وزیر معادن استان بریتیش کلمبیای کانادا در رابطه با چشمانداز تعرفههای ۵۰ درصدی احتمالی بر واردات آلومینیوم از کانادا به آمریکا، گفت: بخش آلومینیوم استان بریتیش کلمبیا، بازارهای جدیدی به جز بازار ایالات متحده آمریکا پیدا خواهد کرد.
به گزارش پایگاه خبری و تحلیلی «فلزاتآنلاین» و به نقل از روزنامه «Victoria News»، یکی از مقامات کاخ سفید بیان کرد: تعرفههای ۲۵ درصدی بر واردات فولاد و آلومینیوم احتمالی از سوی دولت دونالد ترامپ، به همراه مالیات ۲۵ درصدی فعلی که برای واردات کالاهای کانادایی تعیین شده است، وضع خواهد شد.
جاگروپ برار در همین رابطه عنوان کرد: تعرفههای احتمالی بر واردات فولاد و آلومینیوم از کانادا به آمریکا هر رقمی که باشد به طور قطع بر معیشت فعالان هر دو صنعت مذکور تاثیر خواهد گذاشت.
به گفته وی، حتی پس از وضع تعرفههای احتمالی، مقامات مسئول استان بریتیش کلمبیا اطمینان حاصل خواهند کرد که کسبوکارهای مرتبط با بخش آلومینیوم استان مذکور به سرعت به بازارهای صادراتی جدید دسترسی پیدا کنند.
برار در ادامه افزود: از آنجایی که راهاندازی یک واحد ذوب آلومینیوم حداقل پنج سال زمان خواهد برد، بنابراین مصرفکنندگان آمریکایی حداقل برای مدت زمانی باید به منظور تولید کالاهای ساخته شده آلومینیوم هزینه بیشتری بپردازند.
وی خاطرنشان کرد: استان بریتیش کلمبیا از موقعیت مناسبی از لحاظ تنوعبخشی به کسبوکارهای خود در راستای فراهم کردن فضای دسترسی به بازارهای جدید برخوردار است.
قابل ذکر است که تعرفههای ۲۵ درصدی وضع شده بر واردات فولاد و آلومینیوم از همه کشورها به آمریکا اخیرا اعلام شد و قرار است که از روز ۱۲ مارس ۲۰۲۵ به مرحله اجرا در آید. دونالد ترامپ پیشتر عنوان کرده بود که بر واردات کالاهای کانادایی به آمریکا، تعرفه ۲۵ درصد و تعرفه ۱۵ درصد بر محصولات انرژیمحور کانادا علاوه بر مالیات واردات ۲۵ درصدی فعلی اعمال خواهد شد. با این حال، طبق توافقهای صورت گرفته با دولت کانادا، اجرای این طرح به طور موقت عملیاتی نخواهد شد.
علاوه بر آلومینیوم، زغالسنگ متالورژی تولید شده در واحدهای صنعتی استان بریتیش کلمبیا نیز که در ساخت فولاد مورد استفاده قرار میگیرد، به آمریکا صادر شده است. با این حال، حجم زیادی از زغالسنگ متالورژی تولید شده در استان مذکور به بازار برخی کشورهای آسیایی صادر میشود.
دیوید ابی، نخست وزیر کنونی استان بریتیش کلمبیا در کانادا مطرح کرد: وضع تعرفههای واردات بر محصولات فولاد و آلومینیومی کانادا، به طور اساسی رویکرد تولیدکنندگان این کشور نسبت به نحوه تجارت با آمریکا را تغییر خواهد داد.
وی در ادامه تاکید کرد: تولیدکنندگان در کانادا، به ویژه تولیدکنندگان فولاد و آلومینیوم وابستگی زیادی به صادرات محصولات خود به آمریکا دارند اما حتی اگر این تعرفهها نیز بر واردات محصولات آلومینیوم کانادا وضع شود، با توجه به نیازی که مصرفکنندگان در بازارهای بینالمللی به آلومینیوم دارند، به آسانی امکان جایگزینی بازار آمریکا با سایر بازارهای دیگر ممکن خواهد بود.
تیم مک ایوان، معاون ارشد امور شرکتی در انجمن معدن استان بریتیش کلمبیا خاطرنشان کرد: وضع تعرفههای واردات آلومینیوم نه تنها به تولیدکنندگان آلومینیوم کانادایی آسیب میرساند بلکه در نهایت تولیدکنندگان محصولات آمریکایی نیز از چنین تصمیمی متضرر خواهند شد.
به گفته وی، استان بریتیش کلمبیا دارای ذخایر فراوانی از مواد معدنی و فلزات حیاتی مورد نیاز ایالات متحده آمریکا بوده که در تولید ابزارهای فناورمحور و صنایع دفاعی مورد استفاده قرار میگیرد؛ این موضوعی است که مقامات دولت جدید آمریکا باید مدنظر قرار دهند.
ابی در ادامه اظهارات خود با اعلام جنگ خواندن تصمیم آمریکا مبنی بر وضع تعرفههای جدید بر واردات کالاهای کانادایی، به ویژه محصولات آلومینیومی و فولادی، عنوان کرد: چنین اقدامی علاوه بر آسیبهای اقتصادی که به همراه خواهد داشت، به روابط تاریخی میان دو کشور نیز لطمه وارد میکند.
به گفته وی، گفتوگوها با مقامات ارشد آمریکایی به منظور صحبت در خصوص جلوگیری از آسیبهایی که وضع این تعرفهها بر صنایع آلومینیومی و فولادی هر دو کشور به همراه خواهد داشت، قرار است طی روزهای آینده ادامه پیدا کند.
وی در پایان یادآور شد: صحبت در مورد اهمیت اقتصاد به هم پیوسته آمریکا و کانادا و تلاش برای جلوگیری از به دست آوردن منفعتهای یک سویه، نه تنها مانع از ایجاد منفعتهای اقتصادی برای این دو کشور نخواهد شد بلکه باعث تقویت آن نیز میشود.
انتهای پیام//