سریع‌تر از امروز فردا را خلق کنید...

آخرین اخبار

۱۹:۳۱ /پنج شنبه/۱۸ اردیبهشت ۱۴۰۴
زمان انتشار: ۶:۰۸ /سه شنبه/۲ اردیبهشت ۱۴۰۴

یک اتفاق جذاب در پیش است؛

تشدید رقابت میان تولیدکنندگان نقره

با توجه به تشدید محدودیت‌ها در روند عرضه با افزایش حجم تقاضا، شرکت‌های استخراج‌کننده نقره بر تقویت ظرفیت تولید خود با تمرکز بر مولفه پایداری تمرکز می‌کنند.

با توجه به تشدید محدودیت‌ها در روند عرضه با افزایش حجم تقاضا، شرکت‌های استخراج‌کننده نقره بر تقویت ظرفیت تولید خود با تمرکز بر مولفه پایداری تمرکز می‌کنند.

به گزارش پایگاه خبری و تحلیلی «فلزات‌آنلاین» و به نقل از وب‌سایت شرکت ارائه‌دهنده خدمات حرفه‌ای ارنست اند یانگ (EY)، روند افزایش قیمت نقره، شرکت‌های استخراج ‌کننده را ترغیب کرده است تا ظرفیت تولید را خود را افزایش داده و بعضا حرکت به سمت فرایند ادغام و اکتساب را در دستور کار خود قرار دهند. در این بین، به‌کارگیری فرایندهای استخراج نوآورانه و حرکت به سمت دیجیتالی‌سازی فاز تولید به شرکت‌های استخراج‎‌کننده کمک می‌کند تا در بلندمدت به اهداف خود دست پیدا کنند.

به نظر می‌رسد فلز نقره که در برخی صنایع، به ویژه صنعت جواهرسازی مورد استفاده قرار می‌گیرد و حتی به عنوان یک دارایی امن به منظور حفظ ارزش سرمایه در نظر گرفته شده، برای چهارمین سال متوالی وضعیت کسری ساختاری تولید را تجربه می‌کند. طبق آمار منتشر شده در سال ۲۰۲۴، حجم تقاضای جهانی برای نقره حدود ۲ درصد نسبت به سال ۲۰۲۳ افزایش یافت که ناشی از رشد به‌کارگیری این فلز در صنایع مختلف، به ویژه صنعت انرژی‌های تجدیدپذیر و سلول‌های خورشیدی و افزایش خرید این فلز به عنوان یک دارایی امن به دلیل تشدید تنش‌های ژئوپلیتیکی بوده است.

از سوی دیگر، روند عرضه این فلز گران‌بها در بازار به سبب وابستگی زیاد به کاهش عیار سنگ‌های معدنی و افت فعالیت‌های اکتشافی آن محدود شده است. همچنین، طبق آمار قیمت نقره در سال ۲۰۲۴، به طور متوسط ​​۴۴ درصد در مقایسه با یک دهه قبل از آن افزایش را به ثبت رساند و انتظار می‌رود این روند صعودی در سال ۲۰۲۵ ادامه پیدا کند. به علاوه، تمایل شرکت‌های استخراج‌کننده به فرایند ادغام و اکتساب با هدف رشد ظرفیت تولید روند صعودی به خود گرفته اما کاهش عیار سنگ‌های معدنی و افزایش هزینه‌های عملیاتی کردن پروژه‌ها چالش‌هایی را برای این شرکت‌ها ایجاد می‌کند.

علاوه‌براین، شرکت‌های استخراج‌کننده این فلز گران‌بها با تمرکز بر منابع تجدیدپذیر انرژی و در نظر گرفتن مولفه پایداری، اولویت خود را بر روی بخش انرژی‌های تجدیدپذیر قرار داده‌اند. ناگفته نماند پذیرش فناوری‌های پیشرفته در کل زنجیره ارزش استخراج نقره، باعث کاهش هزینه‌کردها و رشد بهره‌وری در عملیاتی‌ کردن پروژه‌های معدنی می‌شود.

بودجه اکتشافی صنعت نقره کاهش یافته است

به طور کلی، فعالیت‌های اکتشافی در بخش معدن در سال ۲۰۲۴ کاهش یافت و موانع رشد اقتصادی در سطح کلان و تشدید تنش‌های ژئوپلیتیکی، منجر به ایجاد نوسانات قیمت فلزات شد و شرکت‌های معدنی وابسته به بازار سرمایه به منظور تامین مالی فعالیت‌های اکتشافی با شرایط سختی مواجه شدند. تخمین زده می‌شود که در مجموع بودجه اکتشافی فلزاتی مانند طلا، مس و روی سرب در سال ۲۰۲۴ با ۴٫۳ درصد کاهش سالانه نسبت به سال ۲۰۲۳، به ۹٫۱ میلیارد دلار رسیده که عمدتا به دلیل افت ۶٫۸ درصدی و ۱۴٫۵ درصدی بودجه اختصاصی به منظور فعالیت‌های اکتشافی طلا و روی بوده است. همچنین، بودجه اکتشافی نقره با کاهش ۱۲٫۴ درصدی نسبت به سال ۲۰۲۳ به ۴۹۷ میلیون دلار رسید.

علاوه‌براین، بودجه اکتشافی نقره در قاره آمریکای لاتین با افت ۹٫۶ درصدی، به ۳۰۴٫۲ میلیون دلار و بودجه اکتشافی ایالات متحده آمریکا در بخش مذکور با کاهش ۴٫۶ درصدی، به ۷۳٫۲ میلیون دلار در سال ۲۰۲۴ کاهش یافت. از سوی دیگر، ظرفیت تولید نقره در مقیاس جهانی یک درصد رشد را در سال ۲۰۲۴ در مقایسه با یک سال قبل از آن به ثبت رساند. در همین رابطه، ظرفیت تولید نقره در پروژه «La Colorada Pan American Silver» پس از ارتقای سیستم تهویه مستقر در معدن، به میزان ۵۹ درصد در سه ماهه سوم سال ۲۰۲۴ افزایش یافت. طبق آمار ارائه شده به تفکیک منطقه‌ای، ظرفیت تولید نقره در مکزیک، شیلی و ایالات متحده آمریکا افزایش و ظرفیت تولید این فلز گران‌بها در کشورهای پرو، آرژانتین و چین در سال ۲۰۲۴ کاهش پیدا کرد.

براساس گزارش‌های منتشر شده، میزان مصرف نقره در صنایع مختلف در سال ۲۰۲۴ حدود ۷ درصد افزایش را تجربه کرد که ناشی از افزایش حجم تقاضا برای این فلز در تولید ابرازهای فناورمحور در بخش انرژی‌های سبز، به ویژه تولید سلول‌های فتوولتائیک (خورشیدی) بوده که حدود ۲۰ درصد از کل تقاضای نقره را به خود اختصاص داده است. بر همین مبنا، انتظار می‌رود حجم تقاضا برای این فلز گران‌بها با توجه به تمایل شرکت‌های تولیدکننده سلول‌های فتوولتائیک به افزایش راندمان این سیستم‌ها در سال‌‎های آینده حدود ۳۰ تا ۱۲۰ درصد افزایش را به ثبت برساند.

از آنجایی که فلز نقره به عنوان یک رسانا در سیستم الکترونیکی وسایل نقلیه الکتریکی به شدت کاربرد دارد، به همین دلیل در این بخش نیز حجم تقاضا برای این فلز با روندی صعودی همراه خواهد شد. پیش‌بینی شده است تقاضای نقره در بخش خودروهای الکتریکی تا سال ۲۰۳۰ در مقایسه با سال ۲۰۲۳، حدود پنج برابر افزایش پیدا کند. در بخش جواهرسازی نیز تقاضا برای نقره، یک روند بازیابی نسبی را تجربه کرد و در سال ۲۰۲۴ به میزان ۵ درصد افزایش را به ثبت رساند. کشور هند بیشترین سهم را در این زمینه به خود اختصاص داد.

رشد تمایل شرکت‌های استخراج‌کننده نقره به فرایند ادغام و اکتساب

با افزایش قیمت نقره در سال ۲۰۲۴ و کاهش فعالیت‌های اکتشافی جدید در این بخش، تمایل شرکت‌های استخراج‌کننده نقره به فرایند ادغام و اکتساب با رشد قابل‌ توجهی همراه شد. در همین راستا، ارزش فعالیت‌های ادغام و اکتساب در بخش‌های نقره، سرب و روی با  افزایش ۳۸۰ درصدی، به ۳٫۹ میلیارد دلار در سال ۲۰۲۴ رسید که در مقایسه با سال ۲۰۲۳، حدود ۰٫۸ میلیارد دلار رشد را به ثبت رساند.

انتخاب فرایند انتقال عملیات تجاری به کشورهای آمریکای لاتین به‌ عنوان یک استراتژی متحول‌کننده از سوی شرکت‌های استخراج‌کننده نقره، با هدف افزایش بهره‌وری عملیاتی و دسترسی به بازارهای کلیدی مانند ایالات متحده آمریکا و کانادا در سال ۲۰۲۴ ارائه شد. در همین رابطه، شرکت «First Majestic Silver» برای گسترش فعالیت‌های خود در مکزیک، دارایی‌های معدنی نقره شرکت «Gatos Silver» را به مبلغ ۹۷۰ میلیون دلار در سال ۲۰۲۴ خریداری کرد.

قاره آمریکای لاتین همچنان با مشکل تغییرات در فرایند اجرای قوانین نظارتی مواجه است که بر فرایند سرمایه‌گذاری‌ها در بلندمدت از سوی شرکت‌های معدنی تاثیر منفی خواهد گذاشت. در همین رابطه، دولت جدید مکزیک طرح‌هایی برای بازنگری در لغو ممنوعیت استخراج معادن به روش روباز و صدور مجوز فعالیت‌های معدنی مرتبط با آن را ارائه کرده است. این اقدام در حالی صورت گرفته که بودجه پیش‌بینی‌ شده برای سازمان زمین‌شناسی مکزیک در سال ۲۰۲۵، حدود ۹٫۲ درصد کاهش را تجربه کرده است.

این شرایط موجب ایجاد وضعیتی پرابهام در روند عرضه مواد معدنی مکزیک خواهد شد؛ چراکه سازمان مذکور نقشی کلیدی در فرایند اکتشاف ذخایر معدنی جدید در مکزیک ایفا می‌کند. همچنین، دولت مکزیک حق بهره مالکانه معادن را در سال ۲۰۲۴ افزایش داد که این اقدام به طور بالقوه می‌تواند مانع از تخصیص سرمایه ۶٫۹ میلیارد دلاری در بخش معدن طی دو سال آینده میلادی (۲۰۲۵-۲۰۲۶) شود.

علاوه‌براین، هزینه‌های استخراج در منطقه آمریکا لاتین طی سال ۲۰۲۴ افزایش یافت. طبق گزارش‌های منتشر شده، هزینه‌های استخراج در پرو حدود ۸۴ درصد و ​در مکزیک ۵۸ درصد نسبت به ارقام ارائه شده در سال ۲۰۱۹ افزایش پیدا کرد. این در حالی بود که این رقم در ایالات متحده آمریکا در مقایسه با هزینه‌های استخراج جهانی که حدود ۱۴٫۰۴ دلار در هر تن گزارش شده، ۱۶ درصد رشد را به ثبت رسانده است. این روند افزایش، عمدتا به رشد هزینه‌های نیروی کار در آمریکا مرتبط بوده که در پنج سال گذشته ۳۸ درصد افزایش را تجربه کرده است.

افزایش ظرفیت تولید نقره با اولویت قرار دادن مولفه پایداری

با توجه به اینکه دولت‌ها، سرمایه‌گذاران و مصرف‌کنندگان خواستار افزایش شفافیت‌ها و اقدامات بیشتر برای کاهش انتشار گازهای گلخانه‌ای بوده، شرکت‌های معدنی فعالانه به دنبال راه‌هایی به منظور کاهش کربن تولیدی خود هستند. بر همین اساس، تعدادی از شرکت‌های معدنی استقرار سیستم‌های تولید برق از انرژی‌های تجدیدپذیر مانند انرژی خورشیدی و بادی همراه با سیستم‌های ذخیره انرژی باتری را آغاز کرده‌اند. همچنین، شرکت‌های معدنی در حال بررسی سایر روش‌های جایگزین در فرایند کربن‌زدایی مانند استفاده از کوره‌های قوس الکتریکی، یافتن سوخت‌های جایگزین و ثبت قراردادهای خرید برق مبتنی بر انرژی‌های سبز (PPA) به منظور کاهش انتشار گازهای گلخانه‌ای هستند.

به عنوان مثال، شرکت «First Majestic Silver» به دنبال جایگزینی ژنراتورهای دیزلی مورد استفاده به عنوان ذخیره برق پشتیبان با گاز طبیعی مایع در معدن تحت مالکیت خود با نام «San Dimas» بوده که میزان انتشار کربن را تا ۲۵ درصد کاهش خواهد داد.

رشد تقاضای نقره هم‌زمان با شتاب برای افزایش بازیافت این فلز

حجم عرضه نقره از معادن، همچنان بیشترین سهم را به خود اختصاص داده که حدود ۸۲ درصد از حجم کل عرضه این فلز را شامل می‌شود. با این وجود، حجم عرضه نقره بازیافتی افزایش حدود ۹ درصدی را در سال ۲۰۲۴ نسبت به سال ۲۰۲۰ به ثبت رساند که ناشی از افزایش استفاده از نقره ثانویه در برخی صنایع بوده است. بر همین اساس، تمایل شرکت‌های تولیدکننده نقره برای سرمایه‌گذاری در تولید نقره از قراضه‌های بازیافتی در راستای توسعه کسب‌وکار خود با هدف رشد منبع درآمد افزایش پیدا کرده است.

در همین رابطه، شرکت «Comstock Inc» که در ابتدا کسب‌وکار خود را با استخراج فلزات گران‌بها آغاز کرد، هم‌اکنون تمرکز خود را بر روی تولید نقره از قراضه‌های بازیافتی برای پنل‌های خورشیدی معطوف ساخته است و قصد دارد اولین مرکز بازیافت فتوولتائیک خود را در ایالت نوادای آمریکا راه‌اندازی کند. انتظار می‌رود که تمایل شرکت‌های تولیدکننده نقره در بلندمدت به سمت بازیافت این فلز گران‌بها افزایش پیدا کند؛ چراکه از یک سو حجم عرضه این فلز از معادن کاهش یافته و از سوی دیگر تخصیص بودجه به فعالیت‌های اکتشافی در صنعت مذکور روندی نزولی را تجربه کرده است.

با افزایش نیاز به استخراج مواد معدنی مبتنی بر شیوه منبع‌یابی مسئولانه، روش‌های استخراج پایدار در این بخش ضرورت پیدا کرده است. این شیوه‌ها بر کاهش اثرات منفی زیست‌محیطی، رفع چالش‌های مرتبط با مسئولیت‌های اجتماعی در بخش معدن و ایجاد ثبات برای بخش مذکور در بلندمدت تمرکز دارند. در حال حاضر تعداد هفت شرکت از ۱۰ شرکت برتر در استخراج نقره از نظر درآمد، به عضویت در انجمن جهانی تولید پایدار نقره مبتنی بر شیوه منبع‌یابی مسئولانه درآمده‌اند.

 تاب‌آوری کسب‌وکارها در صنعت نقره افزایش خواهد یافت؟

شرکت‌های معدنی به طور فعالانه در حال بررسی و اجرای روش‌های نوین استخراج با هدف افزایش بهره‌وری عملیاتی خود هستند. به عنوان مثال، شرکت «Hecla Mining» در پروژه «Lucky Friday» از روش «Underhand Closed Bench» که از تکنیک‌های پیشرفته حفاری در معادن به شمار می‌رود، استفاده کرده است. با استفاده از روش مذکور می‌توان کنترل بیشتری بر پیش‌بینی رخدادهای لرزه‌ای بر روی گسل‌ها داشت و حتی حجم نقره بیشتری نسبت به سایر روش‌های حفاری تولید کرد.

به علاوه، به نظر می‌رسد تمایل شرکت‌های معدنی به منظور استفاده از وسایل نقلیه خودران افزایش یافته است. افزایش تقاضای نقره، شرکت‌های معدنی را به سرمایه‌گذاری در توسعه فناوری‌های دیجیتال و به‌کارگیری تکنیک‌های ژئوفیزیکی در راستای تسریع زمان فعالیت‌های اکتشافی و کاهش ریسک سرمایه‌گذاری سوق داده است. در همین راستا، شرکت «Aya Gold & Silver» پروژه اکتشافی خود در معدن نقره «Zgounder» و پروژه «Boumadine» مستقر در مراکش را با استفاده از تصویربرداری چندطیفی با وضوح بالا و فناوری ژئوفیزیک با موفقیت به پایان رساند.

انتهای پیام//

روز شنبه ۱۸ اسفند ماه صورت می‌پذیرد؛

۱۱:۴۹ /چهارشنبه/۱۵ اسفند ۱۴۰۳

با سوار شدن بر موج صعودی طلا،

۶:۱۹ /دوشنبه/۲۹ بهمن ۱۴۰۳

با اقتدار در مسیر صعود؛

۱۲:۳۳ /یکشنبه/۸ مهر ۱۴۰۳

جذب سرمایه‌گذاران بازار توسط فلز سفید؛

۱۲:۳۰ /چهارشنبه/۴ مهر ۱۴۰۳
به زودی گفت‌وگوهای مرتبط جدیدی منتشر خواهیم کرد.
به زودی یادداشت‌های مرتبط جدیدی منتشر خواهیم کرد.

نگاهی کوتاه به یکی از بزرگ‌ترین تولیدکنندگان طلا و نقره جهان؛

۱۱:۳۷ /چهارشنبه/۱۰ خرداد ۱۴۰۲

مروری بر اتفاقات بازار نقره در سال 2018

۵:۰۳ /دوشنبه/۱۰ دی ۱۳۹۷

بررسی تولید نقره شرکت معدنی و صنعتی طلا و نقره آوینو در فصل نخست 2018

۱۸:۲۲ /شنبه/۱۲ خرداد ۱۳۹۷

افزایش قیمت نقره طبق پیش‌بینی‌ها

۲۱:۴۵ /پنجشنبه/۲۰ اردیبهشت ۱۳۹۷

نوید تحرک در بازار نقره

۷:۴۳ /پنجشنبه/۵ بهمن ۱۳۹۶
به زودی گزارش‌های مرتبط جدیدی منتشر خواهیم کرد.
به زودی ویدیوهای مرتبط جدیدی منتشر خواهیم کرد.
به زودی اینفوگرافیک‌های مرتبط جدیدی منتشر خواهیم کرد.
به زودی گزارش‌های تصویری مرتبط جدیدی منتشر خواهیم کرد.

شاخص‌های قیمتی فلزات آنلاین

محصول
شاخص/تاریخ
قیمت

فلزات آنلاین

1404/02/17

235500

فلزات آنلاین

1404/02/17

869230

فلزات آنلاین

1404/02/17

1398405

فلزات آنلاین

1404/02/17

1167989

فلزات آنلاین

1404/02/17

28123

فلزات آنلاین

1404/02/17

16972

فلزات آنلاین

1404/02/17

44275

فلزات آنلاین

1404/02/17

65608

فلزات آنلاین

1404/02/17

47680

فلزات آنلاین

1404/02/17

44103

فلزات آنلاین

1404/02/17

36822

فلزات آنلاین

1404/02/17

35933

فلزات آنلاین

1404/02/17

35527

فلزات آنلاین

1404/02/17

43700

فلزات آنلاین

1404/02/17

38976

فلزات آنلاین

1404/02/17

60112

فلزات آنلاین

1404/02/17

32915

فلزات آنلاین

1404/02/17

43171

فلزات آنلاین

1404/02/17

56320

فلزات آنلاین

1404/02/17

6688900