تولید سولفات کبالت چین در نیمه اول سال ۲۰۲۲، برابر ۳۵ هزار و ۶۰۰ تن بود که نسبت به سال قبل، ۲۱ درصد و همچنین در نیمه دوم سال ۲۰۲۱، حدود ۵ درصد رشد جزئی داشت. تولید کلرید کبالت چین در نیمه اول سال ۲۰۲۲، برابر ۲۱ هزار و ۷۰۰ تن بود که نسبت به سال پیش و نیمه دوم سال۲۰۲۱، حدود ۱۷ درصد افت داشت.
به گزارش پایگاه خبری و تحلیلی «فلزات آنلاین» و به نقل از موسسه «SMM»، کارخانههای رده بالای سولفات کبالت از محصولات میانی کبالت به عنوان مواد اولیه استفاده میکنند. در نیمه اول سال جاری میلادی، هزینه کبالت سولفات تولید شده با محصول میانی به طور قابل توجهی بالاتر از قیمت آن در بازار فیزیکی طی سه ماهه دوم بود و از انگیزه تولید آن کاسته شد. در عین حال، با افزایش محبوبیت بازیافت لیتیوم، تولید سولفات کبالت توسط بازیافت کنندهها به طور کلی افزایش یافت. مجموع سهم بازار پنج شرکت بزرگ عرضهکننده سولفات کبالت، ۴۸درصد برآورد شد که این میزان نسبت به مدت مشابه سال گذشته کاهش داشته است.
تولید کلرید کبالت چین در نیمه اول سال ۲۰۲۲ برابر ۲۱ هزار و ۷۰۰ تن بود که نسبت به سال پیشین و نیمه دوم سال ۲۰۲۱، حدود ۱۷ درصد افت داشت. تحت تاثیر افزایش مداوم قیمت Co3O4 در سه ماهه اول، سودآوری کلرید کبالت به نسبت خوب بود و واحدهای ذوب به طور کلی حجم تولید کلرید کبالت را افزایش دادند. بازار الکترونیک در سه ماهه دوم امسال، کمترین میزان تقاضای فصلی را داشت و تقاضا برای Co3O4 تضعیف شد. گسترش همهگیری کرونا در این دوره، بیشتر در بازار الکترونیک متمرکز شد و تولید Co3O4 در سه ماهه دوم کاهش یافت. در همین حال، به دلیل تحریک بالای بازار سولفات کبالت در سه ماهه اول امسال، تمام تولیدکنندگان به جز تولیدکنندگان اصلی به جای کلرید کبالت، به تولید سولفات کبالت پرداختند. نسبت تمرکز پنج شرکت برتر در بازار کلرید کبالت ۶۳ درصد برآورد شد و این میزان در مقایسه با سالهای گذشته افزایش یافته است.
بهطور مداوم افزایش قیمتها در سه ماهه اول سال جاری میلادی باعث بهبود خوشبینی در بازار شده است اما خطرات پنهان محتملتر میشوند.
در ماه ژانویه، تقاضا برای این مواد رشد شدیدی را نشان داد زیرا شرکتهای سازنده خودروهای الکتریکی برای رسیدن به اهداف فروش خود عجله داشتند. به دلیل اختلال در زنجیره تامین، ورود نمک کبالت در بنادر سخت شد. سپس در میان معضلات عرضه، قیمت نمک کبالت سریع افزایش یافت و تولیدکنندگان نمک کبالت با توجه به سود بالا، تولید را افزایش دادند.
در ماه فوریه، در طول جشنواره سال نو چینی، میزان محصولات میانی که به بنادر داخلی رسیدند، کاهش یافت. بیشتر واحدهای ذوب بالادست جهت تعمیر و نگهداری دورهای فعالیت خود را متوقف کردند و در نتیجه تولید نمک کبالت کاهش یافت. در همین زمان، نرخ بهرهبرداری فعالیت واحدهای پاییندستی حتی در طول تعطیلات سال نو چینی به نسبت زیاد بود که با تقاضا برای انبارش پس از تعطیلات سال نو چینی همراه شد و دوباره قیمت نمک کبالت را بالا برد.
در ماه مارس، همراه با افزایش سریع قیمت نمک کبالت داخلی، قیمت کبالت در خارج از چین نیز افزایش یافت و باعث تقویت جایگاه واحدهای ذوب در بازار شد. با این حال، در اواسط ماه مارس، قیمت بالای نیکل به نقطه عطفی در بازار نمک کبالت تبدیل شد. تحت تاثیر قیمتهای شدید نیکل، اکثر تولیدکنندگان پیشرو، سیاست انتظار نسبت به خرید نمک کبالت را اتخاذ کردند و کارخانههای رده بالا، در ژیجیانگ به دلیل بیماری و همهگیری کرونا، تولید را به مدت ۱۵ روز به حالت تعلیق درآوردند. بنابراین، تولید کلی سولفات کبالت در ماه مارس پایینتر از حد انتظار بود.
همهگیری مجدد کرونا به دنبال روند شدید قیمت نیکل در ماه مارس، به عنوان یکی دیگر از عوامل اصلی تاثیرگذار بر بازار کبالت سایه انداخت.
در ماه آوریل، این بیماری همهگیر در بسیاری از مناطق چین شیوع پیدا کرد اما با توجه به اینکه قیمتهای خارج از چین هنوز در حال افزایش بود، قیمتهای داخلی در این ماه فقط کمی کاهش یافت. علاوهبراین، محصولات میانی با تاخیر به صورت متمرکز به بنادر رسیدند و تولید نمک کبالت در ماه آوریل افزایش یافت.
در ماه می، همهگیری این بیماری رو به وخامت بود و بر همین اساس واحدهای پاییندستی، تولید را کاهش دادند. علاوهبراین، از آنجایی که واحدهای پاییندستی در ابتدای سال به طور فعال خریداری کرده بودند، تقاضای خرید در این ماه تضعیف شد. کارخانههای نمک کبالت شاهد افزایش انباشت موجودی نمک بودند. واحدهای ذوب مواد بازیافتی، به دلیل فشار نقدینگی، نمک کبالت را با قیمت پایینتر فروختند و قیمت نمکهای کبالت در ماه می کاهش یافت. هزینه واحدهای ذوبی که از محصولات میانی به عنوان مواد اولیه استفاده کردند، همچنان در حال افزایش بود که حتی آنها را وارد حاشیه ضرر کرد. از این رو از انگیزه تولید واحدهای ذوب کاسته شد و سبب کاهش شدید تولید نمک کبالت در ماه می شد.
در ماه ژوئن، وضعیت همهگیری در شانگهای بهبود یافت و بازار انرژیهای نو امیدوارکننده بود زیرا شرکتهای سازنده خودروهای الکتریکی تولید را به شدت از سر گرفتند. در همین حال، قیمت کربنات لیتیوم دوباره افزایش یافت و بخش بازیافت را احیا کرد و تولید نمک کبالت توسط واحدهای بازیافت نیز با افزایش همراه شد. واحدهای ذوب مصرف کننده محصولات میانی به عنوان ماده اولیه، فقط به دلیل انباشت زیاد موجودی، حجم تولید خود را حفظ کردند. با توجه بـــه نوسانـــات مــداوم قیمتهـــای کبالــت، تولیدکنندگان یکپارچه، تولید نمک کبالت را افزایش دادند. بنابراین در ماه ژوئن تولید نمک کبالت افزایش یافت.
سهم بازار پنج تولیدکننده برتر سولفات کبالت چین در نیمه اول سال ۲۰۲۲، در مجموع ۴۸ درصد بود و شرکتهای هوآیو، جم و تنگویان، همچنان سه شرکت برتر بازار بودند. با توجه به همهگیری ویروس کرونا، کارخانههای یکپارچه، تولید را در سه ماهه دوم امسال کاهش دادند و تولید سولفات کبالت نیز کاهش یافت و منجر به پایین آمدن میزان نسبت تمرکز بازار در مقایسه با مدت زمان مشابه سال گذشته شد.
سهم ترکیبی بازار از پنج تولیدکننده برتر کلرید کبالت در نیمه اول سال ۲۰۲۲، برابر ۶۳ درصد بود. در ابتدای سال، بازار سولفات کبالت گرم شد و بیشتر تولیدکنندگان کوچک و متوسطمقیاس، در تولید سولفات کبالت متمرکز شدند؛ در حالیکه کارخانههای بزرگمقیاس تولید معمولی و نرمال خود را حفظ کردند. از این رو نسبت تمرکز در بازار کلرید کبالت بیشتر تقویت شد.