سریع‌تر از امروز فردا را خلق کنید...

آخرین اخبار

۱۶:۵۱ /یکشنبه/۲ دی ۱۴۰۳
زمان انتشار: ۹:۲۶ /چهارشنبه/۷ دی ۱۴۰۱

رشد قابل توجه واردات شمش آلومینیوم چین از سال ۲۰۲۰

به‌ طور کلی تولید شمش آلومینیوم در چین در سال‌های ۲۰۱۲ تا ۲۰۲۱ صعودی بوده است و نرخ رشد مرکب سالانه آن حدود ۷.۷ درصد بود. با وجود پاندمی ویروس کرونا در چین، تولید شمش روند صعودی داشت. پس از تعطیلی دو ماهه چین برای کنترل بیماری کرونا، اقتصاد چین با سرعت زیادی بازیابی شد. به‌ دلیل محدودیت‌های حمل‌ونقل در دوره پاندمی ویروس کرونا، آربیتراژ بین استانی در چین به‌ وجود آمد که این امر باعث شد واردات این محصول به‌ صورت چشمگیری در سال ۲۰۲۰ افزایش یابد. همچنین افزایش قیمت آلومینیوم در سال ۲۰۲۱ نسبت به سال گذشته، عامل دیگری برای افزایش واردات در این سال بود.

به گزارش پایگاه خبری و تحلیلی «فلزات آنلاین» و به نقل از روابط عمومی شرکت مشاوره اقتصادی آرمان آتورپات، آلومینیوم، دومین فلز پرمصرف جهان پس از فولاد محسوب می‌شود و حجم تولید آن بیشتر از سایر فلزات غیرآهنی است. آلومینیوم استحکام بالا، بادوام، انعطاف‌پذیر، سبک‌وزن، مقاوم در برابر خوردگی، قابل بازیافت و رسانای خوب الکتریسیته و گرما است. این فلز به دلیل ویژگی‌های مثبت متعددی که دارد، مصارف نهایی بسیاری از جمله در صنایع حمل‌ونقل، ساخت و ساز و صنایع بسته‌بندی دارد. از آنجایی که تولید و مصرف شمش آلومینیوم در چین حدود ۶۰ درصد از بازار جهانی را به خود اختصاص داده است، این مطلب اهمیت این کشور در صنعت آلومینیوم را نشان می‌دهد. کشور چین با وجود اینکه خود تولیدکننده برتر آلومینیوم در دنیا است، واردکننده خالص شمش آلومینیوم نیز به شمار می‌آید. در سال ۲۰۲۱، کشور چین پس از آمریکا بزرگ‌ترین واردکننده شمش آلومینیوم در دنیا بود.

روند افزایشی تولید شمش آلومینیوم

نمودار ۱، تولید و مصرف شمش آلومینیوم چین در سال‌های ۲۰۱۲ تا ۲۰۲۱ را نشان می‌دهد. به‌ طور کلی روند تولید شمش آلومینیوم از سال ۲۰۱۲ تا ۲۰۲۱ صعودی بوده است. نرخ رشد مرکب سالانه تولید شمش آلومینیوم چین در دوره مورد بررسی حدود ۷.۷ درصد بود. در سال ۲۰۱۵ میزان تولید شمش در چین، رشد قابل توجهی را ثبت کرد و تولید حدود ۳۰.۷ درصد نسبت به سال ۲۰۱۴ رشد داشت. در دوره پاندمی ویروس کرونا در سال ۲۰۲۰، حدود دو ماه کشور چین با اجرای سیاست کووید صفر، قرنطینه و تعطیل شد. با وجود ویروس کرونا، تولید شمش آلومینیوم در چین در سال ۲۰۲۰ نه تنها کاهش نیافت بلکه با رشد نیز همراه شد. پس از قرنطینه و کنترل بیماری کرونا، میزان تولید به صورت چشمگیری افزایش یافت. در سال ۲۰۲۰، میزان تولید در مقایسه با سال گذشته حدود ۵ درصد رشد داشت. میزان تولید شمش در سال ۲۰۲۱ در چین حدود ۳۸ میلیون و ۵۰۰ هزار تن بود که نسبت به سال ۲۰۲۰، رشد ۴.۵ درصدی داشت.

روند مصرف شمش نیز در دوره مورد بررسی صعودی بود و نرخ رشد مرکب سالانه مصرف شمش حدود ۸ درصد بود. در سال ۲۰۱۵ مصرف شمش همگام با تولید افزایش قابل توجهی پیدا کرد. در سال ۲۰۲۰ با تزریق بسته‌های حمایتی برای بازیابی اقتصادی در چین پس از پاندمی ویروس کرونا، مصرف شمش آلومینیوم افزایش یافت. مصرف شمش در سال ۲۰۲۰، حدود ۸ درصد نسبت به سال ۲۰۱۹ رشد داشت. میزان مصرف در سال ۲۰۲۱ حدود ۴۰ میلیون و ۱۰۰ هزار تن بود که نسبت به سال ۲۰۲۰، حدود ۵.۷ درصد افزایش یافت.

جهش در واردات شمش آلومینیوم چین

از سال ۲۰۱۲ تا ۲۰۱۹، واردات شمش آلومینیوم چین روند نزولی داشت. طی این سال‌ها نرخ رشد مرکب سالانه آن حدود منفی ۲۴.۱ درصد بود. از سال ۲۰۲۰ تا ۲۰۲۱، واردات شمش آلومینیوم چین رشد خیره‌کننده‌ای داشت. میزان واردات این محصول در سال ۲۰۲۱، حدود یک میلیون و ۵۸۰ هزار تن بود و در مقایسه با سال ۲۰۲۰ که حدود یک میلیون و ۶۰ هزار تن بود، حدود ۴۸.۸ درصد رشد داشت. در سال ۲۰۲۰ پس از موج اول کرونا، با اعمال سیاست کووید صفر در چین که باعث تعطیلی در بخش تولید و همچنین کاهش تقاضا به‌ دلیل قرنطینه شد، دولت چین برای بازیابی اقتصاد بسته‌‌های حمایتی در نظر گرفت. تزریق نقدینگی باعث شد تقاضای محصولات از تولید آن بیشتر رشد کند. ارزیابی‌های آتورپات نشان می‌دهد که یکی از دلایل رشد واردات در سال ۲۰۲۰، پیشی گرفتن تقاضا از عرضه شمش آلومینیوم در چین بود. از دلایل دیگر رشد واردات در سال ۲۰۲۱، افزایش قیمت آلومینیوم در چین بود. در سال ۲۰۲۱، قیمت آلومینیوم در بورس کالای لندن حدود ۴۵.۵ درصد نسبت به سال گذشته افزایش داشت. با افزایش قیمت آلومینیوم سود تاجران افزایش می‌یابد و تحت چنین شرایطی تاجران قادر به فروش به روش‌های مختلف از جمله اعتباری هستند و به همین دلیل واردات در چین افزایش یافت. با محدودیت‌های حمل‌ونقل به‌ دلیل سیاست کووید صفر در چین، آربیتراژ بین استانی ایجاد شد که این اتفاق نیز دلیلی بر افزایش واردات بود. روند سهم واردات شمش آلومینیوم از مصرف آن در چین مطابق روند واردات تغییر کرده است. به‌ طور کلی واردات شمش چین از مصرف آن سهم قابل توجهی ندارد و به‌ طور متوسط هر ساله سهم واردات حدود ۱.۳ درصد بود. در سال ۲۰۲۱ سهم واردات از مصرف شمش آلومینیوم حدود ۳.۹ درصد که نسبت به سال ۲۰۲۰ حدود ۱.۱ واحد درصد رشد داشت.

هند، بزرگ‌ترین صادرکننده شمش خالص به چین

نمودار ۳، مهم‌ترین کشورهای صادرکننده شمش خالص آلومینیومی کشور چین را نشان می‌دهد. هند، بزرگ‌ترین تامین‌کننده شمش خالص آلومینیومی چین در سال‌های ۲۰۱۲ تا ۲۰۲۱ بوده است. به‌ طور متوسط، در دوره مورد بررسی هر ساله حدود ۱۳۱ هزار تن شمش آلومینیوم از هند به چین صادر شده است. میزان واردات شمش خالص آلومینیوم از مبدا هند در سال ۲۰۲۰، حدود ۲۹۶ هزار تن بود و در سال ۲۰۲۱ میزان واردات به حدود ۸۵۵ هزار تن افزایش یافت. سهم کشور هند در وادات شمش چین در سال ۲۰۲۰، حدود ۲۷.۸ درصد بود که با رشد ۲۶.۴ واحد درصدی در سال ۲۰۲۱ به ۵۴.۲ درصد رسید. دومین کشور صادرکننده شمش آلومینیوم به چین، روسیه بود و هر ساله حدود ۱۱۲ هزار تن شمش از سال ۲۰۱۲ تا ۲۰۲۱ صادر کرده است. سهم روسیه در بازار وارداتی چین حدود ۳۴.۱ درصد بود و در سال ۲۰۲۱ به ۱۸.۴ درصد کاهش یافت. پس از هند و روسیه، کشور استرالیا سومین تامین‌کننده شمش آلومینیوم چین بود. هر ساله حدود ۴۷ هزار تن شمش آلومینیوم از مبدا استرالیا به چین صادر شده است. در سال ۲۰۲۰، استرالیا حدود ۵۵ هزار و ۱۰۰ تن شمش آلومینیوم به چین صادر کرد و در سال ۲۰۲۱ میزان صادرات استرالیا به چین به ۶۰ هزار و ۷۰۰ تن رسید. سهم استرالیا در بازار واردات شمش چین از سال ۲۰۱۲ تا ۲۰۲۱ نزولی بوده است و در سال ۲۰۲۱ به ۳.۸ درصد کاهش یافت.

انتهای پیام//

برچسب‌های این مطلب: چین | شمش آلومینیوم | فلزات آنلاین

همگام با لغو تخفیف‌های مالیاتی صادرات چین،

۱۰:۱۸ /سه شنبه/۲۹ آبان ۱۴۰۳

در پنج ماهه نخست سال جاری محقق شد؛

۱۲:۴۰ /سه شنبه/۱۰ مهر ۱۴۰۳

طی نیمه نخست سال جاری میلادی،

۱۲:۴۹ /سه شنبه/۱۳ شهریور ۱۴۰۳

طی چهار ماهه نخست 1403،

۷:۲۳ /سه شنبه/۶ شهریور ۱۴۰۳

یک فعال صنعت آلومینیوم در گفت‌و‌گو با «فلزات‌آنلاین» مطرح کرد:

۱۶:۳۶ /سه شنبه/۳۰ مرداد ۱۴۰۳

اکبر ترکان، رئیس هیئت مدیره مجتمع صنایع آلومینیوم جنوب در گفت‌وگو با «فلزات آنلاین»:

۲۰:۲۳ /چهارشنبه/۱۱ فروردین ۱۴۰۰

علی عبداله‌نژاد، مدیرعامل شرکت مجتمع صنایع آلومینیوم جنوب در گفت‌وگو با «فلزات آنلاین»:

۱۴:۲۵ /یکشنبه/۲۷ مهر ۱۳۹۹

مدیرعامل شرکت آلومینیوم ایران (ایرالکو) در گفت‌وگو با «فلزات آنلاین» خبر داد:

۱۷:۲۸ /سه شنبه/۲۰ اسفند ۱۳۹۸

شهریار طاهرپور، مدیرعامل شرکت آلومینیوم جنوب در گفت‌وگو با «فلزات آنلاین»:

۱۸:۲۸ /دوشنبه/۲۳ دی ۱۳۹۸

احمد مجیدی، مدیرعامل شرکت آلومینیوم ایران در گفت‌وگو با «فلزات آنلاین»:

۱۱:۵۶ /یکشنبه/۳ آذر ۱۳۹۸

کشانی عضو هیئت مدیره ایرالکو در گفت‌وگو اختصاصی با «فلزات آنلاین»:

۱۴:۵۸ /سه شنبه/۲۶ شهریور ۱۳۹۸

میانگین صادرات شمش‌های خالص آلومینیوم ترکیه کمتر از 24 هزار تن

۸:۱۵ /شنبه/۲ دی ۱۳۹۶
به زودی گزارش‌های مرتبط جدیدی منتشر خواهیم کرد.
به زودی ویدیوهای مرتبط جدیدی منتشر خواهیم کرد.
به زودی گزارش‌های تصویری مرتبط جدیدی منتشر خواهیم کرد.

شاخص‌های قیمتی فلزات آنلاین

محصول
شاخص/تاریخ
قیمت

فلزات آنلاین

1403/10/1

224036

فلزات آنلاین

1403/10/1

611682

فلزات آنلاین

1403/10/1

900636

فلزات آنلاین

1403/10/1

3285726

فلزات آنلاین

1403/10/1

26018

فلزات آنلاین

1403/10/1

13781

فلزات آنلاین

1403/10/1

42717

فلزات آنلاین

1403/10/1

50750

فلزات آنلاین

1403/10/1

42984

فلزات آنلاین

1403/10/1

41467

فلزات آنلاین

1403/10/1

28747

فلزات آنلاین

1403/10/1

30194

فلزات آنلاین

1403/10/1

28645

فلزات آنلاین

1403/10/1

37498

فلزات آنلاین

1403/10/1

35677

فلزات آنلاین

1403/10/1

59767

فلزات آنلاین

1403/10/1

28018

فلزات آنلاین

1403/10/1

43147

فلزات آنلاین

1403/10/1

47622

فلزات آنلاین

1403/10/1

4871000