رئیس کمیسیون معدن و صنایع معدنی اتاق ایران در نشست شورای سیاستگذاری خانه معدن ایران گفت: با اعلام خبر احیای مجدد ستادهای سیاستگذاری و تصمیمگیری در بخش معدن توسط اسماعیلی، معاون جدید امور معادن و صنایع معدنی وزارت صمت، بخش معدن میتواند شکوفا شود.
به گزارش «فلزاتآنلاین»، بهرام شکوری اظهار کرد: نشست اتاق فکر در رابطه با بخش معدن این پیام روشن را به همراه داشت که قیمت پایه مواد معدنی در داخل اصلاح شود، حذف ارز نیمایی -یا اینکه ارز نیمایی با یک درصدی به سطح ارز آزاد برسد- و آخر اینکه هیچ رانتی برای پاییندستی وجود نداشته باشد و انتظار این است که مدل نهایی برای اجرا توسط معاونت معدنی وزارت صنعت باشد.
وی افزود: امروز طرح نظرات انجمنهای صنفی برای تصمیمسازی در بخش معدن و صنایع معدنی مورد درخواست است و در دوره جدید معاونت معدنی مورد توجه قرار خواهد گرفت.
رئیس کمیسیون معدن و صنایع معدنی اتاق ایران به نقل از معاونت جدید امور معادن وزارت صمت هم گفت: اعتماد به تصمیمها و نظرات کارشناسی مدیران وزارتخانه به عنوان یک اصل مورد توجه قرار میگیرد، این امر در دوره پیشین کمتر مورد توجه قرار داشت.
شکوری یادآور شد: حجم زیادی از پروندهها در نوبت رسیدگی در معاونت معدنی وجود داشت، اما اکنون میتوان با تفویض اختیار به استانها مانع از مراجعت از استانهای مختلف به تهران و ستاد وزارت صمت شد.
پیش از این جعفر سرقینی معاون وقت امور معادن و صنایع معدنی وزارت صنعت گفته بود، حدود ۶۰ درصد از اختیارات شورای عالی معــادن به استــانها تفـویض شده و این امر برای سهولت تصمیمگیری در حوزه استانها اتخاذ شد.
رئیس کمیسیون معدن و صنایع معدنی اتاق ایران اضافه کرد: چنانچه کارگروهی به شکل رسمی برای حل و فصل مشکلاتی که به شورای عالی معادن منعکس میشود، فعال شود و به روز باشد، از حجم پروندههای شورای عالی معادن کاسته خواهد شد.
شکوری اضافه کرد: امروز در این مرحله معــاون جدیــد امور معــادن وزارت صمـــت، استفاده از نظرات و نقادیهای اهل حرفه را مورد استقبال قرار داده و انتظار میرود با این رویه دغدغههای فعالان معدنی برطرف شود.
وی توضیح داد: معاونت جدید امور معادن استقبال کرد از این مطلب که هیچ تصمیمی بدون نظر فعالان بخش معدن اتخاذ نشود، در حالی که در گذشته از این مهم استقبال نمیشد و انتظار میرود از این ظرفیت جدید در وزارتخانه به خوبی بهرهگیری شود.
بر اساس گزارشی از ایرنا، ایران بر اساس بررسیها اکتشافی دارای ۶۰ میلیارد تن ذخیره شناسایی شده است و از این رقم حدود ۴۰میلیاردتن ذخیره قطعی و بقیه احتمالی است.
جمهوری اسلامی با شناسایی ۶۸ نوع ماده معــدنی در بین کشورهــای جهان از نظر تنوع جایگاه دهــم را دارد و از نظــر ذخیـــره شناســایی شــده رتبه پانزدهــم را به خــود اختصاص داده است.