خانه صنعت معدن و تجارت استان کرمانشاه، در نشستی با حضور معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار کرمانشاه، نه تنها از مواضع خود یعنی عدم ورود سرمایهگذاران چینی به کرمانشاه کوتاه آمدند بلکه اعلام کردند برای سرمایهگذاران چینی فرش قرمز نیز پهن میکنند.
به گزارش «فلزاتآنلاین»، ابتدای آذرماه امسال تمایل شرکت چینی برای حضور و سرمایهگذاری در استان کرمانشاه با حضور نمایندگان آن رسما اعلام و قرار شد که به زودی روند ساخت کارخانه مورد نظر آغاز شود.
کارخانه تولید کاشی و سرامیک «شرکت زاگرس ستون آسیا» قرار است با سرمایهگذاری ۱۰۰ میلیون یورو در شهرک صنعتی زاگرس ایجاد شود.
حضـــور ایـــن سرمایـــهگذار چینــی مـــورد استقبال مدیران ارشد استان کرمانشاه قرار گرفت با این حال برخی افراد همچون اعضای خانـــه صنعـــت، معــدن و تجــارت کرمانشــاه نسبت به آن اعتراض کردند.
دبیرخانه صنعت، معدن و تجارت استان کرمانشاه، یکی از مخالفان اصلی حضور شرکت چینی در استان بود که علیه این سرمایهگذاری در رسانهها صحبت کرد.
فرهاد مرزی، هفته گذشته در نشست کارگروه اشتغالزایی استان که در استانداری برگزار شد، در رابطه با علت مخالفت خود گفت: در استان کرمانشاه دو شرکت ساخت کاشی و سرامیک وجود دارد، که اکنون فعالیت آنان به حداقل رسیده است.
وی با بیان اینکه سرمایهگذاری خارجی نباید منجر به تعطیلی صنایع موجود شود، یادآور شد: مدیران کارخانههای نیمه تعطیل «کاشی کاژه» و «چینی کرد» پس از حضور شرکت چینی در استان کرمانشاه اعلام کردند که در صورت دریافت ۲۰۰ میلیارد تومان تسهیلات دولتی میتوانند خط تولیدی که چینیها قرار است به کرمانشاه بیاورند را ایجاد کنند.
خانه صنعت کوتاه آمد
با این حال اعضای خانه صنعت معدن و تجارت استان کرمانشاه، در نشستی با حضور معـــاون همـــاهنگی امــور اقتصــادی استانــدار کرمانشاه، نه تنها از مواضع خود کوتاه آمدند بلکه اعلام کردند برای سرمایهگذاران چینی فرش قرمز نیز پهن میکنند.
اعضای هیئت رئیسه این تشکل صنفی در دیدار با هدایت حاتمی در سخنانی با استقبال از ورود سرمایـــهگذاران خارجـی به استـــان، آن را نویدبخش تحول تازهای در توسعه اقتصادی استان دانستند و متفقالقول اظهار داشتند که باید برای حضور هر سرمایهگذار داخلی و خارجی که میتواند ضمن توسعه اقتصادی استان، به ایحاد اشتغال کمک و بخشی از مشکلات بیکاری را نیز رفع کند، فرش قرمز پهن و از تمام امکانات موجود برای حفظ و جذب آنها استفاده کنیم.
ضرورت حضور سرمایهگذار خارجی در کرمانشاه
معاون استاندار نیز در این نشست با اشاره به اهمیت سرمایهگذاری خارجی در کرمانشاه گفت: به طور قطع ایجاد فضای رقابتی در استان باعث افزایش کیفیت و تلاش مضاعف میشود و ما باید از حضور سرمایهگذاران داخلی و خارجی در استان استقبال کنیم.
حاتمی افزود: در برخی استانهای کشور، سرمایهگذاران شناسایی و پیشنهادات زیادی در خصوص حمایت از آنها داده میشود اما بستههای حمایتی ما در استان و نیز جاذبهها و امتیازات استان به گونهای است که برای سرمایه گذار جذابیت دارد و از همین روست که اگر گیرهــای اداری در استـــان به حداقــل برســد و همراهی و هماهنگی لازم به وجود بیاید به طور قطع شاهـــد حضـــور گستـــرده سرمایــــهگذاران خارجی و داخلی خواهیم بود.
چینیها بازار را از کرمانشاهیها نمیگیرند
براساس آنچه تاکنون اعلام شده است، این شرکت چینی با دید صادرات، کارخانه خود را در کرمانشاه ایجاد خواهد کرد و ۸۰ درصد محصولات خود را به خارج از ایران صادر میکند.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار کرمانشاه هفته گذشته نیز در رابطه با حاشیههای ایجاد شده پیرامون حضور سرمایهگذاران چینی در کرمانشاه، افزود: مسئولان استان شب و روز را به هم میدوزند که یک سرمایهگذار را جذب کنند. آیا از توان اقتصادی یک کشور دیگر استفاده کردن جرم است؟
هدایت حاتمی با تاکید بر اینکه اینکه شرکت چینی یک هزار و ۴۰۰ میلیارد تومان سرمایه وارد کشور خواهد کرد، یادآور شد: در شرایط تحریم، جذب چنین سرمایهای به منظور رونق اقتصادی استان کرمانشاه فرصتی ارزشمند است.
وی سرمایهگذاری را تنها راه توسعه اقتصادی و حل معضل بیکاری کرمانشاه دانست و اشاره کرد: راهاندازی این کارخانه قانونی و شرعی است و بــــه نفـــع استـــان، کشـــور و اشتغـــال اســــت و بنـــده تعهد میدهم بابت احــداث این کارخانه یک شغــل در استان کرمانشاه به مخاطره نمیافتد بلکه حداقل تا موقع ساخت، کلی شغل ایجاد میشود.
اشتغالزایی چینی
بر اساس تعهدی که این شرکت چینی به مدیران استان داده است، پس از راهاندازی تنها صد نفر نیروی متخصص خود را از کشور چین به کرمانشاه خواهد آورد و برای یک هزار و ۴۰۰ نفر از مردم بومی نیز اشتغالزایی میکند.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار کرمانشاه در این زمینه گفت: شروع ساخت و ایجاد این کارخانه نیز برای تعداد زیادی از افراد اشتغالزایی دارد و منجر به رونق اقتصادی خواهد شد.
حاتمی افزود: از سوی دیگر ایجاد چنین کارخانه پیشرفته و قدرتمندی علاوه بر یکهـــزار و ۴۰۰ نفـــر اشتغال مستقیم زمینه اشتغال غیرمستقیم بسیاری از افراد را نیز به وجود میآورد.
وی توضیح داد: یزدیها که مرکزیت تولید کاشی و سرامیک کشور هستند، به شدت دنبال کشاندن سرمایهگذاران چینی به این استان بودند اما در نهایت این سرمایهگذاران با توجه به شرایط آبی مناسب و حمایت مدیران به کرمانشاه آمدند.
سرمایهگذاری راهکار اصلی مبارزه با بیکاری است
بر اساس گزارشی از ایرنا، کرمانشاه جزو استانهای دارای بیشترین نرخ بیکاری در کشور محسوب میشود که این موضوع معضلات اجتماعی و اقتصادی بسیاری را به وجود آورده است.
استاندار کرمانشاه در نشست بررسی ایجاد کارخانه کاشی و سرامیک چینی (کارخانه تولید کاشی و سرامیک شرکت زاگرس ستون آسیا)، سرمایهگذاری را راهکار اصلی مبارزه با معضل بیکاری دانست و عنوان کرد: برای جذب سرمایهگذاران خارجی و استمرار حضور آنها در استان باید برنامهای عملیاتی داشته باشیم.
هوشنگ بازوند اظهار داشت: ما به تعهدات خود مشروط به مشخص شدن شیوه ورود منابع مالی و تجهیزات عمل خواهیم کرد و شفافیت در اجرای فعالیتها، مطالبه و شاخص ارزیابی ما خواهد بود و به همین دلیل در جذب سرمایهگذار فرصتسوزی نخواهیم کرد.
وی بــــه حمایتهـــای صـــورت گرفتـــه از سرمایهگذاران راشاره کرد و بیان داشت: تولید برای ما بسیار اهمیت دارد اما هرگونه فعالیتی منوط به تاییدیه سازمان سرمایهگذاری خارجی و گمرکات است که تعهدات شرکتها برای ورود منابع مالی و تجهیزات مشخص شود.
استاندار کرمانشاه تصریح کرد: در استان کرمانشـــاه تــــا از ورود منابــع مالــی و ورود تجهیـــزات مطمئـــن نشویـــم، اجــازه فعالیــت نخواهیم داد.
بازوند ضمن تشکر از سرمایهگذاران خارجی در انتخاب استان کرمانشاه، خطاب به آنها افزود: کلیه فرآیندها باید واضح و بر اساس برنامه زمانبندی باشد، در این صورت بر اساس تفاهمنامـــه عمـــل خواهیـــم کرد و به یقیــن دغدغهمندیهای شما را پاسخ خواهیم داد.
وی یادآور شد: جذابیتهای کرمانشاه و حمایت ویژه تیم مدیریتی استان سبب جذب سرمایهگذاران شده است اما تاکید میکنم برای فعالیت در این استان باید برنامههای عملیاتی مشخص باشد در غیر این صورت زیرساختی در اختیار این سرمایهگذاران قرار نخواهیم داد.
نرخ بیکاری استان کرمانشاه با دو میلیون نفر جمعیت در تابستان امسال ۱۴.۴ درصد از سوی مرکز آمار ایران اعلام شده است.
گفته میشود بیش از ۱۵۰ هزار نفر بیکار هماکنون در استان کرمانشاه وجود دارد که هر سال هفت هزار و ۵۰۰ نفر به آنها اضافه میشود.
اکنـــون هـــزار و ۲۷ واحـــد صنعتـــی بــــا سرمایهگذاری ۳۸ هزار و ۴۹۹ میلیارد ریال در استان وجود دارد که ۳۰ هزار و ۲۸۴ نفر در آنها مشغول به کار هستند.