عملیات اجرایی کارخانه بزرگ ۵۰۰ هزار تنی تولید کک نفتی کلسینه (CPC) و دیگر فرآوردههای پایه صنایع آلومینیوم و فولاد در منطقه ویژه اقتصادی لامرد آغاز شد.
به گزارش «فلزات آنلاین»، فریدون فدایی دولت، مدیرعامل منطقه ویژه اقتصادی لامرد در آیین آغاز عملیات اجرایی این طرح بزرگ که سرمایهگذار و مجری آن بخش خصوصی است، گفت: تامین مواد اولیه فولاد و آلومینیوم از اهمیت ویژهای برخوردار است که با تکیه بر توان مهنـــدسی و اجــرایی، طــرح جــامع مطالعـاتی احداث کارخانه ۵۰۰ هزار تنی تولید کک نفتی کلسینه ( CPC) و دیگر فرآوردههای پایه صنایع آلومینیوم و فولاد تهیه شد.
مجری طرح صنایع انرژیبر لامرد و پارسیان بیان کرد: اجرای این طرح با مشارکت بخش خصوصی در شرایطی که دشمنان و نظام سلطه درصدد تحریم صنایع فلزی کشور هستند، حاکی از عزم صنعتگران برای نقشآفرینی فعال در توسعه اقتصادی کشور و بهرهمندی از ظرفیت بیبدیل این منطقه اقتصادی است.
وی ضمن برشمردن مزایای منطقه ویژه اقتصــادی لامــــرد بـــرای تولیـــدکننــدگـــان و سرمایهگذاران، مطرح کرد: هرکدام از ظرفیتها و قابلیتهای منطقه ویژه لامرد به عنوان یک راهبرد جدید میتواند تعریف شود و اهداف ذاتی تشکیل مناطق ویژه یعنی رونق اقتصادی و افزایــش ظرفیــت تولیــدی کشــور با تکیــه بر توانمندیهای داخلی، افزایش توان صادراتی، محرومیـــتزدایی و اشتغـــال پایـــدار، بهبـــود وضعیت معیشتی مردم را تحقق سازد که این منطقه در پرتو همکاریها و حمایتهای رئیس هیئت عامل ایمیدرو، استاندار فارس، نماینده مردم لامرد و مهر در مجلس شورای اسلامی، در کانون توجه ملی قرار گرفته است.
مشاور اقتصادی و سرمایهگذاری رئیس هیئت عامل ایمیدرو در ادامه تلاش مدیریت ایـــن کانـــون صنعتـــی را معطــوف قـــرار دادن ظرفیتهای نهفته در معادن غنی مبتنی بر رهیافت مطالعات دقیق عنوان کرد و افزود: طرح تولید انرژی کشور در این منطقه ویژه با توجه به شرایط مناسب مورد تایید وزارت نیرو مورد بازبینی و به عنوان نقشه راه جدید به سرمایهگذاران متقاضی معرفی شود.
فدایی دولت عنوان کرد: با توجه به اینکه آلومینیوم جنوب به مرحله بهرهبرداری رسیده و در آینده با تکمیل چرخه تولید این کارخانه، ۱۵۰ هزار تن آلومینیوم مذاب برای تولید انواع ورقهــــای عریـــض، صنـــایع آلیـــاژی، پروفیـــل آلومینیوم، قطعات خودرو و دیگر صنایع مرتبط با این فلز گرانبها در دسترس است، علاوه بر طراحی و تدوین بستههای سرمایهگذاری مرتبط در این حوزه، با رایزنیهای به عمل آمده از ظرفیتهای سندیکای آلومینیوم ایران نیز برای تبیین قابلیتهای سرشار این منطقه استفاده میشود.
در ادامه این عملیات، حسینی سرمایهگذار طرح مزبور با تقدیر از پیگیری و مساعدت مدیرعامل منطقه ویژه اقتصادی لامرد، بیان کرد: بر اساس پیشبینیها، مقرر بود این طرح در نقطه دیگری عملیاتی شود اما با درخواست و حمایتهای مدیرعامل این مجموعه و همچنین ارزیـــابی دقیقــی که از مزیتهــا و مشوقهـــای منطقه ویژه اقتصادی لامرد صورت گرفت، لذا تصمیم شرکا بر این شد تا این طرح در منطقه لامرد اجرا شود.
به گفته وی، با احداث این کارخانه، که در فاز نخست موجبات اشتغالزایی برای ۵۰۰ نفر بـــه صـــورت مستقیـــم را فراهـــم میکنــــد، دغدغههــای سرمایـــهگذاران در تامیــــن CPC (کک نقتی کلسینه) را برطرف میکند و همچنین این حجم تولید میتواند بخش اعظمی از نیاز کشور را تامین کند.
این سرمایهگذار با بیان اینکه مواد اولیه فاز نخست این کارخانه در کشور قابل تامین خواهد بود، اضافه کرد: حدود ۱۲۰ میلیون یورو اعتبار اولیه برای احداث این کارخانه است و این مبلغ به طور کامل توسط شرکا تامین میشود.
لازم به ذکر است، کک نفتی کلسینه شده (CPC) در صنایع آلومینیوم و فولاد و سایر صنایع کاربرد فراوان دارد.
منطقه ویژه اقتصادی لامرد از زیرمجموعههای ایمیدرو در جنوب استان فارس واقع شده است که میزبان صنایع آلومینیوم جنوب، نیروگاه خورشیدی ۱۰ مگاواتی، نیروگاه سیکل ترکیبی ۹۳۰مگاواتی، کارخانههای تولید سنگ مصنوعی و آسفالت است .
علیرغم محدودیتهای منابع در کشور با پیگیریهـــای انجــام شــده، ناوگــان حملونقل منطقه ویژه اقتصادی لامرد به روز میشود و به زودی طرحهای جدید ساختمانهای درمانگاه، آتش نشانی، روشنایی، فضای سبز و چند پروژه دیگر به منظور تکمیل زیرساختهای منطقه ویژه اقتصادی لامرد به مرحله اجرا در میآید و با توجه به افزایش حجم ترانزیتها به این منطقه، ارتقا راههای ارتباطی در اولویت مدیران ارشد قرار دارد.
در طرح جامع منطقه ویژه اقتصادی لامرد نیز تولید شمش منیزیم، فولاد، آلومینیوم و صنایع مرتبط با پاییندست، نیروگاههای برق و صنایع پتروشیمی، نفت و گاز، سیمان و استقرار صنایع مادر پیشبینی شده است.