خاورمیانه همواره بهدلیل جایگاه ویژه در قطب تولید نفت خام دنیا، بازار هدف برای بسیاری از محصولات مصرفی در صنعت نفت و گاز بوده است.
به گزارش «فلزاتآنلاین» سهم واردات خاورمیانه از تجارت جهانی پروفیلهای بدون درز فولادی طی سالهای ۲۰۱۰ تا ۲۰۱۷ به طور میانگین حدود ۲۷ درصد بوده است.
امارات متحده عربی با میانگین واردات ۱۱۵ هزار تن سهم ۴۵ درصدی از واردات را در بازه زمانی ۲۰۱۰ تا ۲۰۱۷ در منطقه داشت. در نمودار ۱ سهم واردات خاورمیانه از تجارت جهانی پروفیل بدون درز فولادی نشان داده شده است. سهم واردات خاورمیانه از تجارت جهانی این محصول طی سالهای ۲۰۱۰ تا ۲۰۱۷ به طور میانگین حدود ۲۷ درصد بوده است.
در این بازه زمانی به طور میانگین سالانه ۲۵۴ هزار تن پروفیل بدون درز وارد منطقه خاورمیانه شده است. سهم واردات خاورمیانه از تجارت جهانی در سالهای ۲۰۱۶ و ۲۰۱۷ روند کاهشی داشت، این روند از دو عامل کاهش قیمت نفت در ۳ سال گذشته و وضعیت اقتصادی کشورهای منطقه نشأت میگیرد که البته عامل دوم نیز به نوعی به قیمت نفت وابسته است.
در نمودار شماره ۲ سهم صادرات خاورمیانه از کل تجارت جهانی محصول مورد نظر از سال ۲۰۱۰ تا ۲۰۱۷ نشان داده شده است. طی سالهای ۲۰۱۰ تا ۲۰۱۷ خاورمیانه بهطور میانگین فقط ۷ درصد از تجارت دنیا را انجام داده که حدود ۴۶ درصد آن نیز توسط کشور امارات و ۴۱ درصد توسط کشور عربستان صورت گرفته است. میانگین صادرات
منطقه در طی سالهای ۲۰۱۰ تا ۲۰۱۷ حدود ۷۰ هزار تن برآورد شد.
میانگین صادرات امارات ۳۲ و میانگین عربستان نیز ۲۹ هزار تن است. گفته شد که امارات متحده بهطور میانگین سالانه ۲۷ هزار تن صادرات مجدد ریاکسپرت دارد، بنابراین میتوان گفت عربستان اصلیترین صادرکننده منطقه است. زمیل «Zamil» و خلیج «Gulf» از تولیدکنندگان مطرح عربستان در صنعت «OCTG» هستند.