با وجود مشکلات عدیده در صنعت آلومینیوم، عرضه این فلز در بورس کالا افزایش یافته است. همین امر موجب تامین بخش بزرگی از نیاز بازار به این فلز شده و تا حدودی بازار آزاد را نیز تثبیت کرده است. هر چند که در بازارهای جهانی قیمت آلومینیوم با افت بسیار شدید مواجه شد، اما عرضه بیشتر آلومینیوم در بورس موجبات کاهش شدید قیمت این فلز در بازار آزاد را نیز فراهم کرده است.
به گزارش پایگاه خبری، تحلیلی «فلزاتآنلاین»، بازار آلومینیوم در دنیا در ماه جاری بهشدت دچار افول شد، بهطوری که قیمت این فلز در بازارهای جهانی برای نخستین بار از آگوست ۲۰۱۷ بهمدت یک ماه کمتر از ۲ هزار دلار در هر تن باقی مانده است. یکی از مهمترین دلایل کاهش قیمت آلومینیوم نیز خبر لغو تحریم شرکت روسال بود که شوک بزرگی را به بازار وارد کرد.
فراموش نشود که تحریم روسال در اوایل اردیبهشت ماه سال جاری باعث رشد قیمت آلومینیوم به حدود ۲ هزار و ۷۰۰ دلار در هر تن شده بود؛ زیرا این شرکت یکی از بزرگترین تولیدکنندگان آلومینیوم در جهان است و بازگشت این شرکت به بازارهای جهانی میتواند باعث عرضه بیشتر آلومینیوم در دنیا شود.
از این رو طی یک ماه اخیر قیمت آلومینیوم به زیر ۲ هزار دلار در هر تن افول کرد و چشمانداز روشنی برای این فلز در آینده نزدیک ترسیم نشده است.
در بازار داخلی، وضعیت عرضه آلومینیوم در بازار کمی بهبود یافته و عرضههای ماهانه این فلز در بورس کالا در آذر ماه بیش از ماههای گذشته بوده است. در این میان نکته قابل توجه وضعیت اسفناک شرکت آلومینیوم المهدی ـ هرمز جنوب بوده که صنعت آلومینیوم کشور را در وضعیت بغرنجی قرار داده است.
چرا که شرکت آلومینیوم ایران عرضهکننده محصولات خود در بورس کالا بود، اما آلومینیوم المهدی ـ هرمز جنوب بهدلیل استقرار در منطقه ویژه اقتصادی، محصولات خود را در بازار آزاد عرضه میکرد. اما متأسفانه این شرکت بهدلیل عدم عرضه محصولات خود در بورس نتوانست محمولههای وارداتی آلومینا را به کشور وارد کند؛ بنابراین بخش عمدهای از خطوط تولید این شرکت تعطیل شد.
بنابراین بهزودی کشور با کمبود آلومینیوم بهصورت مقطعی مواجه خواهد شد. هر چند که قرار است طرحهای جدید در زمینه شمش آلومینیوم به بهرهبرداری برسند و در نتیجه تولید آلومینیوم افزایش یابد.
طی آذر ماه سال جاری، ۸ هزار و ۷۰۰ تن شمش و بیلت آلومینیوم از سوی شرکت آلومینیوم ایران در بورس کالای ایران عرضه شد که در مقابل آن ۱۹ هزار تن تقاضا وجود داشت و در نهایت به میزان عرضه، معامله صورت گرفت.
در این میان بیلت به میزان یک هزار و ۲۰۰ تن عرضه شد که تقاضایی در حدود یک هزار و ۷۰۰ تن داشت. ضمن اینکه شمش نیز میزان ۷ هزار و ۵۰۰ تن عرضه شد که تقاضایی حدود ۱۸ هزار تن داشت؛ هر ۲ محصول یاد شده تماما مورد معامله قرار گرفتند.