مدیرعامل صندوق بیمه سرمایهگذاری فعالیتهای معدنی با اشاره به جزئیات تفاهمنامههای معدنیها با هپکو، گفت: خریداران ماشینآلات معدنی داخلی که از هپکو خریداری کنند علاوه بر تامین مالی، از یارانه ۴ درصدی سود تسهیلات برخوردار خواهند شد.
به گزارش «فلزات آنلاین» و به نقل از روابط عمــومی صنـــدوق بیمــه سرمایــهگـــذاری فعالیتهای معدنی، فرید دهقانی اظهار داشت: یکی از مهمتریــن کارهــا در جهــت حمــایت و افزایش تولید داخــل در بخــش ماشیــنآلات معدنی، انعقاد این تفاهم نامهها بود که با حمایت ایمیدرو پنج تفاهمنامه با شرکتهای فولاد مبارکـه، چادرملـو، گلگهــر و پنج پیمانکار اصلی شرکت ملی مس و صندوق سرمایهگذاری فعــالیتهــای معـــدنی در جهـــت تحقـــق «جهش تولید» در هپکو به امضا رسید.
وی ازجملــه محورهــای مهــم انعقــاد این تفاهمنامهها را تولید قطعات یدکی، تجهیزات خط تولیـــد و همچنیــن بازســازی و ساخــت ماشینآلات معدنی سازگار با توان تولید هپکو برشمرد و افزود: یکی از این تفاهمنامهها به صنـــدوق بیمــه سرمایــهگذاری فعالیـتهای معــدنی اختصـــاص دارد کــه بــه موجــب آن متقاضیان تولیدات داخلی هپکو، مشمول تسهیلات اعطایی صندوق بیمه سرمایهگذاری فعالیتهای معدنی با در نظرگرفتن حداقل ۴درصد یارانه سود تسهیلات از منابع داخلی صندوق بیمه خواهند شد.
مدیــرعامـل صندوق بیمــه سرمایهگذاری فعالیتهای معدنی در پاسخ به این پرسش که مفاد این تفاهمنامهها چه زمــانی عملیــاتی خواهد شد، یادآور شد: با توجه به اینکه این تفاهمنامهها هماکنون نیز با ارائه تقاضا از سوی شرکتهای مذکور، عملا آغاز و اجرایی شدهانــد؛ بنابرایــن ادامــه و توسعه این روند مستلزم توجه جدی شرکـت هپکــو در جهــت تولیــد کیفــی بــا قیمــت مناسبتــر در زمــان مناسب است که اگر این مهم رخ دهد حتما تقاضاها به سمت شرکت هپکو روند صعودی خواهند داشت.
دهقانی تاکید کرد: هماکنون نیز برخی از شرکتها به عنوان مثال، چند موتور دامپتراک را برای بازسازی کردن به هپکو ارسال کردهاند که این روند ادامه خواهد داشت.
وی در پاسخ به این پرسش کــه آیــا بــرای تامیــن نقدینگی شرکتهای کوچک توسط شرکتهایی همچــون هپکـــو کـــه اشـــل بیــنالمللــی دارنـــد، در ایـــن تفاهمنامههــا گزینهای آمـــده اســـت یا خیـر، بیــان کــرد: تقاضــای ماشینآلات معدنی از هپکو مربوط به معادن کوچک مقیاس است که حمایت از این معادن بر عهده صندوق بیمه سرمایهگذاری فعالیتهای معدنی (یکی از شرکتهای تابعه ایمیدرو) گذاشته شده است.
مدیرعامل صندوق بیمه سرمایهگذاری فعالیتهای معدنی افزود: ما برای تحقق این امــر اقـــدام به ارائــه تسهیلات به متقاضیان کردهایـم تا نیــاز به منابــع مالــی آنها برطرف شود.
همچنین صندوق بیمه سرمایهگذاری فعالیتهای معدنی با تامین مالی خریداران و ارائـــه یارانـــه ۴ درصـــدی ســود تسهیلات، در جهت کاهش هزینه مالی آنها گام برداشته تا بتواننــد در حیطــه تـــوان هپکــو، از تولیــدات داخلی استفاده کنند.
دهقانی در پاسخ به پرسش دیگری مبنی بر اینکه تکلیف مدیریت و مالکیت هپکو چه میشود، تصریح کرد: مطابق مصوبه هیئت محترم وزیران، ۵۵ درصد هپکو که در ید سازمان خصوصیسازی بود به شرکت شستا واگذار شد اما چتر حمایتی ایمیدرو با تحریک و افزایش تقاضا برای محصولات هپکو اعم از بازسازی و ساخت قطعات یدکی و تجهیزات خط تولیــد بخــش معــدن و صنــایع معدنی میتواند بسیار موثر باشد.
وی در پایان خاطرنشان کرد: تا آنجا که من مطلع هستم این قرارداد امضا و ۵۵ درصد آن به شرکت شستا واگذار شده است و کارهای اداری نقل و انتقال آن در حال انجام است و انتقال مدیریت آن نیز انجام خواهد شد.