شرکت معدنکاری «باریک گلد» واقع در فهرست بورس تورنتو، رئوس یک طرح بازنگری شده برای پروژه مس طلای رکودیک در پاکستان را اعلام کرد.
به گزارش «فلزات آنلاین» و به نقل از روابط عمومی مجتمع مس سرچشمه، این طرح مفهومی جدید پس از انعقاد توافقنامهای بین باریک گلد، دولت فدرال پاکستان و دولت محلی بلوچستان برای شروع مجدد این پروژه که از سال ۲۰۱۱ متوقف مانده است، مطرح میشود.
مارک بریستــاو، مدیر عامل شرکت باریک گلد عنوان کرد: مبــانی اصولی رکودیک از زمان تکمیــل مطالعـــه امکــانسنجــی آن در ســال ۲۰۱۰ تغییــر چشمگیری نداشتهاند و این پروژه همچنان به عنوان یک عملیات فرآوری روباز مرسوم میشود که به تولید کنسانتره مس و طلا خواهد پرداخت. با وجــود این، طــرح حاضــر برای رکودیک، یک طرح ساخت دو مرحلهای بوده که با یک کارخانه ۴۰میلیون تنی در سال آغاز خواهد شد.
همچنین این کارخانه میتواند طی پنج سال ظرفیت خود را به دو برابر افزایش دهد. هزینه مرحله نخست، چهار بیلیون دلار و هزینه مرحله دوم، سه بیلیون دلار خواهد بود. مطالعه امکانسنجی سال ۲۰۱۰، فرآوری ۴۰ میلیون تن در سال و عمر ۵۶سالـــه بـــرای معـــدن و سرمایــهگذاری ثابــت ۳٫۳بیلیون دلاری را در نظر گرفته بود.
وی افزود: توسعه مرحلهبندی شده، باعث بهینهسازی بازگشتها، مدیریت سرمایه ثابت، کاهش ریسک اجرا و پیش انداختن تولید و جریان نقدی در بلندمدت خواهد شد. چنانچه همه چیز طبق طرح انجم شود، رکودیک تا سال ۲۰۲۷ یا ۲۰۲۸ مشغول به تولید خواهد شد. باریک، یک مطالعه امکانسنجی کامل روزآمد را بر مبنای این طرح مفهومی جدید آغاز خواهد کرد.
مدیرعامل این شرکت اظهار کرد: از سال ۲۰۱۰، پیشرفتهــای فناوری اساسی در جایگزینهای انرژیهــای تجدیدپذیر رخ دادهاند که بعضی از آنها مناسبت خوبی با این منطقه دارند. در طول این مدت، جایگزینهای متنوع خورشیدی، بادی و باتریکار مورد ارزیابی قرار گرفتهاند. در این میان، توافقنامه منعقدشده بین باریک و دولت پاکستان، زمینه را برای اساسنامه جدید و شروع مجدد پروژه فراهم میکند.
طبق اساسنامه جدید، ۵۰ درصد از سهام پروژه به باریک، ۲۵ درصد آن به شرکتهای دولتی پاکستان و ۲۵ درصد باقیمانده به دولت محلی بلوچستان تعلق خواهد داشت و بر همین اساس نیــز اداره خواهــد شــد. این شرکــت، شراکتهای مشابهی در دیگـر کشورهــا دارد کــه نشــان دادند میتواننــد به عنــوان تسهیــلکننــده در توسعــه اقتصادهای محلی عمل کنند.
توسعه رکودیک، بلوچستان را به بزرگترین دریافتکننده سرمایهگذاری خارجی در پاکستان تبدیل میکند و انتظار میرود که این پروژه در طول دورههای اوج ساخت خود، هفت هزار و ۵۰۰نفر را به کار بگیرد و در زمان تولید خود حدود چهار هزار شغل بلندمدت ایجاد کند.
بریستاو یـــادآور شــد: مــا در شرکــت میدانیــم که موفقیت بلندمدت به این بستگی دارد کــه مزایای بــه دسـت آمــده از تولید را عادلانــه با دولتها و جوامع محلــی میزبــان خود تقسیم کنیم. به همین دلیل است که قصد داریم سهم بلوچستان از این پروژه به طور کامل، ۱۰ درصد توسط پروژه و ۱۵درصد توسط دولت پاکستان تامین مالی در نظر گرفته شود. به همین اندازه برای ما اهمیت دارد که بلوچستان و مردم آن از روز نخست شروع پروژه دریافتکننده مزایای آن شوند. حتی پیش از شروع به ساخت پروژه، ما طیفی از برنامههای توسعه اجتماعی را به اجرا در خواهیم آورد که با تعهدات پیشاپیش برای توسعه مهـــارتهـــای لازم بــرای معـــدنکـــاری، بهبـــود آموزش و پرورش، مراقبتهای بهداشتی، تامین غذا و مهمتر از همه، دسترسی به آب آشامیدنی در منطقهای که آبهای زیرزمینی آن حاوی درصد بالایی از نمک هستند، پشتیبانی خواهند شد.