مدیر متالورژی، طراحی و توسعه محصولات فولاد هرمزگان گفت: فولاد هرمزگان تا حد امکان از توان شرکتهای دانشبنیان داخلی برای حل مسائل اساسی خود کمک میگیرد و خوشبختانه در بسیاری از موارد، موفق به حل مسئله شدهایم و سودآوری قابل توجهی نیز نصیب شرکت شده است.
به گزارش پایگاه خبری و تحلیلی «فلزات آنلاین» و به نقل از روابط عمومی شرکت فولاد هرمزگان، شاهین زارع ضمن تاکید بر اهمیت استفاده از توان شرکتهای دانشبنیان، بیان کرد: با توجه به شرایط حاکم بر اقتصاد کشور در طول چند سال گذشته، موضوع تکیه بر توان متخصصان داخلی و حمایت از شرکتهای دانشبنیان اهمیت یافته است. به همین دلیل یکی از ماموریتهای شرکتهای دانشبنیان، ورود به مسائل جدید و نوآورانه است؛ چراکه بسیاری از شرکتها و تولیدکنندگان داخلی با توان داخلی خود قادر به حل مسائل و مشکلات نیستند. بنابراین این شرکتها میتوانند با برقراری ارتباط با صنایع به خصوص صنایع استراتژیک، مشکلات آنها را واکاوی و رفع کنند.
وی افزود: شرکتهای بزرگ هم طی چند سال گذشته، به اهمیت و جایگاه شرکتهای دانشبنیان پی بردهاند و همکاری خوبی با این شرکتها داشتهاند. پذیرش ریسک توقفات، تاخیرات و حتی آسیب دیدن تجهیزات، بزرگترین حمایت از محصولات دانشبنیان در صنایع کلیدی است و علاوهبراین، از تحقیقات و پژوهشهای دانشبنیان نیز حمایتهای خوبی صورت گرفته است.
کاهش وابستگی به واردات با کمک گرفتن از شرکتهای دانشبنیان
مدیر متالورژی، طراحی و توسعه محصول شرکت فولاد هرمزگان در خصوص اقدامات این شرکت در طول سالهای اخیر برای کاهش وابستگی به واردات و تامین مواد و قطعات مصرفی خود از داخل، عنوان کرد: توجه به مقوله بومیسازی و کاهش وابستگی به واردات، هرساله در تابلو استراتژیک شرکت هدفگذاری شدهاند و تمام ارکان سازمان در پی تحقق این مهم گام برداشتهاند. در خصوص ساخت قطعات، تجهیزات، مواد اولیه مصرفی، ماشینآلات صنعتی و حتی ساخت تجهیزات آزمایشگاهی با حساسیت زیاد نیز به شرکتهای دانشبنیان داخلی اعتماد شده و محصولات آنها در خطوط تولید فولاد هرمزگان بهکار گرفته شده است.
زارع با اشاره به سیاستگذاری فولاد هرمزگان در خصوص حمایت و همکاری با شرکتهای دانشبنیان، تصریح کرد: در این خصوص تسهیلگریهای خوبی صورت گرفته است که ازجمله آنها میتوان به افزایش ارتباط با شرکتهای دانشبنیان از کانال واحدهای تحقیق و توسعه و خرید، اصلاح قوانین و مقررات داخلی شرکت در خصوص انعقاد قرارداد با شرکتهای دانشبنیان، برگزاری رویدادهای نوآورانه، ایجاد صندوق پژوهش و نوآوری با مشارکت پارک علم و فناوری هرمزگان جهت حمایتهای مالی از طرحهای دانشبنیان، افزایش اعتبارات پژوهشی جهت مشارکت با دانشگاهها و شرکتهای دانشبنیان و… اشاره کرد.
استقرار نظام مدیریت تکنولوژی و نوآوری
وی با بیان اینکه این شرکت در سالهای اخیر در زمینه همکاری با دانشگاهها و توسعه ارتباط صنعت با دانشگاه اقدامات متعددی انجام داده است، اذعان کرد: یکی از نظامهایی که میتواند به پژوهش و نوآوری در شرکت کمک کند، نظام مدیریت تکنولوژی و نوآوری است که به کمک آن میتوان مباحث نوآوری را در سازمان جاری کرد. شرکت فولاد هرمزگان از سال گذشته اقدام به تدوین این نظام کرده است و در مراحل پایانی جاریسازی آن قرار دارد. با اجرا کردن کامل این نظام، روابط از سطوح پایین سازمان تا مدیریت ارشد سازمان در حوزه نوآوری تعریف شده است و میتواند به توسعه و ارتقای شرکت در زمینههای پژوهشی، تحقیقاتی و تکنولوژی کمک کند.
مدیر متالورژی، طراحی و توسعه محصول شرکت فولاد هرمزگان ادامه داد: توسعه زیرساختهای ارتباطی با دانشگاهها، تسهیل قراردادهای پژوهشی، افزایش اعتبارات پژوهشی نسبت به سالهای گذشته، مشارکت بیشتر دانشجویان در طرحهای پژوهشی به منظور توانمندسازی آنها، مشارکت بیشتر با شرکتهای دانشبنیان صاحب طرح و ایده و حضور و ارائه مقالات پژوهشی و تحقیقاتی در سمینارهای تخصصی، از دیگر فعالیتهای فولاد هرمزگان در این حوزه بوده است.
زارع در پاسخ به سوالی در خصوص نتایج اقدامات انجام شده در زمینه کاهش هزینهها و بهبود عملکرد تولیدی و مالی شرکت فولاد هرمزگان، گفت: استراتژی فولاد هرمزگان در حوزه تعریف پروژههای پژوهشی به این صورت است که پس از بررسی دقیق، پروژههای مدنظر به منظور حل مشکلات، کاهش توقفات و بهبودهای مستمر تعریف میشوند. اتخاذ این رویکرد در پایان به کاهش هزینهها، کاهش بهای تمامشده و بهبود فرایندها منجر میشود و در کل در سوددهی شرکت به طور مستقیم و غیرمستقیم موثر است. همچنین در پایان هر پروژه، اثربخشی آن بررسی و ارزیابی میشود و از نتایج و تجارب آن میتوان در پروژههای جدید استفاده کرد.
حمایت از شرکتهای دانشبنیان برای اشتغالزایی
وی خاطرنشان کرد: این شرکت در چشمانداز خود برای سالهای آینده، رویکردهایی را در خصوص حمایت هرچه بیشتر از توان متخصصان داخلی و کاستن از وابستگی به خارج از کشور در دستور کار قرار داده است. به غیر از نگاه ملی به موضوع استفاده از توان داخلی، توجه به ساخت داخل و متخصصان داخلی، یک برد دوسویه است که علاوه بر کاهش هزینهها، به اشتغالزایی داخلی منجر میشود و وابستگی کشور را به کالاهای استراتژیک و موردنیاز صنعت کاهش میدهد.
مدیر متالورژی، طراحی و توسعه محصول شرکت فولاد هرمزگان ابراز کرد: بیشک با حرکتی که از سالهای قبل در خصوص نهضت ساخت داخل به راه افتاده و در سال جاری نیز بر آن تاکید شده است، چشمانداز روشنتری در سالهای آینده در این زمینه متصوریم و شاهد کارهای خوبی در این خصوص خواهیم بود.
زارع در پایان یادآور شد: فعالیت شرکتهای بزرگ با شرکتهای دانشبنیان میتواند سابقه خوبی از همکاری برای این شرکتها ایجاد کند و با نگاه به این همکاری و کمک به اعتمادسازی، شرکتهای دانشبنیان را تشویق کرد که در بازارهای صادراتی هم حضور یابند و رشد کنند؛ ضمن اینکه میتوان با شرکتهای دانشبنیانی که دارای طرحهای نوآورانه هستند، وارد مشارکت شد و آنها را تقویت کرد تا زمانی که این شرکتها به سطح مقبولی از توانایی و بلوغ رسیدند، جدا شوند و بتوانند فعالیت خود را به صورت مستقل ادامه دهند. در نهایت اینکه از طریق تقویت استارتآپها و تضامین خرید محصولات دانشبنیان نیز میتوان به تقویت این شرکتها پرداخت.
انتهای پیام//