سریع‌تر از امروز فردا را خلق کنید...

آخرین اخبار

۱۱:۱۱ /سه شنبه/۲ بهمن ۱۴۰۳
زمان انتشار: ۷:۳۵ /شنبه/۱۴ اسفند ۱۴۰۰

دومین کنفرانس فولادسازی و ریخته‌گری مداوم شرکت فولاد هرمزگان

دومین کنفرانس فولادسازی و ریخته‌گری مداوم شرکت فولاد هرمزگان با حضور شرکت‌های مطرح فولادسازی کشور، مسئولان استانی و کشوری در بندرعباس برگزار شد.

دومین کنفرانس فولادسازی و ریخته‌گری مداوم شرکت فولاد هرمزگان با حضور شرکت‌های مطرح فولادسازی کشور، مسئولان استانی و کشوری در بندرعباس برگزار شد.

به گزارش خبرنگار پایگاه خبری و تحلیلی «فلزات آنلاین»، دومین کنفرانس بین‌المللی ریخته‌گری مداوم شرکت فولاد هرمزگان با هدف شناسایی آخرین تکنولوژی‌ها و دستاوردها در حوزه فولادسازی و ریخته‌گری مداوم فولاد، شناسایی مشکلات و نیازهای تکنولوژی و بومی‌سازی قطعات در جهت رفع موانع تئوریک توسعه‌ای و فناورانه در سالن شهید آوینی شهر بندرعباس برگزار شد.

لزوم حرکت به سمت بومی‌سازی ریخته‌گری مداوم

در مراسم افتتاحیه این کنفرانس، عطالله معروفخانی، مدیرعامل شرکت فولاد هرمزگان طی سخنانی اظهار داشت: در فولاد هرمزگان در مسائل تخصصی مصمم هستیم به سمت استفاده از تکنولوژی‌های نوین حرکت کنیم و این کنفرانس می‌تواند ما را در رسیدن به این هدف کمک کند.

وی افزود: همواره جذب و استفاده از نخبگان را در دستور کار داریم و امسال ۷۰ نخبه شناسایی کردیم که این افراد در حوزه‌های مختلف صنعت تحصیل خواهند کرد تا بتوانیم پس از فارغ‌التحصیلی از آن‌ها استفاده کنیم.

معروفخانی خاطرنشان کرد: فولاد هرمزگان امسال توانست چندین تندیس و جایزه را در جشنواره‌های مختلف کسب کند که ازجمله آن‌ها می‌توان به تندیس بلورین جایزه ملی تعالی سازمانی اشاره کرد.

مدیرعامل شرکت فولاد هرمزگان تصریح کرد: در دهه فجر چهار طرح بزرگ همچون طرح احیا مستقیم، سیلو، گازهای صنعتی و ستاره سیمین هرمز که سال‌ها مسکوت مانده بودند، کلنگ‌زنی کردیم. در ادامه، شاهد طرح‌های توسعه‌ای فولاد هرمزگان نورد گرم ۳٫۵ میلیون تنی و تولید ۱۰میلیون تن فولاد خام در ستاره سیمین هرمز خواهیم بود. با بهره‌برداری از طرح‌های توسعه فولاد هرمزگان برای حدود سه هزار نفر اشتغال ایجاد خواهد شد.

وی تاکید کرد: امیدواریم با برگزاری این کنفرانس بتوانیم در ارتقای تکنولوژی گام‌های مهمی برداریم. چرا که در دوره قبل شاهد آن بودیم که حتی با انعقاد قرارداد میان فولاد هرمزگان و یک شرکت اروپایی، با اعمال تحریم‌ها شرکت اروپایی ایران را ترک کرد و این طرح بدون نتیجه ماند.

معروفخانی بیان کرد: قصد داریم بدون کمک خارجی‌ها طرح‌های توسعه‌ای را ادامه دهیم و ابتدا توسعه به دو میلیون تن و سپس به سه میلیون تن فولاد را در دستور کار قرار خواهیم داد و تا احداث نورد پیش خواهیم رفت. قطعا برگزاری چنین رویدادهایی به ما جهت شناسایی تکنولوژی‌های جدید و بومی‌سازی بدون حضور خارجی‌ها کمک خواهد کرد.

به دنبال تولید فولاد سبز هستیم

علیرضا کاظمی، معاون توسعه و تکنولوژی فولاد هرمزگان و دبیر اجرایی کنفرانس فولادسازی و ریخته‌گری مداوم نیز طی سخنانی با اشاره به اهمیت برگزاری چنین رویدادهایی در کشور، اظهار کرد: صنعت فولاد کشور در حال توسعه بوده و طبق طرح جامع فولاد به دنبال رسیدن به تولید ۵۵میلیون تن فولاد است. یکی از اهداف برگزاری این کنفرانس، شناخت و معرفی فرصت‌های صنعت فولاد در حوزه ریخته‌گری مداوم به ویژه برای استفاده از مواد اولیه، سرمایه‌گذاری‌ها و چشم‌اندازها است. همچنین قصد داریم یک پایگاه داده در این حوزه راه‌اندازی کنیم و نتایج برگزاری این کنفرانس و تبعات بعدی را در آن قرار دهیم.

وی اضافه کرد: این کنفرانس با هدف فراهم کردن محیطی برای انتشار دستاوردهای نو، شناسایی راه‌حل‌هایی برای مسائل مشترک صنعت فولاد  و تبادل اندیشه صاحبان نظر در این صنعت برگزار می‌شود.

کاظمی خاطرنشان کرد: قرار بود دو هفته قبل این کنفرانس برگزار شود اما به دلیل شرایط کرونایی کشور، زمان آن به تعویق افتاد. با این حال ۶۴ ردیف فعالیت و ۵۰۰ نفر ساعت کار کارشناسی انجام شده است. ۱۳ ردیف فعالیت در دوره برگزاری کنفرانس انجام خواهد شد. تیم داوری متشکل از ۳۲ نفر است که شامل ۳۰ درصد دانشگاهی و ۷۰ درصد صنعتی است.

دبیر اجرایی دومین کنفرانس ریخته‌گری مداوم تاکید کرد: از همه همکاران جهت برگزاری این رویداد و آماده‌سازی آن به ویژه در شرایط کنونی تشکر می‌کنم و افزایش تعداد شرکت‌کنندگان در کنفرانس نسبت به کنفرانس اول نشانه موفقیت آن است.

معاون توسعه و تکنولوژی شرکت فولاد هرمزگان در بخش دیگری از صحبت‌های خود در خصوص لزوم توجه به بازیابی در صنعت فولاد، عنوان کرد: اقتصاد چرخشی از جمله موضوعاتی است که در صنعت فولاد به آن کمتر توجه می‌شود و اخیرا تولید فولاد به سمت استفاده کمتر از انرژی رفته و تولید فولاد سبز مطرح شده است.

وی افزود: بازیابی در صنعت فولاد بسیار مهم و سودآور است و در همه ابعاد تولید فولاد همچون احیا مستقیم، فولادسازی، استفاده از قراضه و… کاربرد دارد.

کاظمی تصریح کرد: منظور از اقتصاد چرخشی در صنعت فولاد، تولید فولاد به گونه‌ای که کمتری ورودی ضایعات به طبیعت داشته باشیم. همچنین تولید فولادهای خاص برای استفاده در صنایع خودروسازی، نفت و گاز و دریایی مطرح می‌شود.

دبیر دومین کنفرانس ریخته‌گری مداوم فولاد هرمزگان بیان کرد: عمده‌ترین محصولات جانبی و قابل بازیافت فولادسازی سرباره، غبار و گازهای صنعتی هستند. سرباره‌های آهن و فولاد در حال حاضر سهم قابل توجهی از اقتصاد چرخشی فولاد دارند و از آن در بخش‌های مختلفی همچون جاده‌سازی، صنعت سیمان و صنعت ساختمان نگین و… به کار می‌رود. همچنین از سرباره در کشاورزی به عنوان کود، در بیابان‌ها به عنوان تثبیت‌کننده شن و نیز به عنوان تصفیه‌کننده استفاده می‌شوند.

معاون توسعـــه و تکنولـــوژی شرکـــت فــولاد هرمزگان ادامه داد: روش‌های مختلفی برای فراوری سرباره وجود دارند که در ایران هم آن استفاده می‌شود. فرآوری سرباره دو روش سرد و گرم دارد در کشورهای کره، چین و آفریقای جنوبی این روش‌ها در حال انجام است. یکی از اصلی‌ترین کاربردهای سرباره فولادسازی در صنعت راه‌سازی است. سرباره کوره قوس دارای جرم بیشتر، سختی و چگالی بالاتر است و در برابر سایش مقاوم است و به همین دلیل برای مصارف راه‌سازی مناسب‌تر است.

وی اذعان کرد: غبار محصول جانبی دیگری از فولادسازی است و عناصر و فلزات مختلفی دارد. تکنولوژی‌های مختلفی برای بازیابی غبار در دنیا وجود دارد و غبار با بازیابی به سرباره می‌رود.

کاظمی اضافه کرد: حدود ۲۵ تا ۳۰ درصد اتلاف انرژی در فولادسازی مربوط به گازهای خروجی است. از این گازهای می‌توان برای تولید بخار و برق استفاده و بخشی از برق مورد نیاز فولادسازی را تولید کرد که نیاز به برق شبکه را کمتر خواهد کرد و مصرف کلی برق و گاز طبیعی را کاهش خواهد داد. امیدواریم بهره‌وری در صنعت فولاد با بازیابی‌های بیشتر افزایش یابد و به سمت تولید فولادهای سبز حرکت کنیم.

ثبت سه رکورد تولید ماهانه

سید اصغر مدنی، معاون بهره‌برداری شرکت فولاد هرمزگان نیز به عنوان دیگر سخنران دومین کنفرانــس ریخته‌گــری مــداوم شرکــت فــولاد هرمزگان، طی سخنانی در خصوص عملکرد تولید شرکت فولاد هرمزگان، گفت: سال گذشته، ۶ رکورد و امسال سه رکورد تولید ماهانه را ثبت کردیم و امسال این رکوردهای علی‌رغم قطعی برق و گاز به دست آمد. در حالی که ظرفیت تولید ماهانه ما ۱۲۵ هزار تن در ماه است و در بسیاری از ماه‌ها بیش از ظرفیت تولید می‌کنیم.

مدنی خاطرنشان کرد: امسال توانستیم چهار محصول ویژه و جدید را تولید و تجاری‌سازی کنیم از جمله آن‌ها می‌توان به گرید S355J2W به عنوان فولادهای مقاوم به خوردگی اتمسفری، گرید QS690 به عنوان فولادهای ساختمانی استحکام بالا، گرید S460Q به عنوان فولادهای ساختماتی استحکام بالا و در نهایت گرید قالب‌های پرس پلاستیک اشاره کرد.

معاون بهره‌برداری فولاد هرمزگان تاکید کرد: به کاهش مصرف انرژی به ویژه برق و نیز کاهش نسوزها توجه داریم و امسال در کاهش مصرف نسوز به ازای هر تن مذاب رکورد زدیم.

وی تصریح کرد: به بومی‌سازی توجه ویژه داریم و بومی‌سازی امسال نسبت به سال قبل ۳۰۰درصد افزایش یافته است. ضمن اینکه چندین پروژه ازجمله هوشمندسازی فولادسازی را با موفقیت اجرا کردیم و در عین حال چندین پروژه ازجمله تحول دیجیتال را در دستور کار داریم.

مدنی اذعان کرد: رونــد افزایــش قیمــت انرژی بـــه ما اعلام می‌کنـــد کــه دائمــا به سمــت کاهش مصارف انرژی برویم. ضمن اینکه میزان عیوب تختال را در برخی ماه‌ها به کمتر از یک‌درصد رساندیم.

معاون بهره‌برداری شرکت فولاد هرمزگان با اشاره به عملکرد مطلوب این شرکت در سال جاری، عنوان کرد: میزان تولید تختال امسال فولاد هرمزگان تا پایان بهمن ماه به یک میلیون و ۳۰۰هزار تن رسید. در حالی که بیش از ۲۶۰ هزار تن از تولید را از دست دادیم. در حالی که سال گذشته تا پایان بهمن ماه یک میلیون و ۳۸۰ هزار تن تختال تولید کرده بودیم و ۸۰ هزار تن را از دست دادیم. این یعنی اگر قطعی برق و گاز نبود، ظرفیت اسمی در بهمن ماه امسال محقق می‌شد.

وی اضافه کرد: در احیا مستقیم هم یک میلیون و ۵۷۰ هزار تن آهن اسفنجی تا پایان بهمن ماه تولید کردیم و در این حوزه نیز بیش از ۱۶۰ هزار تن تولید را از دست دادیم.

مدنـــی در پایــان مطــرح کــرد: مهم‌تریــن هدف‌گذاری ما کاهش مصرف انرژی، بومی‌سازی و تولید محصولات ویژه است و امیدواریم تا پایان سالی در حوزه‌های مختلف تولیدی به رکوردهای خوبی دست یابیم.

نخبه‌پروری در فولاد هرمزگان

در بخش دیگری از آیین افتتاحیه دومین کنفرانس ریخته‌گری مداوم شرکت فولاد هرمزگان، علی فتی، رئیس پارک علم و فناوری استان هرمزگان طی سخنانی اظهار داشت: فولاد هرمزگان تا حد امکان به سمت تکنولوژی‌های نوین و استفاده از نسل جدید فناوری‌ها رفته است. پارک علم و فناوری این آمادگی را دارد تا بتواند با همکاری فولاد هرمزگان ایده‌ها را به واقعیت تبدیل کند. همچنین این آمادگی را داریم تا با همکاری این شرکت بتوانیم برای نخستین بار دستگاه ریخته‌گری مداوم را بومی کنیم.

وی خاطرنشان کرد: فولاد هرمزگان به صورت عملی از دانشگاه و پارک علم و فناوری با سپردن پروژه‌ها حمایت می‌کند. در تلاش هستیم با کمک فولاد هرمزگان نخبه‌پروری را در دستور کار قرار دهیم.

دومیــن کنفرانــس فولادســازی و ریخته‌گــری مداوم شرکت فولاد هرمزگان در بندرعباس به مدت دو روز از ۱۷ تا ۱۸ اسفند ماه با حضور جمعی از کارشناسان و صاحب‌نظران، مسئولان و مدیران شرکت‌های بزرگ فولادی برگزار شد. همچنین در این رویداد شاهد برگزاری کارگاه‌های تخصصی با حضـــور کارشناســـان، صاحب‌نظـــران و مدیــران شرکت‌های فولادی کشور بودیم.

در بیست و هفتمین همایش شرکت‌های برتر ایران،

۶:۵۶ /سه شنبه/۲ بهمن ۱۴۰۳

مدیرعامل شرکت صنعت فولاد شادگان:

۶:۲۷ /سه شنبه/۲ بهمن ۱۴۰۳

رئیس آزمایشگاه شرکت صنایع معدنی فولاد سنگان عنوان کرد:

۱۶:۳۰ /دوشنبه/۱ بهمن ۱۴۰۳

در همایش (IMI-100) صورت پذیرفت؛

۱۴:۰۳ /دوشنبه/۱ بهمن ۱۴۰۳

مدیر روابط عمومی شرکت فولاد خوزستان عنوان کرد:

۵:۳۲ /دوشنبه/۱ بهمن ۱۴۰۳

محسن مصطفی‌پور، مدیرعامل مجتمع فولاد غدیر نی‌ریز در گفت‌وگو با «فلزات‌آنلاین»:

۵:۴۵ /یکشنبه/۳۰ دی ۱۴۰۳

جواد حاتمی، مدیرعامل شرکت فولاد کاوه جنوب کیش در گفت‌وگو با «فلزات‌آنلاین»:

۴:۵۹ /شنبه/۱۷ آذر ۱۴۰۳

حسین کهزاد، مدیرعامل شرکت صنعت فولاد شادگان در گفت‌وگو با «فلزات‌آنلاین»:

۵:۰۶ /شنبه/۲۶ آبان ۱۴۰۳

بهرام شکوری، عضو هیئت مدیره و کمیته راهبردی موسسه راهبردی معدن و فولاد سبز (سیگماس) در گفت‌وگو با «فلزات‌آنلاین»:

۱۴:۳۰ /شنبه/۱۲ آبان ۱۴۰۳

حسین کهزاد، مدیرعامل شرکت صنعت فولاد شادگان در گفت‌وگو با «فلزات‌آنلاین»:

۸:۳۱ /یکشنبه/۲۹ مهر ۱۴۰۳

مجتبی حمیدیان، مدیرعامل شرکت سنگ آهن مرکزی ایران در گفت‌وگو با «فلزات‌آنلاین»:

۵:۵۲ /شنبه/۲۸ مهر ۱۴۰۳

ابراهيم جانقربانيان، عضو هيئت مديره و معاون بازرگانی شرکت صبا فولاد خليج فارس طی یادداشتی در «فلزات‌آنلاین» نوشت:

۵:۵۸ /شنبه/۱۰ آذر ۱۴۰۳

حسين کاظمی‌مهر، نايب رئيس هيئت مديره شرکت مجتمع فولاد و نورد آسين ابهر طی یادداشتی در «فلزات‌آنلاین» نوشت:

۴:۵۴ /شنبه/۳ آذر ۱۴۰۳

سید رضا شهرستانی، مدیرعامل شرکت لوله و اتصالات چدنی (کلاچ) طی یادداشتی در «فلزات‌آنلاین» نوشت:

۵:۰۳ /شنبه/۲۴ شهریور ۱۴۰۳

مصطفی چمران، معاون فروش شرکت آهن و فولاد ارفع طی یادداشتی نوشت:

۷:۴۹ /سه شنبه/۱۳ شهریور ۱۴۰۳

صادق قاسمی فلاورجانی، مديرعامل شرکت فنی مهندسی آرين مدرن جهان‌آرا طی یادداشتی نوشت:

۷:۲۹ /شنبه/۸ اردیبهشت ۱۴۰۳

حسين کهزاد، مديرعامل شرکت صنعت فولاد شادگان طی یادداشتی در «فلزات‌آنلاین» نوشت:

۴:۴۸ /شنبه/۲۵ آذر ۱۴۰۲

آماده‌باش در صنعت فولاد آسیا؛

۱۰:۵۹ /دوشنبه/۱۷ دی ۱۴۰۳

در ششمین دوره جشنواره ملی فولاد محقق شد؛

۱۶:۳۱ /چهارشنبه/۱۹ دی ۱۴۰۳

در نشست رسانه‌ای مدیرعامل شرکت فولاد مبارکه مطرح شد؛

۱۷:۴۹ /سه شنبه/۱۸ دی ۱۴۰۳

اینفوگرافیک شرکت معدنی و صنعتی گل‌گهر؛

۶:۱۷ /شنبه/۲۹ دی ۱۴۰۳

اینفوگرافیک شرکت فولاد هرمزگان؛

۶:۱۰ /شنبه/۲۹ دی ۱۴۰۳

اینفوگرافیک شرکت مجتمع فولاد خراسان؛

۶:۰۶ /شنبه/۸ دی ۱۴۰۳

اینفوگرافیک توسعه آهن و فولاد گل‌گهر؛

۵:۵۶ /شنبه/۸ دی ۱۴۰۳

شاخص‌های قیمتی فلزات آنلاین

محصول
شاخص/تاریخ
قیمت

فلزات آنلاین

1403/11/1

237679

فلزات آنلاین

1403/11/1

665606

فلزات آنلاین

1403/11/1

1092273

فلزات آنلاین

1403/11/1

3548585

فلزات آنلاین

1403/11/1

24598

فلزات آنلاین

1403/11/1

14031

فلزات آنلاین

1403/11/1

41198

فلزات آنلاین

1403/11/1

48908

فلزات آنلاین

1403/11/1

44236

فلزات آنلاین

1403/11/1

42676

فلزات آنلاین

1403/11/1

30908

فلزات آنلاین

1403/11/1

30523

فلزات آنلاین

1403/11/1

29443

فلزات آنلاین

1403/11/1

38984

فلزات آنلاین

1403/11/1

37329

فلزات آنلاین

1403/11/1

60860

فلزات آنلاین

1403/11/1

28415

فلزات آنلاین

1403/11/1

43327

فلزات آنلاین

1403/11/1

48261

فلزات آنلاین

1403/11/1

5247800