سریع‌تر از امروز فردا را خلق کنید...

آخرین اخبار

۱۷:۲۱ /چهارشنبه/۳ بهمن ۱۴۰۳
زمان انتشار: ۶:۴۸ /دوشنبه/۲۶ اردیبهشت ۱۴۰۱

مدیرعامل شرکت آلومینای ایران عنوان کرد:

افزایش تولید آلومینا با استفاده از بوکسیت‌های کم‌عیار

 مدیرعامل شرکت آلومینای ایران گفت: به دنبال افزایش ظرفیت تولید پودر آلومینا از بوکسیت‌های کم‌عیار با بومی‌سازی تولید و به منظور تامین کافی ماده اولیه صنعت آلومینیوم در داخل کشور هستیم.

 مدیرعامل شرکت آلومینای ایران گفت: به دنبال افزایش ظرفیت تولید پودر آلومینا از بوکسیت‌های کم‌عیار با بومی‌سازی تولید و به منظور تامین کافی ماده اولیه صنعت آلومینیوم در داخل کشور هستیم.

به گزارش خبرنگار پایگاه خبری و تحلیلی «فلزات آنلاین»، تورج زارع در نشست خبری نخستین همایش «بوکسیت، آلومینا، آلومینیوم و توسعه پایدار» عنوان کرد: اولین همایش «بوکسیت، آلومینا، آلومینیوم و توسعه پایدار» در راستای شناسایی نقاط ضعف و قوت صنعت آلومینیوم در داخل کشور برگزار خواهد شد تا بتوانیم چالش‌های موجود در این صنعت را با حضور متخصصان بررسی و شناسایی کنیم.

وی افزود: شرکت آلومینای ایران، تنها دارنده زنجیره کامل تولید آلومینیوم در کشور بوده و خوشبختانه توانسته است دانش فنی تولید آلومینا را بومی‌سازی کند. ظرفیت تولید پودر آلومینا در شرکت آلومینای ایران، ۲۵۰ هزار تن در سال است که در کنار آن، در حال تولید ۴۰ هزار تن شمش آلومینیوم در فاز نخست مجموعه هستیم و در نظر داریم با اجرای طرح توسعه، تولید این محصول را به ۱۲۰ هزار تن در سال افزایش دهیم. حداقل زمان درنظرگرفته شده برای تحقق این مهم، هشت سال است که امیدوار هستیم بتوانیم به این حجم از ظرفیت تولید دست پیدا کنیم. همچنین با توجه به انرژی‌بر بودن صنعت آلومینیوم، زیرساخت‌های لازم جهت احداث نیروگاه و تامین برق نیز فراهم شده است.

مدیرعامل شرکت آلومینای ایران بیان کرد: ظرفیت تولید آلومینیوم در کشور ۷۰۰ هزار تن در ســال اســت و جایگاه کشــور مــا بــا بهره‌برداری از واحدهای جدید طی سه سال گذشته، از رتبه ۲۱ به ۱۴ ارتقا یافته است و بر اساس استراتژی تعریف شده برای این صنعت، ظرفیت تولید به یک میلیون و ۵۰۰هزار تن در آینده افرایش پیدا خواهد کرد.

زارع تصریح کرد: در حال حاضر برای تولید ۷۰۰هزار تن آلومینیوم، نیازمند یک میلیون و ۴۰۰هزار تن پودر آلومینا هستیم که تنها ۲۵۰ هزار تن در داخل تولید و باقی‌مانده آن از خارج از کشور وارد می‌شود. به همین منظور در حال رایزنی با شرکت‌ چینی به منظور تامین تکنولوژی استحصال پودر آلومینا از بوکسیت کم‌عیار هستیم تا بتوانیم ظرفیت تولید ۵۰۰ هزار تن از این ماده اولیه را در داخل کشور ایجاد کنیم. همچنین برنامه تولید ۸۰۰هزار تن پودر آلومینا در مناطق جنوبی کشور با نام آلومینای خلیج فارس با راهبری سازمان ایمیدرو در حال اجرا است تا بتوانیم نیاز کامل کشور به این محصول را مرتفع سازیم.

وی اضافه کرد: میزان ذخیره قطعی در داخل کشور، ۴۰ میلیون تن برآورد شده که حدود ۳۰ میلیون تن از آن به عنوان بوکسیت پر‌عیار، قابل استخراج است و ۷۰ میلیون تن بوکسیت کم‌عیار در داخل کشور وجود دارد که خوشبختانه به دانش تولید و استحصال آن دست پیدا کرده‌ایم و بر همین اساس به دنبال تولید ۵۰۰ هزار تن پودر آلومینا هستیم. چراکه این محصول کاربرد فراوانی در سایر صنایع مانند مواد شوینده دارد و بر همین اساس نیاز تولیدکنندگان مواد شوینده به آلومینا که در حدود ۴۰ هزار تن در سال است نیز توسط  شرکت آلومینای ایران رفع می‌شود. همچنین از دیگر کاربردهای آلومینیوم نیز می‌توان به صنایع خودروسازی، حمل و نقل، ساختمان‌سازی و بسته‌بندی اشاره کرد.

مدیرعامل شرکت آلومینای ایران مطرح کرد: میزان تولید آلومینیوم در جهان حدود ۶۸ میلیون تن برآورد شده و از سال ۲۰۱۰ تا ۲۰۲۰ با رشد تقاضای ۶درصدی همراه بوده است. بر اساس پیش‌بینی‌های انجام شده تا سال ۲۱۰۰، مصرف آلومینیوم دو تا چهار برابر خواهد شد. چراکه این فلز از خواص ویژه‌ای نسبت به سایر فلزات برخوردار است و می‌تواند جایگزین مناسبی برای مس و نقره باشد. ضمن اینکه از قیمت مناسب‌تری نسبت به فلز مس برخوردار است و بر همین اساس شاهد افزایش تقاضای جهانی آن هستیم.

زارع در ادامه تاکید کرد: ایران از لحاظ موقعیت جغرافیایی و زمین‌شناسی، جزو کشورهای فقیر در زمینه منابع بوکسیت محسوب می‌شود. البته چند معدن بوکسیت کم‌عیار و نیز معدن نفلین سینیت کلیبر در داخل کشور وجود دارد که می‌توانند ماده اولیه آلومینیوم را تامین کند. در یک نگاه کلی، با توجه به مزیت انرژی ارزان در داخل کشور و با انجام فعالیت‌های دانش‌بنیان، باید در راستای تولید هرچه بیشتر پودر آلومینا قدم برداریم تا بتوانیم مواد اولیه مورد نیاز صنعت آلومینیوم کشور را تامین کنیم. چراکه تولید آلومینا از بوکسیت‌های کم‌عیار یک فرایند دانش‌بنیان است و بر همین اساس به دنبال برنامه‌ریزی مدون جهت تامین این ماده اولیه هستیم.

وی در ادامه به محورهای این همایش اشاره کرد و گفت: تامین پایدار بوکسیت و توسعه زنجیره ارزش آلومینا و آلومینیوم، روش‌های نوین اکتشاف و استخراج بوکسیت سازگار با محیط زیست، وضعیت ذخایر بوکسیت در کشور، فناوری‌های نوین دوستدار محیط زیست، بهینه‌سازی مصرف انرژی در زنجیره تولید و تحلیل بازارهای فروش داخلی و صادراتی، عمده محورهای این همایش را تشکیل می‌دهد. توسعه پایدار همراه با رعایت مسائل زیست‌محیطی، از جمله محورهای اصلی این همایش است که ما آن را در دستور کار این همایش قرار داده‌ایم زیرا معتقد هستیم این مسائل از اهمیت بسیار بالایی در صنعت آلومینیوم برخوردار است. ضمن اینکه در این همایش به مقوله ایفای مسئولیت‌های اجتماعی خواهیم پرداخت که اجرای این مهم، همواره در دستور کار ما قرار داشته است.

مدیرعامل شرکت آلومینای ایران در پاسخ به این سوال که با توجه به انرژی‌بر بودن صنعت آلومینیوم، چه تمهیداتی را در زمینه تامین انرژی اندیشیده‌اید، بیان کرد: صنعت آلومینیوم به عنوان یک صنعت انرژی‌بر در سطح جهان شناخته می‌شود و بر همین اساس لازم است بهینه‌سازی مصرف انرژی در دستور تولیدکنندگان آلومینیوم قرار گیرد. چراکه کشور ما همواره با کمبود انرژی مواجه بوده است و سال گذشته آسیب‌های بسیاری در زمینه قطعی برق و گاز به شرکت آلومینای ایران وارد شد. در حال حاضر شرکت آلومینای ایران سالانه ۹۰ مگاوات برق مصرف می‌کند اما با اجرای فازهای توسعه‌ای، نیاز ما به برق بیشتر خواهد شد. بنابراین در نظر داریم با توجه به موقعیت جاجرم، از انرژی خورشیدی که یک انرژی پاک است، برای تولید برق با ظرفیت ۱۰ مگاوات استفاده کنیم و در کنار آن، احداث یک نیروگاه سیکل ترکیبی برق با ظرفیت ۱۶۰ مگاوات را در دستور کار قرار داده‌ایم. ضمن اینکه برای تولید آلومینا، آب زیادی باید مصرف شود و جاجرم نیز در یک منطقه کم‌آب قرار دارد. بنابراین تلاش کرده‌ایم میزان مصرف آب و انرژی خود را نسبت به نرم مصرف کاهش دهیم.

زارع در خصوص صادرات شمش آلومینیوم، عنوان کرد: سال گذشته ۲۰۰ هزار تن شمش آلومینیوم به کشورهای همسایه مانند چین، عراق و ترکیه صادر شد و پیش‌بینی می‌کنیم امسال این میزان به ۳۵۰ هزار تن افزایش پیدا کند. البته در سایر محصولات آلومینیومی همچون بیلت نیز صادرات داشته‌ایم. از سوی دیگر، جنگ روسیه و اوکراین در ماه‌های گذشته سبب افزایش قیمت آلومینیوم تا مرز چهار هزار دلار در هر تن شد که همین مسئله فرصت مناسبی را برای توسعه صادرات در اختیار شرکت‌های ایرانی قرار داد. اگرچه این جنگ در ابتدا بازار آلومینیوم را تحریک کرد اما با تثبیت شرایط، قیمت آلومینیوم روند نزولی به خود گرفت و در حال حاضر به حدود دو هزار و ۷۰۰ دلار به ازای هر تن رسیده است.

وی در ارتباط با عرضه سهام شرکت آلومینای ایران در سازمان بورس، مطرح کرد: سود عملیاتی شرکت آلومینای ایران در سال گذشته، یک هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان بوده که نسبت به سال قبل از آن، رشد ۱۰۰ درصدی داشته است. همچنین اقدامات لازم برای عرضه اولیه شرکت در بورس اوراق بهادار به همراه نماد شرکت درج شده است و انتظار داریم که عرضه اولیه سهام شرکت آلومینای ایران در بورس در سال جاری انجام شود.

مدیرعامل شرکت آلومینای ایران در پایان یادآور شد: تمام تجهیزات کارخانه آلومینای ایران وارداتی بوده است اما هم‌اکنون ۹۵ درصد تجهیزات و قطعات مورد نیاز در کشور بومی‌سازی شده و قابل تامین است. نیروی انسانی فعال در شرکت، سه هزار و ۵۰۰ نفر است که به دنبال جذب ۵۰۰ نفر جدید در راستای اجرای طرح توسعه هستیم.

مدیر مجتمع نفلین سینیت کلیبر عنوان کرد:

۹:۲۵ /چهارشنبه/۳ بهمن ۱۴۰۳

با حضور کریم‌نژاد انجام شد؛

۱۲:۲۵ /چهارشنبه/۱۴ آذر ۱۴۰۳

هم‌زمان با ثبت رکود رشد قیمت‌ها،

۱۵:۱۱ /دوشنبه/۷ آبان ۱۴۰۳

در نیمه نخست 1403 محقق شد؛

۱۴:۲۷ /دوشنبه/۳۰ مهر ۱۴۰۳

با توجه به سرمایه‌گذاری‌های کلان انجام شده،

۱۴:۵۴ /شنبه/۷ مهر ۱۴۰۳

طی ماه جولای سال جاری میلادی،

۱۰:۱۲ /سه شنبه/۲۰ شهریور ۱۴۰۳

مدیرعامل شرکت آلومینای ایران در گفت‌و‌گو با «فلزات آنلاین»:

۱۷:۴۹ /یکشنبه/۲۵ اسفند ۱۳۹۸

پانته‌آ گرامی‌شعار، مدیرعامل شرکت آلومینای آرال در گفت‌وگو با «فلزات‌ آنلاین»:

۱۱:۴۵ /چهارشنبه/۱۶ بهمن ۱۳۹۸

دبیر سندیکای صنایع آلومینیوم ایران:

۱۰:۲۹ /شنبه/۲ شهریور ۱۳۹۸
به زودی گزارش‌های مرتبط جدیدی منتشر خواهیم کرد.
به زودی ویدیوهای مرتبط جدیدی منتشر خواهیم کرد.
به زودی گزارش‌های تصویری مرتبط جدیدی منتشر خواهیم کرد.

شاخص‌های قیمتی فلزات آنلاین

محصول
شاخص/تاریخ
قیمت

فلزات آنلاین

1403/11/2

245286

فلزات آنلاین

1403/11/2

665606

فلزات آنلاین

1403/11/2

1092273

فلزات آنلاین

1403/11/2

3548585

فلزات آنلاین

1403/11/2

24813

فلزات آنلاین

1403/11/2

14031

فلزات آنلاین

1403/11/2

41198

فلزات آنلاین

1403/11/2

48908

فلزات آنلاین

1403/11/2

44236

فلزات آنلاین

1403/11/2

42676

فلزات آنلاین

1403/11/2

31626

فلزات آنلاین

1403/11/2

30589

فلزات آنلاین

1403/11/2

29664

فلزات آنلاین

1403/11/2

38984

فلزات آنلاین

1403/11/2

37373

فلزات آنلاین

1403/11/2

60860

فلزات آنلاین

1403/11/2

28609

فلزات آنلاین

1403/11/2

43327

فلزات آنلاین

1403/11/2

48261

فلزات آنلاین

1403/11/2

5279700