نشست رسانهای رضا نقیپور اصل رئیس هیئتمدیره و مدیرعامل صندوق حمایت از تحقیقات و توسعه صنایع پیشرفته به همراه مدیران آن صندوق با موضوع «تببین برنامهها و تشریح عملکرد آن صندوق» برگزار شد.
به گزارش خبرنگار «فلزاتآنلاین»، در این نشست رسانهای، رضا نقیپور اصل اظهار داشت: صندوق حمایت از صنایع پیشرفته، یکی از مهمترین بازوان توسعه کشور است و ما برنامههای ویژهای برای گسترش آن مد نظر داریم؛ بهطوری که بر اساس آمار، این صندوق باعث رشد علمی کشور در مجامع بینالمللی شده است.
وی افزود: مهمترین کار این صندوق، احیای صنایع بومی بر اساس فناوری روز دنیا بوده است و این صندوق، دو کار اصلی و مهم در اهداف بلندمدت خود دارد که یکی توسعه عمومی و دیگری، حرکت کردن بر لبه دانش است.
مدیرعامل صندوق حمایت از صنایع پیشرفته ادامه داد: ما در این صندوق در تلاش هستیم تا از طریق موسسات آموزشی، دانشگاهها و سایر مراکز علمی، استارتآپهایی را حمایت کنیم که ایده بهروز و هایتکی دارند؛ تا از این طریق آنها را به صنایع مختلف معرفی نماییم.
نقیپور اصل عنوان کرد: در جهت ایجاد تسهیلات به شرکتها، در استانهای مختلف نمایندگی ویژهای راهاندازی کردیم. البته در این راستا و در جهت ایجاد تسهیلات لازم، اولویت اولیه ما استانهای محروم خواهد بود. لذا قصد ما این است که برای شروع، به سراغ هرمزگان و فارس برویم.
وی در این رابطه، اضافه کرد: در مورد ایجاد تسهیلات، باید اضافه کنم که ما در آینده نزدیک به جهت اشتغال پایدار، برنامههای خوب و مهمی در استانهای خراسان جنوبی و شمالی، خراسان رضوی، بوشهر، ایلام و اردبیل خواهیم داشت.
مدیرعامل صندوق حمایت از صنایع پیشرفته، با در رابطه با هدف از تشکیل این مراکز استانی، تشریح کرد: هدف از این نمایندگیها در سراسر کشور، تسهیل شرایط ویژه شرکتهای نوپا است؛ تا بهنوعی دیگر لازم نباشد آنها مستقیما به ما در پایتخت مراجعه کنند.
رضا نقیپور اصل با اشاره به محدودیتهای مالی دولت در شرایط کنونی، اظهار کرد: باید توجه داشته باشید که منابع دولت به شدت محدود است؛ ولی با این حال طی جلسات مختلفی که با مسئولیـن اجرایـی کشـور، در جهـت تدویــن آییننامههای جدید داشتیم، مقرر شد تا منابع جدید، تا حدود ۱۲۰ درصد افزایش داشته باشد.
وی در همین رابطه، افزود: این افزایش درصد منابع مالی جدید، به شرکتهای نوپایی اختصاص خواهیم داد که بتوانند ایدههایی ذیل صنایع پیشرفتــه کشــور ایجــاد و بهنوعـــی اشتغالزایی پایداری در کشور بهوجود آورند. درواقع در راستای مسئولیت اجتماعی صندوق، از استارتآپهایی که اشتغال پایدار و امن ایجاد کنند، حمایت ویژه خواهیم کرد.
مدیرعامل صندوق حمایت از صنایع پیشرفته، ادامه داد: سقف تسهیلات صندوق در یک ماه گذشته، حدود ۳۰ میلیارد ریال بوده؛ ولی در حال حاضر به ۵۰ میلیارد ریال افزایش پیدا کرده است. در حال حاضر هم، بهطور مستقیم از ۱۳ شرکت در حوزه مسئولیت اجتماعی حمایت میکنیم.
وی افــزود: بهــرهای که بـــرای تسهیــلات شرکتها در صندوق در نظر گرفتیم، بین ۵ تا ۱۵درصد است؛ اما با این حال، میانگین بهره تسهیلات بین ۹ تا ۱۰ درصد خواهدبود.
مدیرعامل صندوق حمایت از صنایع پیشرفته، اظهار کرد: ارائه ضمانتنامهها و نیز نسبت ارائه تسهیلات ما، نسبت به سال گذشته، به ترتیب ۸۵ و ۱۸ درصد رشد داشته است.
رضا نقیپور اصل تاکید کرد: در سال ۹۸ نزدیک به ۱۰۳ فقره ضمانتنامه به ارزش ۶۸۰میلیارد ریال صادر کردیم و از طرف دیگر تعداد ۴۴ فقره قرارداد به جهت تسهیلات و به ارزش ۴۰۰ میلیارد ریال نیز تنظیم نمودیم.
وی با اشاره به بستن چندین تفاهمنامه با ارگانهای مختلف، افزود: هزار میلیارد ریال تفاهمنامه با صندوق نوآوری و شکوفایی امضا کردیم.همچنین به جهت افزایش منابع مالی در مسئله وجوه ارائه شده، تفاهمنامهای با بانک ملی ایران به امضا رساندیم.
مدیرعامل صندوق حمایت از صنایع پیشرفته ادامه داد:ما به جهت حمایت از شرکتهای ITC، تفاهمنامهای به ارزش ۵۰میلیارد ریال با وزارت ارتباطات به امضا رساندیم.
نقیپور اصل در پایان، خاطرنشان کرد: سرمایه کل صندوق نزدیک به ۱۲۵ میلیارد تومان است که در تلاش هستیم تا پایان امسال، میزان آن را به ۱۳۵میلیارد تومان افزایش دهیم. درواقع چشمانداز ما در این بخش، رسیدن به افزایش سرمایه صندوق تا سقف ۶۰۰ میلیارد تومان است.