سریع‌تر از امروز فردا را خلق کنید...

آخرین اخبار

۱۶:۱۵ /شنبه/۲۴ آذر ۱۴۰۳
زمان انتشار: ۶:۵۱ /سه شنبه/۱۴ فروردین ۱۴۰۳

مدیرعامل شرکت فولاد صنعت‌کاران مهریز:

نیازمند تغییر در نحوه عرضه ورق گرم هستیم

مدیرعامل شرکت فولاد صنعت‌کاران مهریز، تولیدکننده پروفیل‌های فولادی گفت: با توجه به نحوه کنونی خرید ورق فولادی از بورس که به صورت ۵۰ درصد نقدی و ۵۰ درصد اعتبار اسنادی بوده و از آنجایی که معضل کمبود نقدینگی، تولیدکنندگان لوله و پروفیل فولادی را در پرداخت هزینه نقدی با مشکل مواجه کرده است، بنابراین می‌توان با پرداخت ۱۰۰ درصد هزینه به صورت اعتبار اسنادی، ورق مورد نیاز فعالان این صنعت را به میزان کافی و در زمان مقرر تامین کرد.

مدیرعامل شرکت فولاد صنعت‌کاران مهریز، تولیدکننده پروفیل‌های فولادی گفت: با توجه به نحوه کنونی خرید ورق فولادی از بورس که به صورت ۵۰ درصد نقدی و ۵۰ درصد اعتبار اسنادی بوده و از آنجایی که معضل کمبود نقدینگی، تولیدکنندگان لوله و پروفیل فولادی را در پرداخت هزینه نقدی با مشکل مواجه کرده است، بنابراین می‌توان با پرداخت ۱۰۰ درصد هزینه به صورت اعتبار اسنادی، ورق مورد نیاز فعالان این صنعت را به میزان کافی و در زمان مقرر تامین کرد.

محمدرضا مهریزی‌زاده در گفت‌وگو با خبرنگار پایگاه خبری و تحلیلی «فلزات‌آنلاین» بیان کرد: شرکت فولاد صنعت‌کاران مهریز فعالیت خود را از سال ۱۳۹۶ با هدف تولید پروفیل‌های فولادی اعم از پروفیل‌های Z، درب و پنجره و… تا قطر ۱۰ سانتی‌متر و بالاتر از آن در شهرک صنعتی یزد مهر آغاز کرده است. در حال حاضر ۱۲ نفر نیروی انسانی در مجموعه مشغول به کار هستند و به دنبال متنوع‌سازی سبد محصولات خود با تکمیل و اجرای طرح‌های توسعه‌ای در سال ۱۴۰۳ هستیم.

وی در خصوص شرایط تولید و همچنین بازار لوله و پروفیل فولادی در سال ۱۴۰۲، عنوان کرد: واقعیت امر این است که بازار لوله و پروفیل فولادی کشور به دلیل رکود ادامه‌دار حاکم بر صنعت ساختمان‌سازی، از وضعیت مطلوبی در سال گذشته برخوردار نبود اما شرایط تولید به دنبال رونق نسبی عرضه ورق در بورس کالای ایران، با بهبود جزئی همراه شد. ورق گرم، عمده ماده اولیه تولید لوله و پروفیل فولادی را شامل می‌شود که تولیدکنندگان این محصولات بر اساس میزان سهمیه مشخص، ورق مورد نیاز خود را از این تالار صنعتی تامین می‌کنند. برای مثال، سهمیه ورق گرم شرکت صنعت‌کاران مهریز برابر ۲۲۰ تن در ماه است که متاسفانه این میزان جوابگوی نیاز مجموعه برای تولید پروفیل‌های فولادی نیست. از طرفی، شرایط بارگیری و تحویل ورق خریداری شده به مشتریان نیز چندان مناسب ارزیابی نمی‌شود و گاهی اوقات شاهد تاخیر چند روزه در موعد تحویل ورق، آن هم با گذشت سه ماه از زمان ثبت نهایی سفارش کالا هستیم.

مدیرعامل شرکت فولاد صنعت‌کاران مهریز با بیان اینکه محدودیت تامین گاز تاثیر چندانی بر روند تولید لوله و پروفیل فولادی ندارد، مطرح کرد: با این وجود، قطعی برق می‌تواند آسیب جدی به کارخانه‌های فعال در این صنعت وارد کند و از این رو ما همواره تمهیدات لازم برای نحوه مدیریت تولید در زمان محدودیت تامین برق را اندیشیده‌ایم. در تابستان سالی که گذشت، خوشبختانه برنامه‌ریزی‌های هدفمندی برای مدیریت مصرف برق صنایع در روزهای پیک مصرف انجام شده بود و به همین دلیل با چالش چندانی در زمان‌های قطعی برق مواجه نشدیم.

ایران، صادرکننده برتر لوله و فولادی در منطقه

مهریزی‌زاده با اشاره به اینکه انواع لوله و پروفیل فولادی با استفاده از تجهیزات و ماشین‌آلات به‌روز در داخل تولید شده و به کشورهای مختلف منطقه و حتی قاره آفریقا صادر می‌‎شود، تصریح کرد: در حال حاضر ۱۰۰ درصد نیاز بازار به انواع لوله و پروفیل فولادی توسط تولیدکنندگان داخلی، تامین و بخشی از محصولات تولید شده نیز توسط چند شرکت بزرگ فولادی به کشورهای منطقه و همچنین آفریقا صادر می‌شود. لازم به ذکر است که تولید و صادرات این محصولات، بر اساس استانداردهای روز و با استفاده از تجهیزات و ماشین‌آلات ساخت داخل صورت می‌پذیرد و با توجه به پتانسیل بالای موجود در این حوزه، می‌توان ایران را یکی از قطب‌های صنعت لوله و پروفیل فولادی در منطقه به شمار آورد.

وی در ارتباط با فرایند تولید پروفیل فولادی، اظهار داشت: ورق گرم پس از ورود به محل کارخانه، با استفاده از دستگاه نواربر به نوارهایی با عرض مشخص برش داده شده و در ادامه تحت فشار و با استفاده از دستگاه فرمینگ، به لوله تبدیل می‌شود. سپس این لوله‌ها با عبور از غلتک‌های سایزینگ و به وسیله قالب‌های مجزا که جنس آن‌ها از فولاد است، شکل پروفیل را به خود می‌گیرد و نهایتا در اشکال و ابعاد مختلف برای مشتریان ارسال می‌شود.

مدیرعامل شرکت فولاد صنعت‌کاران مهریز ضمن ابراز تاسف از اینکه میزان ظرفیت تولید لوله و پروفیل فولادی کشور، در حالی بیش از ۲۰ میلیون تن برآورد شده که تنها بیش از دو میلیون تن انواع محصول در واحدهای فعال تولید می‌شود، مطرح کرد: متاسفانه بعضی از افراد تنها با هدف خرید ورق از بورس کالای ایران و فروش آن در بازار آزاد با قیمت بیشتر نسبت به بورس، اقدام به ثبت شرکت و اخذ پروانه بهره‌برداری می‌کنند! این افراد نه تنها هیچ سود و منفعتی برای تولید و اقتصاد کشور ندارند بلکه منجر به تعطیلی بسیاری از واحدهای صنعتی فعال که زمینه اشتغال‌زایی و کسب درآمد تعدادی از جوانان مشتاق به کار در عرصه صنعت را فراهم کرده‌اند، شده‌اند. ورق گرم در آخرین روز معاملاتی سال ۱۴۰۲ در بورس کالای ایران، حدود ۳۶ هزار تومان به ازای هر کیلوگرم قیمت‌گذاری شد؛ در حالی که این کالا با قیمت حدود ۴۲ هزار تومان به ازای هر کیلوگرم در بازار آزاد به فروش رسید و بی‌شک این اختلاف قیمت ۶ هزار تومانی، سود هنگفتی برای واسطه‌ها و سودجویان به همراه داشته است؛ البته با پیگیری‌های مسئولان ذی‌ربط و همچنین شرکت‌های بزرگ عرضه‌کننده ورق در بورس، مشکلات موجود در این زمینه کاهش یافته است و امیدواریم در سال جاری، دست واسطه‌ها به طور کامل از بازار عرضه ورق گرم فولادی کوتاه شود.

بلاتکلیفی در مسیر توسعه خطرآفرین است

مهریزی‌زاده با بیان اینکه اعطای تسهیلات حمایتی به تولیدکنندگان زمانی مقرون به صرفه خواهد بود که بهره اندک برای پرداخت اقساط آن در نظر گرفته شود، گفت: در حال حاضر کمبود نیروی انسانی متخصص در بخش صنعت از یک سو و رشد تقاضای مشاغل کاذب به ویژه در میان قشر جوان از سوی دیگر، به یک معضل جدی در کشور تبدیل شده است که اگر اقدامات لازم و فوری جهت مقابله با آن انجام نشود، در آینده نزدیک به یک بحران اساسی مبدل خواهد شد. برای مثال در حالی که چند واحد کاشی و‌ سرامیک‌سازی در شهر یزد اقدام به واردات دستگاه‌ها و ماشین‌آلات جدید و خارجی جهت راه‌اندازی و نیز توسعه خطوط تولید خود کرده‌اند اما متاسفانه خبری از نیروی انسانی متخصص و حتی کارگری جهت فعالیت در این کارخانه‌ها نیست و کارفرمایان دچار نوعی سردرگمی در مسیر توسعه شده‌اند.

وی در ادامه با اشاره به اینکه هم‌اکنون نحوه خرید ورق فولادی از بورس به صورت ۵۰ درصد نقدی و ۵۰ درصد اعتبار اسنادی است، خاطرنشان کرد: زمانی که تولیدکنندگان اقدام به ثبت سفارش خرید ورق در بورس کالای ایران کرده تا هنگامی که کالای خریداری شده به محل کارخانه برسد، سه ماه و گاهی نیز بیشتر از آن به طول خواهد انجامید. با توجه به اینکه هم‌اکنون بسیاری از واحدهای صنعتی کوچک‌مقیاس با معضل کمبود نقدینگی مواجهند، بنابراین ممکن است در تامین نقدینگی لازم جهت پرداخت هزینه ۵۰ درصد نقدی خرید ورق در بورس با مشکل روبه‌رو شوند. بنابراین بهتر است عرضه ورق در این تالار صنعتی به شیوه ۱۰۰ درصد اعتبار اسنادی باشد تا تولیدکنندگان در صورت عدم تامین نقدینگی لازم در فاصله زمانی سه ماهه ثبت سفارش تا تحویل کالا نیز بتوانند اقدام به خرید ورق از بورس کنند و با آسودگی خاطر بیشتری به تولید خود ادامه دهند.

مدیرعامل شرکت فولاد صنعت‌کاران مهریز در پایان ابراز امیدواری کرد که با حمایت‌های دولت و بازنگری جزئی در نحوه عرضه ورق گرم در بورس، طرح‌های توسعه‌ای این شرکت که با هدف متنوع‌سازی انواع لوله و پروفیل فولادی در دست اقدام قرار دارند، در آینده نزدیک به بهره‌برداری برسند.

انتهای پیام//

مدیر کارخانه لوله و پروفیل ارومیه:

۶:۵۲ /دوشنبه/۱۹ آذر ۱۴۰۳

با هدف بررسی آخرین وضعیت تولید انجام شد؛

۱۲:۴۳ /شنبه/۱۰ آذر ۱۴۰۳

به دنبال ارتقای سطح عملکرد و بهره‌وری سازمانی،

۱۳:۰۰ /دوشنبه/۲۸ آبان ۱۴۰۳

با صدور حکمی از جانب مدیرعامل،

۱۱:۲۰ /چهارشنبه/۱۶ آبان ۱۴۰۳

با حضور شرکت‌های تولیدکننده لوله و پروفیل در کشور،

۱۰:۵۳ /چهارشنبه/۱۶ آبان ۱۴۰۳

مدیرعامل شرکت فولاد مبارکه:

۷:۴۶ /دوشنبه/۹ مهر ۱۴۰۳

رسول صادقی، مدیرعامل گروه صنعتی سپنتا در گفت‌وگو با «فلزات‌‎آنلاین»:

۱۳:۲۵ /شنبه/۲۹ اردیبهشت ۱۴۰۳

محمد کشانی، مدیرعامل شرکت تولید و توسعه صبح پارسیان صبا در گفت‌وگو با «فلزات آنلاین»:

۷:۵۳ /شنبه/۵ اسفند ۱۴۰۲

محمد رستمی صفا، مدیرعامل و رئیس هیئت مدیره گروه صنعتی صفا در گفت‌وگو با «فلزات آنلاین»:

۶:۰۳ /شنبه/۱۱ شهریور ۱۴۰۲

مسعود محجل امامی، مدیرعامل گروه مهر سهند در گفت‌وگو با «فلزات آنلاین»:

۷:۴۹ /شنبه/۲۰ خرداد ۱۴۰۲

فاطمه موحد، مدیرعامل شرکت صدرا پروفیل کاوه (فولاد موحد) در گفت‌وگو با «فلزات آنلاین»:

۱۸:۵۰ /شنبه/۷ خرداد ۱۴۰۱

مدیرعامل شرکت فولاد پروفیل مشهد عنوان کرد:

۱۷:۴۳ /دوشنبه/۱۲ اردیبهشت ۱۴۰۱

قاسم‌علی جباری، مدیرعامل شرکت پروفیل فولادی اصفهان نوشت:

۵:۲۴ /شنبه/۲۳ دی ۱۴۰۲
به زودی گزارش‌های تحلیلی مرتبط جدیدی منتشر خواهیم کرد.
به زودی گزارش‌های مرتبط جدیدی منتشر خواهیم کرد.
به زودی ویدیوهای مرتبط جدیدی منتشر خواهیم کرد.

اینفوگرافیک اولین تولیدکننده پروفیل در ایران؛

۵:۰۴ /دوشنبه/۲۲ آبان ۱۴۰۲
به زودی گزارش‌های تصویری مرتبط جدیدی منتشر خواهیم کرد.

شاخص‌های قیمتی فلزات آنلاین

محصول
شاخص/تاریخ
قیمت

فلزات آنلاین

1403/09/22

209436

فلزات آنلاین

1403/09/22

602348

فلزات آنلاین

1403/09/22

817274

فلزات آنلاین

1403/09/22

2905301

فلزات آنلاین

1403/09/22

25592

فلزات آنلاین

1403/09/22

13681

فلزات آنلاین

1403/09/22

41227

فلزات آنلاین

1403/09/22

49911

فلزات آنلاین

1403/09/22

42663

فلزات آنلاین

1403/09/22

41346

فلزات آنلاین

1403/09/22

27592

فلزات آنلاین

1403/09/22

29722

فلزات آنلاین

1403/09/22

28130

فلزات آنلاین

1403/09/22

36895

فلزات آنلاین

1403/09/22

34648

فلزات آنلاین

1403/09/22

56150

فلزات آنلاین

1403/09/22

27268

فلزات آنلاین

1403/09/22

41290

فلزات آنلاین

1403/09/22

45265

فلزات آنلاین

1403/09/22

4861300