چهارشنبه ۲۸ اردیبهشت ماه ۱۴۰۱، مجمع عمومی عادی سالیانه صاحبان سهام شرکت آهن و فولاد ارفع تشکیل شد و این مجمع به تقسیم سود ۱۲۰ تومانی سود به ازای هر سهم به سهامداران رای داد.
به گزارش خبرنگار پایگاه خبری و تحلیلی «فلزات آنلاین»، مجمع عمومی عادی سالیانه شرکت آهن و فولاد ارفع با موضوع استماع گزارش هیئت مدیره و بازرس قانونی، تصویب صورتهای مالی سال (دوره) مالی منتهی به ۲۹ اسفند ماه سال ۱۴۰۰، انتخاب حسابرس و بازرس قانونی، انتخاب روزنامه کثیرالانتشار، انتخاب اعضای هیئت مدیره، تعیین حق حضور اعضای غیر موظف هیئت مدیره، تعیین پاداش هیئت مدیره و سایر موارد با حضور ۹۲٫۴۴درصد سهامداران در سالن تلاش تهران برگزار شد. این مجمع با حضور اعضای هیئت رئیسه در جایگاه رسمیت پیدا کرد.
تولید ۴٫۶ شمش فولاد کشور در ارفع
محسن خسروجردی، معاون مالی و اقتصادی شرکت آهن و فولاد ارفع در خصوص عملکرد این شرکت طی سال ۱۴۰۰ بیان کرد: علیرغم همه مشکلات مانند قطعی برق و تحریمها، شرکت ارفع توانست تمام اهداف خود را محقق سازد. یکی از این اهداف افزایش ظرفیت احیای مستقیم و برنامهریزی برای افزایش ظرفیت فولادسازی بود.
وی افزود: ارفع ۴٫۶ درصد تولید شمش فولاد و ۲٫۴درصد تولید آهن اسفنجی کشور را بر عهده دارد.
معاون مالی و اقتصادی شرکت آهن و فولاد ارفع عنوان کرد: ارفع در افق ۱۴۰۴ خود دستیابی به بالاترین ارزش افزوده میان فولادسازان، دستیابی به ۱٫۸ درصد از تولید شمش فولادی و ۴٫۴ درصد از تولید آهن اسفنجی کشور براساس برنامه تولید ۵۵میلیون تن تولید فولاد خام در افق ۱۴۰۴ در کشور، حضور در سایر ردههای زنجیره فولاد و حرکت به سمت تولید محصولات فولادی با ارزش افزوده بالاتر را در نظر گرفته است.
خسروجردی تاکید کرد: رشد ۳۸ درصدی فروش، رشد ۶۸ درصدی حجم صادرات و رشد ۲۰۰درصدی درآمد صادراتی، ثبت بالاترین صادرات در پنج سال گذشته، تولید فولادهای کیفی، افزایش ضریب خوشقولی و تحویل به موقع محصول به مشتری، افزایش ظرفیت احیا مستقیم و کسب ۶۱درصد درآمد از فروش داخلی در بورس کالا از موفقیتهای ارفع در سال ۱۴۰۰ بوده است.
وی خاطرنشان کرد:درآمد عملیاتی ۹ هزار و ۶۰۰میلیارد تومان، سود عملیاتی یک هزار و ۸۰۰میلیارد تومان و سود خالص ارفع در سال ۱۴۰۰ حدود دو هزارمیلیارد تومان بوده است. سود به ازای هر سهم ۱۶۸ تومان بود.
رشد ۳۸ درصدی درآمد در سال ۱۴۰۰
معاون مالی و اقتصادی شرکت آهن و فولاد ارفع با اشاره به عملکرد مالی این شرکت در سال ۱۴۰۰، تصریح کرد: درآمد شرکت ۳۸ درصد رشد داشت اما بهای تمام شده ۷۴ درصد رشد داشت و فاصله میان درآمد و بهای تمام شده به وجود آمد و به همین دلیل سود سال ۱۴۰۰ کاهش یافت. قیمت تمام شده شمش شرکت در سال ۱۴۰۰ میانگین ۱۰هزار و ۸۰۰ تومان و قیمت تمام شده آهن اسفنجی ۶ هزار و ۸۰۰ تومان به ازای هر کیلوگرم بوده است.
خسروجردی ادامه داد: سال گذشته واحد احیا مستقیم ارفع به دلیل پروژه افزایش ظرفیت و قطعی گاز و برق ۷۷ روز تعطیل بود و اگر این قطعی نبود، تولید این بخش به ۹۱۸ هزار تن میرسید. در حالی که تولید ارفع در سال قبل ۷۰۸هزار تن بود.
وی اضافه کرد: تولید شمش فولادی در سال ۱۴۰۰ به ۷۷۰ هزار تن رسید و تولید کاهش یافت. علت آن قطعی ۵۴ روزه برق بود و اگر قطعی نداشتیم، تولید به ۹۰۷ هزار تن میرسید.
کاهش سود سالیانه به دلیل خرید آهن اسفنجی
معاون مالی و اقتصادی شرکت آهن و فولاد ارفع مطرح کرد: با توجه به توقف فعالیت واحد احیا مستقیم، جهت تداوم تولید ناچار به خرید آهن اسفنجی از بازار شدیم و بیش از ۲۶۰ هزار تن از این محصول را خریداری کردیم. قیمت تمام شده خرید آهن اسفنجی نسبت به تولید آن به مراتب بیشتر بود و به همین دلیل کاهش سود عملیاتی در سال ۱۴۰۰ رخ داد. در نتیجه سال ۱۴۰۰، ۵۸۰ میلیارد تومان از سود خالص شرکت با توجه به تامین آهن اسفنجی از بازار از دست رفت. همچنین یک هزار و ۸۰۰میلیارد تومان از فروش شرکت با توجه به کاهش تولید شمش فولادی کاهش یافت. به این ترتیب، ۳۵۰ میلیارد تومان از سود شرکت نیز از طریق از دست رفت. به این موارد باید اضافه شود که ارفع در سال گذشته، مانند دیگر شرکتها با افزایش تورم مواجه شد و قیمت حاملهای انرژی این شرکت بیش از ۴۰۰ درصد افزایش یافت.
وی در ادامه بیان کرد: فروش صادراتی ارفع طی سال ۱۴۰۰ شرکت ۲۵۵ هزار تن و فروش داخلی ۴۷۰هزار تن بوده است. فروش داخلی با افت اما فروش صادرات با رشد ۶۸ درصدی مواجه شد. درآمد فروش داخلی ارفع در سال قبل، ۶۱ هزار میلیارد ریال و فروش صادراتی ۳۴ هزار میلیارد ریال بود.
۱۴۰۰ میلیارد تومان پروژه در دست اقدام
خسروجردی در خصوص پروژههای در دست اقدام این شرکت گفت: ارفع در سال ۱۴۰۱، حدود یک هزار و ۴۵۰ میلیارد تومان پروژه در دست اقدام دارد که مهمترین آن افزایش ظرفیت واحد فولادسازی از ۸۰۰ هزار تن کنونی به یک میلیون تن است. دیگر پروژهها نیز شامل تهیه و ساخت و نصب سیلو دوم ذخیره آهن اسفنجی با نوار نقالههای مربوطه، پایداری سرویس گازهای صنعتی به فولادسازی (طرح توسعه واحد اکسیژن)، اصلاح و بهینهسازی غبارگیرهای ناحیه فولادسازی و سیستم اعلام و اطفاء حریق خواهد بود.
معاون مالی و اقتصادی شرکت آهن و فولاد ارفع اظهار کرد: پروژههای زیرساختی شامل پروژه تصفیهخانه آب خلیج فارس، احداث جاده شرقی جدید مجتمع صنعتی، پروژه طراحی، تامین و اجرای خطوط ریلی منطقه فولادی اردکان و فعالیتهای نگهداری و تعمیرات زیرساخت، اصلاح جادهها و ساختمانها هستند که اجرا خواهیم کرد. همچنین اقدامات اولیه و مطالعاتی را در خصوص ورود به بخش معدن و بالادست فولاد، احداث نیروگاه جهت پایداری انرژی و احداث یک واحد فروآلیاژ انجام خواهیم داد.
اجرای پروژه افزایش ظرفیت در تابستان
در ادامه مجمع عمومی عادی سالیانه شرکت آهن و فولاد ارفع، مجتبی مهرینژاد، مدیرعامل این شرکت بیان کرد: تمام تلاش ما این است که امسال رکوردهای تولیدی را به ثبت برسانیم. از این رو خرید گندله با کیفیت و عیار ۶۶ درصد در دستور کار قرار گرفته است و هماکنون گندله با کیفیت خریداری میکنیم. صرفه اقتصادی ما در این است که گندله را از چادرملو خریداری میکنیم و به همین دلیل در همین هفته از بورس گندله چادرملو را خریداری کردیم.
وی افزود: در صورتی که برق و گاز قطع نشود، افت تولید نداشته باشیم و کارکنان با انگیزه باشند، بدون پروژه افزایش ظرفیت رکوردهای تولیدی به ثبت خواهند رسید. با این حال پروژه افزایش ظرفیت در سال جاری در دستور کار قرار دارد.
مدیرعامل شرکت آهن و فولاد ارفع اذعان کرد: رفتار شرکت گاز مشخص نبود و بدون برنامه عمل کردند، به همین دلیل نمیتوانستیم برنامه خود را به تعویق بیندازیم. خط احیا مستقیم با این پیشفرض متوقف شد که بلافاصله به ظرفیت تولیدی خواهیم رسید و این مهم در فروردین ماه محقق شد.
مهرینژاد خاطرنشان کرد: پروژه فولادسازی را از ۲۰ تیر تا پایان مرداد ماه اجرا خواهیم کرد که قطعی برق به طور حتم اتفاق خواهد افتاد و به همین دلیل از کاهش تولید متضرر نخواهیم شد. با این حال ممکن است در خرداد ماه و اوایل تیر ماه نیز با قطعی برق مواجه شویم.
در ادامه مجمع عمومی ارفع، حسابرس و بازرس قانونی بندهای خود از گزارش فعالیت هیئت مدیره شرکت را بیان کرد و مدیران و معاونان این شرکت نسبت به موضوعات مطرح شده پاسخ دادند. همچنین سهامداران نیز سوالات خود را مدیران شرکت در خصوص عملکرد مالی آن طی سال ۱۴۰۰ پرسیدند و مدیران نیز به سوالات پاسخ دادند.
در پایان مجمع عمومی عادی سالیانه شرکت آهن و فولاد ارفع صورتهای مالی منتهی به ۲۹اسفند ۱۴۰۰ به تصویب رسید. موسسه دش و همکاران به عنوان حسابرس و بازرس قانونی اصلی و بهراد مشار به عنوان حسابرس و بازرس قانونی علیالبدل انتخاب شدند. روزنامههای دنیا اقتصاد و جهان صنعت به عنوان روزنامههای کثیرالانتشار انتخاب شدند.
سود تقسیمی معادل ۷۰ درصد سود خالص کسب شده معادل یک هزار و ۴۰۰ میلیارد تومان اعلام شد. همچنین سود نقدی هر سهم ۱۷۰ تومان بود که حدود ۱۲۰ تومان به ازای هر سهم تعیین شد.
اعضای حقوقی هیئت مدیره جدید همان اعضای هیئت مدیره قبلی یعنی چادرملو، سرمایهگذاری توسعه معادن و فلزات، نورد و لوله یاران، گروه امید و صبانور انتخاب شدند.
در پایان مجمع عمومی ارفع، این شرکت مجمع فوقالعادهای به منظور تطابق اساسنامه شرکت با نمونه اساسنامه سازمان بورس تشکیل داد که مورد تایید سهامداران قرار گرفت.