مدیرعامل شرکت ستاره طلای نیک پی گفت: افزایش بیضابطه هزینه حملونقل و فرسودگی تجهیزات و ماشینآلات، دو چالش عمده بخش معدن و صنایع معدنی کشور است. در این شرایط، باید یک دستورالعمل مشخص و ثابت برای تعیین هزینه حمل مواد معدنی، تعیین شده و زمینه واردات دستگاهها و ماشینآلات معدنی بهروز به داخل کشور فراهم شود.
میرزا علی اربطی در گفتوگو با خبرنگار پایگاه خبری و تحلیلی «فلزات آنلاین» بیان کرد: شرکت ستاره طلای نیک پی فعالیت خود را در سال ۱۳۸۹ با هدف تولید ۱۵۰ هزار تن سنگآهن دانهبندی در شهرک صنعتی شهید شهریاری زنجان آغاز کرد. شرایط تولید در سالهای ابتدایی فعالیت شرکت مناسب بود و ما با حداکثر توان و انرژی مشغول به کار بودیم اما در ادامه با افزایش تورم و بغرنج شدن شرایط اقتصادی و افزایش مشکلات بخش معدن و صنایع معدنی کشور، ناچار به توقف تولید خود شدیم و در حال حاضر به طور سفارشی، در زمینه خردایش سنگآهن فعالیت میکنیم.
وی در خصوص چالشهای بخش تولید، افزود: افزایش چشمگیر و بیضابطه کرایه حمل مواد معدنی، یکی از مهمترین معضلات بخش معدن و صنایع معدنی به شمار میآید که عملکرد تمامی واحدهای فعال در این بخش را تحت تاثیر قرار داده است؛ به طوری که برای مثال، کرایه حمل سنگآهن بدون دلیل مشخص و قانعکنندهای، چند بار در طول یک سال افزایش پیدا میکند. وضع قوانین متعدد و سختگیرانه در زمینه واردات دستگاهها و ماشینالات بهروز، یکی دیگر از معضلاتی است که فعالان این بخش با آن مواجهند و فرسودگی تجهیزات و ماشینآلات، منجر به تعطیلی بسیاری از معادن و واحدهای صنعتی کوچکمقیاس شده است. از طرفی، قیمت ماشینآلات ساخت داخل نیز به شدت افزایش یافته است و بسیاری از تولیدکنندگان قادر به تامین نقدینگی لازم جهت خرید نیستند.
سرمایهگذاری چینیها به ضرر ما تمام شد!
مدیرعامل شرکت ستاره طلای نیک پی عنوان کرد: زنجان، به عنوان یکی از استانهای معدنخیر کشور به ویژه در حوزه مس و سرب و روی شناخته میشود و در حالی که انتظار میرفت سرمایهگذاریهای لازم توسط فعالان بخش خصوصی کشور در این استان افزایش یابد، شاهد سرمایهگذاری چینیها و کمرنگتر شدن حضور سرمایهگذاران داخلی در بخش معدن و صنایع معدنی استان هستیم. استخراج و فرآوری سنگآهن و تولید کنسانتره و در نهایت گندله، با بهکارگیری تجهیزات و ماشینآلات مدرن و جدید توسط سرمایهگذاران چینی در حال انجام است و مشخصا در این شرایط، تولیدکنندگان داخلی که از کمبود دستگاهها و ماشینآلات بهروز رنج میبرند و با مشکلات عدیده دیگری نیز دست و پنجه نرم میکنند، ناچار به تعطیلی خطوط تولید خود خواهند شد.
اربطی در ادامه ضمن انتقاد از عدم حمایت دولت از فعالان بخش خصوصی، مطرح کرد: حدود ۱۳ سال از زمان حضور ما در این عرصه میگذرد و تا به امروز، هیچ حمایتی از جانب دولت و سازمانهای دولتی نشدهایم؛ ضمن اینکه تمایلی به دریافت وام و تسهیلات بانکی نداریم زیرا دریافت آن، به شدت زمانبر و دشوار شده است. از طرفی، سازمانهای تامین اجتماعی و امور مالیاتی کشور به جای اینکه مشوقهایی را برای تولیدکنندگان در نظر بگیرند، همواره به دنبال افزایش حق بیمه و مالیات هستند. برای مثال، سازمان تامین اجتماعی میتواند سهم ۲۳ درصدی کارفرمایان از پرداخت حق بیمه کارگران در سال جاری که مبلغی در حدود یک میلیون و ۷۰۰ هزار تومان است را کاهش دهد. همچنین سازمان امور مالیاتی کشور باید شرایط تولید در واحدهای صنعتی را مد نظر قرار دهد و سپس میزان مالیات را نسبت به تولید و فروش سالیانه شرکتها تعیین کند. در حال حاضر بسیاری از تولیدکنندگان با چالش کمبود مواد اولیه مواجهند و ممکن است موفق به تولید و کسب درآمد طی برهههای زمانی مختلف در یک سال نشوند.
وی با بیان اینکه دستگاه خردایش (سنگشکن) مورد استفاده در مجموعه، وارداتی و ساخت کشور روسیه است، تصریح کرد: اگرچه نمونه بومیسازی شده این دستگاه در داخل کشور وجود دارد اما دستگاه روسی، از توان و کیفیت بیشتری در زمینه خردایش برخوردار است. تعداد نیروی انسانی فعال در شرکت ۲۰ نفر است که اکثرا دورههای آموزشی لازم جهت کار با دستگاه سنگشکن را گذراندهاند و از تجربه کافی جهت کار با این دستگاه برخوردارند.
مدیرعامل شرکت ستاره طلای نیک پی در ارتباط با قطعی برق شهرکهای صنعتی طی هفتههای اخیر، مطرح کرد: حدود یک هفته است که برق کارخانجات فعال در شهرک صنعتی شهید شهریاری، حدود دو ساعت در روز قطع میشود؛ در حالی که قرار بود قطعی برق طی ۱۲ ساعت یک روز کاری رخ دهد. برق مجموعه ما در زمان اوج گرمای هوا یعنی حوالی ساعت ۱۲ تا ۱۴ قطع میشود و همین مسئله باعث افت چشمگیر کارایی نیروی انسانی طی روزهای اخیر شده است.
ضرورت تامین زیرساختهای بخش معدن و صنایع معدنی
اربطی در ادامه با تاکید بر اینکه کشور ما از پتانسیلهای فراوانی در بخش معدن و صنایع معدنی برخوردار است، خاطرنشان کرد: ایران، جزو یکی از بزرگترین کشورهای معدنی جهان به شمار میآید و توسعه تولید و صادرات مواد معدنی و فلزی میتواند زمینهساز پیشرفت و رونق اقتصاد کشور در شرایط تحریمی باشد. در این میان دو نکته حائز اهمیت است؛ نخست اینکه دولت و سازمانهای ذیربط، باید زمینه سرمایهگذاری فعالان بخش خصوصی در راستای توسعه زیرساختهای بخش معدن و صنایع معدنی را فراهم کنند. نکته مهم دیگر، تسهیل مسیر واردات ماشینآلات و دستگاههای نو معدنی است که متاسفانه موانع فراوانی پیش روی تولیدکنندگان در این زمینه قرار دارد و از طرفی، روزبهروز به عمر ماشینآلات و تجهیزات موجود در معادن کشور افزوده شده و فرسودهتر میشوند.
وی در پایان با تاکید بر اینکه بقای تولید در بخش معدن و صنایع معدنی، در گرو بهروزرسانی خطوط تولید و نوسازی ناوگان ماشینآلات معدنی است، یادآور شد: امیدواریم سختگیریهای موجود در زمینه واردات و ترخیص ماشینآلات و دستگاهها از گمرکات کشور کاهش پیدا کند تا ضمن افزایش استفاده از آنها، شاهد افزایش بهرهوری و تولید در شرکتهای معدنی و فلزی کشور باشیم.
انتهای پیام//