مدیرعامل شرکت ملی صنایع مس ایران گفت: تامین مالی طرح پیشگامان پیشرفت ایران بدون نگاه به خارج از مرزها و از محل سود انباشته شرکتها و کمک سهامداران انجام میشود.
به گزارش «فلزات آنلاین»، اردشیر سعدمحمدی ضمن اشاره به طرح پیشگامان پیشرفت ایران با تعریف ۴۸ پروژه بزرگ در صنایع نفت، صنعت و معدن با استفاده از منابع شرکتهای بزرگ صنعتی، اظهار داشت: هفت طرح از مجموع ۴۸ طرح یاد شده مربوط به شرکت ملی صنایع مس ایران است که با سرمایهگذاری معادل یک میلیارد و ۳۰۰میلیون دلاری انجام میشود.
وی افزود: با توجه به افزایش ظرفیت تولید در سال ۱۴۰۰ و افزایش سوددهی شرکت، تامین مالی این هفت طرح از سوی همین مجموعه انجام شده است که نشان میدهد برای تامین منابع مالی نیاز به خارج از مرزها نداریم.
مدیرعامل شرکت ملی صنایع مس ایران بیان کرد: اجرای این طرحها از محل سود انباشته شرکت و کمک سهامداران انجام شده است و هیچ مشکلی از نظر تامین مالی نخواهیم داشت.
سعدمحمدی عنوان کرد: طرحهایی که در شرکت ملی صنایع مس ایران تعریف شده، همگی در راستــای توسعــه همیــن مجموعــه بــوده کــه نشاندهنده یک اتفاق فنی و بسیار حرفهای در مسیر توسعه است.
وی تصریح کرد: با توجه به کیفیت مس ایران که به ۹/۵ معروف است و میتوانیم عیار مس را تا ۹۹.۹۹ داشته باشیم که در صنایع هایتک و نانو مورد استفاده قرار میگیرد، تقاضای بینالمللی برای استفاده از این محصول کشور وجود خواهد داشت.
مدیرعامل شرکت ملی صنایع مس ایران در ادامه به پنج دلیل اصلی استراتژیک بودن مس در آینده جهان و موفق بودن سرمایهگذاری در آن اشاره کرد و گفت: اکنون انرژی برق ۲۱ درصد از مصارف انرژی در جهان را تشکیل میدهد. این سهم در سال ۲۰۵۰ به ۵۱ درصد افزایش خواهد یافت و مهمترین عنصر در این استراتژی، مس است.
سعدمحمدی اذعان کرد: ۳۵ درصد خودروهای جهان طی ۱۰ سال آینده برقی خواهند شد. با توجه به مصــرف متوســط چهــار کیلــوگرمی مــس در خودروهــای معمــولی و ۸۹ کیلوگـــرمی مـــس در خودروهـای برقی، یک تغییر تقاضا برای مس در خودروها را در آینده نزدیک شاهد خواهیم بود.
وی افزود: پیشبینی میشود تا سال ۲۰۳۵، یک میلیارد و ۳۰۰ میلیون نفر به جمعیت جهان افزوده شود و حتی با سرانه فعلی مصرف مس که سه کیلوگرم است، در آن سال با یک تقاضای فزاینده برای مس ناشی از افزایش جمعیت روبهرو خواهیم بود.
مدیرعامل شرکت ملی صنایع مس ایران به روند روبهرشد استفاده از انرژیهای تجدیدپذیر در جهان امروز اشاره کرد که با افزایش مصرف مس همراه خواهد بود.
سعدمحمدی همچنین سرمایهگذاری سالیانه چهـــار تریلیـــارد دلاری کشــورهــــای جهــــان در زیرساختها شامل جادهها، فرودگاهها، ریلهای راهآهن، انرژی برق و … را یادآور شد که همگی نیازمند عنصر مس است و مطرح کرد: به این پنج دلیل، مس یکی از عناصر استراتژیک آینده جهان خواهـــد بـــود کـــه سرمایـــهگذاری در ایــن حــوزه، منطقی و سودده است.
وی تاکید کرد: ۹۸ درصد بنگاههای تولیدکننده مس در سال ۲۰۲۱ سودده بودند. بنابراین دورنمای این عنصر کاملا اقتصادی و پرمنفعت خواهد بود.
بر اساس گزارشی از ایرنا، مدیرعامل شرکت ملی صنایع مس ایران در پایان خاطرنشان کرد: باید اجازه داد برنامههای دولت در این طرح شکل اجرایی به خود بگیرد و در مسیر خود حرکت کند تا ماحصل این تفکر و نگاه اقتصادی را شاهد باشیم.