سریع‌تر از امروز فردا را خلق کنید...

آخرین اخبار

۷:۴۴ /پنج شنبه/۶ دی ۱۴۰۳
زمان انتشار: ۱۲:۰۷ /چهارشنبه/۲۳ بهمن ۱۳۹۸

مدیرعامل شرکت جهان نورد فولاد

احتمال دارد تولید مفتول فنری را متوقف کنیم

مدیرعامل شرکت جهان نورد فولاد گفت: با وجود مکفی بودن تولید مواد اولیه مفتول فولادی در کشور و توانایی تولیدکنندگان آن، تامین این ماده اولیه به دلیل صادرات از سوی تولیدکنندگان و گران‌ بودن، دشوار است و شرکت ما را در آستانه تعطیلی قرار داده است.

احمد قربانی در گفت‌وگو با خبرنگار پایگاه خبری و تحلیلی «فلزات آنلاین»، اظهار داشت: ظرفیت اسمی شرکت جهان نورد فولاد حدود ۱۰ هزار تن در سال است و انواع مفتول‌های فنری را تولید می‌کند. برای تولید این محصول از مفتول‌های با گرید پرکربن یا SWRST با آلیاژهای گوناگون استفاده می‌کنیم.

وی افزود: با افزایش یا کاهش نسبت کربن در فولاد، آلیاژ و سختی نیز تغییر می‌کند. در کشور ما تنها دو تولیدکننده مفتول‌های با گرید پرکربن وجود دارد که یکی از آن‌ها شرکت فولاد کویر و دیگری شرکت افق البرز در ابهر است.

مدیرعامل شرکت جهان نورد فولاد اضافه کرد: شرکت ما برای تولید مفتول از روش کشش سرد استفاده می‌کند. به این صورت که ابتدا میله‌گرد تمیز می‌شود تا مواد فسفاته و بوراکس به آن اضافه شود. پس از آن، به خط تولید انتقال می‌یابد تا به روش سرد فرآیند کشش روی آن صورت گیرد؛ بسته به نوع کشش، سایزهای مختلف مفتول به دست می‌آید.

قربانی در خصوص موارد مصرف محصولات شرکت جهان نورد فولاد، عنوان کرد: محصول تولید شده توسط فنرسازان مورد استفاده قرار می‌گیرد که در فنرهای خودرویی، فنرهای صنعتی، تشک‌های خوش‌خواب، چادرهای مسافرتی، توری فنری، واشر فنری و… کاربرد دارد.

تامین مواد اولیه، مشکل شدید تولیدکنندگان مفتول

مدیرعامل شرکت جهان نورد فولاد اذعان کرد: در حال حاضر شرکت ما با مشکل تامین مواد اولیه مواجه است. به طوری که وقتی مجوز صادرات محصولات فولادی از سوی مسئولان صادر شد، دیگر تامین‌کنندگان مواد اولیه محصولات خود را در اختیار شرکت ما قرار ندادند. به طوری که شرکت ما حدود دو ماه است که با کمترین ظرفیت تاریخ فعالیت خود تولید می‌کند. این موضوع باعث شده تا در شرکت بی‌نظمی رخ دهد و در عین حال به دلیل کاهش میزان تولید و عدم تحویل به موقع محصول، مشتریان ناراضی باشند. عدم تولید و فروش نیز در شرکت منجر به تعدیل نیرو در شرکت شده است. به نظر می‌رسد با ادامه روند کنونی شرکت در نهایت تعطیل شود.

وی با اشاره به همه‌گیر بودن کمبود ماده اولیه برای بسیاری از واحدهای تولیدی مفتول، بیان کرد: در حال حاضر حدود ۱۰ شرکت همانند شرکت ما از از مفتول‌های با گرید پرکربن یا SWRST به عنوان ماده اولیه برای تولید خود استفاده می‌کنند که همگی با مشکل عدم تامین مواد اولیه مواجه هستند. البته شرکت‌های نسبتا بزرگی در کشور وجود دارند که بعضا هر ماه یک هزار و ۵۰۰ تا دو هزار تن تولید دارند.

صادرات آسان مواد اولیه مفتول‌سازی

قربانی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه آیا تامین‌کنندگان ماده اولیه تولید مفتول توانایی تامین همه نیازهای کشور را دارند یا خیر، تصریح کرد: به طور حتم تولیدکننده مفتول اولیه پرکربن، با توجه به ظرفیت تولید خود قادر به تامین بخش اعظم نیازهای کشور است و توانایی نسبتا بالایی در تولید انواع محصولات دارد. با این وجود، زمانی که صادرات مزیت و سود بیشتری نسبت به فروش داخلی داشته باشد، طبیعی است که با توجه به مجوزهای صادر شده از سوی وزارت صنعت، معدن و تجارت مبنی بر صادرات مفتول اولیه، این شرکت محصول خود را در بازار داخلی به اندازه نیاز شرکت‌ها عرضه نخواهد کرد و صادرات را ترجیح خواهد داد.

وی  ادامه داد: البته ممکن است شرکت مذکور با توجه به وضعیت بازارهای صادراتی، اقدام به انعقاد قراردادهای سنگین کرده باشد و با توجه به تعهدی که داده ‌است، به نظر می‌رسد باید حجم نسبتا قابل توجهی از میزان محصول تولیدی خود را به صادرات اختصاص دهد. در این شرایط طبیعی است که نتوان به تقاضای داخلی پاسخ داد و باید ابتدا تعهد صادراتی انجام شود. در نتیجه، در تامین مواد اولیه شرکت ما وقفه به وجود می‌آید و با توجه به کمبود مواد اولیه قادر به تولید محصول و پاسخگویی به مشتریان ثابت خود نیستیم.

مدیرعامل شرکت جهان نورد فولاد اذعان کرد: شرکت ما پس از ایجاد توانایی تولید مفتول‌های پرکربن در شرکت فولاد کویر، ترجیح داد تمامی مواد اولیه مورد نیاز خود را از این شرکت خریداری کند. یکی از دلایل علت انتخاب این شرکت به عنوان تامین‌کننده آن است که شرکت فولاد کویر در شهر کاشان استان اصفهان قرار دارد و فاصله چندانی با شرکت ما که در استان قم قرار دارد، ندارد. ضمن اینکه کیفیت محصولات این شرکت قابل قبول است.

قربانی خاطرنشان کرد: شرکت فولاد کویر با یکی از زیرمجموعه‌های خود یعنی شرکت تولیدی سپید فراب کاشان، میلگردهای خود را در بورس کالای ایران عرضه می‌کند که تماما از جنس ساختمانی هستند و متاسفانه عرضه میلگرد صنعتی که ماده اولیه تولید مفتول به شمار می‌رود، در بورس کالا صورت نمی‌گیرد.

قیمت ماده اولیه نسبت به فرمول وزارت صمت گران است

مدیرعامل شرکت جهان نورد فولاد اظهار کرد: نرخ ارز باعث شده است هزینه واردات افزایش یابد و برای تولیدکنندگان واردات مواد اولیه صرفه اقتصادی نداشته باشد اما متاسفانه تامین‌کنندگان داخلی به دلیل اجبار خریداران، هر قیمتی که بخواهند دیکته می‌کنند و شرکت ما چاره‌ای جز خرید ندارد. این یعنی ممکن است قیمت میلگرد صنعتی به عنوان ماده اولیه مفتول‌سازی با فرمول‌های کنونی وزارت صمت حدود پنج هزار و ۵۰۰ تومان به ازای هر کیلوگرم باشد اما تامین‌‌کننده، محصول خود را به نرخ ۶ هزار و ۵۰۰ تومان به ازای هر کیلوگرم به فروش می‌رساند که تقریبا با نرخ جهانی و واردات یکسان است. علاوه بر قطع واردات، تامین مواد اولیه از داخل کشور نیز برای بسیاری از تولیدکنندگان مفتول دشوار شده است. حتی اگر قصد واردات را داشته باشیم، به دلیل ریسک‌های بالای آن، ازجمله خواب سرمایه و وقفه حدود دو ماهه میان سفارش و دریافت محصول، تامین از طریق شرکت‌های داخلی را ترجیح می‌دهیم.

خبری از رونق تولید نیست

وی با بیان اینکه در سالی که به نام رونق تولید نام‌گذاری شد، بسیاری از شرکت‌های تولیدی تعطیل شدند، عنوان کرد: مشکل اصلی شرکت ما تامین مواد اولیه است. ضمن اینکه نقدینگی و سرمایه در گردش بسیاری از شرکت‌ها با توجه به رشد نرخ ارز و قیمت مواد اولیه به شدت کاهش پیدا کرده است و در عین حال معاملات بازار عموما به صورت نقدی انجام می‌شود که این امر با توجه به کمبود نقدینگی برای بسیاری از شرکت‌ها مطابق با ظرفیت تولید آن‌ها مقدور نیست. ضمن اینکه بسیاری از مشتریان شرکت ما خواهان معاملات اعتباری هستند. چراکه کمبود نقدینگی باعث شده است که هیچ شرکتی توانایی خرید از شرکت ما به صورت نقدی را نداشته باشد.

قربانی یادآور شد: در سال‌های گذشته که مشکلات اقتصادی به تولیدکنندگان فشار وارد نکرده بود، معاملات روال نسبتا خوبی داشت. در آن زمان، از سویی شرکت ما قادر بود با ضمانتنامه‌های بانکی خود، به صورت مدت‌دار مواد اولیه خود را خریداری کند و از سوی دیگر این امکان را داشتیم که با مشتریان خود به صورت مدت‌دار قرارداد منعقد کنیم و تسویه حساب به صورت مدت‌دار انجام شود. انجام معاملات به صورت مدت‌دار و پرداخت‌ها به صورت چک غیر نقدی باعث می‌شد نقدینگی در شرکت‌ها حفظ شود و تولید در جریان باشد؛ اما با توجه به شرایط به وجود آمده، تمامی محاسبات دچار بی‌نظمی شده و بازار دچار تلاطم شده است.

وی تاکید کرد: تنها راه باقی ماندن در بازار، انجام معامله به صورت نقدی است. هم تامین‌کنندگان و هم تولیدکنندگان تنها با انجام معاملات نقدی قادر به ادامه حیات خواهند بود. البته حتی در صورت پرداخت نقدی هزینه به تامین‌کننده ممکن است تحویل محصول با تاخیر انجام شود و این امر روی تولید تاثیر منفی بگذارد.

شرکت‌های زیرزمینی، آفت بازار مفتول

مدیرعامل شرکت جهان نورد فولاد با اشاره به شفافیت عملکرد شرکت جهان فولاد نورد، تصریح کرد: خوشبختانه عملکرد مالی و تولیدی شرکت ما به صورت ماهانه در سایت وزارت صنعت، معدن و تجارت ثبت می‌شود و نقطه ابهام یا تاریکی در عملکرد شرکت جهان نورد فولاد وجود ندارد؛ چراکه همواره در تلاش هستیم شفافیت را سرلوحه کار خود قرار دهیم. با این حال، بخشی از چالش‌های شرکت ما به بیمه و مالیات در ارتباط است. در حالی که برخی شرکت‌های کوچک اخیرا که در این صنف به وجود آمده‌اند، به صورت زیرزمینی فعالیت دارند و از ارائه آمارهای تولیدی و مالی خود به مراکز ذی‌ربط سر باز می‌زنند. متاسفانه به دلیل کیفیت پایین محصولات این شرکت‌ها، هزینه تولید آن‌ها پایین‌تر است و محصول خود را با قیمت پایین‌تر در بازار عرضه می‌کنند. البته ممکن است به دلیل کیفیت پایین محصولات، نتوانند پاسخ‌گوی بازار باشند، اما نظم بازار را به هم می‌ریزند.

قربانی در خصوص تاثیر مخرب شرکت‌های زیرزمینی گفت: زمانی که قصد داشته باشیم محصول خود را به مشتریان به فروش برسانیم، مشتریان عنوان می‌کنند که برخی شرکت‌ها محصول خود را ارزان‌تر به فروش می‌رسانند. این یعنی شرکت‌های زیرزمینی مخل فعالیت شرکت‌های ریشه‌دار و بزرگ شده‌اند و رقابت در این بازار و همچنین قانع کردن مشتریان به خرید کالای با کیفیت دشوار شده است.

انتهای پیام//

مدیرعامل شرکت تولید مواد معدنی کانیار ساعی مطرح کرد:

۸:۳۰ /چهارشنبه/۲۳ آبان ۱۴۰۳

مدیرعامل شرکت آلیاژ مفتول سپاهان:

۹:۲۰ /دوشنبه/۱۵ مرداد ۱۴۰۳

مدیرعامل شرکت فولاد مارون بهبهان مطرح کرد:

۵:۵۸ /یکشنبه/۲۴ تیر ۱۴۰۳

مدیرعامل شرکت صنایع مفتولی صدر صنعت:

۶:۱۸ /چهارشنبه/۲۰ تیر ۱۴۰۳

نگاهی به محصولات مفتولی زنجان؛

۱۳:۵۳ /یکشنبه/۱۶ اردیبهشت ۱۴۰۳

عبداللّه جواهری، مدیرعامل شرکت صنایع مفتولی زنجان در گفت‌وگو با «فلزات آنلاین»:

۵:۴۳ /شنبه/۱۴ مرداد ۱۴۰۲

ناصر میرشاه‌ولایتی، معاون تولید شرکت صنایع مفتولی زنجان در گفت‌وگو با «فلزات آنلاین»:

۱۴:۳۸ /شنبه/۲ مهر ۱۴۰۱

رضا باقرزاده خورسندی، رئیس هیئت مدیره شرکت نورد فولادکاران افق در گفت‌وگو با «فلزات آنلاین»

۱۰:۴۹ /شنبه/۵ بهمن ۱۳۹۸

طی یادداشتی در «فلزات‌آنلاین» عنوان شد:

۵:۱۲ /شنبه/۱۳ مرداد ۱۴۰۳

ناصر ميرشاه‌ولايتی، معاون توليد شرکت صنايع مفتولی زنجان طی یادداشتی در «فلزات‌آنلاین» نوشت:

۵:۲۱ /شنبه/۳۰ دی ۱۴۰۲

عبدالله جواهری، مدیرعامل شرکت صنایع مفتولی زنجان طی یادداشتی در «فلزات‌آنلاین» مطرح کرد:

۵:۳۶ /شنبه/۸ مهر ۱۴۰۲

بررسی تولید و تجارت مفتول فولادی ترکیه

۴:۵۹ /یکشنبه/۲۱ بهمن ۱۳۹۷

بررسی تولید و تجارت مفتول فولادی ترکیه

۱۰:۱۴ /شنبه/۱۳ بهمن ۱۳۹۷
به زودی گزارش‌های مرتبط جدیدی منتشر خواهیم کرد.
به زودی ویدیوهای مرتبط جدیدی منتشر خواهیم کرد.
به زودی گزارش‌های تصویری مرتبط جدیدی منتشر خواهیم کرد.

شاخص‌های قیمتی فلزات آنلاین

محصول
شاخص/تاریخ
قیمت

فلزات آنلاین

1403/10/5

226357

فلزات آنلاین

1403/10/5

612515

فلزات آنلاین

1403/10/5

923445

فلزات آنلاین

1403/10/5

3285726

فلزات آنلاین

1403/10/5

24873

فلزات آنلاین

1403/10/5

13831

فلزات آنلاین

1403/10/5

42643

فلزات آنلاین

1403/10/5

48803

فلزات آنلاین

1403/10/5

43072

فلزات آنلاین

1403/10/5

41383

فلزات آنلاین

1403/10/5

28816

فلزات آنلاین

1403/10/5

30214

فلزات آنلاین

1403/10/5

28818

فلزات آنلاین

1403/10/5

37402

فلزات آنلاین

1403/10/5

35717

فلزات آنلاین

1403/10/5

59438

فلزات آنلاین

1403/10/5

28101

فلزات آنلاین

1403/10/5

43017

فلزات آنلاین

1403/10/5

47324

فلزات آنلاین

1403/10/5

5049300