مصطفی دخایی در گفتوگو با پایگاه خبری و تحلیلی «فلزات آنلاین»، اظهار داشت: شرکت آلومینیوم کهن بنیاد اراک حدود ۲۰ سال سابقه کار در زمینه تولید در و پنجره دارد و حدود پنج سال است که در زمینه تولید تیغه کرکره آلومینیومی و درهای اتوماتیک، فعالیت میکند. ظرفیت تولید این شرکت ماهانه ۱۲۰ تا ۱۳۰ تن بوده که تمام ظرفیت آن نیز فعال است.
وی عنوان کرد: وضعیت فروش این شرکت در ۶ ماه ابتدایی سال جاری از نظر سفارش و سودآوری مطلوب و رضایتبخش بود. اگرچه از ابتدای امسال تاکنون، افزایش بیش از اندازه نرخ ارز و به دنبال آن، افزایش قیمت آلومینیوم، تمام تولیدکنندگان ازجمله شرکت ما را تحت فشار قرار داده است.
تحریم، تاثیری بر کیفیت شمش آلومینیومی نداشت
مدیرعامل شرکت آلومینیوم کهن بنیاد اراک به تاثیر تحریمها بر صنایع فلزی کشور اشاره کرد و گفت: ما برای تولید محصولات خود از ضایعات و شمش خالص آلومینیومی استفاده میکنیم. لازم به ذکر است که شمش خالص آلومینیومی مورد استفاده، محصول شرکت ایرالکو است که از طریق بورس کالا آن را تهیه میکنیم. در طی یک سال اخیر، علیرغم تشدید تحریمها و تاثیر شیوع کرونا بر بازار فلزات، هیچگونه افتی در کیفیت مواد اولیه مشاهده نکردیم؛ در نتیجه، کیفیت محصولات تولیدی شرکت بنیاد کهن اراک نیز مانند سابق بوده است. به همین دلیل توانستیم مشتریان چند ساله خود را در این شرایط بحرانی نیز حفظ کنیم.
کرونا، به بدتر کردن این اوضاع دامن زده است
دخایی در تشریح چالشهای به وجود آمده در این مدت، بیان کرد: بیش از هر چیزی، نوسانات نرخ ارز ما را دچار سردرگمی کرده است. علاوه بر تولیدکنندگان، مشتریان محصولات نهایی نیز، تصمیم گرفتهاند که میزان خرید را کاهش دهند تا ثبات قیمتی بر نرخ ارز و سایر قیمتها حکمفرما شود. علاوه بر جهش نرخ ارز و تاثیر ان بر بازار، شیوع کرونا نیز به این وضعیت دامن زده و شرایط معاملات را بیش از پیش آشفتهتر کرده است. البته در همین آشفتگی بازار، برخی افراد سودجو همچنان از طریق رانت به سودآوری مشغول هستند و حتی توانستهاند منافع بیشتری از قبل به دست آورند.
بهروزرسانی خطوط تولید
مدیرعامل شرکت آلومینیوم کهن بنیاد اراک در خصوص برنامه توسعهای این شرکت، اظهار کرد: از سال گذشته تا کنون در نظر داشتهایم که از کورههای DC جدیدتر و پیشرفتهتری بهرهمند شویم و همچنین خط آنودایزینگ مجموعه را بهروزرسانی کنیم. در سال گذشته موفق شدیم یک دستگاه پرس اکستروژن به خط تولید اضافه کنیم و امیدوار هستیم این روند بهروزرسانی برای سایر تجهیزات و ماشینآلات مجموعه نیز ادامه داشته باشد. لازم به ذکر بوده خط الکترواستاتیک و دستگاه اکستروژن مجموعه بومیسازی شده است و در تلاش بودهایم در تامین یا تعمیر ماشینآلات مجموعه به واردات متکی نباشیم.
ارتقای کیفیت، افزایش تقاضا
دخایی درباره تغییر کیفیت محصولات تولید شده از آغاز سال جاری تا کنون، خاطرنشان کرد: از ابتدای سال جاری تا کنون نه تنها کاهش کیفیت نداشتهایم بلکه به واسطه بهروزرسانی خطوط تولید، موفق شدهایم کیفیت محصولات را نیز افزایش دهیم. همواره تلاش کردهایم تا در جلب رضایت مشتری موفق عمل کنیم تا علاوه بر حفظ مشتریان چند ساله، بتوانیم میزان تقاضا برای محصولات شرکت را نیز افزایش دهیم.
هجوم تقاضا به بازار آزاد
مدیرعامل شرکت آلومینیوم کهن بنیاد اراک در پایان اذعان کرد: معاملات شمش آلومینیومی در مدت اخیر کاهش یافته است که یکی از دلایلی آن بالاتر بودن نرخ محصولات در بورس کالا نسبت به بازار آزاد است. به این ترتیب، اختلاف چند هزار تومانی بین این دو نرخ، باعث شده تا تقاضاها به سمت بازار آزاد سرازیر شود و اکثر تولیدکنندگان برای کم کردن هزینههای تولید، ترجیح میدهند تا ماده اولیه مورد نیاز خود را از بازار آزاد تامین کنند. علت دوم نیز این است که بخشی از خریداران شمش آلومینیومی از بورس کالا، در واقع دلالان هستند که در ماههای قبل به میزان کافی محصول خریداری و انبارهای خود را پر کردهاند و نیازی به خرید تازه آن هم در شرایط متلاطم ندارند.