شرکت صنایع معدنی فولاد سنگان به عنوان قطب دانشبنیان صنعتی شرق کشور، صرفهجویی ارزی از محل بومیسازی قطعات و رشد فروش را در دستور کار خود قرار داده است.
به گزارش پایگاه خبری و تحلیلی «فلزاتآنلاین» و به نقل از روابط عمومی شرکت صنایع معدنی فولاد سنگان، شرکت صنایع معدنی فولاد سنگان با سرمایهگذاری شرکت فولاد مبارکه اصفهان و به منظور تامین مواد اولیه صنعت فولاد کشور تاسیس شد. این شرکت ارتقای عملکرد را متکی بر سه بخش اصلی حفظ و افزایش کیفیت تولید فعلی، افزایش تولید در برنامههای استراتژیک و طرحهای توسعه و ارتقای زیرساختها در دستور کار قرار داده که نتایج آن رشد کمی و کیفی تولید و بلوغ خودباوری در این شرکت است.
صرفهجویی ارزی
شاید مهمترین دستاورد هر شرکتی به توان سازمانی آن شرکت برگردد؛ یعنی زنجیره تولید تا فروش را در خود مجموعه به وجود آورد. اتفاقی که در فولاد سنگان به خوبی برنامهریزی و انجام شد که ما حصل آن در معاونت توسعه و تکنولوژی، بومیسازی ۳۷۲ قطعه و ۱۶ تجهیز بوده است
این بومیسازی سبب شد تا شرکت صنایع معدنی فولاد سنگان بتواند خود را از واردات قطعاتی که قابلیت تولید داخلی دارند، بینیاز کند و صرفهجویی ۱.۹ میلیون دلاری در سال ۱۴۰۲ برای شرکت محقق شود. گفتنی است که صرفهجویی حاصل از بومیسازی و ساخت داخل طی سنوات گذشته با احتساب ضرایب فنی،بالغ بر ۱۲.۵ میلیون یورو بوده که برآورد آن برای سال ۱۴۰۳، برابر با ۲.۲ میلیون دلار است.
طبق جدول فوق، بومیسازی شرکت صنایع معدنی فولاد سنگان در سال ۱۴۰۲ و چشمانداز سال ۱۴۰۳ به تفکیک بیان شده است. همانطور که مشخص است، فولاد سنگان توانست از برنامه پیشبینی شده خود برای سال ۱۴۰۲ عبور کند و به جای بومیسازی ۱۲۰ قطعه و یک هزار و ۶۵۰ دفترچه فنی، به اعداد ۱۳۱ قطعه و یک هزار و ۷۴۵ نسخه برسد. با مرور سنوات گذشته، به نظر میسد این شرکت دوباره بتواند از اهداف چشمانداز سال ۱۴۰۳ شرکت سبقت گیرد. ماحصل تکیه بر دانش داخلی، ۱.۹ میلیون دلار صرفهجویی ارزی در سال ۱۴۰۲ بود که به بیش از ۲.۲ میلیون دلار صرفهجویی ارزی برای سال ۱۴۰۳ خواهد رسید.
این جهش در امر بومیسازی به همین دو سال خلاصه نمیشود و رصد عملکرد سنوات گذشته نشان میدهد که در سه سال گذشته، صرفهجویی ارزی ناشی از بومیسازی قطعات، بیش از ۲۰۰ درصد رشد یافته است. به طور مشخص بومیسازی ۴۲ قطعه در سال ۱۳۹۹، به ۱۳۱ قطعه در پایان سال ۱۴۰۲ رسیده است. این نسبت برای دفترچه فنی، ۷۵۰ به یک هزار و ۷۵۰ بوده که مانع از خروج بیش از ۱۲.۵ میلیون یورو ارز از کشور شده است.
برخی از مهمترین قطعات و تجهیزات بومیسازی شده شرکت را میتوان به صورت زیر خلاصه کرد:
- لاینرها: تجهیز لاینر هندلر + لاینر های میکسر، کراشر «Counter Shaft، Rib، Spider Arm و …»، آسیابهای گلولهای و نیمه خودشکن (لاستیکی و فلزی) + کلیه لیفتر بارها
- پمپها: پمپهای اسلاری و آب در خطوط تولید کنسانتره و گندله – مونتاژ و همچنین قطعات از جمله ایمپلر، Casing و… (عادی و رابر لاینینگ)
- نوار نقاله: انواع پولی «Head، Bend، Drive»، درام، گریدهای متفاوت نوارهای EP، گیربکس، رولیکها
- ناحیه کراشر: شافتهای «Main و Counter و Drive، Concave»، بوش برنجی، «Mantle، Pinion Gear، Center & Piston Wear Ring، Friction Disc، Bevel Gear، Eccentric Bush»
- ناحیه فیلترپرس: ممبران، فیلترهای پارچهای
- گیربکسها: اکثر نواحی سایت (ساخت نمونه اصلی/معادل)
- شافت و رول: شافتهای مربوط به اکثر تجهیزات (پمپ، شوت دو راهه و …)، رولهای اسکرین و فیدر
- همزن و شاول: مجموعه کامل «Aggitator»ها در تمامی نواحی سایت، شاول های میکسر، ماردون
- سیلندرها: اکثر آنها به صورت مونتاژ یا قطعات یدکی مربوطه
- شوتها: اکثر شوتها خصوصا شوت دو راهه تریپر کار انبار میانی
- کوپلینگها: مربوط به اکثر نواحی سایت از جمله پمپها و نوارهای نقاله
- دیگر تجهیزات: سرندهای ضایعات گیر (گندلهسازی) و ارتعاشی بعد از «SAG Mill» کنسانتره، مگنت سپراتور
موتور رشد اینجا خاموش نمیشود
برنامههای توسعهای شرکت اعم از صرفهجویی ارزی ۱۲.۵ میلیون دلاری تا توسعه تولید، این تفکر را مخابره میکند که شرکت به قله رشد رسیده است. طبق برنامهریزی استراتژیک این شرکت که در اسفند ماه هر سال برای سال آینده بازنگری میشود، در سال ۱۴۰۳ شاهد رشد شاخصهای کمی و کیفی در عرصه تولید و… خواهیم بود.
لازم به ذکر است شرکت صنایع معدنی فولاد سنگان طی سالهای گذشته با عقد قراردادهای مهم با شرکتهای دانشبنیان، ضمن ایجاد بستر مناسب برای اشتغال، به قطب دانشبنیان صنعتی شرق کشور تبدیل شده است. تاسیس پردیس صنایع معدنی فولاد سنگان و تاسیس موسسه پژوهشی شهید علیمحمدی در فولاد سنگان در این راستا صورت گرفته است.
انتهای پیام//