بررسی آمارهای منتشر شده از سوی وزارت صنعت، معدن و تجارت، حاکی از تولید ۴۷۸ هزار و ۸۰۰ دستگاه خودروی سواری توسط خودروسازان داخلی از ابتدای امسال تا پایان مهر ماه است که رشد ۲۰,۴ درصدی را نسبت به مدت مشابه سال گذشته نشان میدهد.
به گزارش «فلزاتآنلاین»، در هفت ماهه سال ۹۸ تعداد ۳۹۷ هزار و ۷۰۰ دستگاه خودروی سواری در کشور تولید شده بود.
در هفت ماهه امسال همچنین ۴۶ هزار و ۷۹۷ دستگاه وانت تولید شد که در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته رشد ۲۲,۷درصدی داشته است.
همچنین تولید اتوبوس، مینیبوس و ون در این مدت افت ۹ درصدی تجربـــه کـــرد و به ۹۹۶دستگاه رسید.
این عملکرد خودروسازان داخلی در شرایط تداوم کرونا، تحریمهای خارجی و تامین نشدن به موقع و کافی مواد اولیه و تجهیزات مورد نیاز قطعهسازان خودرویی قابل توجه است.
پیشتر، وزیر صنعت، معدن و تجارت در جلسه مشترک با نمایندگان مجلس شورای اسلامی با تاکید بر ضرورت افزایش کیفیت تولیدات خودرویی کشور، اظهار داشت: باید شرایط برای عبور از انحصار دو شرکت بزرگ خودروسازی و افزایش تولیدات با هدف رقابتپذیری محصولات خودرویی در سطح بازار فراهم شود.
علیرضا رزم حسینی بیان کرد: اولویت نخست وزارتخانه، حمایت ویژه واحدهای توانمند و افزایش تولیدات رقابتی در حوزه خودرو کشور است و تقویت شرکتهایی که توانمندی لازم در این عرصه را دارند در دستور کار است تا بتوان انحصار موجود را از بین برد.
وی معتقد است: اتخاذ هرگونه تصمیمی برای ساماندهی بازار خودرو باید با اجماع نظر دولت، مجلس و همه کارشناسان و متخصصان این حوزه باشد.
افزایش تولید کمباین و تراکتور
بررسی آمارهای رسمی منتشر شده وزارت صنعت، معدن و تجارت همچنین حاکی از رشد تولید ماشینآلات کشاورزی تا پایان مهر ماه است.
بر اساس گزارشی از ایرنا، در هفت ماهه امسال ۱۱ هزار و ۲۷۳ دستگاه تراکتور توسط کارخانجات داخلی تولید شد که در مقایسه با مدت مشابه پارسال رشد ۴,۶ درصدی نشان میدهد.
همچنین تولید ۳۴۷ دستگاه کمباین حاصل تلاش صنعتگران داخلی است. این آمار در همسنجی با سال گذشته حاکی از رشد ۴۲,۸درصدی است.