سریع‌تر از امروز فردا را خلق کنید...

آخرین اخبار

۱۹:۲۴ /سه شنبه/۲۳ اردیبهشت ۱۴۰۴
زمان انتشار: ۱۳:۰۵ /شنبه/۲ شهریور ۱۳۹۸

رئیس اتحادیه صادرکنندگان فرآورده‌های صنایع و معادن سرب و روی ایران:

تحریم‌های داخلی ۷۰ برابر تحریم‌های آمریکا به صنعت سرب و روی صدمه زده است

حسن حسینقلی در گفت‌وگو با خبرنگار پایگاه خبری و تحلیلی «فلزات‌آنلاین» در خصوص اثر تحریم‌ها بر صنعت سرب و روی، اظهار داشت: تحریم‌های آمریکا تاثیر زیادی بر صنعت سرب و روی نگذاشته، زیرا در این صنعت کمتر از 5 درصد از کل مواد مصرفی مورد نیاز، وارداتی است و همچنین وابستگی ارزی بسیار کمی به مواد مصرفی و شیمیایی دارد.

حسن حسینقلی در گفت‌وگو با خبرنگار پایگاه خبری و تحلیلی «فلزات‌آنلاین» در خصوص اثر تحریم‌ها بر صنعت سرب و روی، اظهار داشت: تحریم‌های آمریکا تاثیر زیادی بر صنعت سرب و روی نگذاشته، زیرا در این صنعت کمتر از ۵ درصد از کل مواد مصرفی مورد نیاز، وارداتی است و همچنین وابستگی ارزی بسیار کمی به مواد مصرفی و شیمیایی دارد.

وی در مورد واردات خاک از ترکیه عنوان کرد: خوشبختانه تحریم‌های آمریکا علیه ایران هیچ اثری بر واردات خاک از ترکیه نگذاشته و با قاطعیت می‌توان گفت صنعت سرب و روی از معدود صنایعی بوده که تحریم‌ها بر آن اثر نداشته است.

رئیس اتحادیه صادرکنندگان فرآورده‌های صنایع و معادن سرب و روی ایران با اشاره به اینکه تحریم‌ها نتوانسته بر میزان صادرات سرب و روی تاثیر داشته باشد، اذعان کرد: درست است که تحریم‌های آمریکا بر میزان صادرات صنعت سرب و روی تاثیر نگذاشته، اما هزینه نقل و انتقالات ارزی صادرات را افزایش داده است. ضمن اینکه فضا را برای برخی خریداران جهت تخفیف بیشتر و چانه‌زنی مهیا می‌کند.

تحریم‌ها تاثیر اندکی بر صنعت سرب و روی داشته است

حسینقلی در مورد تصمیمات داخلی سیاست‌گذاران این‌گونه گلایه کرد: اگر تحریم‌های آمریکا یک درصد بر صنعت سرب و روی تاثیر گذاشته باشد، تحریم‌های داخلی ۷۰درصد بر این صنعت اثر گذاشته است. به‌طوری که سال گذشته، در ابتدا صادرات شمش سرب و روی را ممنوع اعلام کردند، سپس دولت به برخی شرکت‌ها با شرایط خاص مجوز صادرات به میزان محدود داد و در نهایت صدور مجوز صادرات به شرط عرضه همه محصولات در بورس کالا منوط شد.

وی تاثیر این تصمیمات بر صنعت سرب و روی را دپوی عظیم محصولات در کارخانه‌ها دانست و خاطرنشان کرد: دولتمردان هر روز وعده اصلاح بخشنامه‌های صادراتی را به تولیدکنندگان می‌دهند، اما در عمل اتفاقی نمی‌افتد. نتیجه این فعل و انفعالات کاهش ظرفیت تولیدکنندگان و بعضا عدم سوددهی آن‌ها است. بسیاری از واحدهای تولیدی در حد گذران امور و بعضا با اخذ وام به فعالیت خود ادامه می‌دهند. تولیدکنندگان چشم‌انتظار تسهیل شرایط صادرات سرب و روی هستند.

رئیس اتحادیه صادرکنندگان فرآورده‌های صنایع و معادن سرب و روی ایران با بیان اینکه ستاد تنظیم بازار در مورد جلوگیری از صادرات سرب و روی اشتباه کرد، گفت: در بازار داخلی شمش روی و سرب، طی چند سال اخیر هیچ محدودیت و کمبودی وجود نداشته و نخواهد داشت. زیرا هم‌اکنون ۶ برابر مصرف داخلی، شمش روی تولید می‌شود. در نتیجه برای فروش هیچ راهی به‌جز صادرات باقی نمی‌ماند.

حسینقلی در مورد دلیل افزایش قیمت شمش روی در بازار داخلی تصریح کرد: افزایش قیمت در بازار داخلی ربطی به تولیدکنندگان ندارد و از گذشته فلزات رنگین در ایران برمبنای بورس فلزات لندن قیمت‌گذاری می‌شده است. معاملات براساس توافق میان فروشنده و خریدار صورت می‌گرفت و هیچ مشکلی وجود نداشت. اما دخالت دولت در این بازار، بزرگ‌ترین ضربه را به صنعت سرب و روی زد.

وی در مورد زیان‌هایی که به صنعت روی وارد شده این‌گونه توضیح داد: سال گذشته قیمت روی در بورس لندن سه هزار و ۷۰۰ دلار به‌ازای هر تن بود در حالی که هم‌اکنون قیمت روی به دو هزار و ۲۰۰ دلار بر هر تن رسیده است. کاهش میزان صادرات شمش روی و دپوی آن در کارخانه‌ها از سال گذشته تا کنون یک هزار و ۵۰۰ دلار در هر تن به صنعت روی زیان زده که تمام آن متعلق به بخش خصوصی است. در سال گذشته نرخ ارز در بازار آزاد به حدود ۱۵ هزار تومان می‌رسید اما این قیمت در سال جاری ۱۲ هزار تومان است. بنابراین عدم صادرات، زیان چند هزار میلیارد تومانی به صنعت روی وارد کرده است.

رئیس اتحادیه صادرکنندگان فرآورده‌های صنایع و معادن سرب و روی ایران به مشکل دیگری که در این صنعت وجود دارد، اشاره و تصریح کرد: متاسفانه عوارض بر صادرات کنسانتره سرب و روی اعمال می‌شود و این موضوع نیز جفای دیگری از سوی دولتمردان بر صنعت سرب و روی است.

علاوه بر این صادرات کنسانتره سرب و روی تنها ۲۰ درصد معافیت مالیاتی برای تولیدکننده دارد. باید توجه داشت که واحدهای فرآوری سرب و روی با صدها میلیارد تومان سرمایه و ریسک‌های زیاد، راه‌اندازی می‌شود و مواد معدنی خام را به مواد معدنی دارای ارزش افزوده تبدیل می‌کند. این‌گونه سیاست‌گذاری‌ها با حمایت از صنایع داخلی و رونق تولید در تضاد است.

حسینقلی ممنوعیت صادرات را به بهانه حمایت از صنایع داخلی بی‌معنی دانست و این‌گونه استدلال کرد: طی ۱۰ سال گذشته به‌دلیل اینکه تولیدکنندگان توانستند نیاز بازار داخلی را تامین کنند، حتی یک تن روی به کشور وارد نشد. لازم به ذکر است که زنجیره صنعت سرب و روی تنها محدود به یک حلقه نمی‌شود و از اکتشاف شروع شده و تا محصولات نهایی و ریخته‌گری ادامه می‌یابد. تضعیف یک حلقه به بهانه تقویت حلقه دیگر، معنی ندارد.

وی الزام تولیدکنندگان سرب و روی به عرضه در بورس را دارای اشکال خواند و خاطرنشان کرد: در کشور ۸۳ واحد تولیدکننده سرب و روی وجود دارد که از آن‌ها تنها ۱۶ واحد موفق به ثبت کد در بورس کالا شده‌اند. ضمن اینکه ثبت نام در بورس کالا بیش از ۴ ماه زمان می‌برد. ایجاد محدودیت برای واحدهای تولیدی نتیجه‌ای جز ورشکستگی برای آن‌ها ندارد.

صادرات بی‌قیدوشرط، راه برون‌رفت از مشکلات

رئیس اتحادیه صادرکنندگان فرآورده‌های صنایع و معادن سرب و روی ایران با اشاره به اینکه تنها راه برون‌رفت از این وضعیت صادرات بی‌قیدوشرط است، تصریح کرد: آزادسازی واردات و صادرات باعث ایجاد تعادل در هر دو زمینه عرضه و تقاضا می‌شود. به‌طور مثال کشور چین و ترکیه هم صادرکننده و هم واردکننده روی هستند. شرایط بازار را دو سمت عرضه‌کننده و متقاضی باید مشخص کنند.

حسینقلی با بیان اینکه نگرش دولت به صنایع اشتباه است، عنوان کرد: رویکرد دولت دخالت در امور صنایع است و می‌خواهد همه امور مانند قیمت، عرضه، تقاضا، صادرات، واردات و… را با دستور، تحت کنترل خود قرار دهد که این امر همواره در طول دوره‌های مختلف مشکلات بسیاری را برای اقتصاد کشور به‌وجود آورده است.

وی با عنوان اینکه فعالان صنعت سرب و روی در این جنگ اقتصادی از دولت انتظار دارند تصمیم‌گیری‌ها با اعمال نظر تشکل‌ها باشد، اظهار کرد: تولیدکنندگان بهتر از دولت از مشکلات صنایع و راهکارهای برون‌رفت از وضعیت‌های بحرانی آگاه هستند. ضمن اینکه این فعالان برای دور زدن تحریم‌ها آموخته شده‌اند و نیازی به دخالت دولت ندارند.

رئیس هیئت عامل ایمیدرو عنوان کرد:

۱۳:۵۵ /چهارشنبه/۲۷ فروردین ۱۴۰۴

مدیر مجتمع معدنی سرب نخلک خبر داد:

۹:۲۶ /دوشنبه/۱۸ فروردین ۱۴۰۴

تا پایان اسفند ماه ۱۴۰۳ حاصل شد؛

۱۵:۵۱ /یکشنبه/۱۷ فروردین ۱۴۰۴

مدیر مجتمع معدنی سرب و روی انگوران عنوان کرد:

۱۵:۳۸ /یکشنبه/۱۷ فروردین ۱۴۰۴

مدیر مجتمع سرب و روی مهدی‌آباد عنوان کرد:

۶:۴۹ /سه شنبه/۲۱ اسفند ۱۴۰۳

در 6 ماهه نخست راه‌اندازی کارخانه،

۱۴:۱۳ /چهارشنبه/۱ اسفند ۱۴۰۳

مدیرعامل شرکت پاسارگاد فلز خاورمیانه عنوان کرد:

۵:۱۵ /پنجشنبه/۱۰ آبان ۱۴۰۳

امین صفری، معاون توسعه معدنی شرکت سرمایه‌گذاری توسعه معادن و فلزات در گفت‌وگو با «فلزات آنلاین»:

۱۳:۱۰ /دوشنبه/۱۲ اردیبهشت ۱۴۰۱

حسن حسینقلی، رئیس اتحادیه صادرکنندگان فرآورده‌های صنایع و معادن سرب و روی ایران در گفت‌‌‌وگو با «فلزات آنلاین»؛

۱۰:۴۲ /پنجشنبه/۱۳ آبان ۱۴۰۰

علیرضا تقوی، مدیرعامل شرکت کانی فرآوران عرصه اقتصاد مبین در گفت‌وگو با «فلزات آنلاین»:

۲۱:۳۷ /پنجشنبه/۳ تیر ۱۴۰۰

احمد مشکانی، مدیر ارشد گروه معدنی و بازرگانی زرمش در گفت‌وگو با «فلزات آنلاین»:

۲۰:۱۰ /شنبه/۲۸ فروردین ۱۴۰۰

امین صفری، معاون توسعه معادن و صنایع معدنی شرکت سرمایه‌گذاری توسعه معادن و فلزات مطرح کرد:

۵:۲۰ /شنبه/۱ مهر ۱۴۰۲

صنعت تولید شمش روی کشور شاید در نگاه اول از لحاظ قدمت، نوپا به نظر برسد

۸:۱۲ /شنبه/۲۰ دی ۱۳۹۹

عضو هیئت مدیره هلدینگ توسعه معادن روی ایران

۸:۲۱ /شنبه/۴ مرداد ۱۳۹۹

سومین همایش و نمایشگاه چشم‌انداز صنایع غیرآهنی ایران

۵:۳۰ /شنبه/۲۰ دی ۱۳۹۹
به زودی ویدیوهای مرتبط جدیدی منتشر خواهیم کرد.
به زودی اینفوگرافیک‌های مرتبط جدیدی منتشر خواهیم کرد.
به زودی گزارش‌های تصویری مرتبط جدیدی منتشر خواهیم کرد.

شاخص‌های قیمتی فلزات آنلاین

محصول
شاخص/تاریخ
قیمت

فلزات آنلاین

1404/02/22

235500

فلزات آنلاین

1404/02/22

869230

فلزات آنلاین

1404/02/22

1398405

فلزات آنلاین

1404/02/22

1167989

فلزات آنلاین

1404/02/22

28353

فلزات آنلاین

1404/02/22

16433

فلزات آنلاین

1404/02/22

43843

فلزات آنلاین

1404/02/22

65608

فلزات آنلاین

1404/02/22

47680

فلزات آنلاین

1404/02/22

44103

فلزات آنلاین

1404/02/22

37364

فلزات آنلاین

1404/02/22

35545

فلزات آنلاین

1404/02/22

35233

فلزات آنلاین

1404/02/22

43700

فلزات آنلاین

1404/02/22

39059

فلزات آنلاین

1404/02/22

59217

فلزات آنلاین

1404/02/22

32869

فلزات آنلاین

1404/02/22

42261

فلزات آنلاین

1404/02/22

56214

فلزات آنلاین

1404/02/22

6648200