مدیرعامل شرکت آلومینیوم المهدی گفت: تولید بیلت آلومینیومی، بهینهسازی کوره پخت و اجرای فاز بخار نیروگاه سیکل ترکیبی از جمله طرحهای توسعهای به شمار میآیند که در دست اقدام داریم و در تلاش هستیم ضمن حرکت در مسیر توسعه پایدار، ظرفیت اسمی تولید خود را تا افق ۱۴۰۵ محقق کنیم.
حمید رجبپور در گفتوگو با خبرنگار پایگاه خبری و تحلیلی «فلزاتآنلاین» که در حاشیه برگزاری دومین روز از بیست و یکمین نمایشگاه بینالمللی متالورژی (ایران متافو) انجام شد، بیان کرد: از ابتدای سال جاری تا کنون، ما دو شاخص «دسترسی پایدار به منابع تامین مواد اولیه» و «تامین پایدار انرژی» را سرلوحه اهداف و برنامههای شرکت آلومینیوم المهدی قرار دادیم و ذهنیت خود را بر اجرای این دو شاخص مهم متمرکز کردیم. در حال حاضر منطقه با برخی ناآرامیها و تحولات دیپلماتیک مواجه شده است که همین مسئله عملکرد شرکتهای فعال در حوزههای کشتیرانی، حملونقل و… را تحتالشعاع خود قرار داده و منجر به افزایش ریسکهای موجود در این زمینه شده است. در چنین شرایطی، ما تمام تلاش خود را به کار گرفتیم تا ضمن برقراری تعاملات سازنده با تامینکنندگان، مواد اولیه مورد نیاز برای چند ماه آینده را خریداری و نگهداری کنیم. با توجه به مشکلات متعددی که شرکت آلومینیوم المهدی طی سالیان گذشته در راستای تامین مواد اولیه با آنها مواجه بود، این اقدام را میتوان دستاورد بسیار مهمی برای مجموعه قلمداد کرد.
سنکرون فاز دوم گازی نیروگاه المهدی تا پایان سال جاری
وی در ادامه به اقدامات شرکت آلومینیوم المهدی در زمینه تامین پایدار انرژی اشاره کرد و افزود: در اردیبهشت ماه سال جاری توانستیم فاز نخست گازی از نیروگاه سیکل ترکیبی ۵۴۶ مگاواتی المهدی با ظرفیت ۱۸۳ مگاوات را وارد مدار کنیم و برق پایدار را از محل این نیروگاه در اختیار شبکه برق استان هرمزگان قرار دهیم. همزمان با این اقدام، پیگیریهای لازم جهت راهاندازی فاز دوم این نیروگاه را انجام دادیم؛ به نحوی که توانستیم ژنراتور نیروگاه را با موفقیت نصب کنیم و در حال حمل توربین به محل نیروگاه هستیم که پیشبینی میکنیم ظرف ۱۰ روز آینده، این توربین در اختیار ما قرار بگیرد؛ ضمن اینکه سیستمها و تجهیزات جانبی نیز تامین شده و عملیات تکمیل و راهاندازی فاز دوم گازی نیروگاه سیکل ترکیبی المهدی توسط پیمانکار یعنی شرکت نصب نیرو (از شرکتهای گروه مپنا) با جدیت کامل در دست اقدام قرار دارد. پیشبینی میکنیم که سنکرون این فاز از نیروگاه سیکل ترکیبی تا اسفند ماه سال جاری صورت پذیرد تا بتوانیم از اواخر فروردین ماه ۱۴۰۴، برق پایدار را وارد مدار کنیم.
مدیرعامل شرکت آلومینیوم المهدی ضمن اشاره به فراهم کردن مقدمات تکمیلی نیروگاه سیکل ترکیبی (فاز بخار) و آغاز به کار عملیات اجرایی آن طی یک ماه پیش رو، به سایر پروژههای در دست اقدام این شرکت اشاره کرد و گفت: پروژه کمپرسورخانه، از جمله پروژههای مهمی به شمار میآید که عملیات اجرایی آن با سرمایهگذاری پنج میلیون دلاری آغاز شده است و پیشبینی میکنیم که تا اواخر فروردین ماه سال آینده به بهرهبرداری برسد. لازم به ذکر است که هوای فشرده پایدار به عنوان یکی از ارکان اصلی تولید شمش آلومینیوم از محل این پروژه تامین خواهد شد. به علاوه، یکسری اقدامات با هدف بهینهسازی فرایندهای تولید، تجهیزات و کورههای پخت انجام دادهایم تا از این طریق بتوانیم ظرفیت اسمی مجموعه را تا افق ۱۴۰۵ محقق کنیم.
رجبپور با تاکید بر اهمیت توسعه متوازن زنجیره تولید آلومینیوم در کشور، مطرح کرد: واقعیت امر این است که فعالیت تمامی صنایع در زنجیره آلومینیوم (از بالادستی تا پاییندستی) به یکدیگر وابسته بوده و برای مثال ما نمیتوانیم چالشها و مشکلات موجود در کارخانههای تولید شمش آلومینیوم را مستقل از صنایع پاییندستی بدانیم و برعکس. بر همین اساس ضرورت دارد مسئولان و بخشهای مرتبط با صنعت آلومینیوم کشور مانند سندیکای صنایع آلومینیم ایران، تمهیدات لازم جهت توسعه متوازن زنجیره آلومینیوم کشور را بیندیشند و برنامهریزیهای لازم در این خصوص را انجام دهند تا منافع حاصل شامل کلیه فعالان زنجیره آلومینیوم کشور شود.
اجرای طرحهای توسعهای را در دستور کار قرار دادهایم
وی در خصوص طرحهای توسعهای شرکت آلومینیوم المهدی، تصریح کرد: با هدف تکمیل زنجیره تولید و ورود به صنایع پاییندستی، تولید بیلت آلومینیومی را در قالب طرحهای توسعهای در دست اقدام داریم و در حال انجام مطالعات لازم به همراه دو شرکت دیگر در این زمینه هستیم. فاز تکمیلی نیروگاه سیکل ترکیبی که پیشتر به آن اشاره شد، از جمله مهمترین طرحهای توسعهای ما به شمار میآید که تاثیر بسزایی در تامین برق شرکت آلومینیوم المهدی، استان هرمزگان و کل کشور به همراه خواهد داشت. ما جزو معدود تولیدکنندگان آلومینیوم کشور به شمار میآییم که آند مورد استفاده در فرایند تولید شمش را در داخل مجموعه تولید میکنیم. در این راستا و با هدف بهینهسازی کوره پخت، یک هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان سرمایهگذاری کردهایم تا با تولید آند باکیفیت، ظرفیت اسمی تولید را طی دو سال آینده محقق کنیم.
انتهای پیام//