سریع‌تر از امروز فردا را خلق کنید...

آخرین اخبار

۲:۰۹ /یکشنبه/۱۶ دی ۱۴۰۳
زمان انتشار: ۸:۵۵ /دوشنبه/۱۰ دی ۱۴۰۳

در پی محدودیت‌های صادراتی چین صورت پذیرفت؛

اتکای ایالات متحده آمریکا به متحدان خود برای تامین تنگستن

طبق اطلاعیه دولت چین، به زودی محدودیت صادرات تنگستن به عنوان یک فلز سخت به مرحله اجرایی می‌رسد. با این حال، به نظر می‌رسد قرار است روند راه‌اندازی پروژه‌های جدید در مقایس جهانی برای پر کردن خلاء ایجاد شده از محدودیت وضع شده در صادرات این ماده معدنی تولید شده در چین آغاز شود.

طبق اطلاعیه دولت چین، به زودی محدودیت صادرات تنگستن به عنوان یک فلز سخت به مرحله اجرایی می‌رسد. با این حال، به نظر می‌رسد قرار است روند راه‌اندازی پروژه‌های جدید در مقیاس جهانی برای پر کردن خلاء ایجاد شده از محدودیت وضع شده در صادرات این ماده معدنی تولید شده در چین آغاز شود.

به گزارش پایگاه خبری و تحلیلی «فلزات‌آنلاین» و به‌نقل از پایگاه خبری «QRIUS»، به زودی کار راه‌اندازی یک پروژه تنگستن در کره‌جنوبی آغاز خواهد شد. چین در سال‌های اخیر توانسته است با تولید تنگستن و عرضه این ماده معدنی در بازارهای جهانی با قیمتی مقرون‌به‌صرفه‌تر، حدود ۸۰ درصد از بازار جهانی این فلز سخت را در اختیار بگیرد. گفتنی است تنگستن یک فلز سخت است که از آن در ساخت سلاح و تولید نیمه‌هادی‌ها استفاده می‌شود.

اخیرا وزارت بازرگانی چین طی بیانیه‌ای اعلام کرد که بر صادرات برخی از مواد معدنی تولید شده در این کشور از جمله عناصر نادر خاکی و فلز تنگستن که کاربرد نظامی یا غیرنظامی دارند، محدودیت وضع خواهد کرد و صادرکنندگان برای صادرات این مواد معدنی به دیگر کشورها، باید درخواستی برای دریافت مجوز به دولت این کشور ارائه دهند.

این اقدام دولت چین درست هم‌زمان با افزایش تنش‌های تجاری میان آمریکا و چین صورت گرفته است. اخیرا وزارت دفاع ایالات متحده آمریکا طی بیاینه‌ای که اجرای آن از اول ماه ژانویه ۲۰۲۷ آغاز خواهد شد، شرکت‌های پیمانکار و طرف قرارداد خود را از خرید تنگستن استخراج شده از چین منع کرده است. این اقدام نشان می‌دهد آمریکا قصد دارد تنگستن مورد نیاز خود را از منابع غیرچینی تامین کند.

کریستوفر اکلستون، استراتژیست فعال در شرکت «Hallgarten & Company»، وضع ممنوعیت برای خرید تنگستن استخراج شده توسط چین از سوی آمریکا را اقدامی دیرهنگام توصیف کرد.

وی در ادامه عنوان کرد: آنچه امروز به وضوح در بازار مشاهده می‌شود، این است که حجم تقاضا برای تنگستن روندی صعودی به خود گرفته است. در واقع عاملی که موجب روند افزایش تقاضا برای تنگستن شده، وضع محدودیت صادرات این فلز سخت از چین نیست بلکه اقدام محدودکننده‌ای بوده که باعث می‌شود هزینه استخراج تنگستن و حاشیه سود آن در سایر بازارهای بین‌المللی افزایش پیدا کند.

اکلستون با اشاره به اینکه هنوز قیمت تنگستن در بازار تحت تاثیر اقدام دولت چین مبنی بر وضع محدودیت صادرات بر روی این ماده معدنی قرار نگرفته است، مطرح کرد: برای اینکه حاشیه سود معقولی در استخراج تنگستن برای تولیدکنندگان ایجاد شود، این فلز باید حدود ۵۰ دلار بیشتر از قیمت فعلی در بازار یعنی در حدود ۳۳۵ دلار معامله شود.

به گفته وی، افزایش قیمت تنگستن در آمریکا استخرا‌ج‌کنندگان را ترغیب خواهد کرد تا ظرفیت تولید خود را افزایش دهند.

در همین راستا، می‌توان بیان کرد که اگرچه دولت چین محدودیت‌هایی بر صادرات تنگستن از این کشور وضع کرده اما دولت ایالات متحده آمریکا نیز تعرفه واردات محموله‌های تنگستن از مبدا چین را در ماه سپتامبر ۲۰۲۴ حدود ۲۵ درصد افزایش داده است.

اکلستون در همین رابطه تصریح کرد: بیشتر فعالان بازار تنگستن آمریکا از افزایش تعرفه‌های واردات این ماده معدنی از مبدا چین حمایت کرده و این مسئله را به نفع تولید داخلی می‌دانند؛ ضمن اینکه برخی از تولیدکنندگان تنگستن در آمریکا، حتی خواستار افزایش ۵۰ درصدی تعرفه‌های واردات این فلز از چین هستند.

کالن هندریکس، کارشناس ارشد فعال در اندیشکده «Peterson Institute for International Economics» بیان کرد: راه‌اندازی و بهره‌برداری از یک معدن اگرچه سال‌ها به طول می‌انجامد اما افزایش تعرفه‌های واردات که انتظار می‌رود در دولت ترامپ به مرحله عملیاتی برسد، می‌تواند تاثیر مثبتی بر روی بهره‌برداری از پروژه‌های معدنی در آمریکا از لحاظ صرفه اقتصادی داشته باشد.

آمریکا به دنبال تامین تنگستن از متحدان استراتژیک خود

بر اساس گزارش‌های رسمی منتشر شده، از سال ۲۰۱۵ تاکنون در آمریکا به طور تجاری اقدامی برای استخراج تنگستن صورت نگرفته است. با این حال، انتظار می‌رود که فعالیت در یکی از بزرگ‌ترین معادن تنگستن جهان در کره‌جنوبی به عنوان یکی از متحدان استراتژیک آمریکا دوباره آغاز شود.

در همین رابطه، شرکت «Almonty Industries» مستقر در کانادا طی هفته ابتدایی ماه دسامبر ۲۰۲۴ اعلام کرد که به زودی با نصب تجهیزات خردایش، فعالیت در معدن و واحد فرآوری «Sangdong» آغاز خواهد شد. لازم به ذکر است که فعالیت در این معدن تنگستن در سال ۱۹۹۴ متوقف شده بود.

لوئیس بلک، مدیرعامل شرکت «Almonty Industries» در ماه نوامبر ۲۰۲۴ پس از برگزاری مراسمی که در آن رسما همکاری این شرکت با دولت محلی استان گانگوون کره‌جنوبی رسانه‌ای شد، اعلام کرد که شرکت مذکور در نظر دارد نرخ بهره‌برداری در معدن «Sangdong» را تا تابستان سال ۲۰۲۵ به حدود ۵۰ درصد برساند.

وی با اشاره به اینکه حدود ۹۰ درصد تنگستن مورد نیاز کره‌جنوبی از چین تامین می‌شود، خاطرنشان کرد: شرکت‌های چینی ممکن است برای حفظ سهم خود در بازار تنگستن کره‌جنوبی، در مشاغل مرتبط دیگر در این کشور به طور غیرمستقیم سرمایه‌گذاری کنند.

جئونگ کوانگ یول، معاون فرماندار در امور اقتصادی در استان گانگوون کره‌جنوبی که معدن «Sangdong» در آن واقع شده است، اظهار داشت: دولت محلی قصد دارد مشوق‌هایی را به منظور جذب سرمایه‌گذاران خارجی ارائه دهد زیرا امید است با ارائه چنین حمایت‌هایی، این معدن به یک قطب صنعتی برای جذب شرکت‌های خارجی در راستای توسعه این منطقه تبدیل شود.

به گفته وی، با راه‌اندازی مجدد این معدن برای حدود ۲۵۰ نفر شغل مستقیم و برای حدود یک هزار و ۵۰۰ نفر شغل غیرمستقیم ایجاد خواهد شد.

لازم به یادآوری است شرکت «Almonty Industries» در سال ۲۰۱۵، توانست حق استخراج تنگستن از معدن «Sangdong» را به دست آورد و در سال ۲۰۲۱، موفق شد برای توسعه این پروژه ۷۵٫۱ میلیون دلار از بانک دولتی آلمان «KfW IPEX-Bank» وام دریافت کند. شرکت مذکور حجم هزینه‌کردهای انجام شده در پروژه مذکور را از ابتدای به دست گرفتن مدیریت آن تاکنون حدود ۱۳۰ میلیون دلار اعلام کرده است.

گراسلین باسکران، مدیر برنامه بخش امنیت مواد معدنی حیاتی در مرکز مطالعات استراتژیک و اندیشکده «Center for Strategic and International Studies» اظهار داشت: در میان‌مدت، ایالات متحده آمریکا برای تامین تنگستن مورد نیاز باید به کشورهای متحد استراتژیک خود تکیه کند.

وی تاکید کرد: طبق یک قرارداد با موعد تحویل بلندمدت، شرکت «Almonty Industries» قرار است حدود ۴۵ درصد از تنگستن تولید شده در معدن «Sangdong» را به آمریکا صادر کند.

به گفته باسکران، چندین عضو سازمان دولتی زمین‌شناسی ایالات متحده آمریکا در اوایل سال جاری میلادی از معدن «Sangdong» بازدید کردند تا وضعیت آن را ارزیابی کنند. طبق گزارش منتشر شده از سوی سازمان مذکور، حدود ۴۵ درصد از تنگستن مورد نیاز آمریکا در ماه ژوئن ۲۰۲۴ از طریق واردات از چین تامین شد.

امره اوزون، تحلیلگر بخش فروآلیاژ و فولاد در موسسه «Fastmarkets» بیان کرد: انتظار می‌رود حجم تقاضای تنگستن در بازار داخلی چین و سایر بازارهای بین‌المللی روندی صعودی به خود بگیرد و قیمت این فلز نیز در کوتاه‌مدت با افزایش همراه شود. همچنین پیش‌بینی می‌شود از اواخر سال ۲۰۲۵، افزایش حجم عرضه تنگستن از سوی منابع غیر چینی به تثبیت قیمت این فلز در بازار جهانی کمک کند.

وی در ادامه با اشاره به بازگشایی معدن «Sangdong» و آغاز بهره‌برداری از سایر پروژه‌های تنگستن در قزاقستان، استرالیا و اسپانیا مطرح کرد: حجم تقاضای تنگستن در سایر بازارهای بین‌المللی نیز با روندی افزایشی همراه خواهد بود. با این حال، انتظار می‌رود حجم عرضه این فلز در این بازارها با توسعه پروژه‌های مذکور روندی صعودی به خود بگیرد.

وضعیت پروژه‌های تنگستن در ایالات متحده آمریکا

علی‌رغم عدم تولید تنگستن در آمریکا، سازمان زمین‌شناسی این کشور اخیرا در گزارشی به حدود ۱۰۰ منبع ذخیره این ماده معدنی در ۱۲ ایالت این کشور از جمله ایالت‌های آلاسکا، آریزونا، کالیفرنیا، کلرادو، آیداهو، مونتانا، کارولینای شمالی، نیومکزیکو، نوادا، تگزاس، یوتا و واشنگتن اشاره کرده است.

موری نای، مدیر اجرایی شرکت «Demesne Resources» واقع در ایالت آیداهو در روز سه‌شنبه ۱۰ دسامبر ۲۰۲۴، اظهار داشت: این شرکت قصد دارد در روزهای آینده قراردادی هشت ساله به ارزش ۵٫۸ میلیون دلار برای خرید سهام و حق استخراج تنگستن از معدن «IMA» منعقد کند. پیش‌بینی شده این معدن در سه ماهه نخست سال ۲۰۲۵ به مرحله بهره‌برداری برسد.

به گفته وی، طبق ارزیابی‌های انجام شده علاوه بر تنگستن، مواد معدنی دیگری همچون نقره و مولیبدن نیز در معدن «IMA» وجود دارد.

انتهای پیام//

وضعیت صنعت باتری در اروپا؛

۱۱:۵۵ /سه شنبه/۴ دی ۱۴۰۳

علی‌رغم روی کار آمدن دولت جدید،

۱۱:۱۳ /سه شنبه/۴ دی ۱۴۰۳

ضرورت سرمایه‌گذاری در بلندمدت؛

۹:۲۲ /شنبه/۲۴ آذر ۱۴۰۳

به واسطه علم مواد پیشرفته،

۱۰:۳۳ /چهارشنبه/۲۱ آذر ۱۴۰۳
به زودی گفت‌وگوهای مرتبط جدیدی منتشر خواهیم کرد.
به زودی یادداشت‌های مرتبط جدیدی منتشر خواهیم کرد.

با افزایش اختلالات در زنجیره عرضه،

۱۱:۵۰ /دوشنبه/۲۸ آبان ۱۴۰۳

تداوم کاهش قیمت لیتیوم در بازارهای جهانی؛

۶:۵۹ /یکشنبه/۲۷ آبان ۱۴۰۳
به زودی گزارش‌های مرتبط جدیدی منتشر خواهیم کرد.
به زودی ویدیوهای مرتبط جدیدی منتشر خواهیم کرد.
به زودی اینفوگرافیک‌های مرتبط جدیدی منتشر خواهیم کرد.
به زودی گزارش‌های تصویری مرتبط جدیدی منتشر خواهیم کرد.

شاخص‌های قیمتی فلزات آنلاین

محصول
شاخص/تاریخ
قیمت

فلزات آنلاین

1403/10/15

235036

فلزات آنلاین

1403/10/15

657272

فلزات آنلاین

1403/10/15

1092273

فلزات آنلاین

1403/10/15

3548585

فلزات آنلاین

1403/10/15

26948

فلزات آنلاین

1403/10/15

14181

فلزات آنلاین

1403/10/15

43046

فلزات آنلاین

1403/10/15

47139

فلزات آنلاین

1403/10/15

43126

فلزات آنلاین

1403/10/15

42038

فلزات آنلاین

1403/10/15

30205

فلزات آنلاین

1403/10/15

31122

فلزات آنلاین

1403/10/15

29581

فلزات آنلاین

1403/10/15

38306

فلزات آنلاین

1403/10/15

36125

فلزات آنلاین

1403/10/15

60097

فلزات آنلاین

1403/10/15

28929

فلزات آنلاین

1403/10/15

43471

فلزات آنلاین

1403/10/15

48207

فلزات آنلاین

1403/10/15

5195600