سرپرست وزارت صنعت، معدن و تجارت گفت: امسال کشور به جرگه صادرکنندگان آلومینیوم ملحق خواهد شد و علاوه بر فولاد و مس که سال گذشته ۹ میلیارد دلار صادرات داشته و امسال نیز از رشد ارزآوری برخوردار خواهند شد، صنعت آلومینیوم نیز به کمک ارزآوری کشور خواهد آمد.
به گزارش «فلزات آنلاین»، حسین مدرس خیابانی در نشست هماندیشی خود با اعضای هیئت عامل، معاونان و مدیران ایمیدرو و نیز مدیــران شرکتهــای بخش معــدن و صنــایع معـــدنی (ایمیـــدرو) بـــا بیـــان اینکــه علیرغـــم محدودیتها و سختیهای ناشی از تحریم، توسعـــه کشــور متوقــف نشــده است، اظهـــار داشت: گزارشهای مختلف از ایجاد و توسعه طرحهـــای مختلــف در بخشهــای صنعتــی و معدنی کشور، این پیام روشن را منتقل میکند که با وجود شرایط سخت اقتصادی، از توسعه کشور نیز غافل نشدهایم که این موضوع، خبر خوشی برای مردم است.
وی با اشاره به اینکه راهاندازی و اجرای پروژهها در بخشهای مختلف به خوبی نشان میدهــد که کشور در یک تراز مساوی با دنیا، از مدیریت قابل قبولی برخوردار است، افزود: این در شرایطی است که وقتی همزمان با تحریمها، حکمرانی در ایران در مقایسه با سایر کشورهای دنیا مورد قضاوت قرار میگیرد، ممکـــن اســـت برخـــی ضعفهـــای مدیریتـــی بزرگنمـــایی شـــود؛ امــا در شرایـــط یکســـان میان کشورهــای دنیا همچـون شیوع ویروس کرونا که بـه عنوان یک پدیـــده فراگیــر، کــل جهـان را در بر گرفته است، حکمرانی جمهوری اسلامی ایران کاملا یک کارنامه قابل قبول را ارائه میدهد.
سرپرست وزارت صنعت، معدن و تجارت گفت: در حالی که اکنون کشور با ویروسهای تحریــم، کاهـــش قیمــت نفــت و کرونا مبارزه میکند، اما در همین شرایط سخت، یک پیام روشن هـم مخابره میشود و آن اینکه توسعه کشــور در حــال انجــام اســـت و پیگیریهـــای مدیران اجرایی کشور در بخش صنعت و معدن، منجر به عدم توقف در عرصه امور توسعهای شده است.
راهاندازی پویش «تولید ملی، اشتغال پایدار و صادرات مستمر»
مدرس خیابانی ضمن تاکید بر اینکه نکته بارز این موفقیت، افتتاح طرحها و پروژههای است که از این پس در قالب پویش «تولید ملی، اشتغال پایدار و صادرات مستمر» به دست رئیــس جمهـــوری اسلامــی ایــران بهرهبــرداری میرسند، تصریح کرد: ۲۰۰ پروژه با سرمایهگذاری ۱۷۰ هـــزار میلیــارد تومــان تا ســال ۱۴۰۰ افتتـاح خواهند شد که وجه غالب آن، پروژههای ارزآور معدن و صنایع معدنی است.
وی با بیان اینکه حرکت رو به جلو کشور باید ادامه یابد، خواستار گسترش ارتباطات بین سازمانی دستگاههای مرتبط با حوزه معدن و صنایـع معدنی برای پیشبرد اهداف توسعهای شد و یــادآور شــد: مجموعــه معاونت معدنی وزارت صمت، ایمیدرو و سازمان زمینشناسی و اکتشافات معدنی به همراه معاونت آموزش و پژوهش باید در قالب یک کمیته مشترک، به صورت هفتگی و منظم، جلساتی را برای پیشبرد اهداف و راهبردهای کلان این وزارتخانه در بخش معدن و صنایع معدنی برگزار نمایند.
سرپرست وزارت صنعت، معدن و تجارت ادامه داد: امروز کشور بیش از هر زمان دیگری نیاز به صادرات و درآمدهای ارزی دارد و با توجه به اینکه از نیمه دوم سال ۹۸، اداره کشور با ارزهای حاصل از صادرات غیرنفتی صورت گرفته، سیاست وزارت صنعت، معدن و تجارت آن است که برای اداره کشور، نقطه اتکای تامین نیازهــای ارزی بــر روی صــادرات غیــرنفتی در بخشهــای مختلــف باشد که بر این اساس، زنجیــرههـــای تولیـــد فـــولاد و مـــس میتواننـــد نقشآفرین باشند.
ضرورت مراقبت از بازارهای صادراتی معدن و صنایع معدنی
مدرس خیابانی به درآمد ۹ میلیارد دلاری ارزی ناشی از صادرات معدن و صنایع معدنی اشاره و اظهار کرد: مراقبت از بازارهای صادراتی صنایع معدنی، ماموریت جدی معاونت امور معادن و صنایع معدنی وزارت صنعت، معدن و تجارت است که در کنار آن، باید بازار داخلی نیز به دقت رصد شود؛ به خصوص اینکه امسال صادرات، بر اجرای سیاستهای مرتبط با بازار تقدم دارد و سیاستهای که وزارت صنعت، معدن و تجارت باید به گونهای تنظیم شود که در جهت تقویت صادرات کشور باشد.
وی ادامه داد: امروز بیشترین نیاز کشور تامیــن ارز اســت تــا بتــوان بخـش عمـدهای از نیازهای ارزی برای تامین مواد اولیه، ماشینآلات و تجهیزات را تامین کرد؛ به همین دلیل نقش سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران، در این مسیر بسیار بارز و تعیینکننده خواهد بود.
سرپرست وزارت صنعت، معدن و تجارت افــزود: یکــی از سیاســتهــای اصلـــی وزارت صنعت، معدن و تجارت آن است که زنجیرههای مختلف ارزش در فولاد، سهام یکدیگر را در اختیار داشته و منافع مجزایی نداشته باشند کــه بــر ایــن اســاس بایــد شرایطی را فراهــم کــرد کــه منافع صادراتی همه اجزای زنجیره تولید فولاد به صورت همزمان تامین شوند.
مدرس خیابانی خاطرنشان کرد: تامین مواد اولیه مورد نیاز صنایع پاییندستی یکی از اصول مورد تاکید وزارت صمت است که باید از سوی تولیدکنندگان فولاد مورد توجه واقع شود؛ به این معنـا کــه همانقـــدر کــه زنجیــره تامیــن مــواد اولیــه بــرای کارخانجـات فولادی حائز اهمیت به شمار میرود، تامین ورقهای فولادی مورد نیاز صنایع پاییندستی نیز مهم اســت؛ پــس بایــد تامیــن مــواد اولیــه صنایع پاییندستی به موازات تامین مواد اولیه صنایع بالادستی حائز اهمیت به شمار رود.
ایمیدرو مامور به اجرای جدیتر برنامههای ساخت داخل شد
مدرس خیابانی به ایمیدرو ماموریت داد تا بـــه صــورت جدیتـــر، برنامــههــای عملیــاتی و اجــرایی در حــوزه ساخــت داخلی را طراحـی و پیاده سازی نماید؛ چراکه یکی از راهبردهای اصلی وزارت صنعت، معدن و تجارت ساخت داخل است و با توجه به نـامگذاری سـال جــاری، «جهش تولیـد» یکی از مسائل محوری کشور اسـت. با توجــه به رکــودی کــه در بــازار حاکم اسـت، مــازاد تولیــدی کــه در قالب طرحهــای مرتبــط بــا «جهــش تولیــد»، روانه بازار میشود جذب نخواهند شد و بنابراین باید برای بازارهای صادراتی آنها فکــر جــدی کرد؛ ضمن اینکه اگر بازارهای صادراتی از رونق مناسبی برخـوردار باشنــد، «جهش تولید» نیــز از مسیــر آن اتفــاق خواهد افتاد.
صادرکننده آلومینیوم خواهیم بود
بر اســاس گزارشی از ایسنــا، سرپرست وزارت صنعــت، معــدن و تجـارت عنـوان کــرد: امسال کشور به جرگه صادرکنندگان آلومینیوم ملحق خواهد شد و علاوه بر فـولاد و مــس کــه ســال گذشته ۹ میلیــارد دلار صادرات داشته و امسال نیـــز از رشــد ارزآوری برخـــوردار خواهنـــد شـــد، صنعت آلومینیوم نیــز به کمک ارزآوری کشــور خواهد آمد. در زمینه تکالیف رئیسجمهور در حوزه معدن و صنایع معدنی، راهاندازی معادن غیرفعال، تدوین شاخص کارآمدی معادن و نیز پایش نسبت معادن غیرفعال و به معادن فعال باید در دستور کار قرار گیرد.
وی در پایـــان خاطرنشـــان کـــرد: اگر برچســب اقتصــاد تک محصولی باید به کشـــور زده میشــود، بهتـــر است کــه این برچسب به جای نفـت، به اقتصاد مبتنی بر معــدن و صنایــع معدنی تعلق گیرد و ایـن بخش، نقش تعیینکننده در اداره اقتصاد کشور به لحاظ تامین منابع ارزی داشته باشد.