سریع‌تر از امروز فردا را خلق کنید...

آخرین اخبار

۲۰:۲۳ /دوشنبه/۱ بهمن ۱۴۰۳
زمان انتشار: ۱۱:۲۴ /یکشنبه/۹ مهر ۱۴۰۲

افزایش قیمت سنگ‌آهن همگام با امکان نوسان سقف تولید

قیمت سنگ‌آهن در بازار فیزیکی در بحبوحه بهبود وضعیت بازار و روند عرضه و تقاضا در چین به عنوان بزرگ‌ترین خریدار مواد اولیه فولادی در جهان، به بالاترین میزان پنج ماهه خود رسید.

به گزارش پایگاه خبری و تحلیلی «فلزات‌آنلاین» و به‌ نقل از خبرگزاری رویترز، برخی عوامل ممکن است میزان این افزایش قیمت سنگ‌آهن در هفته‌های آینده را محدود کند. از جمله این عوامل می‌توان به تعیین سقف تولید به منظور فراتر نرفتن مقدار تولید در سال ۲۰۲۳ نسبت به سال گذشته اشاره کرد.

قیمت سنگ‌آهن در معاملات آتی بورس سنگاپور در روز چهارشنبه ۱۳ سپتامبر ۲۰۲۳، به حدود ۱۲۱٫۱۳ دلار در هر تن رسید که بالاترین رقم از روز ۱۱ آپریل سال جاری بود و حدود ۱۷٫۴ درصد نسبت به پایین‌ترین قیمت اخیر آن یعنی ۱۰۳٫۲۱ دلار در روز سوم آگوست ۲۰۲۳ افزایش را تجربه کرد.

قیمت سنگ‌آهن در قراردادهای داخلی معامله شده در بورس آتی کالای دالیان چین در پایان روز معاملاتی روز پنجشنبه ۱۴ سپتامبر ۲۰۲۳، حدود ۸۵۶٫۵ یوان (۱۱۷٫۷۴ دلار) در هر تن به ثبت رسید که بالاترین رقم از ماه جولای ۲۰۲۱ محسوب می‌شد و ۴۶ درصد نسبت به پایین‌ترین میزان تعیین شده تاکنون در سال ۲۰۲۳ یعنی ۵۸۷٫۵ یوان در روز ۲۵ می سال جاری میلادی افزایش داشت.

یکی از عوامل مهم در افزایش قیمت سنگ‌آهن را می‌توان به تغییر در وضعیت رکود بخش املاک چین و تخصیص ۱٫۳۶ تریلیون یوان از سوی بانک‌های چین در این بخش نسبت داد. این مبلغ تخصیص یافته نسبت به مبلغ ۳۴۵٫۹ میلیارد یوان تخصیص داده شده در ماه جولای ۲۰۲۳ چهار برابر افزایش داشت.

این تغییر به منزله نشانه‌ای از بازگشت اعتماد به بخش املاک تلقی می‌شود که به شدت تحت تاثیر یک سری مسائل از جمله نقدینگی که توسعه‌دهندگان و تولیدکنندگان بزرگ را تحت تاثیر قرار داده بود، قرار داشت. از دیگر عواملی که بر افزایش قیمت سنگ‌آهن تاثیر گذاشته است، می‌توان به افزایش حجم واردات و تمایل تولیدکنندگان فولاد برای خرید حجم بیشتری از محموله‌های مورد نیاز به منظور ذخیره‌سازی در انبارهای خود اشاره کرد.

طبق داده‌های دریافتی از گمرک چین، این کشور حدود ۷۰ درصد سنگ‌آهن حمل شده از طریق دریا در جهان را خریداری می‌کند. به علاوه، چین حدود ۱۰۶٫۴۲ میلیون تن سنگ‌آهن در ماه آگوست ۲۰۲۳ واردات داشت که بیشترین میزان از ماه اکتبر ۲۰۲۰ محسوب می‌شود.

در هشت ماهه سال ۲۰۲۳، حجم واردات سنگ‌آهن به چین حدود ۷۷۵٫۶۶ میلیون تن بود که ۷٫۴ درصد نسبت به مدت مشابه سال گذشته میلادی افزایش را تجربه کرد.

این احتمال وجود دارد که افزایش حجم واردات سنگ‌آهن به چین در ماه سپتامبر سال جاری همچنان ادامه داشته باشد. در همین راستا موسسه «Kpler» حجم تخمینی واردات سنگ‌آهن به چین را حدود  ۱۰۰٫۵۳ میلیون تن اعلام کرد و افزود که ممکن است این رقم تا پایان این ماه پس از بررسی محموله‌های بیشتر افزایش یابد.

ضمن اینکه ممکن است حجم واردات به دلیل فرا رسیدن تعطیلات یک هفته‌ای روز ملی چین در پایان ماه سپتامبر و هفته اول ماه اکتبر ۲۰۲۳ افزایش بیشتری را تجربه کند.

به علاوه، با توجه به کاهش حجم ذخایر انبارهای بنادر چین در این فصل از سال، بازرگانان و کارخانه‌های تولیدکننده فولاد تمایل بیشتری به خرید سنگ‌آهن پیدا کرده‌اند.

طبق بررسی‌‌های صورت گرفته توسط موسسه «SteelHome»، حجم ذخایر انبار بنادر چین در هفته منتهی به روز هشتم سپتامبر ۲۰۲۳، به ۱۱۵٫۹ میلیون تن کاهش یافت که پایین‌ترین میزان در سه سال اخیر را به ثبت رساند و نسبت به حجم ذخایر ۱۴۲٫۱ میلیون تنی در مدت مشابه سال ۲۰۲۲، روند نزولی را تجربه کرد.

نیاز به آغاز فرایند ذخیره‌سازی مجدد در انبار ذخایر و سیگنال‌های دریافتی مبنی بر ایجاد بهبود در بخش املاک، از جمله مواردی است که بر افزایش اخیر قیمت سنگ‌آهن تاثیر گذاشته است.

قیمت و واردات سنگ آهن چین

تعیین سقف مقدار تولید

عواملی وجود دارند که می‌توانند به عنوان یک ابزار محدودیت‌ساز برای این تغییرات عمل کنند. به عنوان مثال، می‌توان بیان کرد که ممکن است تولیدکنندگان فولاد مجبور شوند مقدار تولید خود را در ماه‌های آینده محدود کنند تا هم آلودگی زمستان ناشی از تولید کربن کاهش یابد و هم این تولیدکنندگان به سیاست‌گذاری‌های غیررسمی مبنی بر عدم رشد مقدار تولید فولاد در سال جاری پایبند باشند.

گفتنی است چین در هفت ماهه سال ۲۰۲۳، حدود ۶۲۶٫۵۱ میلیون تن فولاد تولید کرد که ۲٫۵ درصد نسبت به مدت مشابه سال ۲۰۲۲ افزایش داشت.

این رقم تولید برای کل سال ۲۰۲۲، حدود ۱٫۰۱ میلیارد تن بود. این بدان معناست که برای پنج ماهه آخر سال جاری میلادی، تولیدکنندگان مجازند با توجه به سقف مقدار تولید غیر رسمی فقط حدود ۳۸۳٫۴۹ میلیون تن فولاد تولید کنند.

این مقدار تولید برای هر ماه، حدود ۷۶٫۷ میلیون تن خواهد بود که بسیار کمتر از حجم ۹۰٫۸ میلیون تن تولید شده در ماه جولای ۲۰۲۳ است. ناگفته نماند این امکان وجود دارد که چین به منظور افزایش سرعت رشد اقتصادی در قالب ارائه طرح‌های حمایتی، سقف مقدار تولید کلی در سال ۲۰۲۳ را افزایش دهد.

با این حال، اگر مقدار تولید در پنج ماهه آخر سال ۲۰۲۳ با همان سرعت هفت ماهه ادامه یابد، مقدار تولید سالانه به حدود ۱٫۰۷۴ میلیارد تن خواهد رسید که ۶٫۳ درصد نسبت به مقدار تولید در سال ۲۰۲۳ افزایش را تجربه می‌کند.

یکی از عواملی که فعالان در بازار سنگ‌آهن باید آن را در نظر بگیرند، اظهار افزایش نارضایتی رسمی از افزایش قیمت‌ها است. در همین راستا، یکی از سیاست‌گذاران دولتی چین در روز هفتم سپتامبر ۲۰۲۳ اعلام کرد که برای جلوگیری از تخطی از قوانین وضع‌شده، سخت‌گیری‌های بیشتری اعمال خواهد شد.

لازم به ذکر است که در گذشته برخی از مقامات مسئول چین، اقداماتی در قالب افزایش هزینه معاملات را برای ایجاد ثبات در این بازار انجام دادند. با این حال، این اقدامات معمولا تاثیر محدودی دارند؛ به‌ ویژه اگر عواملی وجود داشته باشد که باعث پویایی در روند عرضه و تقاضا در بازار شود.

برخی از معامله‌گران نسبت به تحریک افزایش قیمت سنگ‌آهن و خشم مقامات چین در این رابطه هشدار دادند و افزودند که در این خصوص بهتر است جوانب احتیاط رعایت شود.

انتهای پیام//

سید علیرضا موسوی، مدیرعامل شرکت توسعه معدنی و صنعتی صبانور در گفت‌وگو با «فلزات‌آنلاین»:

۴:۵۸ /شنبه/۲۴ آذر ۱۴۰۳

ابوالقاسم مختاری اردکانی، مدیرعامل شرکت صبا امید غرب خاورمیانه در گفت‌وگو با «فلزات‌آنلاین»:

۶:۱۶ /شنبه/۱۹ آبان ۱۴۰۳

غلامرضا هاشمی مرند، عضو هیئت مدیره و معاون توسعه معدنی و صنعتی شرکت صبانور در گفت‌وگو با «فلزات آنلاین»:

۸:۰۱ /شنبه/۷ بهمن ۱۴۰۲

مجتبی حمیدیان، مدیرعامل شرکت سنگ آهن مرکزی ایران بافق در گفت‌وگو با «فلزات آنلاین»:

۴:۳۲ /شنبه/۱۶ دی ۱۴۰۲

آرش فرشیدفر، مدیرکارخانه شرکت فولاد شرق کاوه در گفت‌وگو با «فلزات آنلاین»:

۴:۱۴ /شنبه/۲۰ آبان ۱۴۰۲

محمد مدنی‌فر، مدیرعامل و نایب رئیس هیئت مدیره شرکت صنعتی و معدنی توسعه فراگیر سناباد در گفت‌وگو با «فلزات آنلاین»:

۶:۱۳ /شنبه/۶ خرداد ۱۴۰۲

مهرداد اکبریان، رئیس انجمن تولیدکنندگان و صادرکنندگان سنگ‌آهن ایران طی یادداشتی در «فلزات‌آنلاین» نوشت:

۵:۵۲ /شنبه/۱۹ خرداد ۱۴۰۳

کیوان جعفری طهرانی، رئیس امور بین الملل تولید کنندگان سنگ آهن

۸:۲۱ /چهارشنبه/۳ خرداد ۱۳۹۶

همگام با کاهش تقاضای فولاد رخ خواهد داد؛

۷:۰۵ /دوشنبه/۱۰ دی ۱۴۰۳

بر اساس پیش‌بینی‌های انجام شده،

۱۰:۲۹ /سه شنبه/۴ دی ۱۴۰۳
به زودی گزارش‌های مرتبط جدیدی منتشر خواهیم کرد.
به زودی گزارش‌های تصویری مرتبط جدیدی منتشر خواهیم کرد.

شاخص‌های قیمتی فلزات آنلاین

محصول
شاخص/تاریخ
قیمت

فلزات آنلاین

1403/10/30

233036

فلزات آنلاین

1403/10/30

665606

فلزات آنلاین

1403/10/30

1092273

فلزات آنلاین

1403/10/30

3548585

فلزات آنلاین

1403/10/30

24878

فلزات آنلاین

1403/10/30

14031

فلزات آنلاین

1403/10/30

41371

فلزات آنلاین

1403/10/30

48225

فلزات آنلاین

1403/10/30

44236

فلزات آنلاین

1403/10/30

42269

فلزات آنلاین

1403/10/30

30941

فلزات آنلاین

1403/10/30

30523

فلزات آنلاین

1403/10/30

29462

فلزات آنلاین

1403/10/30

38984

فلزات آنلاین

1403/10/30

37298

فلزات آنلاین

1403/10/30

61021

فلزات آنلاین

1403/10/30

28523

فلزات آنلاین

1403/10/30

43600

فلزات آنلاین

1403/10/30

48505

فلزات آنلاین

1403/10/30

5253800