سریع‌تر از امروز فردا را خلق کنید...

آخرین اخبار

۱۵:۱۰ /یکشنبه/۳۰ دی ۱۴۰۳
زمان انتشار: ۸:۲۲ /یکشنبه/۲۷ آبان ۱۴۰۳

آینده‌ای پرالتهاب‎‌ پیش روی آلومینیوم؛

تاثیر پیروزی ترامپ بر رونق بازار آلومینیوم چه خواهد بود؟

فعالان بازار آلومینیوم در ایالات متحده آمریکا انتظار دارند که وضعیت بازار به دلیل روند ادامه‌دار تعرفه‌های وضع‌ شده و احتمال کاهش نرخ بهره پایدار بماند؛ در حالی که فعالان بازار اروپا و آمریکای لاتین نگران اعمال محدودیت‌های تجاری جدید هستند.

فعالان بازار آلومینیوم در ایالات متحده آمریکا انتظار دارند که وضعیت بازار به دلیل روند ادامه‌دار تعرفه‌های وضع‌ شده و احتمال کاهش نرخ بهره پایدار بماند؛ در حالی که فعالان بازار اروپا و آمریکای لاتین نگران اعمال محدودیت‌های تجاری جدید هستند.

به گزارش پایگاه خبری و تحلیلی «فلزات‌‍آنلاین» و به نقل از موسسه «Fastmarkets»، پیروزی دوباره دونالد ترامپ در روز سه‌شنبه پنجم نوامبر ۲۰۲۴، انتظارات جدیدی را در بازار آلومینیوم ایالات متحده آمریکا به‌ وجود آورده است.

به گفته یک منبع آگاه، مردم احساس می‌کنند که ترامپ تاثیرات مثبتی بر بازار به‌ ویژه از نظر ادامه اعمال تعرفه‌ها و کاهش احتمالی نرخ بهره خواهد گذاشت اما از سوی دیگر، برخی از این تعرفه‌ها ممکن است برای کشورهای صادرکننده محدودیت‌هایی ایجاد کنند و باعث رشد نرخ تورم شوند.

تحلیلگران اشاره کردند که قیمت‌های آلومینیوم در مقابل نوسانات مرتبط با انتخابات از خود مقاومت نشان دادند. اندی فریدا، تحلیلگر موسسه «Fastmarkets» گفت: در کوتاه‌مدت، تحقیقات موسسه ما همچنان ضعف در حرکت قیمت آلومینیوم را موقتی می‌داند؛ چراکه عدم قطعیت انتخاباتی به زودی جای خود را به یک فضای اقتصادی مثبت خواهد داد که کاهش بیشتر نرخ‌های بهره از سوی بانک مرکزی ایالات متحده آمریکا یکی از این موارد است.

وی افزود: در حالی که احتمال اعمال تعرفه‌ها و تحریم‌های تجاری جدید همچنان وجود دارد، تولید محدود در بخش بالادستی و اختلالات اخیر در عرضه همچنان قیمت آلومینیوم را بالا نگه داشته است.

نتیجه انتخابات بخشی از عدم قطعیت را برطرف کرده است و اکنون معامله‌گران آلومینیوم برای عقد قراردادهای سال آینده تمایل بیشتری دارند. یک منبع مطلع در ایالات متحده آمریکا عنوان کرد: با از میان رفتن یکی از عواملی که در بازار عدم قطعیت ایجاد کرده بود، تاثیرات مثبتی بر معاملات سال آینده ایجاد خواهد شد.

قیمت‌های آلومینیوم

قیمت‌های آلومینیوم اخیرا به دلیل محدودیت‌های تولید در بخش بالادستی افزایش یافته‌اند که از جمله این محدودیت‌ها می‌توان به اختلالات در صادرات بوکسیت گینه و موجودی‌های پایین آلومینا اشاره کرد. برخی منابع معتقدند که این عوامل، به همراه تغییرات پیش‌بینی‌ شده در سیاست‌های ترامپ، می‌توانند در کوتاه‌مدت باعث افزایش بیشتر قیمت‌ها شوند.

آخرین ارزیابی «Fastmarkets» از پریمیوم آلومینیوم (P1020A)، تحویل به منطقه میانه ایالات متحده آمریکا در روز پنجشنبه هفتم نوامبر ۲۰۲۴، برابر با ۲۰ تا ۲۱ سنت به ازای هر پوند بود که نسبت به ارزیابی قبلی در روز اول نوامبر تغییری نکرده است.

تحلیلگران هشدار دادند که ادامه روند سیاست‌های حمایت‌گرایانه ترامپ می‌تواند در نهایت روابط تجارت جهانی را تحت تاثیر قرار دهد و باعث ایجاد موانعی در نیمه دوم سال ۲۰۲۵ شود. فعالان بازار آلومینیوم منتظرند که ببینند آیا دولت ترامپ محدودیت‌های تجاری بیشتری علیه چین اتخاذ خواهد کرد یا خیر و اینکه این اقدامات احتمالی، چه تاثیری بر روابط تجاری ایالات متحده آمریکا با کانادا و مکزیک خواهد گذاشت.

به گفته یک منبع آگاه، موضع دونالد ترامپ در قبال چین واضح است و ما هرگونه تغییر در سیاست‌های تجاری را که بر واردات آلومینیوم تاثیر بگذارد، به دقت نظاره می‌کنیم.

آمریکای لاتین

فعالان بازار به «Fastmarkets» گفتند که از ادامه روند اعمال محدودیت‌های تجاری توسط ترامپ که می‌تواند بر بخش آلومینیوم آمریکای لاتین تاثیرگذار باشد، نگران هستند.

یک منبع تجاری در منطقه آمریکای لاتین اظهار داشت: فعالان بازار آلومینیوم در آمریکای لاتین ممکن است به دلیل سیاست‌های حمایت‌گرانه دونالد ترامپ متحمل آسیب‌هایی شوند زیرا بسیاری از بازارها به ایالات متحده آمریکا برای صادرات وابسته هستند. به دنبال احتمال اعمال مالیات‌های بیشتر توسط رئیس جمهور آینده آمریکا، کشور مکزیک بیشترین آسیب را خواهد دید.

یک تولیدکننده مکزیکی مطرح کرد: ما نگران این هستیم که ترامپ تعرفه‌ها را افزایش دهد و از انتقال شرکت‌ها به کشورهای همسایه «Nearshoring» جلوگیری کند.

داده‌های دولت مکزیک نشان می‌دهد که در سال گذشته میلادی، ۸۳٫۸ درصد از محصولات کار شده آلومینیومی و ۷۲٫۷ درصد از آلومینیوم کار نشده (شمش آلومینیوم) مکزیک به ایالات متحده آمریکا صادر شدند.

دونالد ترامپ در سال ۲۰۱۸، با کمک گرفتن از بخش ۲۳۲ قانون گسترش تجارت مصوب سال ۱۹۶۲، تعرفه‌های ۲۵ درصدی را برای واردات فولاد و تعرفه ۱۰ درصدی را برای واردات آلومینیوم اعمال کرد. بر اساس گزارش دفتر خدمات پژوهشی کنگره آمریکا، بخش ۲۳۲ این قانون به رئیس‌جمهور این امکان را می‌دهد تا بر کالاهای خاصی که تهدیدی برای امنیت ملی ایالات متحده آمریکا هستند، در صورت انجام تحقیقات و تایید وزارت بازرگانی محدودیت‌های مالیاتی اعمال کند.

وی در ماه ژانویه ۲۰۲۰، دامنه تعرفه‌ها را گسترش داد تا کالاهای مشتقه خاص را نیز شامل شود. به دلیل یک توافق مستقل بین ایالات متحده آمریکا، مکزیک و کانادا که قبل از توافق‌نامه (USMCA) به امضا رسیده بود، واردات ایالات متحده آمریکا از مکزیک از تعرفه‌های بخش ۲۳۲ معاف است. توافق‌نامه (USMCA) جایگزین توافق‌نامه تجارت آزاد آمریکای شمالی (NAFTA) شد. اقدامات صورت‌ گرفته با استفاده از بخش ۲۳۲، باعث اختلاف نظر در کنگره و در سطح بین‌المللی در سازمان تجارت جهانی شده است.

فرناندو گارسیا مارتینز، نایب رئیس موسسه «IMEDAL» در این خصوص گفت: مهم‌ترین مسئله برای بخش آلومینیوم در ارتباط با دولت ترامپ، سیاست‌های حمایت‌گرایانه وی و تغییرات احتمالی در توافق‌نامه تجاری کنونی است. ایالات متحده آمریکا به دنبال سخت‌تر کردن شرایط کشورهای صادرکننده و اعمال محدودیت‌های بیشتر بر استفاده از مواد اولیه تولید شده در چین، به‌ ویژه در صنعت خودروسازی خواهد بود.

وی تصریح کرد: در هر صورت، افزایش مالیات‌های وارداتی سلاحی خواهد بود که برای فشار به اقتصاد مکزیک استفاده خواهد شد. واضح است که سیاست افزایش تعرفه‌ها به آن صورتی که انتظار می‌رفت، موجب جذب سرمایه‌گذاری‌های بیشتر در صنایع ایالات متحده آمریکا و ایجاد شغل‌های بیشتر نشده است. در عوض، این سیاست منجر به افزایش تورم شده زیرا در نهایت این مصرف‌کننده است که بهای این افزایش‌ هزینه‌ها را می‌پردازد. از سوی دیگر، به دلیل یکپارچگی فعلی زنجیره‌های تولید و مزایایی که مکزیک ارائه می‌دهد، ایالات متحده آمریکا باید بپذیرد که به این کشور نیاز دارد.

بر اساس تحلیل فریدا، دوره دوم ریاست جمهوری دونالد ترامپ مهر تاییدی است بر افزایش چندین برابری قیمت کالاهای تولید مکزیک و یا حتی مواد اولیه صادراتی این کشور یا هر کشوری از آمریکای لاتین که به کارخانه‌های چینی مجوز فعالیت می‌دهد.

وی مطرح کرد: در حالی که تعرفه‌های مورد بحث به نظر حیرت‌آور می‌آیند، ما مطمئن نیستیم که قیمت‌های نهایی چه خواهند بود و آیا هزینه نهایی واردات ثابت خواهد ماند یا شاید حتی با قیمت کالایی که در کانادا یا در خود ایالات متحده آمریکا تولید شده است، برابر خواهند شد. تعرفه‌های اضافی حتی می‌توانند منجر به این شوند که کشورهای دیگر نیز در اقدامی متقابل محدودیت‌هایی را وضع کنند. این مسئله قطعا فشارهای تورمی را دوباره شعله‌ور خواهد کرد و به زودی به افزایش هزینه‌های زندگی برای مصرف‌کنندگان آمریکایی خواهد انجامید.

در ماه جولای ۲۰۲۴، کاخ سفید اعلام کرد آلومینیومی که از مکزیک وارد می‌شود، نباید حاوی مواد اولیه‌ای باشد که در چین، روسیه، بلاروس و یا ایران ذوب یا ریخته‌گری شده است؛ در غیر این صورت، مشمول معافیت بخش ۲۳۲ نخواهد بود و تحت تعرفه ۱۰ درصد قرار خواهد گرفت.

مواد اولیه روسی پیش‌تر تحت تعرفه ۲۰۰ درصدی قرار داشتند و بر همین اساس نرخ کل تعرفه برای آن‌ها ۲۱۰ درصد خواهد بود. با این اقدام جدید، صادرکنندگان آلومینیوم به ایالات متحده آمریکا می‌خواهند به اداره گمرک و حفاظت مرزی این کشور مدرکی ارائه کنند که نشان دهد کشورهای ذوب‌کننده و ریخته‌گر از این چهار کشور نیستند.

جاناینا دوناس، رئیس اجرایی انجمن آلومینیوم برزیل به «Fastmarkets» گفت: هنوز زود است که نظر قطعی در مورد تاثیر انتخابات ایالات متحده آمریکا بر بخش آلومینیوم برزیل اعلام شود.

وی اضافه کرد: اگرچه سیاست تجاری ترامپ با اجرای بخش ۲۳۲ و اعمال تعرفه بر بخش آلومینیوم برزیل، خط مشی حمایت‌گرانه‌تری را دنبال کرد اما مهم است که توجه داشته باشیم دولت بایدن نیز هیچ حرکتی برای بازبینی یا لغو این تعرفه‌ها انجام نداد. این موضوع نشان‌دهنده یک نوع تداوم در رویکرد این کشور به حفاظت از بخش‌های استراتژیک خود، صرف‌نظر از دولت روی کار است.

دوناس در ادامه ابراز کرد: در برزیل همانند اکثر کشورهای در حال توسعه، بخش بزرگی از تولید آلومینیوم به منظور تامین تقاضای داخلی است؛ در حالی که تجارت بین‌المللی نقش ثانویه اما همچنان مهمی را ایفا می‌کند. احتمال اعمال عوارض اضافی یا ایجاد موانع جدید، نگرانی‌هایی را برای این بخش ایجاد می‌کند زیرا این موانع نه تنها دسترسی به بازارهایی را که در آن‌ها به رقابت می‌پردازیم، دشوار می‌کنند بلکه خطر از دست دادن شرکای تجاری ما نیز افزایش می‌یابد. علاوه‌براین، باعث افزایش آسیب‌پذیری برزیل در برابر شیوه‌های تجاری ناعادلانه برخی از کشورها نیز می‌شوند. در نتیجه برزیل باید خود را برای رقابت در محیطی بسیار چالش‌برانگیز آماده کند.

موسسه «Fastmarkets» قیمت دو هفته‌ای پریمیوم آلومینیوم (P1020A) با مالیات بر ارزش افزوده پایین، تحویل منطقه سائوپائولو را در روز ۲۹ اکتبر بین ۲۵۰ تا ۳۰۰ دلار به ازای هر تن ارزیابی کرد که از اول ماه اکتبر ثابت باقی مانده است.

در همین حال، پریمیوم آلومینیوم (P1020A) با مالیات بر ارزش افزوده بالا، تحویل منطقه سائوپائولو در روز ۲۹ اکتبر بدون تغییر نسبت به دو هفته قبل، در محدوده ۱۴۰ تا ۱۸۰ دلار به ازای هر تن باقی ماند.

اروپا

فعالان بازار اروپا نیز به دقت حوادث مربوط به انتخابات ریاست‌ جمهوری ایالات متحده آمریکا و تاثیرات آن بر بازار را زیر نظر داشتند. یک معامله‌گر در اروپا اظهار داشت: پیروزی ترامپ قطعا باعث افزایش قیمت پریمیوم آلومینیوم در منطقه غرب میانه خواهد شد؛ چه به دلیل وضع تعرفه‌ها یا رونق فعالیت‌های تولیدی و یا هر دو.

وی افزود: اگر به نقطه‌ای برسیم که ایالات متحده آمریکا دوباره به رقابت برای خرید عرضه محدود آلومینیوم بپردازد، آنگاه قطعا قیمت پریمیوم آلومینیوم اروپا بسیار افزایش خواهد یافت؛ چراکه این پریمیوم حتی بدون ورود ایالات متحده آمریکا به عرصه رقابت برای خرید، افزایش قیمت داشته است.

افزایش هزینه‌های حمل‌ونقل، موجودی محدود انبارها و پریمیوم‌های بالا در برخی بازارهای آسیایی، به افزایش معاملات در اروپا در طول سال ۲۰۲۴ کمک کرد. موسسه «Fastmarkets» پریمیوم آلومینیوم (P1020A) تحویل در انبار روتردام را در روز سه‌شنبه پنجم نوامبر، بین ۳۲۵ تا ۳۵۵ دلار به ازای هر تن ارزیابی کرد که نسبت به ارزیابی هفته قبل تغییری نداشت اما نسبت به قیمت ۱۹۵ تا ۲۱۵ دلار به ازای هر تن در ابتدای سال جاری میلادی، افزایش ۶۸ درصدی را تجربه کرده است.

پریمیوم آلومینیوم با عوارض پرداخت شده در روتردام اوایل سال جاری میلادی، به میانگین ۳۴۲ دلار و ۵۰ سنت به ازای هر تن رسید که بالاترین سطح آن از ماه اکتبر ۲۰۲۲ بود.

موسسه «Fastmarkets» پریمیوم آلومینیوم (P1020A) با عوارض پرداخت نشده و تحویل در انبار روتردام را در روز پنج‌شنبه هفتم نوامبر، بین ۲۸۰ تا ۳۰۰ دلار به ازای هر تن ارزیابی کرد که از روز ۱۷ سپتامبر سال جاری میلادی تغییری نداشته است.

در حالی که بازار آلومینیوم ایالات متحده آمریکا در طول سال عمدتا در یک سطح قیمتی ثابت باقی مانده است، فعالان بازار اروپا نگرانی‌هایی را در مورد دسترسی به این فلز در صورت حمایت از پریمیوم ایالات متحده آمریکا ابراز کرده‌اند.

یک معامله‌گر دیگر گفت: در کوتاه‌مدت ممکن است یک پریمیوم قوی در منطقه غرب میانه باعث شود که محموله‌های آلومینیوم کانادا در آمریکای شمالی باقی بمانند و محموله‌های استرالیا از آسیا خارج و به طور غیرمستقیم باعث کاهش محموله‌های وارداتی به اروپا شوند.

وی تصریح کرد: قیمت بالای قراردادهای آتی آلومینیوم نسبت به قراردادهای نقدی آن در بورس کالای شیکاگو برای پریمیوم منطقه غرب میانه نیز باعث ایجاد انگیزه‌ای مضاعف برای ارسال محموله‌های آلومینیوم به این منطقه شده است.

پریمیوم قراردادهای آتی آلومینیوم (تسویه نقدی) منطقه غرب میانه ایالات متحده آمریکا در بورس کالای شیکاگو در ماه ژانویه ۲۰۲۵، به قیمت ۲۲.۶ سنت به ازای هر پوند و برای ماه جولای ۲۰۲۵، به قیمت ۲۳ سنت به ازای هر پوند رسید.

فریدا در روز چهارشنبه ۶ نوامبر ۲۰۲۴ اظهار داشت: پیروزی قاطع و انتخاب مجدد ترامپ به عنوان رئیس‌جمهور نشان می‌دهد که ممکن است تعرفه‌های تجاری و تحریم‌های بیشتری در ماه‌های آینده اعمال شوند.

وی افزود: تعرفه‌ها و تحریم‌های تجاری جدید بر چین، موضوع تازه‌ای نیست بلکه این محدودیت‌ها ممکن است تاثیرات قیمتی را که انتظار می‌رود، نداشته باشند. با این حال، با کنترل مجلس سنا و کنگره توسط جمهوری‌خواهان انتظار می‌رود که ترامپ تاثیرات خود را بگذارد.

معامله‌گر دیگری مطرح کرد: برای ارزیابی تاثیرات ترامپ بر بازار همچنان زود است اما می‌توان انتظار سیاست‌های حمایت‌گرانه بیشتری از جانب وی داشت که این امر می‌تواند تاثیرات بیشتری بر تقاضای آلومینیوم داشته باشد.

در حالی که تحلیلگران دیگر به تاثیرات منفی بر تقاضای منطقه‌ای اشاره کردند اما به نظر می‌رسد برای شفاف‌سازی در خصوص این موضوع بیشتر از دو ماه دیگر زمان نیاز است.

انتهای پیام//

با اجرای پروژه‌های نوآورانه محقق شد؛

۱۴:۲۵ /دوشنبه/۲۴ دی ۱۴۰۳

در گذار به انرژی‌های تجدیدپذیر،

۱۰:۵۹ /دوشنبه/۲۴ دی ۱۴۰۳

مجری پروژه‌های نیروگاهی شرکت آلومینای ایران مطرح کرد:

۱۵:۱۱ /یکشنبه/۱۶ دی ۱۴۰۳

مجری پروژه‌های نیروگاهی شرکت آلومینای ایران عنوان کرد:

۶:۴۷ /شنبه/۸ دی ۱۴۰۳

حمید رجب‌پور، مدیرعامل شرکت آلومینیوم المهدی در گفت‌وگو با «فلزات‌آنلاین»:

۴:۵۹ /شنبه/۱۵ دی ۱۴۰۳

دکتر حمیدرضا بادکوبه، مدیرعامل شرکت آلومینای ایران در گفت‌وگو با «فلزات‌آنلاین»:

۴:۵۸ /شنبه/۸ دی ۱۴۰۳

حمید رجب‌پور، مدیرعامل شرکت آلومینیوم المهدی در گفت‌وگو با «فلزات‌آنلاین»:

۶:۰۸ /شنبه/۲۸ مهر ۱۴۰۳

حمید رجب‌پور، مدیرعامل شرکت آلومینیوم المهدی در گفت‌وگو با «فلزات‌آنلاین»:

۶:۴۲ /شنبه/۱۷ شهریور ۱۴۰۳

مهدی زحمتکش، مدیرعامل شرکت مجتمع صنایع آلومینیوم جنوب در گفت‌وگو با «فلزات‌آنلاین»:

۴:۵۲ /شنبه/۲۷ مرداد ۱۴۰۳

رضا فرزانه، رئیس هیئت مدیره شرکت صنایع توری کاشان در گفت‌وگو با «فلزات آنلاین»:

۶:۵۶ /پنجشنبه/۲۶ مرداد ۱۴۰۲

آريا صادق‌نيت حقيقی، نايب رئيس سنديکای صنايع آلومينيوم ايران طی یادداشتی در «فلزات‌آنلاین» نوشت:

۵:۱۰ /شنبه/۲۶ آبان ۱۴۰۳

هوشنگ گودرزی، رئيس سنديکای صنايع آلومينيوم ايران طی یادداشتی در «فلزات‌آنلاین» نوشت:

۵:۱۳ /شنبه/۱۴ مهر ۱۴۰۳

هم‌زمان با کاهش ظرفیت تولید در چین،

۱۲:۰۲ /سه شنبه/۱۱ دی ۱۴۰۳
به زودی ویدیوهای مرتبط جدیدی منتشر خواهیم کرد.

اینفوگرافیک طرح‌های توسعه‌ای آلومینای ایران؛

۶:۵۳ /شنبه/۳ شهریور ۱۴۰۳

اینفوگرافیک شرکت آلومینای ایران؛

۵:۴۶ /شنبه/۲۶ خرداد ۱۴۰۳

اینفوگرافیکی از تنها تولیدکننده آلومینای ایران؛

۸:۵۰ /سه شنبه/۱۹ دی ۱۴۰۲

اینفوگرافیک دومین تولیدکننده آلومینیوم ایران؛

۶:۱۳ /چهارشنبه/۱۲ مهر ۱۴۰۲
به زودی گزارش‌های تصویری مرتبط جدیدی منتشر خواهیم کرد.

شاخص‌های قیمتی فلزات آنلاین

محصول
شاخص/تاریخ
قیمت

فلزات آنلاین

1403/10/29

233036

فلزات آنلاین

1403/10/29

665606

فلزات آنلاین

1403/10/29

1092273

فلزات آنلاین

1403/10/29

3548585

فلزات آنلاین

1403/10/29

24871

فلزات آنلاین

1403/10/29

14156

فلزات آنلاین

1403/10/29

41286

فلزات آنلاین

1403/10/29

48225

فلزات آنلاین

1403/10/29

44236

فلزات آنلاین

1403/10/29

42271

فلزات آنلاین

1403/10/29

30826

فلزات آنلاین

1403/10/29

30617

فلزات آنلاین

1403/10/29

29417

فلزات آنلاین

1403/10/29

38932

فلزات آنلاین

1403/10/29

37715

فلزات آنلاین

1403/10/29

60941

فلزات آنلاین

1403/10/29

28521

فلزات آنلاین

1403/10/29

44003

فلزات آنلاین

1403/10/29

48651

فلزات آنلاین

1403/10/29

5229800