لولهها حفاری جزو مؤلفههای سیستم چرخشی دکلهای حفاری است و کاربرد زیادی در صنعت نفت و گاز دارد، پیشبینی میشود فعالیت اکتشافی برای منابع جدید و نفت شیل در برخی مناطق مانند چینو ونزوئلا و کشورهای آمریکای لاتین و بازار رو به رشد در کشورهای آفریقایی، تقاضای لولههای حفاری را در آینده نزدیک افزایش دهد.
صنعت نفت و گاز در حال حاضر در دنیا در رکود به سر میبرد که باعث کاهش سطوح فعالیتهای اکتشاف و توسعه شده است و تجارت محصولات مرتبط با این صنعت را تحت تأثیر قرار داده است.
جهت انجام حفاری، مته به انتهای لوله حفاری «pipe Drill» بسته شده و تحت فشار دوران میکند. همزمان با ادامه حفاری بر روی دیواره چاه، لولههای جداری «Casing» تعبیه میگردد. این عمل با توجه به موقعیت در حین حفاری نیز صورت میگیرد و برای انجام آن لازم است که موقتا عمل حفاری قطع شده و پوشش مورد نظر کار گذاشته شده و سپس حفاری ادامه یابد. به هر حال حفاری تا عمق نهائی مورد نظر ادامه مییابد و با جایگذاری لوله مغزی «tubing» عمل حفاری رو به اتمام میرود.
در نمودار ۱ همبستگی قیمت نفت و تجارت لولههای حفاری ملاحظه میشود. در فاصله سالهای ۲۰۱۴ تا ۲۰۱۵ بهدلیل سقوط قیمت هر بشکه نفت از حدود ۱۰۰ دلار به حدود ۵۰ دلار، حجم تجارت جهانی این محصول نیز حدود ۵۲ درصد کاهش داشت.
بیشترین حجم تجارت بازه زمانی ۲۰۱۰ تا ۲۰۱۷ در سال ۲۰۱۴ و بعد از رشد حداکثری قیمت نفت ۱۰۵ دلار بر بشکه بود که حجم تجارت لوله حفاری در این سال حدود ۴۳۷ هزار تن بود. حجم تجارت این محصول در سالهای ۲۰۱۴ تا ۲۰۱۷ بهدلیل کاهش قیمت نفت در چند سال اخیر و رکود در اقتصاد کشورهای نفتخیز که وابسته به درآمد نفتی هستند، با روند کاهشی مواجه بود؛ بهطوری که در ۳ سال اخیر در هر سال کمی بیش از ۲۰۰ هزار تن بود که کمترین حد در ۱۰ سال اخیر بهشمار میرود.
دلیل کاهش قیمت نفت در سالهای اخیر افزایش تولید و عرضه از سمت برخی کشورهای صادرکننده است. کاهش قیمت نفت باعث میشود که شرکتهای فعال در صنعت نفت و گاز با کاهش درآمد مواجه شوند که بهطور مستقیم بر فعالیتهای حفاری و بودجههای اکتشافی آنها تأثیر دارد.