بورس محل جذب نقدینگی برای شرکتها و افراد برای سرمایهگذاری است. ایجاد جذابیت در بورس میتواند به جذب نقدینگی سرگردان در کشور ما منجر شود. چرا که نقدینگی سرگردان، لطمات زیادی به اقتصاد زده است.
ایجاد جذابیت در بورس میتواند هم از طریق دولت و هم از طریق شرکتها انجام شود. دولت میتواند ابزارها و مشوقهای بورسی با فرهنگسازی مناسب را برای افراد جامعه ترتیب دهد؛ شرکتها نیز با سرمایهگذاری، فروش و گزارش مالی قوی میتوانند سود بسیاری را نصیب سهامداران کنند و باعث جذب سرمایه به شرکتهای بورسی شوند. شرکت فولاد خوزستان طی دو سال اخیر توانسته با استراتژیهای مناسب خود ضمن کسب سود مناسب، در بین ۱۰ کشور برتر حوزه صنایع معدنی و فلزی قرار گیرد.
به گزارش پایگاه خبری و تحلیلی «فلزاتآنلاین»، جدول زیر نشان میدهد که شرکت فولاد خوزستان در سال ۹۶ توانسته بود با فروش ۷ هزار و ۸۲ میلیارد تومان در رتبه سومین بیشترین میزان فروش شرکتهای حوزه معدن و صنایع معدنی و فلزی قرار گیرد.
اما بهدلیل دسترسی کمتر به بخش بالادست یعنی معدن، از حاشیه سود کمتری برخوردار شد. فولاد خوزستان در سال ۹۶ یک هزار و ۶۵۶ میلیارد تومان سود خالص را نصیب سهامداران خود کرد که این شرکت را در زمینه سود خالص در رتبه ششم شرکتهای همگروه قرار داد. این اعداد و ارقام در حالی بهدست آمد که در سال ۹۷ فولاد خوزستان توانسته بود فروش ۱۱ هزار و ۴۲۰ میلیارد تومانی داشته باشد.
بنابراین درآمد فولاد خوزستان در سال ۹۷ حدود ۶۱درصد افزایش پیدا کرد و در رتبه دوم شرکتهای معدنی و صنایع معدنی و فلزی قرار گرفت. همچنین در سال ۹۷ سود خالص این شرکت بوده ۳ هزار و ۱۳۹ میلیارد تومان است که این امر نشان میدهد سود خالص این شرکت نسبت به سال قبل ۹۰ درصد افزایش پیدا کرده است.
علت پایینتر بودن نسبی حاشیه سود فولاد خوزستان در مقابل دیگر شرکتهای حوزه معدن و صنایع معدنی و فلزی این است که معدن یعنی بخش بالادستی صنعت خود را در اختیار ندارد. به همین دلیل حاشیه سود کمتری داشته است. البته ناگفته نماند که این شرکت در سال ۹۶ اقدام به خرید ۶۷ درصد از سهام کنسانترهسازی صنعتی و معدنی توسعه فراگیر سناباد (توسعه ملی سابق) کرده بود تا بهنوعی دچار کمبود خوراک نشود. در حال حاضر نیز بهدنبال خرید و اکتشاف معدن است تا بتواند زنجیره خود را کامل کند که در صورت تحقق این امر، قطعا حاشیه سود فولاد خوزستان به میزان قابل توجهی افزایش خواهد یافت.