزه فعالیـــت شرکــت «Brunp Recycling Technology» در زمینه‌های تحقیق ‌و ‌توسعه فناوری بازیافت منابع، سیستم بازیابی انرژی و فناوری مواد جدید است.

در اوایل ژانویه سال جاری، وزارت صنعت و فناوری ‌اطلاعات چین در یک کنفرانس مطبوعاتی اشاره کرد که انتظار می‌رود تا سال ۲۰۳۰، اندازه کل صنعت بازیافت حرارتی در باتری‌های قابل شارژ چین به بیش از ۱۰۰ میلیارد یوان برسد.

در کنفرانس بین‌المللی انرژی‌های نوی چین در سال ۲۰۲۲ که موسسه «SMM» از ۱۳ تا ۱۵ژوئن آن را برگزار کرد، بسیاری از پیشکسوتان حوزه صنعت در مورد وضعیت موجود و چالش‌های پیش روی بازیافت باتری‌های قابل شارژ به بحث و تبادل نظر با یکدیگر پرداختند.

وو ژانگجی، بنیان‌گذار و مدیر کل شرکت «Changhong Green Environmental Protection Technology» واقع در استان سیچوان چین پیش‌بینی می‌کند که میزان بازیافت باتری در سال ۲۰۲۲ به ۸۳ گیگاوات ساعت و در سال ۲۰۲۵ به ۱۹۵ گیگاوات ساعت برسد و نرخ رشد پنج ساله آن ۳۳٫۳ درصد خواهد بود. این مقدار تا سال ۲۰۳۰ به ۵۲۲ گیگاوات ساعت با نرخ رشد پنج ساله ۲۱٫۸درصدی خواهد رسید. همچنین مقدار آن تا سال ۲۰۳۵ به ۱,۳۱۸گیگاوات ساعت با نرخ رشد پنج ساله ۲۰٫۴درصد خواهد رسید. در نهایت در یک چرخه تجاری ۱۵ساله، نرخ رشد پنج ساله از سال ۲۰۲۰ تا ۲۰۳۵ به ۲۵ درصد خواهد رسید.

مینگ یوبین، مدیر فنی علوم و فناوری باتری بیان می‌کند که بر اساس آمار‌های ناکافی به دست آمده تا پایان ماه دسامبر ۲۰۲۱، بیش از ۷۰شرکت بازیافت در سراسر جهان نزدیک به ۱۳میلیون تن باتری‌های قابل شارژ را بازیافت کرده‌اند. همچنین لیتیوم، کبالت، نیکل و منگنز بازیافت شده از این باتری‌های فرسوده، ۴ تا ۷درصد از منابع مورد نیاز برای تولید باتری‌های قابل شارژ در آن سال را تامین کردند.

در سال‌های اخیر، به ‌دلیل رشد استفاده از وسایل نقلیه مبتنی بر انرژی‌‌های نو، تقاضا برای نیکل، کبالت، لیتیوم و سایر فلزات به شدت افزایش ‌یافته است. قیمت فلزات لیتیوم و نیکل با ورود به سال ۲۰۲۲ با سرعت بیشتری افزایش‌یافته است. با توجه به قیمت‌های موسسه «SMM»، میانگین قیمت نقدی فلز لیتیوم از یک میلیون و ۳۹۵ هزار یوان به ‌ازای هر تن به بالاترین نقطه یعنی سه میلیون و ۱۶۰ هزار یوان به ‌ازای هر تن رسید و به میزان ۱۲۶٫۵۸ درصد افزایش داشت.

در پشت پرده افزایش قیمت سریع مواد اولیه، بدون شک می‌توان ردپایی از چشم‌انداز توسعه بازیافت باتری‌‍‌های قابل ‌شارژ را یافت. به طور کلی، میانگین عمر باتری خودرو‌های قابل ‌شارژ مبتنی بر انرژی‌های نو بین پنج تا هشت سال است. به گفته شرکت تحقیقاتی «CCID Consulting»، بازیافت باتری‌های قابل شارژ از سال ۲۰۱۸ آغاز شده است. در سال ۲۰۲۰، حدود ۲۵٫۶ گیگاوات ساعت باتری فرسوده دور ریخته شده است. این تعداد تا سال ۲۰۲۵ به ۱۷۴٫۲ گیگاوات ساعت (حدود دو میلیون تن) خواهد رسید که ۶٫۸ برابر بیشتر از سال ۲۰۲۰ است. همچنین نرخ رشد مرکب سالیانه تا سال ۲۰۲۵ به ۵۸٫۲ درصد خواهد رسید.

آژانس بین‌المللی انرژی زمانی پیش‌بینی کرد که اندازه صنعت بازیافت باتری‌های قابل شارژ در ۱۰ سال آینده، به ۱۶۴٫۸ میلیارد یوان خواهد رسید. وانگ ژنپو، معاون مدیر و دبیر کل کمیته‌ حرفه‌ای بازیافت باتری‌های مبتنی بر انرژی‌های نو در انجمن حفاظت از انرژی ‌صنعتی و تولیدات پاک‌تر چین، پیش‌بینی می‌کند که در پنج سال آینده، میانگین سالانه استفاده از باتری‌های قابل شارژ فرسوده حدود ۲۰ تا ۳۰ گیگاوات ساعت یا ۱۶۰ هزار تن باشد. همچنین مقدار آن تا سال ۲۰۲۶ به حدود ۱۴۲٫۲ گیگاوات ساعت یا ۹۲۶ هزار تن می‌رسد. از سال ۲۰۲۲ تا ۲۰۲۶، ظرفیت تجمعی تولید ۱۰ شرکت برتر این حوزه به ۹۰ گیگاوات ساعت خواهد رسید و شرکت «CATL» به تنهایی بیش از ۴۴ گیگاوات ساعت ظرفیت تولید از باتری قابل ‌شارژ بازیافتی خواهد داشت.

موسسه «SMM» معتقد است که بازیابی ضایعات باتری‌های لیتیومی در چین با آغاز سال ۲۰۲۲ به میزان قابل توجهی افزایش یافته است. در همین راستا حجم بازیافت ضایعات باتری‌های لیتیومی به ۳۲ هزار و ۱۰۵ تن رسید. اگرچه این مقدار از آن زمان تاکنون افت داشته است اما عملکرد کلی آن همچنان قابل‌ توجه است. بر اساس آمار به‌دست آمده از موسسه «SMM»، حجم بازیافت ضایعات باتری لیتیومی در ژوئن امسال به ۲۹ هزار و ۳۲ تن رسید که افزایش قابل‌ توجه ۶۲ درصدی نسبت به ماه مِی را نشان می‌‎دهـــد. دلیـــل ایـــن افزایـــش ایــن اســـت کـــه بازیافت‌کنندگان باتری پس از اتمام موجودی قبلی خود در کارخانه و با کاهش قیمت‌های نیکل و کبالت، شارژ مجدد و موجودی انبارهای خود را افزایش داده‌اند.

علاوه‌براین، طبق بررسی‌های صورت ‌گرفته در موسسه «SMM»، در ژوئن امسال، در مجموع سه هزار و یک تن نیکل، چهار هزار و ۹۳ تن کبالت و یک هزار و ۷۷ تن لیتیوم (همه از نظر محتوای فلز) بازیافت شده‌اند. میزان نیکل بازیافت شده ۸۶ درصد، کبالت ۱۰۸ درصد و لیتیوم ۳۹٫۹ درصد نسبت به ماه قبل افزایش داشته است.

با توجه به اینکه سولفات کبالت بیشترین سهم محصولات کبالت بازیافتی را به خود اختصاص می‌دهد، می‌توان آن را به عنوان مثال در نظر گرفت. با توجه به قیمت‌‌های موسسه «SMM»، میانگین قیمت سولفات کبالت در بازار فیزیکی چین از سه ماهه سوم سال ۲۰۲۱ به بعد در حال افزایش بوده و به بالاترین سطح خود در یک سال گذشته یعنی ۱۲۰ هزار یوان بر تن رسیده است که در سه سال گذشته رکوردی بی‌سابقه محسوب می‌شود. با این حال، قیمت سولفات کبالت در بازار فیزیکی اخیرا کاهش یافته است. از ۲۵ ژوئن، قیمت سولفات کبالت در بازار فیزیکی داخلی چین به حدود ۵۹ هزار یوان بر تن تا ۶۱ هزار یوان بر تن کاهش یافته است که نسبت به قبل تقریبا قیمت آن به نصف کاهش یافته است.

موسسه «SMM» در مورد بازار بازیافت باتری‌‌های قابل ‌شارژ پیش‌بینی می‌کند که حجم بازیافت در ماه جولای در مقایسه با ماه ژوئن کاهش یابد. با توجه به حجم زیاد بازیافت در ماه ژوئن و موجودی فراوانی که توسط بازیافت‌کنندگان حمل می‌شود، انتظار می‌رود که بازیافت‌کنندگان حجم خرید خود را در ماه جولای کاهش دهند. همچنین پیش‌بینی می‌شود در ماه جولای، ۲۵هزار و ۶۴۶ تن ضایعات بازیافت شود که کاهش ۱۲ درصدی نسبت به ماه قبل را نشان می‌دهد. در رابطه با ماه جولای باید عنوان کرد بازیافت‌کنندگان موجودی خود را مصرف می‌کنند و بر ‌حسب نیاز خرید می‌کنند. بنابراین با در نظر گرفتن ریسک افزایش قیمت فلزات و ضرایب (نسبت قیمت) نیکل و کبالت، حجم خرید نسبت به ماه ژوئن تا حدودی کاهش می‌یابد. در نتیجه حجم خرید ضایعات باتری لیتیومی در ماه جولای کاهش خواهد یافت.

دولت آمریکا یارانه جدیدی را برای زنجیره‌های تامین مواد معدنی حیاتی اختصاص داد

۱۲:۲۲ /شنبه/۵ آذر ۱۴۰۱
به زودی گفت‌وگوهای مرتبط جدیدی منتشر خواهیم کرد.

مرصاد محامی آهنگران در یادداشتی در «فلزات آنلاین» نوشت:

۶:۵۷ /شنبه/۲۸ آبان ۱۴۰۱

نگاهی به تحولات بازارهای جهانی فرونیوبیوم

۱۰:۳۸ /یکشنبه/۱۱ دی ۱۴۰۱

ایالات متحده آمریکا، بزرگترین مصرف‌کننده اکسید منیزیم

۷:۵۵ /شنبه/۱۲ آذر ۱۴۰۱
به زودی گزارش‌های مرتبط جدیدی منتشر خواهیم کرد.
به زودی ویدیوهای مرتبط جدیدی منتشر خواهیم کرد.
به زودی اینفوگرافیک‌های مرتبط جدیدی منتشر خواهیم کرد.
به زودی گزارش‌های تصویری مرتبط جدیدی منتشر خواهیم کرد.

شاخص‌های قیمتی فلزات آنلاین

محصول
شاخص/تاریخ
قیمت

فلزات آنلاین

1403/11/2

245286

فلزات آنلاین

1403/11/2

665606

فلزات آنلاین

1403/11/2

1092273

فلزات آنلاین

1403/11/2

3548585

فلزات آنلاین

1403/11/2

24813

فلزات آنلاین

1403/11/2

14031

فلزات آنلاین

1403/11/2

41198

فلزات آنلاین

1403/11/2

48908

فلزات آنلاین

1403/11/2

44236

فلزات آنلاین

1403/11/2

42676

فلزات آنلاین

1403/11/2

31626

فلزات آنلاین

1403/11/2

30589

فلزات آنلاین

1403/11/2

29664

فلزات آنلاین

1403/11/2

38984

فلزات آنلاین

1403/11/2

37373

فلزات آنلاین

1403/11/2

60860

فلزات آنلاین

1403/11/2

28609

فلزات آنلاین

1403/11/2

43327

فلزات آنلاین

1403/11/2

48261

فلزات آنلاین

1403/11/2

5279700