احمد سروی در گفتوگو با خبرنگار پایگاه خبری و تحلیلی «فلزاتآنلاین» در خصوص تاثیر قوانین و مقررات در شرایط تحریمها، اظهار داشت: دولت باید سازوکارهایی موثر و تسهیلکنندهای را برای بازگشت ارز صادرات به کشور ایجاد کند زیرا چنین سازوکارهایی به طور مستقیم روی صادرات کشور و صادرکنندگان تاثیر دارد.
در کنار این مساله، دولت باید توجه داشته باشد که در وضع مقررات جدید اطلاع رسانی مناسبی داشته و برای تطبیق تولیدکنندگان و صادرکنندگان با شرایطی که اعمال مقررات جدید ایجاد میکند، فرصت لازم را فراهم کند. در بسیاری از مواقع مقررات جدید بهموقع به صادرکنندگان اعلام نمیشود.
در این رابطه لازم است حداقل فرصت سه ماهه ارائه شود؛ به طور مثال در سال جاری برخی از مقررات صادراتی پس از اردیبهشت اعلام و اعمال شدند که ۲ ماه از سال گذشته و عطف به ما سبق شدن آنها برای ماههای قبل، مشکلات بسیاری را برای صادرکنندگان ایجاد کرد.
مدیرعامل شرکت آذرنبش تبریز، نقش دولت را در پشتیبانی از صادرکنندگان مهم دانست و خاطرنشان کرد: تولیدکنندهای که قصد صادرات با رعایت قوانین و مقررات را دارد و بهدنبال بازارهای جدید است، باید اطمینان داشته باشد که در کشور از سوی نهادها و دولتمردان پشتیبانی میشود اما متاسفانه وضعیت بهگونهای شده که تولیدکنندگان از انجام فعالیتهای اقتصادی ترس دارند.
نمونه آن نحوه برخورد سازمان امور مالیاتی کشور و یا بانک مرکزی است که بهویژه در مورد صادرکنندگان سختگیری میکنند. این در حالی است که حتی با وجود سختترین تحریمها علیه کشور، تولیدکنندگان هیچ ترسی از مواجه با شرایط ایجاد شده توسط تحریمها ندارند.
وی عنوان کرد: تولیدکنندگان حتی با وجود مشکلات اقتصادی به تلاش خود برای بهبود شرایط ادامه میدهند. وظیفه آنها تولید بهترین کالاها با کیفیت بالا، بازاریابی و صادرات است. اما در این شرایط دولت باید به تولیدکنندگان و صادرکنندگان کمک و از آنها در جنگ اقتصادی پشتیبانی کند.
مدیرعامل شرکت آذرنبش تبریز با بیان اینکه در جنگ ۸ ساله تحمیلی علیه ایران، ۳۳ کشور در جبهه مخالف جنگیدند، اما نتوانستند ذرهای از خاک کشور را تصرف کنند، تصریح کرد: اگر این جنگ اقتصادی سالها بهطور بینجامد، تولیدکنندگان با آن مشکلی نخواهند داشت؛ سربازان در جبهه اقتصادی باز هم حضور پیدا خواهند کرد. دولت باید از تولیدکنندگان در این جنگ نابرابر پشتیبانی کند؛ چرا که آنها باعـــث ایجـــاد اشتغــال و گــردش چـــرخ اقتصادی کشور هستند.
سروی در پایان مهمترین نیاز صادرکنندگان فولاد را در شرایط کنونی از بین بردن ارز چند نرخی از سوی بانک مرکزی دانست و تاکید کرد: یکسانسازی نرخ ارز و از بین بردن زمینه رانت، بهترین اقدامی است که دولت و بانک مرکزی میتوانند در جهت پشتیبانی از صادرکنندگان بهعمل آورند. نخستین اثر یکسانسازی نرخ ارز، افزایش بازگشت ارز حاصل از صادرات است که بسیاری از مشکلات اقتصادی کشور را حل خواهد کرد.