رئیس اتاق مشترک بازرگانی ایران و عمان، با بیان اینکه حجم روابط اقتصادی ایران و عمان متاسفانه در سالیان گذشته در حد خوبی نبوده و از سال ۸۵ تا ۹۲ حجم روابط بین ۱۹۰ تا ۲۲۰ میلیون دلار بوده است، گفت: دولتمردان دو کشور ایران و عمان برنامهریزی برای سه سال آینده انجام دادهاند تا بتوانند حجم روابط را به پنج میلیارد دلار برسانند.
به گزارش «فلزاتآنلاین»، محسن ضرابی در همایش معرفی فرصتهای تجاری و سرمایهگذاری عمان که در اتاق بازرگانی اراک برگزار شد، اظهار کرد: عمان با پنج میلیون نفر جمعیت که شامل ۵۱ درصد عمانی و ۴۹ درصد اتباع خارجی است، تورم ۴ درصد و نرخ پول ثابت داشته و از قبل از انقلاب تا به امروز در تلاش برای نگهداری سطح مطلوب روابط سیاسی با ایران بوده است.
وی تصریح کرد: عمان به عنوان یک کشور که از پیش از پیروزی انقلاب با ایران روابط سیاسی خوبی داشته، در تمام بحرانها در کنار دولت و ملت ایران بوده است.
رئیس اتاق مشترک بازرگانی ایران و عمان، افزود: حجم روابط اقتصادی ایران و عمان متاسفانه در سالیان گذشته در حد خوبی نبوده و از ســـال ۸۵ تا ۹۲ حجـــم روابط بیـــن ۱۹۰ تا ۲۲۰میلیون دلار بوده است.
ضرابی با اشاره به اینکه در سال ۹۲ اتاق مشترک ایران و عمان ایجاد شد، اضافه کرد: ایــــن اتـــاق در زمینـــه تلاش بــــرای ایجـــاد زیرساختهـــا و رفـــع و شناســـایی موانـــع و مشکلات اقدام کرد و توانست گامی در راستای بهبود این روابط بردارد.
وی ادامه داد: در سال ۹۲ مجموع صادرات ایران به عمان ۱۴۶ میلیون دلار و حجم روابط ۲۲۱میلیون دلار بوده و در سال گذشته علیرغم تحریمهای خصمانه آمریکا حجم صادرات به ۷۶۸میلیون دلار و حجم روابط به یک میلیارد و ۱۶۸میلیون دلار افزایش پیدا کرد که این آمار نشان از رشد پنج برابری ظرف پنج سال حکایت دارد.
رئیس اتاق مشترک بازرگانی ایران و عمان، خاطرنشان کرد: میزان واردات کالا به عمان در سال ۲۰۱۸ برابر با ۲۰ میلیارد دلار بوده که سهم ما از این واردات در سال ۹۲، ۰٫۷ درصد بوده و در سال گذشته به ۳٫۶ درصد رسیده است.
ضرابی بیان کرد: در نتیجه با توجه به ظرفیتهایی که ایران دارد امکان افزایش این حجم به ۱۰ درصد وجود دارد. دولتمردان دو کشور برنامهریزی برای سه سال آینده انجام دادهاند تا بتوان حجم روابط را به پنجمیلیارد دلار رساند.
وی افزود: استان مرکزی یک استان صنعتی است و ظرفیت زیادی برای صادرات کالا به عمان دارد، از طرفی عمان نیز پایگاه خوبی برای صادرات مجدد کالاهای ماست به طوری که میتوان از قراردادهایی که کشور عمان با ۱۵کشور عربی و آفریقایی، سنگاپور، آمریکا و چهار کشور اروپایی دارد استفاده کنیم تا کالاهای ما با عوارض صفر صادر شوند.
بر اســـاس گــزارشی از ایسنــا، رئیـــس اتاق مشترک بازرگانی ایران و عمان، با اشاره به هدف حضور اتاق مشترک در استان مرکزی گفت: ترسیم یک تصویر روشن و درست از کشور عمان برای فعالین اقتصادی استان از جمله اهداف این حضور است. همچنین امکان ثبت شرکت برای ایرانیها در عمان با مراحل آسان وجود دارد و اخذ ویزا از فرودگاه مسقط عمان و سایر مبادی این کشورها با هزینه کم صورت میگیرد.
ضـــرابی بیـــان کرد: بنـــاست خط هوایـــی مستقیم ایران به مسقط تا آخر سال افزایش چشمگیر داشته باشد، همچنین خط مستقیم دریایی نیز به عمان از بنادر مختلف ایران به شناص، سویق و صحار برقرار است که توسعه این خطوط نیز جزو برنامههای اولویتدار اتاق مشترک ایران و عمان است.
وی در پــــایـــان خاطــــرنشـــان کــرد: هـــــر زیرساختی که فعالان اقتصادی برای صادرات به عمان، صادرات مجدد از طریق عمان و واردات کالا از طریق عمان نیاز داشته باشند، در حال حاضر وجود دارد.