سریع‌تر از امروز فردا را خلق کنید...

آخرین اخبار

۱۳:۴۱ /پنج شنبه/۶ دی ۱۴۰۳
زمان انتشار: ۱۵:۱۱ /چهارشنبه/۱۱ مهر ۱۴۰۳

رئیس هیئت مدیره شرکت فرآورده‌های نسوز الوند:

بستر توسعه در کشور فراهم است

رئیس هیئت مدیره شرکت فرآورده‌های نسوز الوند گفت: با توجه به اینکه بخش عمده خاک‌های نسوز مورد نیاز واحدهای تولیدی از داخل تامین می‌شود و هزینه انرژی و نیروی انسانی در مقایسه با کشورهای همسایه به ویژه ترکیه و حاشیه خلیج فارس کمتر است، بنابراین می‌توان گفت تولید انواع نسوزها در ایران از حاشیه سود مناسب‌تری برخوردار بوده و اجرای طرح‌های توسعه‌ای در کارخانه‌های فعال، زمینه‌ساز اشتغال‌ و ایجاد ارزش افزوده بیشتر برای صنعت نسوز کشور خواهد شد.

رئیس هیئت مدیره شرکت فرآورده‌های نسوز الوند گفت: با توجه به اینکه بخش عمده خاک‌های نسوز مورد نیاز واحدهای تولیدی از داخل تامین می‌شود و هزینه انرژی و نیروی انسانی در مقایسه با کشورهای همسایه به ویژه ترکیه و حاشیه خلیج فارس کمتر است، بنابراین می‌توان گفت تولید انواع نسوزها در ایران از حاشیه سود مناسب‌تری برخوردار بوده و اجرای طرح‌های توسعه‌ای در کارخانه‌های فعال، زمینه‌ساز اشتغال‌ و ایجاد ارزش افزوده بیشتر برای صنعت نسوز کشور خواهد شد.

اسدالله بهجویی در گفت‌وگو با خبرنگار پایگاه خبری و تحلیلی «فلزات‌آنلاین» اظهار داشت: زمینه فعالیت شرکت فرآورده‌های نسوز الوند تولید انواع قطعات دیرگذار جهت مصرف در صنایع مختلف اعم از فولاد، چینی مظروف و بهداشتی، کاشی و سرامیک، نفت و گاز و رنگ‌های معدنی است. ما تولید خود را از سال ۱۳۸۵ در شهرک صنعتی لیا استان قزوین آغاز کردیم و هم‌اکنون به عنوان یکی از شرکت‌های دانش‌بنیان مطرح در صنعت نسوز کشور شناخته می‌شویم؛ ضمن اینکه تعداد نیروی انسانی شاغل در کارخانه به حدود ۴۰ نفر می‌رسد و تولید دیرگدازها بر اساس سفارش مشتری انجام می‌شود.

تولید آهن اسفنجی با استفاده از کوره تونلی

وی با بیان اینکه قطعات نسوز در این شرکت در انواع متنوعی همچون آلومینایی، مولایتی، کوردیریت مولایتی، شاموتی و سیلیکون کاربایدی تولید می‌شوند، افزود: یکی از روش‌های تولید آهن اسفنجی، احیای آن در کوره‌های تونلی است. به این منظور مواد اولیه شامل گندله، زغال حرارتی و آهک داخل بوته‌های سیلیکون کاربایدی بارگیری شده و به وسیله واگن‌ها داخل کوره ریخته می‌شوند. سپس دمای کوره در حدود یک هزار و ۱۵۰ تا ۲۰۰ درجه سانتی‌گراد تنظیم شده و محصول آهن اسفنجی تولید می‌شود. در ادامه واگن‌ها با افت دما در طول کوره سرد شده و محصول نهایی که همان آهن اسفنجی است، تخلیه می‌شود. با توجه به تولید بیش از ۹۰ درصد فولاد ایران با استفاده از آهن اسفنجی، بنابراین کیفیت بوته‌های سیلیکون کاربایدی که میزان تولید حدود یک درصد تولید آهن اسفنجی در کشور را شامل می‌شود، از اهمیت فراوانی برخوردار است. این بوته‌ها با استفاده از سیلیکون کارباید در باندهای اکسیدی، رسی و نیتریدی تهیه شوند که با توجه به باند موجود، قیمت قطعات متفاوت خواهد بود. لازم به ذکر است این قطعات با توجه به اختلاف دمای بیرون و داخل بوته باید مقاوت به شوک حرارتی بالایی داشته باشند.

رئیس هیئت مدیره شرکت فرآورده‌های نسوز الوند با اشاره به اینکه خاک‌های نسوز، عمده ماده اولیه مورد نیاز تولید انواع نسوزها را شامل می‌شود، عنوان کرد: ایران به عنوان یکی از معدن‌خیزترین کشورهای دنیا محسوب می‌شود و برخورداری از ذخایر معدنی متنوع در سطح کشور باعث شده است که ما با چالش چندانی در زمینه تامین خاک‌های نسوز مواجه نباشیم؛ اگرچه تا چند سال گذشته بخشی از نیاز خود را از طریق واردات تامین می‌کردیم اما امروز خوشبختانه با توجه به عملکرد خوب شرکت‌های داخلی در زمینه فرآوری و تولید این خاک‌ها، کل نیاز خود را از بازار داخل رفع می‌کنیم. لازم به ذکر است که مهم‌ترین معادن خاک نسوز در کشور در اطراف استان‌های آذربایجان شرقی، سمنان، خراسان شمالی، خراسان جنوبی، چهارمحال و بختیاری، فارس و اصفهان قرار دارند و ایران بزرگ‌ترین معادن خاک نسوز در سطح خاورمیانه را در اختیار دارد.

بهجویی در ادامه قطعی برق را مهم‌ترین چالش پیش روی این شرکت طی ماه‌های اخیر برشمرد و گفت: برق کارخانه ما در تابستان امسال ۳۶ ساعت در طول هفته قطع می‌شد که این مسئله افت تولید را به همراه داشت؛ اگرچه به منظور تامین بخشی از برق مورد نیاز خود در زمان‌های قطعی برق از ژنراتور استفاده می‌کنیم اما بی‌شک استفاده مداوم از ژنراتور ممکن است خرابی‌های آن را به همراه داشته باشد؛ ضمن اینکه تامین سوخت گازوئیل نیز با محدودیت‌هایی همراه است و از این رو می‌توان گفت استفاده از ژنراتور تغییر چندانی در شرایط تولید در زمان‌های قطعی برق ایجاد نمی‌کند.

وی در خصوص وضعیت صنعت نسوز ایران در مقایسه با سایر کشورهای منطقه، مطرح کرد: از آنجایی که بخش عمده مواد اولیه واحدهای تولیدی از داخل تامین می‌شود و هزینه انرژی و نیروی انسانی نیز در مقایسه با کشورهای همسایه به ویژه ترکیه و حاشیه خلیج فارس کمتر است، بنابراین می‌توان گفت تولید انواع نسوزها در ایران از حاشیه سود مناسب‌تری برخوردار است. در حال حاضر کلیه نسوزهای مورد نیاز صنایع مختلف (به جز چند مورد محدود) توسط شرکت‌های داخلی تولید می‌شود و ایران به قطب این صنعت در سطح منطقه تبدیل شده است. ما معتقدیم بستر توسعه و تولید در داخل کشور فراهم است و صنعتگرانی که به مفهوم واقعی در پی تحقق این مهم باشند، می‌توانند به آن دست پیدا کنند. برای مثال اگر کارخانه‌های فرآوری خاک‌های نسوز بیشتری در استان‌های مختلف احداث شوند، در ادامه می‌توان اقدام به راه‌اندازی واحدهای جدید کرد که این مسئله بسترساز توسعه و رشد تولید انواع نسوزها در کشور خواهد بود. در واقع با بهره‌برداری از کارخانه‌های فرآوری، هم می‌توان از خام‌فروشی و صادرات سنگ‌های معدنی جلوگیری کرد و هم زمینه‌ اشتغال و رشد اقتصادی را در داخل فراهم کرد.

تامین نیاز داخل اولویت ماست

این فعال صنعت نسوز با اشاره به اینکه ما تامین نیاز داخل را اولویت قرار داده‌ایم و در حوزه صادرات فعالیت نداریم، ابراز کرد: اگرچه صادرات می‌تواند سود قابل‌توجهی برای ما به همراه داشته باشد اما واقعیت امر این است که بیشتر به دنبال حفظ و بقای تولید واحدهای صنعتی که از تولیدات ما به عنوان ماده اولیه مورد نیاز خود استفاده می‌کنند، هستیم. با توجه به اینکه شرکت فرآورده‌های نسوز الوند یک مجموعه دانش‌بنیان است، حداقل یک قطعه جدید در طول سال با هدف گسترش سبد محصولات خود تولید می‌کند که این مسئله در کنار قیمت مناسب، از جمله مزایای شرکت نسبت به سایر تولیدکنندگان نسوز است. برای مثال، ما یک قطعه خاص را به تعداد ۶ هزار عدد در طول یک ماه تولید می‌کنیم و با قیمت تمام شده دو یورو (به ازای هر قطعه) به مشتری خود تحویل می‌دهیم؛ در حالی که قیمت تمام شده نمونه وارداتی آن از کشور ایتالیا هشت یورو است و از این رو می‌توان نتیجه گرفت که خرید ساخت داخل، چه مزیت قابل‌توجهی را برای مصرف‌کنندگان به همراه دارد.

بهجویی با تاکید بر اینکه تا به امروز روی پاهای خود ایستاده‌ایم و توقعی از دولت در زمینه حمایت از تولید نداریم، در ارتباط با دستگاه‌ها و ماشین‌آلات مورد استفاده در خط تولید، خاطرنشان کرد: ما بدنه دستگاه‌های پرس دو هزار تن ساخت کشور روسیه را از طریق واسطه‌ها خریداری و وارد کردیم و در ادامه موفق به طراحی و نصب سیستم هیدرولیک و الکترونیک این دستگاه‌ها در داخل شرکت شدیم.

وی در پاسخ به سوال خبرنگار «فلزات‌آنلاین» مبنی بر اینکه آیا جنابعالی این مسئله را تایید می‌کنید که استان قزوین علی‌رغم برخورداری از حدود ۱۵ شهرک صنعتی، با معضل بیکاری و عدم رونق تولید و صنعت مواجه است، گفت: واقعیت امر این است که بسیاری از شرکت‌های بزرگ در شهر صنعتی البرز به عنوان یکی از مطرح‌ترین شهرک‌های صنعتی استان، در حوزه‌های نخ‌ریسی و نساجی، پارچه‌بافی، فرش‌بافی و… فعالیت داشته‌اند که به مروز زمان ضمن از رونق افتادن تولید این محصولات و جایگزینی آن با تولیدات پیشرفته مانند نخ و پارچه نانو، ناچار به تعطیلی شده‌اند؛ ضمن اینکه اغلب این شرکت‌ها دولتی بوده‌اند که به دلیل عدم رسیدگی به درخواست‌ها و رفع معضلات موجود تولید را متوقف کرده‌اند. در حالی که فعالیت شرکت‌های خصوصی در شهرک‌های صنعتی استان با رشد خوبی طی سالیان اخیر همراه شده است. ما معتقدیم شرکت‌های دولتی به دلیل هزینه‌های بالا و همچنین تغییرات دائمی مدیران، بیشتر در معرض تعطیلی در مقایسه با شرکت‌های خصوصی قرار دارند و بنابراین دولت و سازمان‌های دولتی باید نگرش خود را نسبت به فعالان بخش خصوصی، به ویژه در بخش صنعت و معدن تغییر دهند.

رئیس هیئت مدیره شرکت فرآورده‌های نسوز الوند در پایان با بیان اینکه امروز صنعت نسوز کشور با مازاد نیاز در داخل مواجه است که همین امر ضرورت توسعه صادرات نسوزهای تولیدی را دوچندان می‌کند، یادآور شد: در حال حاضر چینی مظروف در ایران، دو برابر نیاز داخل تولید می‌شود و متاسفانه بسیاری از شرکت‌ها به دلیل رکود بازار و نبود مشتریان صادراتی، ناچار به دپوی تولیدات خود در انبارها شده‌اند. در چنین شرایطی، ضرورت دارد موانع موجود در حوزه صادرات هرچه سریع‌تر مرتفع شوند تا صنعتگران بتوانند با آسودگی خاطر بیشتری در مسیر رشد تولید و فروش گام بردارند.

انتهای پیام//

در بازدید از کارخانه نسوز ایران مطرح شد؛

۶:۲۰ /دوشنبه/۳ دی ۱۴۰۳

مدیر تعمیرات نسوز شرکت فولاد مبارکه عنوان کرد:

۱۵:۰۳ /یکشنبه/۱۵ مهر ۱۴۰۳

مدیرعامل شرکت ایران آی.ام.دی:

۵:۲۲ /چهارشنبه/۴ مهر ۱۴۰۳

قائم‌مقام شرکت تهیه مواد غیرفلزی مبارکه:

۱۲:۱۴ /سه شنبه/۲۷ شهریور ۱۴۰۳

مدیرعامل شرکت پلی دیرگداز خوزستان عنوان کرد:

۱۲:۰۵ /چهارشنبه/۲۱ شهریور ۱۴۰۳

مدیرعامل شرکت مهندسی صنایع دیرگداز اصفهان:

۵:۰۹ /یکشنبه/۱۱ شهریور ۱۴۰۳

بهرام باغچالی، عضو هیئت مدیره شرکت آداک صنعت پلیمر در گفت‌وگو با «فلزات آنلاین»:

۴:۵۴ /شنبه/۱۲ اسفند ۱۴۰۲

محسن پروان، مدیرعامل شرکت فرآورده‌های نسوز ایران (ایرفکو) در گفت‌وگو با «فلزات آنلاین»:

۴:۰۹ /شنبه/۲۱ بهمن ۱۴۰۲

سیاوش وجدانی صغیر، مدیرعامل شرکت فرآورده‌های نسوز آذرخش در گفت‌وگو با فلزات آنلاین:

۱۹:۱۸ /شنبه/۲۸ آبان ۱۴۰۱

علی تدین، مدیرعامل شرکت فرآورده‌های نسوز ایران در گفت‌وگو با «فلزات آنلاین»:

۱۷:۱۰ /شنبه/۲۱ آبان ۱۴۰۱

کاوه طارمی، مدیرعامل شرکت رسپینا صنعت در گفت‌وگو با «فلزات آنلاین»:

۰:۳۶ /شنبه/۲۲ مرداد ۱۴۰۱

مهدی یوسف‌زاده، مدیرعامل شرکت دیرگداز آذربایجان در گفت‌وگو با «فلزات آنلاین»

۱۷:۰۴ /شنبه/۲۵ مرداد ۱۳۹۹

سیامک مسکوکیان، مدیرعامل شرکت ذوب یار صنعت طی یادداشتی در «فلزات‌آنلاین» نوشت:

۶:۵۳ /شنبه/۲۸ مرداد ۱۴۰۲

کاوه طارمی، مدیرعامل شرکت رسپینا صنعت در یادداشتی در «فلزات آنلاین» نوشت:

۶:۴۴ /شنبه/۳۰ مهر ۱۴۰۱

طی سال‌های 1398 تا 1402 رخ داد؛

۷:۳۲ /چهارشنبه/۴ مهر ۱۴۰۳

تجارت جهانی نسوز زیر ذره‌بین «فلزات‌آنلاین»

۱۱:۲۴ /شنبه/۱۴ اردیبهشت ۱۳۹۸
به زودی گزارش‌های مرتبط جدیدی منتشر خواهیم کرد.
به زودی ویدیوهای مرتبط جدیدی منتشر خواهیم کرد.
به زودی اینفوگرافیک‌های مرتبط جدیدی منتشر خواهیم کرد.
به زودی گزارش‌های تصویری مرتبط جدیدی منتشر خواهیم کرد.

شاخص‌های قیمتی فلزات آنلاین

محصول
شاخص/تاریخ
قیمت

فلزات آنلاین

1403/10/5

226357

فلزات آنلاین

1403/10/5

612515

فلزات آنلاین

1403/10/5

923445

فلزات آنلاین

1403/10/5

3285726

فلزات آنلاین

1403/10/5

24873

فلزات آنلاین

1403/10/5

13831

فلزات آنلاین

1403/10/5

42643

فلزات آنلاین

1403/10/5

48803

فلزات آنلاین

1403/10/5

43072

فلزات آنلاین

1403/10/5

41383

فلزات آنلاین

1403/10/5

28816

فلزات آنلاین

1403/10/5

30214

فلزات آنلاین

1403/10/5

28818

فلزات آنلاین

1403/10/5

37402

فلزات آنلاین

1403/10/5

35717

فلزات آنلاین

1403/10/5

59438

فلزات آنلاین

1403/10/5

28101

فلزات آنلاین

1403/10/5

43017

فلزات آنلاین

1403/10/5

47324

فلزات آنلاین

1403/10/5

5049300