حسین شمس در گفتوگو با خبرنگار پایگاه خبری و تحلیلی «فلزات آنلاین» با بیان اینکه نوسانات قیمتی باعث شده که بسیاری از فروشندگان کمتر محصولات ضایعاتی خود را عرضه کنند که این موضوع فعالیت برخی از کارخانههای فعال در این حوزه را محدود کرده است، اظهار داشت: در واقع نوسانات ارزی و همچنین افزایش قیمت جهانی فلزات باعث شده که فروشندهها کمتر مبادرت به فروش محصولات خود کنند و کارخانههایی که قراضهها را ذوب میکنند نیز نمیتوانند محصولی تولید کنند. جمعآوری ضایعات از سطح شهر به چند روش صورت میگیرد، که خرید از وانتیهای دورهگرد مرسومترین آن است، روش دیگری که میزان ضایعات آن کمتر است تفکیک زبالهها است که مقدار کمی قراضه مسی در این روش بهدست میآید، البته راه سوم نیز شرکت در مزایده است، راه آخر نیز خرید از واسطههایی که ضایعات را از وانتیهای دورهگرد خریداری میکنند.
وی با اشاره به اینکه در هر خودروی وانت یک تن بار ضایعاتی جای میگیرد، ادامه داد: در حال حاضر قیمت هر تن مس ضایعاتی ۶۰ میلیون تومان و هر تن قراضه برنج نیز حدود ۵۰ میلیون تومان است. با توجه به سرمایه میلیاردی که برای فعالیت در بازار قراضه لازم است، افراد کمتری میتوانند فعالیت مستمر در این بازار داشته باشند، اگر بازار با رکود همراه شود که اوضاع بدتر نیز میشود؛ با افت قیمت ناشی از کاهش قیمتی که این روزها بازار با آن مواجه است، هر فعالی شاهد افت سرمایههای خود خواهد بود. برخی از واحدها درصدد هستند تا در جهت کاهش هزینه و ضررهای احتمالی در این بازار فعالیت خود را متوقف و تعطیل کنند.
بیشترین سود را در بازار ضایعات وانتیها میبرند
مدیریت فروشگاه فلزات رنگی شمس در ادامه صحبت خود در پاسخ سوالی مبنی براینکه بیشترین سود در چرخه جمعآوری ضایعات را چه بخشی نصیب خود می کند، گفت: در چرخه جمعآوری و تحویل ضایعات برنجی و مسی به کارخانههای تولیدکننده و کورههای ذوب حدود چهار واسطه وجود دارد که در این بین وانتیها و خردهفروشان که در مبدا این چرخه قرار دارند، بیشترین سود را کسب میکنند. در حال حاضر با سرمایه میلیاردی، هزینه کارگر و مواردی دیگر تنها چهار درصد سود برای عمدهفروشان باقی میماند.
شمس در پاسخ به این سوال که آیا واحد فلزات رنگی شمس در بخش ذوب قراضهها نیز فعالیت دارد، بیان کرد: ما فقط در زمینه خرید و فروش ضایعات برنجی زردبار و سفیدبار فعالیت میکنیم، البته بارهای ضایعاتی که نزد ما میآیند در هم هستند و همانگونه درهم نیز به فروش میرسند. بیشتر قراضهها شامل لوستر، شیرآلات بهداشتی، ظروف مسی و برنجی، سیمهای مسی سوخته منازل و مخابرات است. این قراضهها پس از خریداری تفکیک و در اختیار واحد های عمده ذوبی و کارخانهها قرار میگیرد اما ما این تفکیک را انجام نمیدهیم.
قدرت خرید مردم در بازار فلزات کمتر شده است
مدیریت فروشگاه فلزات رنگی شمس به تاثیرگذاری قیمتها بر قدرت خرید مردم، پرداخت و گفت: افزایش قیمتها، باعث شده مردم رغبت کمتری به خرید محصولات فلزی داشته باشند و این موضوع سبب شده تا بسیاری از واحدهای تولیدی محصولات خود را روانه بازار نکنند و در واقع کاهش تقاضای خرید بر کاهش تولید و میزان خرید قراضه تاثیر گذاشته است.