نشست تخصصی معدن و صنایع معدنی با حضور جمعی از مدیران دولتی و شرکتهای معدنی و صنایع معدنی بزرگ در پانزدهمین نمایشگاه بینالمللی معدن و صنایع معدنی، ماشینآلات و تجهیزات معدن، راهسازی و صنایع وابسته برگزار شد.
به گزارش خبرنگار پایگاه خبری و تحلیلی «فلزاتآنلاین»، در این نشست تخصصی خداداد غریب پور (معاون وزیر و رئیس سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران)، اردشیر سعد محمدی (مدیرعامل شرکت ملی صنایع مس ایران)، فرید دهقانی (مدیرعامل صنـــدوق بیمـــه سرمایـــهگــذاری فعالیتهــای معدنی)، وجیه اله جعفری (مدیرعامل تهیه و تولیــد مواد معدنی ایران) پیرامون اهمیت بخش معدن در اقتصاد و حرکت به سمت اقتصاد غیر نفتی صحبت کردند.
رئیس هیئت عامل ایمیدرو در این نشست گفت: با توجه به سود سرشار شرکتهای معدنی و صنایع معدنی در سال گذشته و سال جاری، این سود صرف توسعه و اشتغالزایی خواهد شد.
خداداد غریب پور در پانزدهمین نمایشگاه ایران کان مین اظهار داشت: ایمیدرو ۸۱ تفاهمنامه در زمینه فناوری و آموزش امضا کرده است و کشور باید به سرعت دارای دانش فنی تولید گندله، فولاد و … شود.
وی افزود: ایمیدرو ۴۰۰ هزار کیلومتر مربع به بخش اکتشافات اضافه کرده است و در این رابطه در سنگان اکتشافات تکمیلی را انجام میدهیم.
رئیس هیئت عامل ایمیدرو خاطرنشان کرد: ایمیدرو سازمان توسعهای است که با حمایت از وزیر صمت توانسته است اقدامات بزرگی را انجام دهد و تلاش کرده است بخش خصوصی را نیز در بخش معدن و اکتشافات وارد کند.
غریبپور با بیان اینکه ۷۰۰ هزار شغل در حوزه اکتشافات ایجاد کردهایم، تصریح کرد: برای توسعه زیربناها، نیاز به ۱۱ میلیارد یورو سرمایهگذاری داریم و شرکتهای بزرگ به این حوزه وارد شدند.
وی اضافه کرد: ۲۶ میلیارد دلار درآمدزایی داشتهایــم که ۴۰ درصـــد آن درآمـــد حاصل از صادرات است.
مدیرعامل شرکت ملی مس ایران: ظرفیت ذوب مس، دو برابر میشود
مدیرعامل شرکت ملی مس ایران گفت: یکی از اقدامات اساسی و مهمی که در سال جاری در حوزه صنعت مس کشور انجام دادهایم، توسعه بسیاری از معادن مس کشور است، به گونهای که معدن سنگان و گلگهر در حال حاضر در شرایط مطلوبتری نسبت یه سال گذشته، قرار گرفتهاند و میزان تولیدات معادن مس کشور افزایش یافته است.
اردشیــر سعــد محمـــدی امروز در نشست تخصصی معدن و صنایع معدنی کشور که در پانزدهمین نمایشگاه معدن، صنایع معدنی، ماشینآلات و تجهیزات معدن، راهسازی و صنایع وابسته برگزار شد، اظهار داشت: ظرفیت تولید مس تا پایان سال، به ۴۰۰ هزار تن افزایش پیدا خواهد کرد که به این ترتیب، ظرفیت تولید دو برابر خواهد شد و ایمیدرو به عنوان یک سازمان توسعـــهای، بیشتـــرین اقدامـــات را در حـــوزه اکتشافات صنعت و معدن را انجام میدهد.
وی افزود: علاوه بر فعالیت چشمگیر ایمیدرو در حوزه توسعه اکتشافات و معادن کشور، سازمانهای خصوصی نیز وارد شدهاند و فعالیت گستردهای را هم در حوزه اکتشاف و هم در حوزه تولید انجام میدهند.
مدیرعامل شرکت ملی مس ایران در ادامه خاطرنشان کرد: پروژههای جدیدی را در زمینه تولید کنسانتره طراحی کردهایم که در همین راستا، در سال ۹۹، ظرفیت تولید کنسانتره درهآلو با ظرفیت ۱۵۰ هزار تنی افتتاح و آماده به کار خواهد شد؛ همچنین، در معدن سنگون نیز اقداماتی در جهت اکتشافات جدید انجام دادهایم. در معدن میدوک نیز کارخانه ۱۵۰هزار تنی برای تولید کنسانتره طراحی کردهایم. به این ترتیب، در زمینه تولید کنسانتره و اکتشافات، شرکت ملی مس مسیر مطلوبی را در پیش گرفته و طبق برنامهریزیهای انجام گرفته حرکت میکند.
سعد محمدی در مورد درآمد شرکتهای تولیدکننده کنسانتره، توضیح داد: هرکدام از معادن تولیدی کنسانتره در کشور که ظرفیت ۱۵۰ هزار تنی دارند، در آمدی حدود یک هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان در سال فراهم میکنند.
وی در پایان گفت: سرعت در تصمیمگیری و ایمنیسازی معادن از اقدامات اساسی است که در نمایشگاه آیمارک استرالیا به آن توجه فراوانی شده بود؛ به گونهای که سرعت در تصمیمگیری و اجرایی کردن آن حرف اول را در دنیا میزند.
مدیرعامل شرکت تهیه و تولید مواد معدنی ایران: اکثــر معــادن کوچــک مقیــاس کشور در مناطق محروم قرار دارند
مدیرعامل شرکت تهیه و تولید مواد معدنی ایران گفت: بنگاههای کوچک و متوسط نقش مهمی در صنعت کشور دارند، به گونهای که تاثیـــر عملکـــرد ایـــن بنگاههـــا را در افزایـــش اشتغالزایی کشور مشاهده میکنیم به این ترتیــب کــه از هر پنج شغلی که توسط بنگاههــا ایجاد میشود چهار شغل ایجاد شده مربوط به بنگاههای کوچک و متوسط است.
وجیه اله جعفری در نشست تخصصی معدن و صنایع معدنی کشور که در پانزدهمین نمایشگاه بینالمللی معدن، صنایع معدنی، ماشینآلات و تجهیزات معدن، راهسازی و صنایع وابسته برگزار شد، اظهار داشت: اکثر معادن متوسط و کوچک مقیاس کشور در مناطق محروم قرار دارند و به همین خاطر است که تاکنون به توسعه کامل نرسیدهاند و برای احیا و توسعه اینگونه معادن نیاز به سرمایهگذاری بیشتری داریم.
وی در مورد معادن فعال کشور، بیان کرد: در حال حاضر، ۵۴ درصد معادن کشور، فعال هستند که اگر سرمایهگذاری و توجه بیشتری روی آنها صورت گیرد، به توسعه بیشتری تا پایان سال در زمینه بهرهبرداری و تامین مواد اولیه خواهیم رسید.
مدیرعامل شرکت تهیه و تولید مواد معدنی ایران در ادامه خاطرنشان کرد: ۴۳ درصد معادن کشور در حال حاضر، غیر فعال هستند که برای بهرهبرداری و استفاده از مواد اولیه این معادن باید هرچه سریعتر به آنها توجه شود و اقداماتی را در جهت بهرهبرداری، اکتشافات و… انجام داد.
جعفری اذعان کرد: با کمک بخش خصوصی و سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران اقداماتی را در جهت افزایش میزان تولیدات مواد معدنی در کشور انجام دادهایم که امیدوار هستیم طبق برنامهریزیهای صورت گرفته این حمایتها در سال آتی بیشتر شود و به توفیقات افزونتری در این زمینه دست یابیم.