در ۱۰ سال گذشته، بیشترین حجم تجارت بینالمللی ورق آلومینیومی در سال ۲۰۲۲ و برابر با ۳۲ میلیون تن و کمترین مقدار آن در سال ۲۰۱۶ و برابر با ۲۰ میلیون تن بوده است. تجارت جهانی این محصول بعد از سال ۲۰۲۲ دوباره روند کاهشی گرفته و در سال ۲۰۲۳ به ۲۵ میلیون تن رسیده است. واردات جهانی ورقهای آلومینیومی در دهه گذشته با نرخ رشد سالیانه ۱٫۵ درصد افزایش یافته است. طی این دهه، گرچه حجم تجارت بینالمللی ورقهای غیرآلیاژی بیشتر از انواع آلیاژی بوده است اما نرخ رشد متوسط تجارت انواع ورقهای آلیاژی، سالانه برابر با ۲٫۹ درصد و حدود چهار برابر انواع ورقهای غیرآلیاژی است.
به گزارش پایگاه خبری و تحلیلی «فلزاتآنلاین» و به نقل از روابط عمومی شرکت مشاوره اقتصادی آرمان آتورپات، آلومینیوم به عنوان یک عنصر فلزی، به واسطه خواص منحصربهفردی همچون چگالی کم، مقاومت در برابر خوردگی، هدایت الکتریکی بالا و قابلیت شکلپذیری گسترده در طیف وسیعی از صنایع کاربرد دارد. این فلز سبک و مقاوم، به دلیل ساختار کریستالی منظم و پیوندهای فلزی قوی، از استحکام بالایی برخوردار است و در شکلهای مختلفی تولید و مصرف میشود. ورق آلومینیوم یک محصول تخت و مسطح است که از نورد گرم یا سرد آلومینیوم نسبتا خالص و یا آلیاژهای آلومینیوم به دست میآید و در ضخامتهای مختلف تولید میشود. آلیاژسازی با عناصری مانند مس، منیزیم و سیلیکون، خواص مکانیکی و فیزیکی ورق آلومینیوم را به طور قابلتوجهی بهبود میبخشد. این ورقها به دلیل هدایت حرارتی بالا در ساخت مبدلهای حرارتی و به دلیل مقاومت در برابر خوردگی در صنایع شیمیایی کاربرد گستردهای دارند. همچنین از ورق آلومینیوم در صنایع هوافضا، خودروسازی و ساختوساز به عنوان یک ماده سبک و مقاوم استفاده میشود.
سهم بیشتر تجارت ورقهای غیرآلیاژی
در نمودار یک، تغییرات تناژ واردات بینالمللی ورقهای آلومینیومی آلیاژی و غیرآلیاژی طی ۱۰ سال گذشته مقایسه شده است. همانطور که مشاهده میشود، مجموع واردات جهانی ورقهای آلومینیومی طی ۱۰ سال گذشته روند صعودی داشته و با نرخ رشد سالیانه ۱٫۵ درصد افزایش یافته است. در مجموع، مقدار تناژ واردات جهانی این محصول در دهه گذشته حدود ۲۴۰ میلیون تن بوده که از این مقدار، حدود ۱۴۷ میلیون تن ورق آلومینیومی از نوع غیرآلیاژی و حدود ۹۳ میلیون تن از نوع آلیاژی بوده است.
بیشترین تناژ ورق آلومینیومی وارد شده به کشورهای مختلف در سال ۲۰۲۲ بیش از ۳۲ میلیون تن بوده و کمترین مقدار آن در سال ۲۰۱۶ حدود ۲۰ میلیون تن بوده است. آمارها نشان میدهد که واردات جهانی این محصول بعد از سال ۲۰۲۲ دوباره روند کاهشی گرفته و در سال ۲۰۲۳، به ۲۵ میلیون تن رسیده است. این کاهش میزان واردات در هر دو نوع محصول آلیاژی و غیرآلیاژی، در اکثر کشورهای واردکننده در نمودارهای ۲ و ۳ قابل مشاهده است.
آمارها نشان میدهد که بزرگترین واردکنندگان ورقهای آلومینیومی از هر دو نوع آلیاژی و غیرآلیاژی در سطح بینالمللی در ۱۰ سال گذشته، در رتبه اول کشور آمریکا با واردات بیش از ۲۲ میلیون تن و در رتبه دوم کشور آلمان با میزان واردات نزدیک به ۱۹ میلیون تن هستند.
آمریکا در صدر واردکنندگان ورقهای غیرآلیاژی
همانطور که در نمودار ۲ مشاهده میشود، واردات جهانی ورقهای آلومینیومی غیرآلیاژی طی دهه گذشته، تغییرات نوسانی داشته و با نرخ رشد متوسط سالیانه ۰٫۷ درصد افزایش یافته است. بیشترین مقدار تناژ واردات این محصول در سال ۲۰۲۲، حدود ۲۰ میلیون تن و کمترین مقدار در سال ۲۰۱۶، نزدیک به ۱۲ میلیون تن بوده است.
آمریکا به عنوان بزرگترین واردکننده ورقهای آلومینیومی غیرآلیاژی در جهان، طی دهه گذشته در مجموع حدود ۱۲ میلیون تن از این نوع محصول وارد کرده و حدود ۸ درصد واردات جهانی آن را به خود اختصاص داده است. تغییرات واردات ورقهای آلومینیومی غیرآلیاژی به این کشور، روند نوسانی داشته و نرخ رشد سالیانه آن ۱٫۷ درصد بوده است. بیشترین میزان واردات این محصول به این کشور در سال ۲۰۲۲، نزدیک به دو میلیون تن و کمترین مقدار آن در سال ۲۰۱۶، حدود ۸۰۰ هزار تن بوده است.
آلمان به عنوان دومین کشور بزرگ واردکننده ورقهای آلومینیومی غیرآلیاژی در جهان، طی دهه گذشته در مجموع بیش از ۱۰ میلیون تن از این نوع محصول وارد کرده و حدود ۷ درصد از واردات جهانی آن را به خود اختصاص داده است. تغییرات واردات این محصول به کشور آلمان نیز تغییرات نوسانی دارد و با نرخ رشد سالیانه ۰٫۲ درصد افزایش یافته است. بیشترین میزان واردات این محصول به آلمان در سال ۲۰۲۲، حدود یک میلیون و ۵۰۰ هزار تن و کمترین میزان واردات در سال ۲۰۲۰، حدود ۹۰۰ هزار تن بوده است.
چین، سومین کشور بزرگ واردکننده ورقهای آلومینیومی غیرآلیاژی در جهان محسوب میشود که طی دهه گذشته، در مجموع هفت میلیون تن از این نوع محصول وارد کرده و حدود ۵ درصد از واردات جهانی این محصول را به خود اختصاص داده است. آمارها نشان میدهد که واردات ورق آلومینیومی غیرآلیاژی به چین طی ۱۰ سال گذشته با نرخ رشد سالیانه منفی ۷٫۵ درصد کاهش یافته است و از ۸۶۰ هزار تن در سال ۲۰۱۴ که بیشترین میزان واردات به این کشور بوده، به ۴۰۰ هزار تن در سال ۲۰۲۳ رسیده است. کشورهای ایتالیا با میانگین سهم واردات ۵ درصد، فرانسه، هند و مکزیک با میانگین سهم مشابه ۴ درصد در رتبههای بعدی واردات جهانی این محصول قرار گرفتهاند.
رشد پرشتابتر تجارت ورقهای آلیاژی
نمودار ۳ نشان میدهد که واردات جهانی ورقهای آلومینیومی آلیاژی طی دهه گذشته، روند صعودی داشته که با نرخ رشد سالیانه ۲٫۹ درصد افزایش یافته است. بیشترین مقدار تناژ واردات این محصول در سال ۲۰۲۲، حدود ۱۱٫۵ میلیون تن و کمترین مقدار در سال ۲۰۱۴، نزدیک به ۷٫۵ میلیون تن بوده است.
آمریکا به عنوان بزرگترین واردکننده ورقهای آلومینیومی آلیاژی در جهان، طی دهه گذشته در مجموع حدود ۱۰ میلیون تن از این نوع محصول وارد کرده که حدود ۱۱ درصد واردات جهانی آن را به خود اختصاص میدهد. تغییرات واردات ورقهای آلومینیومی آلیاژی به این کشور، روند نوسانی داشته و نرخ رشد سالیانه آن ۰٫۲ درصد بوده است. بیشترین میزان واردات این محصول به آمریکا در سال ۲۰۲۲، حدود ۱٫۳ میلیون تن و کمترین مقدار آن در سال ۲۰۱۴، حدود ۷۳۰ هزار تن بوده است.
آلمان به عنوان دومین کشور بزرگ واردکننده ورقهای آلومینیومی آلیاژی در جهان، طی دهه گذشته در مجموع بیش از هشت میلیون تن از این نوع محصول وارد کرده و حدود ۹ درصد از واردات جهانی آن را به خود اختصاص میدهد. تغییرات واردات این محصول به آلمان نیز تغییرات نوسانی دارد و با نرخ رشد سالیانه ۱٫۳ درصد افزایش یافته است. بیشترین مقدار واردات این محصول به آلمان در سال ۲۰۱۷، بیش از ۹۰۰ هزار تن و کمترین میزان واردات در سال ۲۰۱۴، حدود ۶۶۰ هزار تن بوده است.
کشورهای مکزیک و انگلیس با میانگین سهم ۶ درصد، کانادا با میانگین سهم ۵ درصد و فرانسه با میانگین سهم ۴ درصد در رتبههای بعدی واردات جهانی این محصول قرار گرفتهاند.
انتهای پیام//