رئیس هیئت عامل ایمیدرو گفت: معادن کشف شدهای در حوزه سرب وجود دارند که نیاز است از سوی بخش خصوصی مورد بهرهبرداری قرار گیرند.
به گزارش پایگاه خبری و تحلیلی «فلزات آنلاین» و به نقل از روابط عمومی ایمیدرو، محمدرضا موثقینیا در دیدار با رئیس و اعضای هیئت مدیره انجمن صنفی تولیدکنندگان و صادرکنندگان سرب بیان کرد: دولت و وزارت صمت در تلاش هستند تا بخش خصوصی، بازیگر اصلی توسعه بخش معدن و صنایع معدنی شود.
وی در این نشست که خدایار کریمنژاد، مدیرعامل شرکت تهیه و تولید مواد معدنی ایران، حسام مقدمعلی، معاون طرحهای توسعه معدن و صنایع معدنی ایمیدرو و حمیدرضا حمایت، مدیر مجتمع سرب روی مهدی آباد نیز حضور داشتند، اظهار داشت: برای بهرهگیری بیش از پیش از ظرفیتهای معدنی سرب، اکتشافات توسعه مییابد و ذخایر فعلی نشان میدهد که معدنکاری سرب در ایران، قابلیت افزایش بیش از دو تا سه برابری دارد.
رئیس هیئت عامل ایمیدرو ادامه داد: در سطح جهان نسبت استخراج به ذخایر ۵٫۴ است که این رقم در ایران تنها ۱٫۷ بوده که این نسبت از ظرفیتهای بالای معدنکاری سرب در جهت تامین خوراک صنایع پاییندستی آن خبر میدهد.
حسام مقدمعلی، معاون طرحهای توسعه معدن و صنایع معدنی ایمیدرو نیز طی سخنانی با اشاره به ذخیره چهار میلیون و ۱۰۰ هزار تنی فلز محتوی سرب در ایران، مطرح کرد: یکی از نکات مورد توجه در این صنعت این است که بخش عمده (حدود ۷۵ درصد) از ذخایر سرب ایران در معدن مهدیآباد قرار دارد که این امر لزوم افتتاح طرحها و توسعه این معدن را نمایان میسازد.
طی این جلسه حسین جوادی، رئیس و اعضای هیئت مدیره انجمن کارفرمایان تولیدکنندگان و صادرکنندگان سرب ایران، گزارشی از وضعیت ذخایر، ظرفیتهای تولید و نیاز صنعت سرب به مواد اولیه ارائه کرد.
همچنین بررسی عوارض صادرات کنسانتره سولفیدی سرب، لزوم محدودیت در صدور پروانههای بهرهبرداری واحدهای بازیافت و توسعه اکتشافات کانسارهای سرب، از جمله موضوعاتی بود که مورد بحث و بررسی قرار گرفت.
طبق این گزارش، ایران در جایگاه ششم دارنده ذخایر سرب (با چهار میلیون و ۱۰۰ هزار تن فلز محتوی) و روی (با ۱۲ میلیون تن فلز محتوی) جهان قرار دارد؛ همچنین تولید شمش سرب در ایران، ۲۲۰ هزار تن و شمش روی، ۱۸۰ هزار تن است.
این در حالی است که ظرفیت تولید کارخانههای شمش سرب، یک میلیون و ۱۰۰ هزار تن و ظرفیت تولید کارخانههای شمش روی، ۴۹۰ هزار تن برآورد میشود.
انتهای پیام//