به اعتقاد بسیاری از فعالان بازار، قیمت پایه محصولات فولادی در بورس کالا پایین است و قیمتگذاری صورت گرفته برای تعیین نرخ پایه بر اساس واقعیات بازارهای داخلی، بینالمللی و نرخ ارز نیست. چرا که نرخ معامله این محصولات بعضا بیش از ۴۰ درصد افزایش مییابد؛ بهویژه آنکه نرخ ارز در سامانه نیما نیز به نرخ ارز بازار آزاد نزدیک شده است. بهطوری که با وجود کاهش قیمت قیمت پایه عرضه شمش بلوم فولاد خوزستان در هفته چهارم تیرماه، اما قیمت معاملات نسبت به عرضه قبلی افزایش پیدا کرده است.
به گزارش پایگاه خبری و تحلیلی «فلزاتآنلاین» نمودار ۱ نشان میدهد که شرکت فولاد خوزستان ۳۰ هزار تن شمش بلوم خود را در هفته چهارم تیرماه همانند هفتههای گذشته در بورس کالا عرضه کرد که با تقاضای جالب ۱۲۲ هزار تنی مواجه شد و این شرکت تمامی محصول یاد شده را مورد معامله قرار داد. این میزان تقاضا نسبت به تقاضاهای عرضههای گذشته رشد بیش از دوبرابری را نشان میدهد که ناشی از کیفیت محصول فولاد خوزستان است.
نرخ عرضه شمش بلوم فولاد خوزستان در بورس همانند شمش فولاد کاوه جنوب کیش ۳۱ هزار و ۴۷۹ ریال بهازای هر کیلوگرم بود، اما پس از رقابت صورت گرفته میان خریداران قیمت معامله شمش فخوز به میانگین ۳۶ هزار و ۲۹۲ ریال بهازای هر کیلوگرم رسید که از قیمت معامله شمش کاوه یعنی ۳۴ هزار و ۵۵۴ ریال بیشتر بود.
نکته جالب در مورد شمش فولاد خوزستان آن است که با وجود کاهش قیمت پایه عرضه این محصول نسبت به عرضه پیشین، قیمت معامله بهطور قابل توجهی افزایش پیدا کرده است. قیمت معامله شمش فخوز از ۳۶ هزار و ۲۱۰ ریال تا ۳۶ هزار و ۴۶۲ ریال بهازای هر کیلوگرم نوسان داشت. ضمن اینکه قیمت معامله شمش فخوز حدود ۳ هزار و ۱۴ ریال رشد را نسبت به معامله قبلی نشان میدهد که ناشی از رشد تقاضا است. این امر نشان میدهد که صنایع پاییندستی شمش بلوم یعنی که عمدتا تولیدکنندگان میلگرد هستند، بهشدت فعال شده و هم از طریق فروش داخلی (که بخشی از آن در بورس انجام میشود) و هم از طریق صادرات، بهدنبال درآمدزایی بیشتر هستند.
نکته مهم دیگر آن است که درآمد فولاد خوزستان از فروش ۳۰ هزار تن شمش بلوم در بورس کالا پس از کاهش قیمت معامله در یکی دو عرضه پیشین که موجب شد درآمد این شرکت از ۱۰۰ میلیارد تومان پایینتر بیاید، باز هم از ۱۰۰ میلیارد تومان فراتر رفت و به ۱۰۸ میلیارد و ۸۷۵ میلیون تومان رسید.