مدیر بنگاه ضایعاتی شفیعی گفت: با توجه به نوع آلیاژ مورد نظر مشتری و محصول تولیدی کارخانهها، ضایعات متفاوتی مورد استفاده قرار میگیرد که در این بین، ضایعات مس کابلی از میزان خلوص بالایی برخوردار است که در صنعت سیم و کابل از آن استفاده میشود.
میثم شفیعی در گفتوگو با خبرنگار پایگاه خبری و تحلیلی «فلزات آنلاین»، اظهار داشت: از طرفی، همیشه وضعیت بازار ضایعات تحت تاثیر نوسانات قیمت مس بوده و از طرف دیگر، تغییرات نرخ ارز و قیمت جهانی مس، تعیینکننده قیمت داخلی فلز سرخ هستند. تقریبا اغلب افراد فعال در این عرصه، طی سالیان متمادی به افت و خیزهای قیمتی و تشنجهای بازار عادت کردهاند.
وی افزود: در حال حاضر، قیمت جهانی مس وارد کانال هفت هزار دلار شده که این موضوع میتواند ناشی از کشف واکسن ویروس کرونا باشد. ثبات قیمت مس در کانال هفت هزار، موجب دلگرمی فعالان صنعت مس در دنیا شده زیرا انی اتفاق عادی شدن روند تولید و فروش را به ارمغان آورده است.
مدیر بنگاه ضایعاتی شفیعی در خصوص زمینه فعالیت این بنگاه گفت: مجموعه ما، خریدار انواع ضایعات مسی و برنجی و عرضهکننده آنها بعد از جداسازی به واحدهای تولیدی است. کارخانههای مختلفی ضایعات به دست آمده در فرایند تولید را به ما میفروشند و در مقابل، عمدتا واحدهای ریختهگری و قطعهسازی از ضایعات خالصسازی شده به عنوان ماده اولیه استفاده میکنند.
شفیعی ادامه داد: ضایعات برنج زردبار، مس ذوبی و کابلی ازجمله مهمترین ضایعاتی هستند که مورد معامله قرار میدهیم. با توجه به نوع آلیاژ مورد نظر مشتری و محصول تولیدی کارخانهها، ضایعات متفاوتی مورد استفاده قرار میگیرد که در این بین، ضایعات مس کابلی از میزان خلوص بالایی برخوردار است و خرید و فروش آن نیاز به مجوزهای قانونی دارد. میتوان گفت بهترین ماده اولیه برای شرکتهای تولیدکننده سیم و کابل تلقی میشود و بعد از آن بهترین نوع ضایعات، لوله و آلیاژهای مس و قلع است.
وی تصریح کرد: روزانه چهار تا پنج تن ضایعات خرید و فروش میکنیم و هیچ ضایعاتی را در بنگاه دپو نمیکنیم که نوسانات قیمتی، نرخ آن را تحت تاثیر قرار دهد. تقاضا همیشه برای ضایعات چه در افزایش قیمت و چه در افت آن، وجود دارد و در این زمینه با چالشی مواجه نیستیم. به همین دلیل همیشه روزانه معامله میکنیم.
شفیعی در پاسخ به سوال خبرنگار «فلزات آنلاین» مبنی بر اینکه آیا ضایعات صادر میشود یا خیر، عنوان کرد: ضایعات مسی و برنجی، ماده اولیه محسوب میشوند و در حال حاضر، صادرات آن ممنوع است اما در گذشته کشورهایی همچون کرهجنوبی، چین و عراق ازجملههای مشتریها ثابت ضایعات مسی ایران بودند. قابل ذکر است که در آن زمان نیز با وجود تحریمها، از طریق کشور واسطه صادرات را انجام میدادیم که اکنون بسیاری از راههای دور زدن تحریمها نیز مسدود شده است.
انتهای پیام//