معاون طرح و برنامه وزارت صنعت، معدن و تجارت، گفت: چهار هزار و ۵۰۰ طرح صنعتی و معدنی، از بین بیش از ۵۰ هزار مجوز صادره، برای پرداخت تسهیلات به بانکها معرفی کردیم.
به گزارش «فلزاتآنلاین»، سعید زرندی اظهار کرد: پیرو جلسهای که با حضور معاون اول رئیسجمهور، رئیس بانک مرکزی و تعدادی از وزرا برگزار شد، مقرر شد وزارت صمت طرحهای صنعتی و معدنی دارای اولویت را به نظام بانکی اعلام کند.
وی افزود: نظام بانکی هر ساله هزاران میلیارد به سیستم تولید تسهیلات میدهد اما پیشنهاد وزارت صمت این است که بخشی از این تسهیلات بهصورت هدفمند تخصیص یابد.
معاون طرح و برنامه وزارت صنعت، معدن و تجارت، یادآور شد: وزارت صنعت،معدن و تجارت در اولین گام، رشته فعالیتهای صنعتی پیشران را بر اساس شاخصهایی مانند سهم در ارزش افزوده، اشتغال و صادرات، تاثیرگذاری بالا در زنجیره و جایگزینی واردات استخراج کرد.
زرندی افزود: این طرحها، به تعداد چهار هزار و ۵۰۰ طرح با پیشرفت فیزیکی بالای ۶۰ درصد که از بین بیش از ۵۰ هزار مجوز صادره انتخاب شده و البته فهرست کامل آن به سیستم بانکی نیز، اعلام شده است.
وی تاکید کرد: درخواست ما از سیستم بانکی این است که در کنار منابعی که مطابق روال سالیانه به بخش صنعت و معدن تسهیلات اعطا میکند، بخشی از آن را مطابق با صنایع پیشران ارائه نماید.
معاون طرح و برنامه وزارت صنعت، معدن و تجارت، اشاره کرد: تعداد ۵۰ طرح منتخب در مناطق محروم و کمتر برخوردار، شامل ۱۱ طرح نیمــه تمــام و ۳۹ طرح ایجادی را به عنــوان اولویت وزارتخانه، به نظام بانکی اعلام کردیم.
زرندی همچنیـــن تصریـــح کرد: یکـــی از موضوعـــاتی کــه همیشــه توسط فعالان بخش صنعت و معدن مورد نقد قرار میگیرد این است که سیستم بانکی سالیانه اعلام میکند، دهها هزار میلیارد تومان تسهیلات به بخش تولید تخصیص داده است؛ اما به این اعداد نقد و تامل جدی دارند.
وی اضافه کرد: خواستههای ما از سیستم بانکی این است که تسهیلاتی را که به هر بخشی از صنعت و معدن اختصاص میدهد، از طریق سامانه بهینیاب انجام دهد تا از این طریق برای ما هم روشن شود چه واحدهـــایی، در چه استــانهـــا و دارای چـــه رشتههــای تولیــــدی، تسهیلات دریافت کردهاند.
بر اساس گزارشی از اقتصاد آنلاین، معاون طرح و برنامه وزارت صنعت، معدن و تجارت، در پایان خاطرنشان کرد: در شرایطی که کشور با محدودیت های مالی مواجه است و از طرفی برخی صنایع اشباع شده و یا نیاز کشور به تولیدات برخی محصولات خاص است، باید بهسوی جهتدار کردن سرمایهگذاریها حرکت کنیم که هدفمند کردن تسهیلات نقش مهمی در این مسیر دارد و این مهم با همراهی نظام بانکی میسر میشود.