سریع‌تر از امروز فردا را خلق کنید...

آخرین اخبار

۲:۱۹ /یکشنبه/۱۶ دی ۱۴۰۳
زمان انتشار: ۹:۱۷ /دوشنبه/۱۰ دی ۱۴۰۳

در مدار توسعه و پیشرفت؛

قطر به دنبال سرمایه‌گذاری ۵۰۰ میلیارد دلاری در بخش «LNG»

صندوق توسعه ملی قطر به دنبال سرمایه‌گذاری 500 میلیارد دلاری در بخش گاز طبیعی مایع است؛ در همین راستا، دولت این کشور در نظر دارد ظرفیت تولید این سوخت فسیلی را در قطر به دو برابر ظرفیت فعلی افزایش دهد.

صندوق توسعه ملی قطر به دنبال سرمایه‌گذاری ۵۰۰ میلیارد دلاری در بخش گاز طبیعی مایع است؛ در همین راستا، دولت این کشور در نظر دارد ظرفیت تولید این سوخت فسیلی را در قطر به دو برابر ظرفیت فعلی افزایش دهد.

به گزارش پایگاه خبری و تحلیلی «فلزات‌آنلاین» و به‌ نقل از روزنامه فایننشال تایمز، محمد السویدی، مدیر اجرایی جدید صندوق توسعه ملی قطر بیان کرد: انتظار می‌رود با آغاز بازنگری در استراتژی این سازمان در زیرساخت‌های مرتبط با سرمایه‌گذاری تغییراتی ایجاد شده تا زمینه برای افزایش سرمایه‌گذاری‌ها فراهم شود.

وی در مصاحبه با روزنامه فایننشال تایمز عنوان کرد: تلاش‌ها به منظور یافتن راهکارها و رودیکردهای جدید برای افزایش بازدهی بیشتر در بخش گاز طبیعی مایع در قطر با در نظر گرفتن میزان ریسک‌های موجود افزایش یافته است.

به گفته مدیر اجرایی جدید صندوق توسعه ملی قطر، اجرای اقدامات لازم در همین خصوص با ارزیابی سیاست‌‌گذاری‌های کلی برای سرمایه‌گذاری، بررسی وضعیت بخش گاز طبیعی مایع در مقیاس جهانی و همچنین ارائه تحلیل‌هایی در قالب چشم‌انداز بخش مذکور در آینده و چگونگی دستیابی به اهداف تدوین شده برای آن در دستور کار قرار گرفته است.

السویدی در ادامه تصریح کرد: رویکردهای مرتبط با سرمایه‌گذاری در صندوق توسعه ملی قطر، معمولا هر پنج بار یک سال مورد بازبینی قرار می‌گیرد و آخرین باری که این کار انجام شد، در سال ۲۰۱۹ بوده است.

وی با اشاره به دو برابر شدن نیروی کار در صندوق توسعه ملی قطر از سال ۲۰۱۸ تاکنون همزمان با به دست گرفتن مدیریت این سازمان، افزود: انجام چنین اقداماتی پیش نیاز توسعه سرمایه‌‌گذاری‌ها در بخش گاز طبیعی مایع در قطر و سایر کشورها بوده است.

مدیر اجرایی جدید صندوق توسعه ملی قطر عنوان کرد: سازمان مذکور در حال آماده‌سازی زیرساخت‌های لازم به منظور افزایش سرمایه‌گذاری‌ها است. در همین راستا، به نظر می‌رسد صندوق توسعه ملی قطر تمرکز خود را بر روی بخش گاز طبیعی در ایالات متحده آمریکا، بریتانیا و شماری از کشورهای آسیایی افزایش داده است.

به گفته السویدی، آمریکا سرمایه‌گذاری‌های عظیمی در بخش گاز طبیعی مایع با ایجاد سیاست‌گذاری پولی کارآمدتر و وضع قوانین و مقررات مبتنی بر حفاظت از محیط زیست انجام داده است و به نظر می‌رسد انجام چنین اقداماتی در دولت جدید ترامپ شتاب بیشتری به خود بگیرد.

وی با اشاره به اینکه بریتانیا نیز اقدامات مشابهی در راستای سرمایه‌گذاری در بخش مذکور انجام داده است، اضافه کرد: دسترسی به بازارهای آزاد و با قوانین منسجم‌تر که امکان سرمایه‌گذاری را فراهم کرده است، یکی دیگر از اهداف صندوق توسعه ملی قطر در بخش گاز طبیعی مایع به شمار می‌رود.

این مقام مسئول ابراز کرد: صندوق توسعه ملی قطر سرمایه‌گذاری‌های دیگری در بخش‌های مختلفی مانند شرکت خرده‌فروشی «Harrods» و همچنین فرودگاه هیترو لندن انجام داده است. سازمان مذکور حتی در قالب سرمایه‌گذاری، بخشی از سهام شرکت خودروسازی آلمانی فولکس واگن و شرکت ایبردرولا را خریداری کرده است.

السویدی خاطرنشان کرد: قطر، یکی از بزرگ‌ترین صادرکنندگان گاز طبیعی در جهان و یکی از کشورهایی بوده که بیشترین سرمایه‌گذاری را برای توسعه بخش مذکور انجام داده است. در همین راستا، قطر حدود ۳۰ میلیارد دلار برای افزایش ظرفیت تولید گاز طبیعی مایع از سالانه ۷۷ میلیون تن به ۱۲۶ میلیون تن تا سال ۲۰۲۷ در بزرگ‌ترین میدان گازی هزینه صرف کرده است.

علاوه‌براین، شرکت با مالکیت دولتی «QatarEnergy» در ماه فوریه ۲۰۲۴ از ارائه برنامه خود مبنی بر توسعه ظرفیت تولید گاز طبیعی مایع خبر داد. در همین رابطه، پیش‌بینی شده است ظرفیت کلی تولید شرکت نامبرده تا پایان سال ۲۰۲۴، حدود ۸۵ درصد افزایش را نسبت به سطح فعلی تجربه کند.

از سوی دیگر با سرمایه‌گذاری مشترک شرکت «Golden Pass» و شرکت «ExxonMobil» در بخش گاز طبیعی مایع ایالات متحده آمریکا، انتظار می‌رود سالانه ۱۶ تا ۱۸ میلیون تن گاز مایع طبیعی دیگر از سال ۲۰۲۵ به بعد، به ظرفیت عرضه بازار جهانی این سوخت فسیلی افزوده شود.

صندوق بین‌المللی پول طی گزارشی در سال ۲۰۲۲ پیش‌بینی کرد که انتظار می‌رود تا سال ۲۰۲۷، حجم تولید ناخالص داخلی قطر با توجه به افزایش سرمایه‌گذاری‌ها در بخش گاز طبیعی مایع حدود ۵٫۷ درصد رشد را تجربه کند. بدین ترتیب، سالانه حدود ۳٫۵ درصد از حجم تولید ناخالص داخلی به میزان درآمدهای صادراتی قطر اضافه خواهد شد.

السویدی در همین رابطه اظهار داشت: صندوق توسعه ملی قطر بیشترین سهم را در بخش اختصاص سرمایه به بخش گاز طبیعی مایع در جهان به خود اختصاص خواهد داد و به نظر می‌رسد سرمایه اختصاص داده شده به منظور توسعه بخش مذکور در طی پنج سال با دو برابر رشد همراه خواهد بود.

به گفته وی، صندوق توسعه ملی قطر در راستای آماده شدن به منظور افزایش میزان سوددهی غیرمنتظره، نیروی کار فراوانی را جذب کرده است؛ به طوری که تعداد کارکنان سازمان مذکور از سال ۲۰۱۸، به بیش از ۷۰۰ نفر در حال حاضر رسیده است.

کوین ژو که در ماه جولای ۲۰۲۴ به عنوان سرپرست بخش استراتژی سرمایه‌گذاری صندوق توسعه ملی قطر منصوب شد، وظیفه بررسی و نظارت بر سرمایه‌گذاری‌ها را در اختیار خواهد داشت.

السویدی که پیش از انتصاب به عنوان مدیر اجرایی این سازمان در ماه نوامبر ۲۰۲۴ مدیریت بخش سرمایه‌‎گذاری در شعبه سازمان مذکور در قاره آمریکای جنوبی را بر عهده داشت، بیان کرد: صندوق توسعه ملی قطر به دنبال راه‌اندازی دفاتر خود در ایالات متحده آمریکا و سنگاپور است، با این حال مدیریت بیشتر سرمایه‌‌گذاری‌ها در سازمان مربوطه در شعبه اصل آن در قطر انجام خواهد شد. به علاوه قرار است زمینه برای افزایش بکارگیری مدیریت شخص ثالث در روند سرمایه‌گذاری‌ها فراهم شود.

وی یادآور شد: صندوق توسعه ملی قطر در نظر دارد تعداد کارکنان خود را دوباره در آینده به منظور مدیریت سرمایه‌گذاری‌ها افزایش دهد. به علاوه، امکان ارائه استراتژی‌های جدید و همچنین بازبینی در رویکردهای فعلی به منظور سرمایه‌گذاری در بخش‌های مختلف از جمله مواردی است که باید مورد بررسی قرار بگیرند.

مدیر اجرایی جدید صندوق توسعه ملی قطر معتقد است که بازبینی در رویکردهای فعلی در جهت افزایش سرمایه‌گذاری‌ها، منجر به ترغیب سایر شرکت‌ها و نهادهای سرمایه‌گذار به منظور همکاری با صندوق توسعه ملی قطر خواهد شد.

السویدی خاطرنشان کرد: بازبینی انجام شده از سوی صندوق توسعه ملی قطر در خصوص رفع موانع حضور در بازار ایالات متحده یا اروپا موجب شده است ریسک‌های مرتبط با سرمایه‌گذاری در این منطقه از جهان، به ویژه حضور در بخش گاز طبیعی مایع در قالب سرمایه‌گذاری کاهش پیدا کند.

وی در پایان به اهمیت افزایش حضور در بخش مذکور در بازار کشورهای آسیایی، به ویژه کشورهای شرق آسیا مانند ژاپن و کره‌جنوبی تاکید کرد.

انتهای پیام//

در روز برگشت ترامپ به قدرت،

۱۵:۲۴ /چهارشنبه/۱۶ آبان ۱۴۰۳

هشدار آژانس بین‌المللی انرژی؛

۹:۳۶ /سه شنبه/۱ آبان ۱۴۰۳

نفت در مسیر کاهش قیمت؛

۱۵:۱۹ /سه شنبه/۱۷ مهر ۱۴۰۳

در بحبوحه درگیری‌های خاورمیانه،

۱۲:۲۱ /چهارشنبه/۱۱ مهر ۱۴۰۳
به زودی گفت‌وگوهای مرتبط جدیدی منتشر خواهیم کرد.
به زودی یادداشت‌های مرتبط جدیدی منتشر خواهیم کرد.

به دلیل عدم ترسیم چشم‌انداز سرانه نفت در سال‌های آتی،

۱۱:۵۱ /سه شنبه/۲۰ آذر ۱۴۰۳
به زودی گزارش‌های مرتبط جدیدی منتشر خواهیم کرد.
به زودی ویدیوهای مرتبط جدیدی منتشر خواهیم کرد.
به زودی اینفوگرافیک‌های مرتبط جدیدی منتشر خواهیم کرد.
به زودی گزارش‌های تصویری مرتبط جدیدی منتشر خواهیم کرد.

شاخص‌های قیمتی فلزات آنلاین

محصول
شاخص/تاریخ
قیمت

فلزات آنلاین

1403/10/15

235036

فلزات آنلاین

1403/10/15

657272

فلزات آنلاین

1403/10/15

1092273

فلزات آنلاین

1403/10/15

3548585

فلزات آنلاین

1403/10/15

26948

فلزات آنلاین

1403/10/15

14181

فلزات آنلاین

1403/10/15

43046

فلزات آنلاین

1403/10/15

47139

فلزات آنلاین

1403/10/15

43126

فلزات آنلاین

1403/10/15

42038

فلزات آنلاین

1403/10/15

30205

فلزات آنلاین

1403/10/15

31122

فلزات آنلاین

1403/10/15

29581

فلزات آنلاین

1403/10/15

38306

فلزات آنلاین

1403/10/15

36125

فلزات آنلاین

1403/10/15

60097

فلزات آنلاین

1403/10/15

28929

فلزات آنلاین

1403/10/15

43471

فلزات آنلاین

1403/10/15

48207

فلزات آنلاین

1403/10/15

5195600