بر اساس تحقیقات انجام شده موسسه «SMM» در ماه جولای ۲۰۲۲، در مجموع ۲۹ هزار و ۷۵۰ تن از ضایعات باتریهای لیتیومی در چین شامل ضایعات به شکل باتری، قطبک و جرم سولفاته شده بازیافت شده است. حجم این بازیافت حدود ۲ درصد در مقایسه با مدت مشابه در ماه ژوئن افزایش داشت.
به گزارش پایگاه خبری و تحلیلی «فلزات آنلاین» و به نقل از موسسه «SMM»، با توجه به تغییرات سریع در رشد صنعت و به منظور اطمینان از صحت و اتکا به دادههای موسسه «SMM»، سه نمونه جدید بازیافتکننده در ماه جولای ارائه شد.
در ماه جولای امسال، ضایعات باتری لیتیومی نسبتا کم بود. بنابراین تامینکنندگان سهم بیشتری در قیمتگذاریها داشتند. در همین ماه، قیمت نیکل و فلز کبالت کاهشی بود؛ در حالی که قیمت کربنات لیتیوم ثابت ماند. به علاوه ضریب ضایعات باتری در ماه جولای همچنان روند افرایشی داشت.
بر اساس پایگاه داده موسسه «SMM»، در ماه جولای ۲۰۲۲، حجم بازیافت ضایعات باتری کاتدی سه عنصره، ضایعات باتری لیتیوم آهن فسفات و ضایعات باتری لیتیوم کبالت اکسید به ترتیب ۱۵ هزار و ۳۲۲ تن، ۱۲ هزار و ۱۳۵ تن و دو هزار ۲۹۲ تن بود. نسبت این سه نوع ضایعات باتری به ترتیب ۵۲ درصد، ۴۱ درصد و ۷ درصد بود.
حجم ضایعات باتری کاتدی سه عنصره بازیافت شده در مقایسه با مدت مشابه ماه گذشته ۱۰ درصد کاهش یافت؛ چراکه همیشه ضایعات این نوع باتری در بازار بالاترین راندمان بازیافت را داشته است. مواد اولیه اصلی برای شرکتهایی که با متد استخراجی هیدرومتالورژی نیکل و کبالت را بازیافت میکنند، ضایعات باتری کاتدی سه عنصره و قطبک آن است. با این حال، تقاضا برای این ضایعات در مقایسه با نیمه اول سال ۲۰۲۲ افزایش یافت. در میان تشدید عدم تعادل در عرضه و تقاضا، محمولهها با بالاترین قیمت پیشنهاد میشوند که این یک اتفاق رایج محسوب میشود. قیمت بالاتر ضایعات باتری کاتدی سه عنصره، هزینه بازیافتکنندگان را افزایش داده است و سود آنها را به طور فزایندهای کاهش خواهد داد. به عبارت دیگر، بازیافتکنندگان ریسکهای بیشتری را متحمل میشوند. بنابراین، ریتم آمادهسازی بازیافتکنندگان به منظور جلوگیری از خطرات همزمان با حفظ نرخهای عملیاتی کاهش یافت. در نتیجه این امر نشان از کاهش میزان ضایعات باتری کاتدی سه عنصره بازیافت شده در مقایسه با مدت مشابه ماه گذشته است.
حجم بازیافت ضایعات باتری لیتیوم آهن فسفات در مقایسه با ماه ژوئن ۴۶ درصد افزایش داشت. کربنات لیتیوم به دست آمده از بازیافت ضایعات باتری لیتیوم آهن فسفات نه تنها توجه بازیافتکنندگان را به خود جلب کرده است بلکه برخی از شرکتهای تولیدکننده نمک لیتیوم نیز به آن علاقه نشان دادهاند. شرکتهای تولیدکننده نمک لیتیوم با استفاده از تثبیت موقعیت ضایعات این باتریها در زمینه بازیافت سرعت عمل به خرج دادند. به این ترتیب، تقاضا برای ضایعات باتری لیتیوم آهن فسفات در حال افزایش بوده است و قیمتها با روندی افزایشی نسبت به مدت مشابه ماه گذشته در نوسان بودند.
حجم بازیافت ضایعات باتری لیتیوم کبالت اکسید در ماه جولای ۳۸ درصد کاهش یافت زیرا قیمت سولفات کبالت و کلرید کبالت از ماه جولای به بعد روند نزولی داشت و سود بازیافت ضایعات این نوع از باتریها را کاهش داد. به همین دلیل بازیافت کنندگان به منظور کنترل هزینهها، مقدار ضایعات باتری لیتیوم کبالت اکسید را کاهش دادند.
علاوهبراین، طبق بررسی های صورت گرفته توسط موسسه «SMM»، در ماه جولای سال ۲۰۲۲ در مجموع سه هزار ۱۲۷ تن نیکل، سه هزار و۱۸۰تن کبالت و یک هزار و ۲۷۹ تن لیتیوم بازیافت شد. حجم فلز کبالت بازیافت شده شامل سولفات کبالت و اکسید کبالت است. میزان نیکل بازیافت شده ۹ درصد و کبالت ۲۲ درصد نسبت به مدت مشابه ماه گذشته کاهش یافت و میزان لیتیوم ۲درصد افزایش داشت.
بر اساس پایگاه داده موسسه «SMM»، در ماه جولای ۲۰۲۲، حجم سولفات نیکل بازیافت شده به حجم سه هزار و ۱۲۷ تن در فلز موجود، سولفات کبالت به حجم سه هزار و ۱۰۰ تن در فلز موجود، اکسید کبالت به حجم ۸۰ تن در فلز موجود، کربنات لیتیوم گرید صنعتی به حجم دو هزار و ۹۴۱ تن، کربنات لیتیم گرید باتری به حجم دو هزار ۸۳۷ تن و کربنات لیتیوم خام به حجم یک هزار و ۳۲۹ تن رسید.
موسسه «SMM» پیشبینی میکند که بازار بازیافت در ماه آگوست امسال در مقایسه با ماه جولای تغییری نداشته باشد. اگرچه هزینه ضایعات در حال افزایش است اما بازیافتکنندگان حجم بازیافت را با فرض حفظ عملکرد عادی بازار تطبیق میدهند. البته باید به این موضوع اشاره کرد که برخی از بازیافتکنندگان میزان تولید خود را در ماه آگوست افزایش میدهند. در مجموع، موسسه «SMM» پیشبینی میکند که حجم کل بازیافت ضایعات باتری در ماه آگوست به ۲۹ هزار و ۷۹۴ تن برسد که از این میان سهم ضایعات باتری کاتدی سه عنصری ۱۴هزار و ۹۸۱تن، سهم ضایعات باتری لیتیوم آهن فسفات ۱۲هزار و ۴۱۱ تن و سهم ضایعات باتری لیتیوم کبالت اکسید دو هزار و ۴۰۲ تن است. در نهایت باید خاطرنشان کرد که حجم بازیافت در ماه آگوست امسال نسبت به مدت مشابه ماه گذشته ثابت خواهد ماند و تغییری نخواهد کرد.