سریع‌تر از امروز فردا را خلق کنید...

آخرین اخبار

۱۰:۲۴ /جمعه/۵ بهمن ۱۴۰۳
زمان انتشار: ۵:۱۷ /شنبه/۲۶ مرداد ۱۳۹۸

علی اکبر پوریانی، مدیرعامل شرکت گهر زمین در گفت‌وگو با «فلزات‌آنلاین»:

باید به خودکفایی صنعت کنسانتره‌سازی افتخار کنیم

شرکت سنگ‌‌آهن گهرزمین در سال 83 به منظور بهره‌برداری از آنومالی سنگ‌آهن شماره 3 گل‌گهر تاسیس شد. در این راستا برنامه‌ریزی تولید سالانه 15 میلیون تن سنگ‌آهن به همراه برداشت 60 میلیون تن باطله، جمعا 75 میلیون تن عملیات معدنکاری به ‌منظور تولید سالیانه 10 میلیون تن کنسانتره سنگ‌آهن و 10 میلیون تن گندله جهت تأمین خوراک مورد نیاز کارخانجات فولاد و تحقق اهداف چشم‌انداز توسعه 20 ساله صنایع فولاد کشور، انجام شد که باعث اشتغال حدود 3 هزار نفر به‌طور مستقیم و غیرمستقیم شده است.

شرکت سنگ‌‌آهن گهرزمین در سال ۸۳ به منظور بهره‌برداری از آنومالی سنگ‌آهن شماره ۳ گل‌گهر تاسیس شد. در این راستا برنامه‌ریزی تولید سالانه ۱۵ میلیون تن سنگ‌آهن به همراه برداشت ۶۰ میلیون تن باطله، جمعا ۷۵ میلیون تن عملیات معدنکاری به ‌منظور تولید سالیانه ۱۰ میلیون تن کنسانتره سنگ‌آهن و ۱۰ میلیون تن گندله جهت تأمین خوراک مورد نیاز کارخانجات فولاد و تحقق اهداف چشم‌انداز توسعه ۲۰ ساله صنایع فولاد کشور، انجام شد که باعث اشتغال حدود ۳ هزار نفر به‌طور مستقیم و غیرمستقیم شده است.

این شرکت هم‌اکنون پروژه بزرگ راه‌اندازی واحد گندله‌سازی با ظرفیت ۵ میلیون تن را در دستور کار دارد که اجرایی شدن آن می‌تواند کمک شایانی را به زنجیره تولید فولاد کشور نماید. در همین خصوص با علی اکبر پوریانی، مدیرعامل شرکت گهرزمین به گپ‌وگفت نشسته‌ایم:

در حال حاضر، چه برنامه‌هایی را در دستور کار قرار داده‌اید؟

مهم‌ترین برنامه ما در شش ماه دوم سال جاری، بهره‌برداری از خط تولید ۵ میلیون تنی گندله است که طبق برنامه، این کارخانه در پایان شهریور ماه آغاز به کار خواهد کرد. گندله‌سازی حلقه واسط میان معدن سنگ‌آهن و کارخانجات تولید فولاد بوده و به همین جهت، شرکت سنگ‌آهن گهرزمین به عنوان کارفرمای پروژه گندله‌سازی و به منظور افزایش ارزش افزوده محصولات تولیدی خود، تصمیم به تاسیس این کارخانه در شهرستان سیرجان، در نزدیکی سایت کنسانتره گهرزمین گرفته است.

یکی دیگر از برنامه‌های ما، راه‌اندازی خط‌سه تولید کنسانتره با ظرفیت ۲ میلیون تن است که در اواخـــر بهمــــن مـــاه، به بهره‌بـــرداری می‌رسد. با انسجام جدیدی که هیات مدیره به خود گرفته است، تعیین تکلیف دو خط ۲٫۵ میلیون تنی کنسانتره و خط ۲، ۵ میلیون تنی گندله هم در دستور کار قرار گرفته است.

گندله تولید شده در این خط، چه مشخصات فنی داشته و چه فرآیندی را پشت سر می‌گذارد؟

گندله مذکور با عیار حداقل ۶۷٫۱ درصد از کنسانتره با عیار ۶۹٫۴ درصد و اندازه حداقل بین ۹ تا ۱۶ میلی‌متر تولید می‌شود و از کیفیت بالایی برخوردار است. فناوری به کار گرفته شده در این فرآینـــد که بـــه سیستــم بستر متحرک (Traveling Grate) موسوم است، متعلق به شرکت اتوتک (Outotec) بوده و این شرکت به عنوان پیمانکار بخش خارجی پروژه، وظیفه طراحی فرآیند و تامین تجهیزات اصلی کارخانه را بر عهده دارد. واحدهای اصلی کارخانه گندله‌سازی، عبارتند از: واحد انتقال مواد خام، واحد فیلتراسیون، واحد مخلوط‌سازی مواد اولیه، واحد گندله خام (دیسک‌ها)، کوره پخت گندله، سیستم غبارگیر، سیستم تامین آب خنک‌کننده، سیستم سرند و انتقال محصول نهایی، سیستم تصفیه آب و سیستم تولید هوای فشرده.

فروش صادراتی شما چه میزان است؟

براساس سیاست‌گذاری‌های دولت، سهمیه‌ای برای صادرات به تمام شرکت‌های تولیدکننده سنگ‌آهن ابلاغ شده که ما نیز از این قاعده مستثنی نیستیم. به این ترتیب، ملزم هستیم تا بخشی از تولیدات خود را به تامین نیازهای داخل اختصاص دهیم و تا بتوانیم باقی را صادر کنیم. در شش ماه دوم سال، تنها صادرات گندله را در برنامه داریم و در صورت لزوم، سنگ‌آهن پرعیار را صادر خواهیم کرد. به دلیل اینکه کنسانتره تولیدی در کارخانه گندله‌سازی ما مصرف خواهد شد، ظرفیت مازاد آن را بعد از تامین نیازهای داخلی، صادر می‌کنیم.

تحلیل شما در خصوص قیمت‌گذاری در بازار داخلی چیست و این موضوع چه تبعاتی داشته است؟
این موضوع، برنامه استراتژیک وزارت صنعت، معدن و تجارت است و باعث شده تا بسیاری از معادن کوچک بخش خصوصی با مشکلات متعددی مواجه شوند. اکنون شرایط برای بازرگانان و تاجران جزء سخت شده است؛ صدور مجوزها فوق‌العاده دشوار شده و کشتی برای حمل‌ونقل به سختی یافت می‌شود.

چه معادنی در اختیار شرکت شما بوده و میزان ذخایر آن چقدر است؟

شرکت گهرزمین در سال ۸۳ به منظور بهره‌برداری از معدن سنگ‌آهن شماره ۳ گل‌گهر تاسیس گردید که این معدن بزرگ‌ترین معدن خاورمیانه است. اگر اکتشافات تکمیلی ما انجام شود، به ذخایر بیشتری خواهیم رسید. اکنون در حال تغییر روش استخراج هستیم و میزان ذخیره قابل برداشت از ۲۵۰ میلیون تن به ۴۵۰ میلیون تن در حال افزایش است که اگر عملیات معدن‌کاری و استخراج را تکمیل نماییم، می‌توانیم به ظرفیت ۶۴۳ میلیون تن دست یابیم.

فکر می‌کنید آغاز دور جدید تحریم‌ها علیه فولاد، چه تاثیری بر زنجیره تولید فولاد کشور خواهد داشت؟

به هرحال وضع تحریم‌های اخیر علیه صنعت فولاد ایران، بی‌تاثیر نبوده اما این به آن معنا نیست که فعالیت معدنی و صنعتی ما متوقف خواهد شد، بلکه تنها هزینه‌های ما افزایش می‌یابد. امروزه، صنعت کنسانتره‌سازی، با تلاش‌های کارشناسان و متخصصین کشور، بومی شده و این گام بزرگی است و باید به آن افتخار کنیم.

برای پیشگیری از معضل کمبود آب در کارخانه کنسانتره‌سازی چه تدابیری اندیشیده‌اید؟

مقداری از آب مصرفی ما از طریق تصفیه آب شور، تامین می‌شود و همچنین در نظر داریم تا بعد از اجرایی شدن پروژه انتقال آب از خلیج فارس، سهمیه‌ای را خریداری کنیم. به این ترتیب، به نظر نمی‌رسد تا با کمبود آب مواجه شویم.

وضعیت شرکت شما در بورس چگونه است؟

شرکــت گهــرزمیـــن در بــورس، حــــدود ۱۴۶درصد رشد داشته و در جایگاه دوازدهم قرار دارد و فرابورس نیز، جایگاه دوم را به خود اختصاص داده است. امیدواریم تا همان‌طور که ما برای ارتقای ارزش سهام سهمامداران شرکت کوشش می‌کنیم، آن‌ها نیز متقابلا نسبت به مدیران، توجه و حمایت کافی را داشته باشند تا مدیران با ثبات مدیریتی خود بتوانند تلاش بیشتری را از خود نشان دهند.

سید علیرضا موسوی، مدیرعامل شرکت توسعه معدنی و صنعتی صبانور در گفت‌وگو با «فلزات‌آنلاین»:

۴:۵۸ /شنبه/۲۴ آذر ۱۴۰۳

ابوالقاسم مختاری اردکانی، مدیرعامل شرکت صبا امید غرب خاورمیانه در گفت‌وگو با «فلزات‌آنلاین»:

۶:۱۶ /شنبه/۱۹ آبان ۱۴۰۳

غلامرضا هاشمی مرند، عضو هیئت مدیره و معاون توسعه معدنی و صنعتی شرکت صبانور در گفت‌وگو با «فلزات آنلاین»:

۸:۰۱ /شنبه/۷ بهمن ۱۴۰۲

مجتبی حمیدیان، مدیرعامل شرکت سنگ آهن مرکزی ایران بافق در گفت‌وگو با «فلزات آنلاین»:

۴:۳۲ /شنبه/۱۶ دی ۱۴۰۲

آرش فرشیدفر، مدیرکارخانه شرکت فولاد شرق کاوه در گفت‌وگو با «فلزات آنلاین»:

۴:۱۴ /شنبه/۲۰ آبان ۱۴۰۲

محمد مدنی‌فر، مدیرعامل و نایب رئیس هیئت مدیره شرکت صنعتی و معدنی توسعه فراگیر سناباد در گفت‌وگو با «فلزات آنلاین»:

۶:۱۳ /شنبه/۶ خرداد ۱۴۰۲

مهرداد اکبریان، رئیس انجمن تولیدکنندگان و صادرکنندگان سنگ‌آهن ایران طی یادداشتی در «فلزات‌آنلاین» نوشت:

۵:۵۲ /شنبه/۱۹ خرداد ۱۴۰۳

کیوان جعفری طهرانی، رئیس امور بین الملل تولید کنندگان سنگ آهن

۸:۲۱ /چهارشنبه/۳ خرداد ۱۳۹۶

همگام با کاهش تقاضای فولاد رخ خواهد داد؛

۷:۰۵ /دوشنبه/۱۰ دی ۱۴۰۳

بر اساس پیش‌بینی‌های انجام شده،

۱۰:۲۹ /سه شنبه/۴ دی ۱۴۰۳
به زودی گزارش‌های مرتبط جدیدی منتشر خواهیم کرد.
به زودی گزارش‌های تصویری مرتبط جدیدی منتشر خواهیم کرد.

شاخص‌های قیمتی فلزات آنلاین

محصول
شاخص/تاریخ
قیمت

فلزات آنلاین

1403/11/4

247286

فلزات آنلاین

1403/11/4

673106

فلزات آنلاین

1403/11/4

1093960

فلزات آنلاین

1403/11/4

3548585

فلزات آنلاین

1403/11/4

25639

فلزات آنلاین

1403/11/4

14081

فلزات آنلاین

1403/11/4

41297

فلزات آنلاین

1403/11/4

48908

فلزات آنلاین

1403/11/4

44202

فلزات آنلاین

1403/11/4

42772

فلزات آنلاین

1403/11/4

32265

فلزات آنلاین

1403/11/4

30682

فلزات آنلاین

1403/11/4

29739

فلزات آنلاین

1403/11/4

39061

فلزات آنلاین

1403/11/4

37526

فلزات آنلاین

1403/11/4

61433

فلزات آنلاین

1403/11/4

28750

فلزات آنلاین

1403/11/4

43509

فلزات آنلاین

1403/11/4

48664

فلزات آنلاین

1403/11/4

5482400