شرکت صنایع آهن و فولاد سرمد ابرکوه به عنوان یکی از برترین تولیدکنندگان و عرضهکنندگان میلگرد فولادی، اجرای طرحها و پروژههای متنوعی را در دست اقدام دارد که از جمله میتوان احداث واحد کلافسازی، فولادسازی و آهن اسفنجی اشاره کرد.
به گزارش پایگاه خبری و تحلیلی «فلزاتآنلاین» و به نقل از روابط عمومی شرکت سرمایهگذاری توسعه معادن و فلزات، شرکت صنایع آهن و فولاد سرمد ابرکوه به صورت شرکت سهامی خاص در سال ۱۳۹۱ به ثبت رسید و از سال ۱۳۹۵ شروع به بهرهبرداری محصولات خود کرد. این مجتمع صنعتی با هدف احداث کارخانه نورد به ظرفیت سالانه ۵۰۰ هزار تن انواع میلگرد و کارخانه فولادسازی به ظرفیت سالانه ۶۰۰ هزار تن شمش فولاد در زمینی به مساحت ۱۵۰ هکتار پایهگذاری شد. این شرکت با هدف توسعه صنایع فولادی و همکاری در برنامههای تکمیل زنجیره تولید، با ایجاد توازن و تعادل در مواد اولیه و محصولات و تعامل با واحدهای صنایع فولادی مشابه به منظور تامین بخشی از نیازهای فولادی کشور تاسیس شد.
موقعیت جغرافیایی عالی کارخانه، زمینه کاهش هزینههای باربری و سهولت حملونقل محصولات به اقصی نقاط کشور را فراهم کرده است. واقع شدن کارخانه آهن و فولاد سرمد ابرکوه در استان یزد (کیلومتر ۱۵ جاده ابرکوه به یزد)، قرار گرفتن آن در مرکز ایران و دسترسی به راههای اصلی کشور و همچنین عدم وجود کارخانه مشابه در شعاع نزدیک ۱۰۰ کیلومتری آن و همچنین نزدیکی کارخانه به محور ترانزیتی شمال به جنوب و غرب به شرق کشور، نقش موثری در پاسخگویی و تامین نیازهای مصنوعات فولادی استانهای کشور و همچنین توسعه صادرات غیرنفتی را دارد.
در حال حاضر شرکت صنایع آهن و فولاد سرمد ابرکوه، جزو واحدهای تجاری فرعی شرکت معدنی و صنعتی چادرملو «کچاد» با ۵۲ درصد مالکیت و شرکت توسعه تجلی معادن و فلزات «تجلی» با ۴۸ درصد مالکیت است. از آنجایی که شرکت سرمایهگذاری توسعه معادن و فلزات «ومعادن» مالک ۱۷.۴ درصدی کچاد و مالک ۵۷ درصدی شرکت تجلی است، بنابراین هماکنون «ومعادن» مالکیت ۳۶ درصدی از سهام شرکت صنایع آهن و فولاد سرمد ابرکوه را داراست.
شرکت صنایع آهن و فولاد سرمد ابرکوه به عنوان یکی از برترین تولیدکنندگان و عرضهکنندگان میلگرد فولادی، اجرای طرحها و پروژههای متنوعی را در دست اقدام دارد که از جمله میتوان به احداث واحد کلافسازی، فولادسازی و آهن اسفنجی اشاره کرد. ظرفیت تولید واحد کلاف ۴۵۰ هزار تن در سال برآورد شده که هدف آن، تولید مفتول و کلاف فولادی از شمشهای فولادی است. این پروژه که در اواخر خرداد ماه سال جاری به بهرهبرداری رسید، به طور مستقیم باعث اشتغال حدود ۵۰ نفر میشود. واحد کلاف به دلیل بالا بودن تقاضای مشتریان و کم بودن میزان عرضه محصولات نهایی یعنی مفتول و سیم فولادی در بازار داخل، بازدهی زیادی را برای سهامداران آن ایجاد خواهد کرد. یکی از دلایل اصلی اقبال سرمایهگذاران به سهام شرکت «تجلی» به عنوان مالک ۴۸ درصدی شرکت در بازار سهام طی چند وقت اخیر، همین موضوع بوده است. در حقیقت این نخستین زیر مجموعه تجلی بود که وارد مرحله بهرهبرداری تجاری شد.
ظرفیت تولید واحد فولادسازی نیز ۶۰۰ هزار تن در سال برآورد شده که محصولات تولیدی آن شمشهای فولادی از آهن اسفنجی و آهن قراضه است. اشتغالزایی پروژه حدود ۶۵۰ نفر به طور مستقیم خواهد بود و پیشبینی میشود این پروژه در سال جاری به بهرهبرداری برسد. پروژه تولید آهن اسفنجی نیز از دیگر طرحهای توسعه شرکت به شمار میآید که محصولات تولیدی آن شمشهای فولادی است. ظرفیت تولید آهن اسفنجی، ۱٫۲ میلیون تن در سال عنوان شده است که منجر به اشتغال ۵۰۰ نفر به طور مستقیم خواهد شد. قرار است که از آهن اسفنجی و آهن قراضه شمش چهارگوش تولید شود و پیشبینی میشود این پروژه در سال ۱۴۰۴ به بهرهبرداری برسد.
تولیدات مجتمع فولاد سرمد ابرکوه در واحد نورد و میلگرد این کارخانه صورت میگیرد. واحد نورد فولاد سرمد ابرکوه با بهکارگیری تکنولوژی روز دنیا از شرکت (STG) کشور ایتالیا، در کنار دانش و تجربه کارشناسان و مدیران داخلی آغاز به کار کرده است. عمده شمش مورد نیاز واحد نورد نیز از شرکت معدنی و صنعتی چادرملو تهیه میشود و به دلیل استفاده از شمشهای تولیدی کارخانههای معتبر و تاکید این واحد بر عدم استفاده از شمشهای متفرقه، میلگردهای تولیدی این مجتمع از کیفیت بالایی برخوردار است. سرمد ابرکوه در نظر دارد با بهرهگیری از ظرفیت تولیدی خود در سالهای آینده، محصولات خود را به خارج از کشور و بازارهای جهانی صادر کند.
شرکت صنایع آهن و فولاد سرمد ابرکوه طی سالهای متمادی موفق به دریافت جوایز و تقدیرنامههای متعددی شده است. از جمله این افتخارات میتوان به جایزه ملی بهرهوری، جایزه کیفیت خدمات و تندیس زرین صادرات اشاره کرد. این جوایز نشاندهنده کیفیت محصولات، مدیریت پیشرفته و توجه به رضایت مشتریان در این شرکت است.
گفتنی است که این شرکت در اواسط اسفند ماه سال گذشته با مجوز سازمان بورس و اوراق بهادار، اقدام به عرضه عمومی یک هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان صکوک اجاره با نمادهای «صرمد ۶۱۲»، «صرمد ۰۶۲» و «صرمد ۶۲» کرد که با استقبال چشمگیری همراه شد و در سال جاری نیز مجددا برنامه عرضه عمومی صکوک اجاره را در دستور کار خود قرار داده است.
افزایش سرمایه شرکت و بورسی شدن، از دیگر برنامههای مهم شرکت در سال ۱۴۰۳ عنوان شده است که میتواند کام سهامداران «کچاد»، «تجلی» و «ومعادن» را شیرین کند.
انتهای پیام//